SUKUPUOLEN MÄÄRÄYTYMINEN helena rimali mankkaankoulu 2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Filosofian Praktikum 2008 Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin neljäs praktikum-kokoontuminen.
Advertisements

Mette Vedelsby, CVUSJ./Efelcren Isometriat ja Symmetriat.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Erikois tietovisa Blondeille...
Työurien repaleisuus ja pätkätyöt
Partitiv-øvelse – suomi 1 MALLI (model): Kuvassa on kissa. - Der er en kat på billedet. -> Kuvassa on kaksi kissaa. Kuvassa on kirja.
Valmennusosaamisen malli
Valmennusosaamisen malli
Keuhkot ja hengitys Mankkaan koulu Helena Rimali -
Simpukat, kotilot ja mustekalat
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 9 – Philip Holm Optimointiopin seminaari - Kevät 2008 Sekastrategiat - Mekanismien luokittelu.
GENETIIKKA - PERINNÖLLISYYSTIEDE
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
HEDELMÖITYMINEN, ALKIONKEHITYS, SYNNYTYS
MONO- JA DIHYBRIDIRISTEYTYS MONO – 1 DI - 2
Flyhov, kalliopiirroksia Askeberga, laivalatomus Länsi-Götanmaa, Ruotsi Kuvat ja teksti: Erkki Luoma-aho.
_______________________________________________________ Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Steriloinnit 2012 Anna Heino & Mika Gissler.
Opettele seuraavat vesilintulajit (oppikirjassa s )
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
PUOLANGAN RHY Hirvenmetsästys Metsästys 2012 Pyyntiluvat 109 kpl (149 hirveä) Riistakeskuksen suositus, vasaverotus 53 % Aikuisehto, 2 luvansaajalla,
Lapsuuden sosioekonomisen aseman vaikutus itsekorosteisiin arvoihin valtiotieteellisen tiedekunnan opiskeiljoilla Veikko Eranti.
_______________________________________________________ Selvitys tasa-arvon toteutumisesta liikunnassa Tasa-arvoa koskeva kysely lähetettiin.
COLLIE Collierodun historiaa 4 Alkuperästä ei varmaa tietoa, collien esi- isistä monia teorioita. 4 Todennäköisesti collie on syntynyt vanhoista.
Muodollinen subjekti. Kaduilla tuulee…… IT  Kello on 8.15  On tiistai  On marraskuu  Keskustasta on 2 km koululle  On + 4 astetta  On sateista.
Kuvat: luontoportti.com
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 Sami Fredriksson & Simo Pelanteri Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 – Tilastoraportti 5/20141.
Helena Rimali Mankkaan koulu
Muodollinen subjekti. Kaduilla tuulee……  Kello on 8.15  On tiistai  On marraskuu  Keskustasta on 2 km koululle  On + 4 astetta  On sateista  Sataa.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 13 – Antti Savelainen Optimointiopin seminaari - Syksy 2008 Epäsymmetriset pelit III: Sukupuoli-
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Kotitehtävä - Tuomas Nummelin Optimointiopin seminaari - Syksy 2008 Kotitehtävän ratkaisu.
samansyntyiset elimet
Kappale 2.
Meioosi Meioosi on hedelmöityksessä, sukusolujen tuotannossa tapahtuva perimän jakautuminen. Sen kautta syntyvät sukusolut, eli siittiöt ja munasolut.
Metalliseoksia.
MAB3 prosenttilasku.
Afrikan AIDS tilanne Niko Köykkä & Roosa Helander.
Isokoskelo.
Toimintaympäristö Muuttajien taustatiedot Leena Salminen Muuttajien taustatiedot julkaistaan verotuksen valmistumisesta johtuen yli kahden.
12. Meioosi. Genotyyppi ja fenotyyppi Genotyyppi Yksilöiden perimä Kaikki geenit yhdessä Usein genotyypillä tarkoitetaan myös perimää tietyn geenin suhteen.
Hyttynen pituus: aikuinen: 4-10 mm, toukka: 7-8 mm Ravinto: koiraat eivät syö, naarailla lintujen ja nisäkkäiden veri Hyttysen toukkia veden pintakalvoon.
Rapu. Ravun rakenne Ravun ruumis koostuu päästä ja keskiruumiista, jotka ovat käytännössä yhteensulautuneet, sekä takaruumiista eli pyrstöstä. Kymmenjalkaisille.
Liito-orava Jenna Muhonen 8a.
Sukupuoli vaikuttaa joidenkin ominaisuuksien periytymiseen
15.Sukupuolikromosomien perintötekijät
Kysynnän ja tarjonnan laki
Luonnonvalinnan kohteena on yleensä yksilö
Syöpään vaikuttavat sisäiset tekijät
Syövän riskitekijät.
Perimä Geneettinen perimä Sosiaalinen perimä
Kanahaukka.
Bird bird bird bird bird bird bird bird bird
-Petolintu -Selkärankainen -Maailman suurin lintu
Geeni vaikuttaa ominaisuuksiin eri tavoin
Isopanda.
Arvio maan hallituksen 8. 9
Kirjosieppo.
Geenit siirtyvät sukusoluissa vanhemmilta jälkeläisille
Syövän riskitekijät.
On elämän tärkeimpiä tunnusmerkkejä
Perinnöllisyystieteen perusteita
12. Luonnonvalinta.
I Ihminen – Homo sapiens
Sukupuolivaikutukset vammaispalveluissa
Miten pystyy päättelemään linnun sukupuolen?
Anna Heino & Mika Gissler
Miten pystyy päättelemään linnun sukupuolen?
MERIKOTKA Petolintu cm siipiväli cm
TALITIAINEN 6. Vihertävä selkä 7. Vaalea juova siivessä
Esityksen transkriptio:

SUKUPUOLEN MÄÄRÄYTYMINEN helena rimali mankkaankoulu 2012

IHMISELLÄ… Määräytyy sukupuolikromosomien mukaan.  X-kromosomi ja Y- kromosomi  XY-kromosomista tulee poika, ja XX- kromosomista tulee tyttö.  Sataa tyttöä kohti syntyy poikaa helena rimali mankkaankoulu 2012

LINNUILLA…  Päinvastoin kuin ihmisellä  XX-kromosomista tulee koiras, kun taas XY:stä tulee naaras helena rimali mankkaankoulu 2012

MEHILÄISELLÄ…  Naaraat syntyvät kun munasolu hedelmöityy (työmehiläiset ja kuningatar)  Koirailla vain puolet naaraan kromosomiluvusta (kuhnurit)  Häälennolla kuhnuri hedelmöittää kuningattaren helena rimali mankkaankoulu 2012

KROKOTIILILLÄ…  Lämpötila vaikuttaa sukupuoleen – missä lämpötilassa muna hautuu  Korkea lämpötilaa - tulee koiras  Alhaisempi lämpötila - tulee naaras helena rimali mankkaankoulu 2012

HUOMAA VIELÄ, ETTÄ..  Muitakin sukupuolen määräytymisiä on. Lisäksi on huomattava, että kaikilla eläimillä ei ole kahta sukupuolta. Esim. kotilossa on sekä uros että naaras samassa ja toisaalta joillakin eläimillä on enemmän kuin kaksi sukupuolta esim. metsäsopuli. helena rimali mankkaankoulu 2012

PUNAVIHERVÄRISOKEUS  X- kromosomissa on tapahtunut mutaatio  Miehillä 7-8 prosentilla  Naisilla 0,5 prosentilla helena rimali mankkaankoulu 2012

HEMOFILIA ELI VERENVUOTOTAUTI  Samoin kuin punavihervärisokeus eli se on x- kromosomissa  u.pdf u.pdf helena rimali mankkaankoulu 2012