WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
Marratech Käyttöohjeita. Ellei bookmarks –listassa ole haluttua palvelinta, osoitteen voi kirjoittaa suoraan osoiteriville:
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
6 Digitaalisen materiaalin käyttöliittymästä
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
VJS Joukkueenjohtajakoulutus ©2012 VJS. FIFA (kansainvälinen maailmanlaajuinen kattojärjestö) UEFA (euroopan maanosaliitto) Uudenmaan piiri VJS (Vantaan.
Voimisteluliiton ilmeen uudistus
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
TILDA-Verkkotilastointi
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
Informaatioteknologian instituutti Esityksen tekeminen PowerPointilla Jouni Huotari.
Arvioitavat kohdat Nielsenin mukaan – heuristinen lista
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi foorumi ja kuinka kommentoida foorumiin. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Moodlen ohje opiskelijoille
Selkeän kirjoittamisen huoneentaulu
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
© 2010 IBM Corporation1 Bannerikaruselli  Bannerikaruselli on sisällönhallinnan komponentti, jolla voidaan laittaa www-sivulla haluttuun kohtaan näkymään.
Tehdään nettisivu  suunnittelu  rakentaminen  testaaminen  julkaiseminen.
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
HTML-kielen perusteet Osa 1 Vilho Kemppainen
Näkövammaiset opiskelijat ja IT-ratkaisut
WIKISPACE ohjeita. Sivun muokkaaminen •Valitse Edit This Page •Kirjoittele, lisää kuvia, muokkaa tekstiä •Tallenna •Muokkaa lisää….history näyttä kaikki.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Tieteellinen kirjoittaminen Taulukot, kuviot, esimerkit
Ohjeita PowerPointin käyttöön
14 websuunnitteluvinkkiä!
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Jorma Ronkainen / IT-laitos
WWW-sivuston luominen
Hyvä PowerPoint-esitys
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
PowerPoint-esitys OHJE.
 Visuaalinen ilme: ◦ Pirteä, kesäinen ◦ Etusivu ”täynnä”  Tietokentät: ◦ Etusivulla paljon ja monipuolisia (Facebook, ajankohtaista ja tarjoukset) ◦
Dokumenttien käsittely ja tietoverkot Wordin toiminnot, toinen tapaaminen.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
DIOJEN JA KALVOJEN MAAILMA
Kokonaisuuden suunnittelu
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
Tässä on kokoelma kaikista 8lk:lla tekemistäni töistä.
Visu Visuaalisuus Palvelu noudattaa THL:n graafista ilmettä. Ulkoasun tulee olla selkeä ja herättää luottamusta. Lisäksi työpajakeskusteluissa kuvailtiin.
Matkailun nettisivujen analysointi
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
PDF –dokumentit Adobe Acrobatilla Taina Joutsenvirta Valtiotieteellinen tiedekunta
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Huomautus: Tämä esite on suunniteltu tulostettavaksi. Ennen kuin ryhdyt tulostamaan korttikartongille, tee koetulostus tavalliselle paperille ja varmista,
E-aineistojen saavutettavuus Mitä sisällöntuottajien pitäisi tietää?
PowerPointin tekeminen
Microsoft SharePointin mukauttaminen Verkkosivusto
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
Yrityksen nimi Tuotteet ja palvelut
Esityksen transkriptio:

WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:

A. SISÄLTÖ: n Mieti mitä, miksi ja kenelle haluat kertoa. n Käytä mahdollisimman paljon interaktiivisuutta ja toiminnallisuutta. n Esitä asiat mahdollisimman tiiviisti. n Vältä nopeasti vanhenevaa tietoa (helpottaa päivittämistä).

C. ULKOASU:  Yhtenäinen (selausvalikko, värit, logo jne).  Asettelu selkeää ja väljää.  Kuvien, värien ja animaatioiden käyttö harkittua.  Asettelu ja palstat tehdään taulukoiden avulla.

Kuvista: n Käytä mahdollisimman hyvälaatuisia, mutta pienikokoisia kuvia (nopeuttaa latautumista). n Muokkaa kuvat kuvankäsittelyohjelmalla (editorissa kuvien todellinen koko ei muutu). n Kuvien tulee sopia sivun tyyliin. n Jos käytät taustakuvia, varmista että teksti näkyy kunnolla.

Linkeistä:  Linkitä sivujasi tarpeeksi. Jokaiselta sivulta tulee olla linkki ainakin pääsivulle, josta pääsee mihin tahansa sivulle.  Turhia linkkejä tulisi kuitenkin karsia.  Suunnittele valmiiksi, miten linkität sivusi, sillä linkkien lisääminen on työlästä.  PÄIVITÄ LINKKISI!

Animaatiot:  Käytä harkiten ja hyvän maun rajoissa.  Animaatioita voi käyttää jonkin uuden, erityisen tärkeän tai ajankohtaisen asian ilmoittamiseen.  Animaatioidenkin on istuttava kokonaisuuteen, eikä se saa rikkoa sivuston tyyliä.

Värien valinnasta: Väripaletin tulisi myötäillä yhteisön ”virallisia” värejä. Sivuille valitaan 2-3 toisistaan huomattavasti poikkeavaa väriä, joita käytetään sivuilla. Voidaan käyttää apuna värisävyjä, jotka ovat sivujen pääasiallisien värien johdannaisia. Väreinä ei tulisi käyttää kirkkaita värejä (koskee erityisesti neon-värejä tai niiden johdannaisia). Värien täytyy olla harmoniassa keskenään – ne täytyy valita niin, ettei jokin niistä erotu liiaksi kokonaisuudesta.

Muuta elintärkeää: n Älä sijoita yhdelle sivulle liikaa tekstiä. Yleensä sivulla ei tulisi olla asiaa kuin sen verran, että vierityspalkkia ei tarvita. n Suosi päätteettömiä fontteja: Arial, Helvetica, Verdana jne. n Nimeä aina pääsivusi nimellä index.html Palvelimet osaavat käsitellä vain tämän nimistä aloitussivua. Muut tiedostot.htm- tai.html- päätteisiä. n Älä käytä tiedostojen nimissä erikoismerkkejä eikä ääkkösiä. Nimeä tiedostot lyhyesti.