Moi moi moi! Asiaa puhtaudesta ja hyvästä olosta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työkuntoa venytellen Parturi-kampaajan venytysopas
Advertisements

Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa,
VOIMAHARJOITTELU Kun liikkuvuus on saavutettu, voit lisätä harjoitteisiisi voimaharjoitteita Lämmittele lihakset vesijuosten väh. 10min. Tee voimaharjoitusliikkeitä.
Neuvoja lapsille ja vanhemmille
Heli Hautamäki & Sari Rosnell
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Heijastuksia elämästä
Tupakoinnin lopettaminen
Kasvaako pääni, kun opin?
MILLAISEN MIEHEN MINÄ HALUAN - Que Sera, Sera – Doris Day.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Ensimmäiselle sivulle Eräs illanvietto... Pidettiin kamujen kanssa pienet bileet...
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Yritysjohdon koulutuskeskus
Tulipalot ja palokuolemat
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Tekijät: Jani Kalliomäki Nina Högdahl Essi Lauttamus
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Huovuttaminen Osio 3..
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
SUUHYGIENIA HUONO SUUHYGIENIA AIHEUTTAA - PAHANHAJUISTA HENGITYSTÄ
Syöpäpotilaan ravitsemus
IHON HOITO.
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Kuinka puhdistetaan vessanpönttö
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Univaikeudet.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Otapa pieni lepohetki ja lue muutama hyvä neuvo…
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
Luxe Couture Creme -huulipuna
Kuvakäsis – Miksi pipo pitää laittaa hihaan?
Omavalvontasuunnitelma
HENKILÖHYGIENIA 4/9/2017
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
7. MIKROBIT JA ELIMISTÖN PUOLUSTUSMENETELMÄT
Käsihygienia.
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
JALKAHYGIENIA MARIANNE NIINIMÄKI 2012.
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
Pysy hyvässä työvireessä TOUKOKUU. ISTOCK Jätteenkuljettajat tuntevat väsymystä työpäivän aikana Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving.
Täit.
Suun kotihoitovälineet Terveyspalvelukeskus Hammashoito.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Näin voit estää tartunnan Hygieniahoitajat
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
Hyvää elämää maaseudulla
Odottavan perheen suunhoito
Pysy hyvässä työvireessä
Suomalais-ugrilinen koulu
HAMMASSÄRKY Juho ja janne.
Mikä ihmeen objekti?.
Screen Cleaner T y ö h v i n o t a s A j e l
IHOTTUMAT.
Odottavan perheen suunhoito
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
Potilaan puhtaudesta huolehtiminen
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Esityksen transkriptio:

Moi moi moi! Asiaa puhtaudesta ja hyvästä olosta

Suihku tekee poikaa. Myös tytöille. Iholle kertyy koko ajan hikeä ja rasvaa, pölyä ja likaa. Jos niitä ei pese pois, ne tukkivat ihohuokoset ja tekevät olon nuhjuiseksi. Liikuntatunnin jälkeen olo on tavallistakin hikisempi, joten silloin jos milloin kannattaa käydä suihkussa.

Kavereiden kaino toivomus: Muista kainalot! Kun aineenvaihdunta muuttuu, itse kullakin nousee hiki pintaan. Ja kun bakteerit hajottavat hikeä iholla, syntyy HAJU. Mikä pahinta, hajun huomaavat aina ensin muut. Onneksi se lähtee pesemällä ja sitä voi estää deodorantilla. Kunhan vain muistat levittää deodorantin puhtaisiin kainaloihin. Jos hikoilet voimakkaasti, käytä antiperspiranttia ja aja kainalokarvat haittaamasta aineen tehoa. Voit myös kysyä apteekin erikoistuotteita.

Puhdas hymy ei hyydy Hampaat eivät pysy itsestään ehjinä, ikenet terveinä eikä hengitys raikkaana. Onneksi hoitoon riittää muutaman minuutin harjaus aamuin illoin. Plakin saat parhaiten pois pehmeällä, tuuhealla ja hyväkuntoisella hammasharjalla. Tahna raikastaa hengityksen ja jättää hampaiden pinnalle fluoria. Hammasvälit voit puhdistaa hammaslangalla.

Turha kaatua saappaat jalassa Jos pidät koko päivän samoja kenkiä, jalkahiki ei pääse haihtumaan, vaan imeytyy myös sukkiin ja kenkiin. Ja mitä kauemmin kenkiä pidät, sitä epätodennäköisemmin uskallat ne julkisesti riisua! Vaan ei hätää. Jos peset jalkasi joka ilta vedellä ja saippualla, puet aamuisin puhtaat sukat ja vaihdat kenkiä päivän aikana, voit esiintyä vaikka paljain varpain.

Näin selviät kuivin jaloin Muista pesun jälkeen kuivata jalat hyvin, sillä märkään (siis myös hiestä märkään) ihoon tulee helposti haavoja, ihottumia ja tulehduksia. Talkki pitää jalat kuivina ja ihovoide kimmoisana. Ja kun leikkaat varpaankynnet, leikkaa ne aina suoriksi.

Intiimiä asiaa Ihminen hikoilee myös sukupuolielinten ympäriltä. Pese siksi alapää vedellä ja vaihda alushousut joka päivä. Kuukautisten aikana on tavallista tärkeämpää peseytyä usein: mieluiten joka kerta, kun vaihdat siteen. Olo tuntuu mukavalta eikä haju paljasta mitään.

Taudit tarttuvat kädestä pitäen Nuhat, yskät ja kuumeet leviävät pärskimällä ja käsien välityksellä linja-auton tangoista, pulpeteista, tavaroista jne. Kannattaa siis pestä kädet aina ennen syömistä. Samoin aina vessassa käynnin tai likaisen työn jälkeen. Pysyt terveempänä. Surunauhat saat pois kynsien alta harjalla ja kyntesi sopivan pituisiksi kynsisaksilla ja –viilalla.

Onko kouluun lähtö joka aamu hiuskarvan varassa? Tuntuuko, että tukka on pestävä joka aamu? Siitä vaan! Kampa ja harja kannattaa myös pestä, sillä likaisina ne sotkevat hiuksesi uudelleen. Jos peset hiuksesi usein tai ne on käsitelty, käytä hoitoainetta. Jos sinulla on kuiva iho, vältä kovin tiheää pesemistä. Silloin hiuksesi ja päänahkasi eivät turhaan kuivu ja talineritys kiihdy. Kun leikkautat hiuksesi säännöllisesti, ohutkin tukka tuntuu paksummalta.

Apua kuiville tyypeille Normaali iho kestää päivittäisen pesun suihkusaippualla, kädet useitakin pesuja. Jos ihosi kuivuu helposti, pese saippualla vain kädet ja hikoilevat paikat. Jos urheilet paljon ja käyt suihkussa usein, kannattaa käyttää ihovoidetta. Käytä kasvoille puhdistusmaitoa tai muuta kasvoille tarkoitettua puhdistusainetta. Saippuapesun jälkeen kasvot voivat tuntua kiristäviltä. Valitse puhdistusmaito ja kasvovesi ihotyyppisi mukaan (kuiva, normaali, rasvainen).

Kosteuta kasvoja Puhdistuksen jälkeen taputtele kasvoillesi kevyttä kosteusvoidetta. Aamupesuksi riittää vesipesu tai pyyhkiminen kasvovedellä. Sitten kosteusvoidetta suojaamaan ihoasi päivän pölyiltä. Talvella huulet rohtuvat helposti, etenkin nuha-aikaan. Apua saat huulirasvasta.

Puhtaus vie näppylöiltä puoli ruokaa Näppyläinen iho eli akne johtuu rasvaisesta ihosta. Aknen hoidon perustana on ihon säännöllinen puhdistus ja näpelöinnin välttäminen. Hoidosta selviät vähillä aineilla. Puhdista iho hellästi rasvaisen ihon puhdistusemulsiolla ja kasvovedellä. Älä kuivata akneihon pintaa, vaan kosteuta sitä ohuella kosteusemulsiolla. Kun ihon pinta on pehmeä, tali poistuu ihon pinnalle eikä jää kovettumaan ihohuokosiin. Finneille voit käyttää tulehdusta rauhoittavaa, paikallista hoitoainetta. Finnit voit peittää peitepuikolla tai ohuella värivoiteella. HUOM! Pidä aineet vain omassa käytössäsi.

Silti näppylöitä? Näistäkin voi olla apua: Vaihda pyyhettä ja tyynyliinaa useammin Tuuleta huone ennen nukkumaan menoa Syö vähärasvaista ja monipuolista ruokaa Liiku ja ulkoile Muista, että valvominen, tupakointi ja alkoholi näkyvät pian ihollasi. Kun maltat hoitaa aknea, siitä ei jää pahoja jälkiä. Jos akne on ärtynyt pahaksi, juttele vanhempiesi kanssa lääkärissä käynnistä.

Värioppia Jos haluat meikata, harjoittele. Hyviä neuvoja saat äidiltä, vanhemmilta, kavereilta ja alan ammattilaisilta. Meikkipussiisi riittävät sävyttävä kosteusvoide, luomiväri ja ripsiväri, ehkä vielä poskipuna ja huulikiille. Valitse mieluiten pastellisävyjä, ja käytä niitäkin vähän, niin saat kevyen meikin. Onnistunut meikki tehdään aina puhtaalle iholle. Illalla meikki poistetaan puhdistusemulsiolla, sillä saippua tai pesuneste eivät puhdista ihoa kyllin syvältä.

Ota tilaisuudesta vaarin Vaarikaan ei tule juhliin lenkkareissa ja pihahousuissa. Kannattaa siis miettiä, mitä mihinkin päällensä pukee.

Teknokemian Yhdistys ry www. teknokemia. fi Puh Teknokemian Yhdistys ry www.teknokemia.fi Puh. (09) 172 841 info@teknokemia.fi