Linkkikirjasto Nina Granlund Kirjastot.fi 2009. Linkkikirjasto Kirjastojen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Advertisements

RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
AFO-yhdistelmäontologia Sisällönkuvailun asiantuntijaverkoston kokous Esko Siirala Helsingin yliopiston kirjasto,
Semantiikka/ Kysy kirjastonhoitajalta 05/2008. Semanttinen vastausliittymä Prototyyppi Opas luotiin FinnOnto-projektin osana (2006). Opas sisälsi vastaajan.
KIRJASTOSEKTORIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ : TAITOJEN JA TIETOJEN JAKAMINEN Työkierto Jyväskylän kirjastoissa – mistä kaikki alkoi.
Internet-hajatelmia Terveysala, Kuopio Seppo Räsänen
Tiedonhaku internetistä Viralliset tiedonlähteet
Copyright © Tekes ”Tutkimusprojektin tulostiivistelmä” Janne Takalo-Mattila
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt  Aiheen ja tiedonlähteen valinta  Haku- ja asiasanat  Tiedonhaun perustekniikka  Kirjastoverkon.
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt  Aiheen ja tiedonlähteen valinta  Haku- ja asiasanat  Tiedonhaun perustekniikka  Kirjastoverkon.
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt  Aiheen ja tiedonlähteen valinta  Haku- ja asiasanat  Tiedonhaun perustekniikka  Kirjastoverkon.
“Suomen kirjasto” - portti tietoon työnjakoa alueellisen ja valtakunnallisen tiedon tuotantoon Rami Heinisuo tekninen johtaja, Eduix Esitys aluetietokantaseminaarissa.
MCL ja Infopankki – monikulttuurista yhteistyötä verkossa •Kulttuurikeskus Caisan ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteinen hanke •Tietokannan rakentamisen.
Kaikkien kirjastojen yhteys- ja palvelutiedot - suunnitelma uudesta yhteisestä palvelusta Matti Sarmela, Kirjastot.fi-toimitus.
Internet-tiedonhaussa tarvitaan  Hakukone tai tietokanta  Hakusanoja tai asiasanoja  Hakulause.
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu Seinäjoki
19.5., Matti Sarmela Kirjastot.fi - kaikille avoin tiedonhaun ja kirjastopalveluiden portaali 19.5.,
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Kirjastot.fi:n kehittäminen
TIETOA JA TAITOJA TIEDONHANKINTAAN MARTOILLE. Johdantoa Mihin asiaan viimeksi hait tietoa tai olisit tarvinnut tietoa? Miten hait tietoa aiheesta? Mitä.
TIETOA JA TAITOJA TIEDONHANKINTAAN MARTOILLE. Johdantoa Mihin asiaan viimeksi hait tietoa tai olisit tarvinnut tietoa? Miten hait tietoa aiheesta? Mitä.
AFO-yhdistelmäontologian laatiminen Sisällönkuvailupäivä Päivi Lipsanen Helsingin yliopiston kirjasto, Viikin kampuskirjasto.
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
WLAN Langaton verkkoyhteys
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Tiedon organisointi ja haku Kirjastot.fi – verkkopalvelut Nina Granlund Kirjastot.fi 2007.
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan.
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt Aiheen ja tiedonlähteen valinta Haku- ja asiasanat Tiedonhaun perustekniikka Kirjastoverkon palvelut.
TIETOA JA TAITOJA TIEDONHANKINTAAN: Marttaliitto ry:n ja Uudenmaan Marttojen toimiston henkilökunnalle.
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
Copyright VirtuaaliAMK 1 Kirjastopalvelut osana Virtuaaliammattikorkeakoulua –projekti
Metropolian kirjasto oppimisen tukena. Häkkinen / Ylitalo-Kallio Mistä tietoa? Metropolian kirjaston kokoelmat ja www-sivut
Tiedonhaku Tiedonhankinta Tiedonhallinta Äidinkielen opetus 2.0.
Systemaattisen tiedonhankinnan perusteet
Arkisto Nina Granlund Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto on arvokas tietopankki.
Kirjastot.fi-chat Nina Granlund Kirjastot.fi-toimitus.
Yleisten kirjastojen kuvailutyön kansallinen viitekehys
Kirjastot.fi – yhteisöllistä yhteistyötä kansallisella tasolla Nina Granlund Kirjastot.fi.
Loytyyko asuntokaupassa tarvittavan kauppakirjan tekoon valmiita pohjia? Hei! Kiinnostaisi tietää, mitä mahdollisuuksia minulla olisi jatkaa kirjastoalan.
Tiivistelmät EU:n lainsäädännöstä: ja esittely 2009.
Kysy kirjastonhoitajalta Nina Granlund Kysy kirjastonhoitajalta Suomalaisten kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Sijaitsee Kirjastot.fi –sivustossa,
Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim Pertti Saloheimo toimitussihteeri, LL.
Virtuaali-informaatikkojen tapaaminen Tampere,
Vastausarkisto Nina Granlund Kirjastot.fi Tietopankki Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto.
Yhteisten pelinsääntöjen luominen Nina Granlund 2006.
Copyright VirtuaaliAMK 1 Verkkokirjastopalvelut osana Virtuaaliammattikorkeakoulua –projekti Kaisa Rissanen Ammattikorkeakoulukirjastojen johtajien kokous.
Linkkikirjasto Nina Granlund Kirjastot.fi Linkkikirjasto Kirjastojen.
Hämeenlinnan verkkokirjasto Kirjasto 2.0. Lähtökohdat Kerätä kirjaston erilliset verkkopalvelut yhdeksi toiminnalliseksi ja helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi.
Kysy kirjastonhoitajalta verkkotietopalvelu Nina Granlund Kirjastot.fi 2007.
Tulevaisuuden skenaarioita (Semanttinen web 2.0) Kimmo Koskinen Matri-seminaari Viikin tiedekirjasto.
Opetusteknologiasta ja verkko-opetuksen tukihenkilötoiminnasta Katja Kunttu Viikin tiedekirjasto.
Tiedonhaku ”Tiedon käsitteen kannalta ongelmallista on se, että verkkoihin syötetään ”tietona” mielipiteitä, joiden esittäjistä ja heidän luotettavuudestaan.
Kirjaston tiedonhaku - yläkoulu
Koulu & Kirjasto Oulussa Elina Kauppila
Diasonic DL91 T y ö h v i n o t a s A j e l
Kirjastot.fi – verkkopalvelut
Kirjastoreitti Oulussa
OSAO Myllytulli Taina Kylmänen, Marjo Ahola
Tieto odottaa käyttäjäänsä - välineitä tiedon löytämiseen-
Kysy kirjastonhoitajalta
Valmiita elementtejä asiakassivuille ja työvälineitä
PIRAMK:n kirjasto- ja tietopalvelut
Yleisten kirjastojen vaikuttavuus - julkaisu ja verkkoaineisto tulossa
Kysy kirjastonhoitajalta 20-vuotta
Kirjasampo – kirjallisuuden tiedonhaku
Kysy kirjastonhoitajalta
Kirjaston tiedonhaku – yläkoulu ja lukio
Makupalat.fi: Miksi linkkihakemistoja taas tarvitaan?
Esityksen transkriptio:

Linkkikirjasto Nina Granlund Kirjastot.fi 2009

Linkkikirjasto Kirjastojen yhdessä tuottama valikoidun verkkoaineiston hakupalvelu. Tässä muodossa vuodesta 1999 lähtien. Kaksikielinen palvelu, suomeksi ja ruotsiksi (Länkbiblioteket).Länkbiblioteket

Linkkikirjasto Itsenäinen virtuaalikirjasto. Osa Tiedonhaku-kanavaa, Tärkeässä osassa Tiedonhaun portti – palvelussa, sekä Kysy kirjastonhoitajalta-palvelussa.

Linkkikirjasto Materiaali on valikoitua. Se on systemaattisesti järjestettyä (YKL:n mukaan). Aineisto on kuvailtu. Monipuoliset hakumahdollisuudet. Noin linkkiä.

Kirjastot Luetteloivat materiaalia Linkkikirjastoon. Seuraavat omien luettelointiensa ajantasaisuutta.

Toimitus Tarkistaa verkko-osoitteiden toimivuuden. Vastaa kehittämisestä ja tekniikan toimivuudesta. Luetteloi.

Toimitus Lisäksi palvelussa toimii syksystä 2006 lähtien osa-aikainen valtakunnallinen toimittaja, joka seuraa sekä luetteloi uutta verkossa julkaistua materiaalia.

Tulevaisuus Linkkikirjasto tietokantana on helposti yhdistettävissä muihin sovelluksiin. Linkkikirjaston ja Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuottaman Makupalojen yhteistyö tiivistyy. Semanttisen webin kehitysprojekteja seurataan.