Keski-Uudenmaan maaseutuhallintopalvelut

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suorien tukien uudet tukimuodot ja yleiset ehdot Täydentävät ehdot
Advertisements

Rakennetukien kesäpäivät Ajankohtaista rakennetukien myönnöstä Kouvola Sanna Koivumäki.
Laukaan yhteistoiminta-alue Aila Rekola
Eläinten hyvinvoinnin tuki
TARRALAPUT Huom. Esitettyjen tietojen muutokset mahdollisia Veli-Pekka Reskola Maaseutu- ja tukipolitiikkayksikkö Kesäkuu 2005.
Vuoden 2014 tukihaun muutokset Pinta-alaperusteiset tuet
Ohjelmaperusteiset tuet
YHTEISHAKUINFO AIKATAULU: kevään yhteishaku
Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Lähde: Tilastokeskuksen väestöennuste
Ajankohtaista ympäristötuessa ja LFA:ssa Antti Hietala / Markku Kuoppa-aho Kalvoja päivitetty Lahti Kokkola
Kuljetus Kovalainen Ma-Pe
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Lomakkeet 2012 Porvoo
Vipu-palvelu ja tukihaku 2013
Tuki-info 2014 Tuki-info Vihti Lohja
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Sähköinen tukihaku 2012 Annika Korpilo.
Tukihakumateriaali 2014 Pia-Maria Jokipii (Tampere)
Esaimaa.fi SPOT®- kävijäprofiilitutkimusraportti Maaliskuu 2014.
Usein kysyttyä.
Vipu 2014 Sovelluksen esittely
Maataloustukien täydentävät ehdot Viherryttämistuki
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
Viikko 37 (13.9. – 17.9.) Perinneruokaviikko Maanantai: (13.9.) lk: Hatsinan salibandyesittelyt Rantakeitaassa ajan varanneille aikataulun mukaan.
Viikko 14 (2. – ) Maanantai: (2.4.) -9B: Pankkivierailu (lähtö klo 9.45) Tiistai: (3.4.) -9.LK: Ammattistarttiin tutustuminen ilmoittautuneille.
Tukioikeuksien siirrot
Suorien tukien uudet tukimuodot ja yleiset ehdot Täydentävät ehdot
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Esko Leinonen Maaseutuvirasto Oulu
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Liikunnan ajankohtaistapahtuma
Viikko 46 (14. – ) Maanantai: (14.11.) - Tiistai: (15.11.) - Keskiviikko: (16.11.) -Rästikoe klo 8.00 luokassa C239 -Hammasvalistus klo AC,
Kasvihuonetuki 2014 Ohje hakijalle
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
TUKIOIKEUKSIEN SIIRROT Tukihakukoulutus 2007 Kouvola 30. 1
Sähköinen tukihaku 2015 Mäntsälä Hyvinkää
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
Neuvo 2020 –maatilojen neuvontajärjestelmä
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
 Ke (6. palkin päättöpäivä) lyhyiden kielten kuunteluita koululla. Liiku siis hiljaa ja noudata opettajien ohjeita.  To Penkkaripäivä.
Tukihakukoulutus kevät 2015
Verotuksen perusteet – Matkat
Tukihakukoulutus kevät 2015
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
ROT Lyseon lehti kaipaa toimittajia ja uutta nimeä! Katso marraskuun Jorma-lehti lyseo.mobie.fi/zine/32/cover. lyseo.mobie.fi/zine/32/cover.
TILATUEN AIKATAULUT Tuki- ja valvontakoulutus Oulunsalo Huittinen Joensuu
Luonnonhaittakorvaus Varsinais-Suomen Ely-keskus, Maatalouden valvontayksikkö.
Sähköinen päätukihaku ja tukihaun aikataulu Crusell, Uusikaupunki.
Tukioikeuksien siirrot  Voidaan siirtää pysyvästi tai määräajaksi  Tehdään lomakkeilla 103A ja 103B  Lomakkeen 103A saat joko Vipu-palvelusta tai kunnasta.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
Perustuki; Tukioikeuksien siirto
Heli Varpula Maaseutuasiamies YTA Huittinen
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tukioikeuksien mitätöinti vuodelta 2015
Ympäristökorvauksen korvauskelpoisuus ja sitoumusten muutokset
Huittisten yhteistoiminta-alue
TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI
Maaseutuhallinto Viljelijätuki-info
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Päätukihaku Vipu-palvelussa 2019
elokuun virtuaalivesijumpat
Esityksen transkriptio:

Keski-Uudenmaan maaseutuhallintopalvelut Tukihaku 2015 Keski-Uudenmaan maaseutuhallintopalvelut

Aktiiviviljelijä Kaikki alle 5000 € suoria tukia saaneet = aktiiviviljelijä Suorat tuet = tilatuki, tärkkelysperunapalkkio, valkuais- ja öljykasvipalkkio, EU:n eläinpalkkiot (2014) Kieltolistalle joutuu jos: suoria tukia yli 5000 (2014) JA hallinnoi; lentoasemia, rautatieyhtiötä, vesiyhtiötä, kiinteistöyhtiötä, pysyvä urheilukenttiä tai vapaa-ajan alue (sisältää kiinteitä rakenteita, esim.maneesi)  jos et omista mitään kieltolistalla olevaa, olet aktiiviviljelijä

Aktiiviviljelijä Ryhmän yksittäisten jäsenten hallinnoima kieltolistalla oleva yritys ei vie koko tilaa kieltolistalle Ryhmiä ovat Puolisot (hakijan puoliso voi yksin omistaa kiinteistönvälitysyhtiön) Yhtymät kuolinpesät Hakuoppaassa hyviä esimerkkejä

Aktiiviviljelijä Kieltolistalta vapautuu kun suorien tukien vuotuinen määrä on vähintään 5 prosenttia muusta kuin maataloustoiminnasta peräisin olevista kokonaistuloista viimeisimpänä verovuonna, jolta on saatavissa kyseisiä todisteita; b) maataloustoiminta ei ole merkityksetöntä. Maataloustoimintaa ei katsota merkityksettömäksi, jos maataloustulot ovat vähintään 5 % kokonaistuloista; c) pääliiketoiminta tai toimiala on maataloustoiminnan harjoittaminen.

Tukioikeudet Siirrot 2015 lähtien vain aktiiviviljelijälle, eli ei voi enää siirtää maanomistajalle joka ei viljele. Jo tehdyt siirrot pysyvät voimassa. Tukioikeuksien hallinnan voi siirtää ilman samalla siirtyvää pinta-alaa Kaikkien tilojen ylimääräiset tukioikeudet viedään varantoon tukihaun jälkeen Jos on tukioikeuksia hallinnassa vuokranantajilta, kannattaa päästä eroon ylimääräisistä ennen 15.6.2015 Tukioikeudet laitetaan ”arvojärjestykseen” korkeimmasta alaspäin, varantoonvedot alkavat ns. halvimmasta päästä.

Tilalla on 22 ha tukioikeuksia, mutta 20 ha peltoa Tilalla on 22 ha tukioikeuksia, mutta 20 ha peltoa.  2 ha tukioikeuksia viedään varantoon. Halvimmasta ryhmästä, samassa suhteessa kaikilta omistajaryhmiltä.

Tukioikeudet Vipuneuvoja kertoo tilatukien määrän suhteessa ilmoitettuihin kasvulohkojen pinta-aloihin.

Lohkon korvauskelpoisuus Lohkon pysyvä ominaisuus. Säilyy lohkolla, vaikka ei haeta tukea siirtyy väliaikaisesti sitoutumattomalle viljelijälle Korvauskelpoisuus poistuu jos lohko todetaan tai ilmoitetaan viljelemättömäksi (poistuu maatalouskäytöstä)

Lohkon korvauskelpoisuus

Lohkon korvauskelpoisuus Lisäksi hakuasetuksella? Tilusjärjestelylohkot Yli 65-vuotiaalta sitoutumattomalta viljelijältä siirtyvät lohkot Viljelemättömyyssitoumuksilta vapautuvat lohkot Korvauskelpoisuutta voi hakea sähköisesti tukihaun yhteydessä Korvauskelpoiseen peruslohkoon voi lisätä vuosittain enintään 0,1 ha korvauskelvotonta alaa. Tulee mahdolliseksi vasta 2016 Mahdollisesti myös enintään 10 aarin kokoisia tukikelvottomia peruslohkoja… ?

Tukien hakeminen Hae sähköisesti Vipuneuvoja Kaikkia paperihakemuksia ei keritä tallentaa 15.6. mennessä (mahdollisten virheiden korjaaminen ei ole enää tämän jälkeen mahdollista) Lohkojen korvauskelpoisuudet, jos joltain lohkolta puuttuu, mieti miksi?  haku Lohkolta näkee nurmivuosien tilanteen (monesko vuosi on menossa)

Tukien hakeminen Pakollisia lomakkeita ovat 101B ja 102B 101A ja 102A jos on muutoksia (102C ja kartta) 101A aina jos on hevosia tai siipikarjaa Hakuoppaita tulee kuntaan maaliskuun lopulla, voi tulla hakemaan Julkaistaan myös Mavin sivuilla 16.3. (?) www.mavi.fi/hakuopas Sitoumusehdot nettiin 12.3. jälkeen 25.5. viimeinen mahdollinen päivä palauttaa tukihakemus (vain paperihakemus) 15% vähennys 15.6. viimeinen mahdollinen päivä ilmoittaa / palauttaa lohkomuutoksista kylvöalojen muutoksista tukioikeuksien siirrot 30.9. viimeinen päivä palauttaa ympäristökorvauksen syksyn ilmoitus toimenpiteiden pinta-aloista

Ilmoitettava joka vuosi Ei molempia Ilmoitettava joka vuosi

Lomakkeet Uusi maatila perustetaan lomakkeella 456 Tilan osallistietoja päivitetään perustamisen jälkeen lomakkeella 101D ja asiointioikeuksia lomakkeella 457 Koko tilan hallinnan siirron yhteydessä palautetaan: 156 Ilmoitus koko tilan hallinnan siirrosta 101D Maatilan osalliset tukioikeuslomakkeet (103A ja 103B) osallistumisilmoitukset eläintukiin? (462) liitteet

Muuta huomioitavaa Vanhan EHT:n terveydenhuoltokäynti ja suunnitelma pitää vielä palauttaa 15.5. vuodelta 2014 (käynti 1.5.2014 – 30.4.2015) Tallennusilmoitusta ei enää lähetetä tiloille Tarja Alén siirtyy maaseutuasiamieheksi 17.3. alkaen. 8.4. tukihakukoulutus Mäntsälän kunnantalolla (Haikula Oy) ei ilmoittautumista klo. 18 - 21

Asiointipäivät ja toimistojen aukioloajat Askolassa 14.4. klo 9 – 15 Pornaisten vastaanotto 15.4. klo. 9 – 15 Tuusulassa 15. ja 16.4. klo 9 – 15 Mäntsälässä palvellaan ma 9 – 17 ti – to 9 – 15 pe 8.30 – 14 Hyvinkäällä ma - pe 9 – 11 ja 12 – 15