Venäläinen kulttuuri Mirva SÄP13.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HAVAINTOJA SOTE-VERTAILUSTA
Advertisements

Eurooppalaiset kulttuurit
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa
Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro
MAAPALLO HALTUUN.
Eurooppa maailman 2. pienin maanosa
Euroopan ilmasto Kolme lämpövyöhykettä:
AineistotilanneVarastokirjastossa Toiminta-ajatus Vähentää kirjastojen tilantarvetta ottamalla vastaan aineistoa tieteellisistä ja yleisistä.
Toinen suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi Novgorodissa 15. – Foorumi-päivän avausluento Ylijohtaja Kalevi Kivistö Suomen opetus-
Minne menet kansalaisopisto? Helsinki Jyrki Sipilä Helsingin aikuisopisto.
Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!
Neoliittinen vallankumous
Kappale 9 Suurimmat väestökeskittymät: Pohjois-Amerikan itärannikko
Ilves TUNTOMERKIT Ilves on Suomen luonnon ainut kissaeläin.
Kappale 2.
Intialainen kulttuuripiiri
Liito-orava Pteromys volans.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
Pohjois-Amerikan ilmasto ja kasvillisuusvyöhykkeet
kasvillisuus vyöhykkeisin vaikuttavat tekijät: Espanjan tapauksessa
Kasvillisuusalueet.
Globaali monimuotoisuuskeskus
3.11. Johdanto: Mikä Afrikka? Risto Marjomaa
Tietoja Tampereesta. Kaupunkiseudun väestö 2014 Tampereen kaupunkiseudun muodostavat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti.
MAANTIETO 8 1. EUROOPPA ON KOTIMAANOSAMME. OLETKO KARTALLA?  Piirrä paperille ilman oppikirjan / kartaston apua Euroopan ääriviivat mahdollisimman tarkasti.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
19. Maannokset ja kasvillisuusvyöhykkeet. Maaperä ja maannos Maaperä = kallioperän päällä oleva irtain maa- aines syntyy peruskalliosta rapautumalla tai.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Suomen luonnon erityispiirteet
VENÄJÄ.
Afrikkalainen kulttuuri
Parityö maailman valtioista.
Trooppiset sademetsät
Trooppiset sademetsät
Ilmastonmuutos.
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
ARKTISET KULTTUURIT Sivut 162171
Venäjän uskonto.
Iso-Britannia.
Kaupungistuminen Kaupungeissa elää puolet maapallon väestöstä
Maailmanuskonnot maailmassa n uskontoa
Uskonnon monet kasvot Venäjällä
Kanahaukka.
Maiseman muutos Eksogeeniset ilmiöt muokkaavat maankamaraa ja muuttavat maisemaa (rapautuminen, eroosio, massaliikunnot) maanviljely, ylilaidunnus, metsien.
HELMIPÖLLÖ.
Eroosio ja aavikoituminen
Keskukset & vaikutusalueet
Suomen esihistoria Suomen asuttamisesta historiallisen ajan alkuun
Romania Tekijä:Meri-Tuuli.
Aavikko & puoliaavikko
Tundra.
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Tundra Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopan pohjoisosissa esiintyy tundraa.
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
Euroopan eläimet Anttu ja roni.
Riittääkö ravinto? Nälänhädän syitä: ravinnon epätasainen jakautuminen
JAPANI MAANTIETEELLISENÄ ALUEENA
Indonesia.
Maapallon aridit alueet
Vienti Teknologiateollisuus.
KULTTUURIN KUNTAKUVA JA TULEVAISUUS Kuntaliitto
Vienti Teknologiateollisuus.
Muista nämä aineisto- tai dokumenttitehtävään vastatessasi:
Vienti Teknologiateollisuus.
Vienti Teknologiateollisuus.
Esityksen transkriptio:

Venäläinen kulttuuri Mirva SÄP13

Perustietoa Venäjä ulottuu kahteen maanosaan (Aasia ja Eurooppa) Käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta Ilmasto: Pohjoisessa tundraa, sitten havumetsää, sen jälkeen seka- ja lehtimetsää, ja lopuksi nurmimaata ja aroa Kaspianmeren tuntumassa jo lähes aavikkoa kasvillisuuden vaihtuessa ilmaston mukana Vuoristot muodostavat viidennen ilmasto- ja kasvillisuusvyöhykkeen Väestö: 79,8% venäläisiä 142 905 208 asukkaasta Eliniän odote: 66,29 vuotta Uskonnot: 63% ortodokseja 6% muslimeja <1% buddhalaisia, katolisia, protestantteja tai juutalaisia 12% uskoo Jumalaan olematta minkään uskonnon harjoittaja, 16% ei-uskovia

Arvot, Asenteet, Suhtautuminen Venäläiset ovat seurallisia ihmisiä Ilmaisevat tunteensa Suurpiirteisiä Haluavat olla riippumattomia ja tuntea itsensä vapaaksi He ovat vieraanvaraisia Eivät huoli lahjaa elleivät voi itse antaa vastalahjaa Venäläinen perinteinen maatuska

Tapakulttuuri Iäkkään ihmisen ja naisen kunnioittaminen (mies tervehtii ensin naista ja nuori vanhempaa) Perinteiset etikettisäännöt Teitittely Puheaktiivisuus on venäläisessä kulttuurissa tärkeää, pitkät tauot, hiljaisuus tai yksitoikkoiset vastaukset tulkitaan haluttomuudeksi luoda ja ylläpitää henkilökohtaisia kontakteja Kylässä käymiseen varustaudutaan hyvin, pyhävaatteet, ajoissa sekä tuliaiset

Ruokakulttuuri ja juhlat Vaikuttajana ordotoksisen kirkon määräämät pitkät paastot, joiden jälkeen herkuttelu Runsaasti tummaa ja vaaleaa leipää Neljä ruokalajia: ensin tarjoillaan "zakuskit" eli alkupalat, niiden jälkeen voimakas ja ravitseva keitto ja sitten pääruoka Usein teetä ja makeita leivonnaisia Venäläiseen keittiöön kuuluvat erilaiset piirakat. Suolaiset piirakat saattavat korvata pääruuan, makeita piirakoita syödään teen kanssa milloin tahansa Mausteita käytetään paljon (valkosipuli) Yrtit ja sitruunamehu ovat käytössä Venäläinen sinappi on suomalaista tulisempaa Uusivuosi 1.-5.tammikuuta Joulu 7.tammikuuta Vappu 1.-2. toukokuuta Voitonpäivä 9. toukokuuta Itsenäisyyspäivä 12.kesäkuuta Perustuslain päivä 12.joulukuuta

Lähteet: http://www.moped.fi/kulttuurit/venaja.html http://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4