Hankintasuunnitelma.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

1 1.
PROFIMILL Oy Tuotannon hallintaan liittyvät ohjelmistot ja konsultointipalvelut. Yritys.
Internetprotokollien pääsynvalvonta verkkolaitteissa Teemu Heino Työn valvoja: Professori Raimo Kantola Työn suorituspaikka: Elisa Internet Oy.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Turvallinen ja tehokas kertakirjautuminen webbipalveluihin Pekka Lindqvist
Suomen Rotary Tulevien governorien tapaaminen Lahti ROTARYN TIETOJÄRJESTELMÄT Rotary International Suomen Rotary Piirit ja rotaryklubit Jaakko.
Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat
Yrityksen toimintojen kartoitus Toimintavaihtoehtojen selvittäminen
Työskentely verkoissa Jaana Holvikivi EVTEK Tietojenkäsittelyn historiaa luku 2001 Ensimmäiset tietokoneet PC:t Suuret tietokoneet laskentaan,
YV9TV1-07 Mikron käyttöönotto ja ylläpito Juha Korhonen
41MTI04AIK 4150C ATK- JA TIETOLIIKENNE. Marja-Riitta Mäläska Ari Vainionpää
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Pupesoft myyntireskontra
© Arts & Minds Oy Arts & Minds Oy IT ratkaisuja jo 25 vuotta!
Ubuntuun LAMP server sekä Samba tiedostonjako palvelu.
Solinum Oy Pohjoissuomalainen ICT-alan monitoimifirma.
Samba seminaari. Historiaa  Ensimmäinen versio 1992  Kehittäjä Andrew TridgellAndrew Tridgell.
Tietojenkäsittelyn osatekijät
Opinnäytetöiden esittely
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
Ubuntu A LINUX DISTRIBUTION. Perustietoja  Debian pohjainen Linux käyttöjärjestelmä.  Julkaistiin 20 lokakuuta  Viimeisin julkaisu on Ubuntu.
S HARE P OINT - SERVERIN ASENNUS Ilmo Euro, Sebastian Dideriksen, Ari Laamanen ja Jonne Järvinen
OpenLab yhteistyö paikallisten yritysten kanssa - OpenLabin perustaminen - Open Source –seminaari - yhteistyömahdollisuudet muiden projektien.
 Tornion kaupunki.  Laitteistoista, verkoista ja ohjelmistoista ei ollut mainintaa dokumentissa, muutakun että järjestelmä- ja palvelutoimittajat.
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Kankaanpään kaupungin tietohallintostrategia
Porin kaupunki Tietohallinto Jesse Pihlajamäki
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
Kotitietokoneen tietoturvasta Materiaalia:
DHCP & DNS Joni Härmä EL3.
Kalenteri 2005 AJAVA – Ajanvarausjärjestelmä CSP Compact Software Products.
Ville Ahola EL5. Yleistä  Avoimen lähdekoodin www- serveriohjelma  Lähes jokaiseen käyttöjärjestelmään löytyy oma versio  Ollut suosituin www-palvelin.
Skype & TeamSpeak RäsSe, Skype Skype Out  Soittaminen lanka- tai matkapuhelin.
JohdantotMyn1 Johdanto Verkkopalvelun koostamiseen käytetään koosteohjelmia ja ohjelmointikieliä. Verkkopalvelun toteutus voi vaatia myös palvelinohjelmointia.
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
Mandriva Linux eli Mandrake Linux Toni Näppi EL2.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Tietokoneiden luokitus E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e Prentice Hall © 2010.
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö
Piksu Oy Piksu Oy kustantaa kirjoittajien yhteistä talousmediaa: Tuotamme hyvää ja laadukasta asiatietoa sijoittajille ja säästäjille.
VOIP &LINUX & SKYPE. VoIP Voice over Internet Protocol tekniikka jolla siirretään verkon yli reaaliaikaista ääntä ja kuvaa –internet tai lähiverkko.
DNS ja DHCP palvelut Linuxissa
Joni Kelloniitty & Niko Säyriö
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio 8 – ”Pikkujoulu” Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
Käyttöönottokaavio– Deployment diagram Vesa Jokikokko Tarmo Kemi TIK9SNA.
Apache - yhteisnimitys useille Pohjois- Amerikan intiaaniheimoille - yhteinen etninen ja kulttuurinen tausta - puhuvat eteläisiä athabasca- kieliä Apassipäällikkö.
INTERNET ja ROTARY Piiri 1420 Piirineuvottelu ROTARY INTERNATIONAL PIIRI 1420 PIIRINEUVOTTELU INTERNET JA ROTARY Jaakko Castrén Lauttasaaren.
APACHE Kurssi: V Linux Sami Karjalainen OH3 Mika Haaja OH5.
Pekka Paananen Toni Valkonen OH3. Historia 1994 NCSA:n HTTPd pääkehittäjä erosi NCSA:n palveluksesta syntyi Apache - A Patchy Server sekä Apache Group.
Tietokantapalvelimet -Mikko Pehkonen, Tite4. Tietokantapalvelimista  DBMS (Database Management Systems)  Tarkoitettu tiedon keskitettyyn hallintaan.
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
PALVELUTEHTÄVISSÄ TOIMIMINEN Mitä näytössä näytetään.
TIETOKANNAT MySQL ja PostGRE Jussi Toivakka ja Juha Törö.
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva internetissä
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
Uusien tilojen ja laitteiston hankinta
Tietoturva.

Tietoturva.
mahdolliset Kilpailijat
Linnea Luokkanen Myelpt14B
Oma avoin pilvi Antti Alainen, Anton Rautanen
Tietoturva.
www-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
Tietoverkkojen tietoturva
Tietoturva internetissä
ICT –ympäristön yleiskuvaus
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
Esityksen transkriptio:

Hankintasuunnitelma

Hankinnan lähtökohta - Tausta Yrityksen nimi on Tilitoimisto Intranet Oy. Yrityksellä on toimitilat kahdessa eri paikassa. (Tila A ja tila B). Työntekijät: Tila A: toimitusjohtaja, sihteeri, palkanlaskija ja 4 henkilöä, jotka laativat ja ylläpitävät pienten yritysten internet sivuja, lisäksi yritys myy palvelintilaa asiakkaiden käyttöön. Tila B: 3 henkilöä joiden tehtävän on hoitaa pienten yritysten ja järjestöjen tili- ja muu kirjanpito Etätyö: 3 etätyöntekijää Varpaisjärvellä, jotka suunnittelevat ja toteuttavat yritysten internet sivuja Kiertävät myyntimiehet: 2 myyntimiestä jotka myyvät yrityksen tuotteita ja palveluita

Toimeksianto Yritys on antanut tehtäväksi laatia tietojärjestelmän hankintasuunnitelma. Jossa huomioidaan tarvittavat laitteet ja ohjelmistot. Tietoturva ratkaisut on myös huolehdittava.

Tarvekuvaus - Rajaukset Kaapelointi ja internet yhteydet ovat jo valmiina, joten niitä ei käsitellä tässä hankintasuunnitelmassa.

Tavoiteasenta - Hyödyt Tiedostojen jakaminen kaikille helpottuu kun kaikki on samassa verkossa

Haitat Kulut kasvaa Laitteistoista koostuvat käyttöongelmat ylläpitokustannukset

Ohjelmistoratkaisu Hankitaan tarvittavat työvälineohjelmat: Tekstinkäsittely Kuvankäsittely Taulukkolaskenta www-ohjelmointi kirjanpito palkanlaskenta Tietoturva

Ohjelmistoratkaisu Palvelimen tuet toteutetaan internetistä lötyvillä ilmaisohjelmilla.(apache, php, MySQL, ImageMagick, Perl, Python ja cPanel) Käyttöjärjestelmät Windows Xp  17 (12 pöytäkonetta ja 5 kannettavaa) Windows 2003 server  2 palvelinta Debian Linux  3 palvelinta (www palvelimet)

Hankittavat palvelut Koneiden määrät: Internet yhteys pöytäkoneet: 12 kannettavat: 5 palvelimet: 5 Internet yhteys Reititin/palomuuri

Hankintamenettely Kilpailuttaminen Toimittajien kanssa asiointi Kilpailutetaan yrityksiä tarjouspyynnöllä jolloin saadaan kattava valikoima tarjolla olevista palveluista ja tuotteista. Toimittajien kanssa asiointi Asioimme toimittajien välillä ensin tarjouspyynnöllä ja he vastauksella, jonka jälkeen asioimme joko puhelimitse tai tapaamme