10.8.2011Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

LAPSI- JA NUORISOPOLITIIKAN KEHITTÄMISOHJELMA Studia Etelä-Pohjanmaan Opisto, Studia Elba, Pääsihteeri Tuomas Kurttila.
VALTIONHALLINNON YLIMMÄN VIRKAMIESJOHDON PALAUTEPÄIVÄ
Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry.
Kaste ohjelma ja Mitä Kasteesta on kasvamassa?
SEINÄTÖN PAJA- VERKOSTOTAPAAMINEN Työpaja-seinillä ja ilman
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
1 Lapsi- ja nuoriso ( ja perhe) politiikan uudistuvat tavoitteet Maria Kaisa Aula Tampereen yliopiston seminaarissa.
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Keski-Pohjanmaan Lapsi- ja Nuorisopoliittinen strategia
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Uudistuva sosiaalihuoltolaki ja työelämäosallisuus
Esteettömyys – kestävää kehitystä! Verkostoseminaari Aila Korpivaara
Manner-Suomen ESR-ohjelma Pohjois-Suomen suuralueosion ESR-tilannekatsaus ESR-seurantakomitea Päivi Jaakola Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma Ohjelmajohtaja Georg Henrik Wrede.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
VUODEN PSYKOLOGI Sovittelu vaihtoehdoksi oikeudenkäynnille Laki riita-asioiden sovittelusta ja sovinnon vahvistamisesta yleisissä tuomioistuimissa.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
Ajankohtaista työurien pidentämisestä
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Tiedä, tavoita ja ohjaa – nuorten seurantajärjestelmää kehittämässä Kokkola Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ 10 tärkeää toimenpidettä.
Nuorisovaltuustotoiminta ja nuorten osallisuus Suomessa
Talouspolitiikka ja kunnat Valtiovarainministerin valtiosihteeri Tuire Santamäki-Vuori
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Uusien taidetoimikuntien ja jaostojen perehdytyspäivä Säätytalo Ylijohtaja Riitta Kaivosoja.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Hallitusohjelma II asteen koulutuksesta, lukio & yo
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Georg Henrik Wrede1 Nuorisosektorin talousnäkymät De ekonomiska utsikterna för ungdomssektorn.
Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n toimet Suomen EU- puheenjohtajuuskaudella Jarkko Lehikoinen,
Kirjastopäivät 2015 Seinäjoki Hannu Sulin. Missä mennään kirjastolain uudistamisessa? Työryhmän asettaminen Toimikausi Työryhmän.
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
Työurien pidentämiseen liittyvät valtakunnalliset raportit > jatkoa ns. Ahtelan työryhmän työlle Työhyvinvointityöryhmän raportti. STM selvityksiä 2011:4.
OKM / NY1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma tilanne lausuntokierroksen aikana -
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Kommenttipuheenvuoro Koulutusjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Digitalisaation ohjausmalli
Köyhyys ja lapsen oikeudet
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Aloitekanava.fi Nuorten verkkodemokratiapalvelu
Alla on katkelma pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmasta keväältä Julkisen talouden tasapainottaminen käynnistetään välittömästi. Suomen.
Lapsi-ystävällinen kunta
Kommenttipuheenvuoro
Lapsivaikutusten arviointi Anne Hujala
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Turvaa, luottamusta, toimintaa Perusturvan
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
KANSALAISVAIKUTTAMISEN POLITIIKKAOHJELMA
Esityksen transkriptio:

Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet

Georg Henrik Wrede 2 VN asetus 103/ § Nuorisopolitiikan kehittämisohjelma Nuorisolain (72/2006) 4 §:ssä tarkoitettu nuorisopolitiikan kehittämisohjelma valmistellaan OKM:ssä yhteistyössä STM:ön, TEM:ön, YM:ön sekä tarvittaessa myös muiden nuorten kannalta keskeisten ministeriöiden kanssa. Kehittämisohjelma sisältää valtakunnalliset nuorisopoliittiset tavoitteet sekä läänien ja kuntien nuorisopoliittisen ohjelmatyön suuntaviivat, jotka liittyvät nuorten koulutukseen, työllisyyteen, toimeentuloon, terveyteen, aktiiviseen kansalaisuuteen ja sosiaaliseen vahvistamiseen, asumiseen, yrittäjyyteen, asevelvollisuuteen ja siviilipalveluun sekä muihin lapsia ja nuoria koskeviin ajankohtaisiin asioihin. Ohjelmassa lapsiin liittyvät näkökohdat otetaan huomioon erityisesti lasten kasvun kannalta. Opetusministeriö asettaa tarvittaessa työryhmän ohjelman valmistelua ja seurantaa varten.

Georg Henrik Wrede 3 Lähtökohdat Lanuke Ohjelma selkeämmin sidottu hallitusohjelmaan Ohjelma tulisi olla fokusoitu, tavoitteiden määrä "pieni" Yhdyspinnat muihin ohjelmiin katsottava tarkasti, erityisesti: Kaste (STM) ja Kesu (OKM/ktpo) Uuden ohjelman arviointi ja seuranta tulisi tehdä selkeäksi, "lapsi- ja nuorisoindikaattorit" käytäntöön

Georg Henrik Wrede 4 Hallitusohjelma poimintoja - Lanuke Hallituksen toimintaa ja kaikkea päätöksentekoa yhdistää kolme keskeistä kokonaisuutta. Nämä kokonaisuudet ovat köyhyyden, eriarvoisuuden ja syrjäytymisen vähentäminen; julkisen talouden vakauttaminen; sekä kestävän talouskasvun, työllisyyden ja kilpailukyvyn vahvistaminen. (s 7) Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelmalla vahvistetaan hallinnonalojen välistä yhteistyötä ja työnjakoa. (s 37) Lasten, nuorten ja perheiden asioiden yhteistyötä valtioneuvostossa parannetaan luomalla toimiva koordinaatio asianomaisten ministeriöiden (STM, OKM, OM, TEM) välille. (s 63)

Georg Henrik Wrede 5 Mahdollinen rakenne Arjenhallinta Koulutus - Työllisyys - Terveys ja hyvinvointi Kestävä kehitys Osallisuus Aktiivinen kansalaisuus Lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuudet Yhteisöllisyys Yhdenvertaisuus Köyhyys ja toimeentulo Perheiden tukeminen Yhdenvertainen kohtelu Palvelujen saavutettavuus

Georg Henrik Wrede 6 Arjenhallinta Koulutus - Nuorten ja lasten kanssa toimivien täydennyskoulutus. (HO s 32 ja 35) Työllisyys - Vahvistetaan kuntien vastuuta perusopetuksen päättävien nuorten ohjauksesta. (HO s 33) Terveys ja hyvinvointi - Kehitetään oppilas- ja opiskelijahuoltoa. (HO s 33 ja 62) Kestävä kehitys - Lasten ja nuorten ympäristökasvatusta sekä luonto- ja ympäristökoulujen asemaa vahvistetaan. (HO s 68)

Georg Henrik Wrede 7 Osallisuus Aktiivinen kansalaisuus - Jokaiselle lapselle ja nuorelle taataan edellytykset ja pääsy osallisuuteen tietoyhteiskunnassa. (HO s 37) Lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuudet - Aloitekanava- ja kuulemisjärjestelmiä kehitetään. (HO s 37) Yhteisöllisyys - Tehostetaan toimia koulukiusaamisen vähentämiseksi. (HO s 33)

Georg Henrik Wrede 8 Yhdenvertaisuus Köyhyys ja toimeentulo - Käynnistetään poikkihallinnollinen syrjäytymistä, köyhyyttä ja terveysongelmia vähentävä toimenpideohjelma. (HO s 55 Perheiden tukeminen - Laajennetaan perhekeskustoimintaa perheiden, kuntien, järjestöjen ja muiden toimijoiden yhteistyönä. (HO s 62) Yhdenvertainen kohtelu - Kaikessa koulutuksessa, tieteessä, kulttuurissa, liikunnassa ja nuorisotyössä on toteutettava yhdenvertaisuusperiaatetta. (HO s 31) Palvelujen saavutettavuus - Hallitus painottaa julkisten palveluiden merkitystä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden takaajana. (HO s 55)