Järjestöt ja kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi Pohjois-Karjala Järjestöfoorumi 25.10: työryhmä valmistelemaan asiaa Työryhmässä : Sosiaali- ja terveysturvan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2011
Advertisements

Yhdistyksen historia alkanut 1920-luvulla
Lähde: Tilastokeskuksen väestöennuste
Kylähyvinvoinnin teematyöryhmä
P-K:n Järjestöpäivät Riitta Katajamäki Hanna Pieviläinen
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
Pohjois-Karjalan kylätoimijat ja maaseudunkehittäjäverkosto
Maaseudun kehittämisohjelmat ohjelmakaudella Pohjois-Karjalassa
Ostareistako asukasareenat Katri Rannisto.
Julkisen sektorin tukemisen merkitys kehityspolitiikassa Sanna Vesikansa YK:n väestörahasto/ Etiopia
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Tietoa ja neuvontaa kohtaamispaikoista Helena Liimatainen Sirpa Sulku.
KATHY KANSALAINEN-TIETOYHTEISKUNTA- HYVINVOINTI –KEHITTÄMISPROJEKTI
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Tulos ennen satunnaisia eriä Me 7,1 6,5 3,3 4,3 4,
Kuka vaikuttaa Kansalaisosallistuminen seutukehittämisessä Uudenmaan sosiaaliturvayhdistys ry Seutuverkostokehittäjä Anne Aholainen.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
palomestari Jukka Taskinen
Yrittäjien äänestyskäyttäytyminen 50,7 57,6 55,0 23,4 20,3 21,9 11,4 9,3 8,0 5,2 5,5 6,9 4,2 4,5 3,6 0,7 1,7 1,3 1,7 0,0 0,0 0,7 0,0 0,0 2,7 1,0 3,3.
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
Maahanmuuttaja vapaaehtoistyössä Alain Minguet Joensuun seudun luonnonystävät ry puheenjohtaja VAIKUTA – HARRASTA – AUTA Vapaaehtoistoiminta nyt! Perjantaina.
Maatalous, maaseutuyrittäminen rahavirrat 2008 ja 2007 Pohjois-Savo Jari Kauhanen MTK- Pohjois-Savo.
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
Suomalaisten yli sata kilometriä pitkien matkojen suuntautuminen.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
1 Akavalaisten ja kaikkien palkansaajien palkkatietoja Lähde: Tilastokeskus n Palkkarakennetilasto 2007, diat 2-24 n Sektorikohtaiset palkkatilastot.
Teematyöryhmien tilannekatsaus
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Järjestöt maakunnan voimavarana Maakuntajohtaja Pentti Hyttinen
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Monikulttuurisuus on voima Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen 75-vuotisjuhlaseminaari Ville Elonheimo Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Yksityiset sosiaalipalvelut 2010 Riikka Väyrynen.
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Kainuun alueverkoston ohjelma Kajaanin Työvoimayhdistyksen esittely Kainuun soten suunnittelija Niina Komulainen kertoo hyvinvoinnin palvelutarjottimesta.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Järjestöbarometri 2014 Järjestöjohdon tilaisuus Scandic Park.
Itä-Suomen alueverkosto
Järjestöjen näkökulma ja tavoitteet sote-uudistuksen valmistelussa 19
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta.
Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Pohjois-Karjalan TRENDIT 1/2014
PoSoTe - työryhmäkokous
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
PoSoTe – työryhmän kokous
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2016, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta,
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Järjestöjen sote- ja maakuntapäivään
Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (toinen tapaaminen)
Järjestöasiain neuvottelukunta JANE
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
Kysymykset työskentelylle: Verkoston vastuut, pelisäännöt ja hyödyt 1
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2017, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta, Business Finland, avoin.
Esityksen transkriptio:

Järjestöt ja kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi Pohjois-Karjala Järjestöfoorumi 25.10: työryhmä valmistelemaan asiaa Työryhmässä : Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry., Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry., Kotikartanoyhdistys ry., Joensuun seudun diabetesyhdistys ry, MLL:n Pohjois-Karjalan piiri ja Joensuun yhdistys, Pohjois-Karjalan kylät ry., SPR Savo-Karjalan piiri, Joensuun vammaisneuvosto, Itäinen tiimi ry, Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys Selvitysmies Ilkka Pirskasen tapaaminen STKL:n toimittaman ja alueelta kootun aineiston työstäminen työryhmässä Aineisto eteenpäin 5.12 Järjestöjen kommentoitavana Jellin ilmoitustaululla

Sosiaali- ja terveysjärjestöt Pohjois- Karjalassa Järjestöt tuottavat 17 % sosiaalipalveluista ja 5 % terveyspalveluista, määrä ollut kasvava: Pohjois-Karjalassa 35:llä 3. sektorin toimijalla luvan- tai ilmoituksenvaraisia sosiaalipalveluja –Kunnat odottavat järjestöjen roolin kasvavan järjestöjen palvelujen tuottamismahdollisuus käymässä ahtaalle Linjaukset ja tilastot eivät tunnista suurinta osaa järjestöjen tuottamasta tuesta ihmisille - arjen selviytymisen tuki ja sosiaalinen pääoma: –Rayn kautta Pohjois-Karjalaan kanavoituu 6.3 milj euroa v –Järjestöillä 34 aluetyöntekijää –Järjestörekisteri Jellissä yli sata toimivaa yhdistystä –Järjestöillä Pohjois-Karjalassa toimivia yhteistyörakenteita Tarvetta järjestöjen ja julkisen sektorin vuorovaikutuksen areenoille ja foorumeille

Järjestöjen yhteistyörakenteita Pohjois- Karjalassa Joensuun kansalaistalo Kotikartanoyhdistys ry Itäinen tiimi ry Joensuun vammaisia ja pitkäaikaissairaita edustavien järjestöjen neuvottelukunta Pohjois-Karjalan eläkeläisfoorumi Pohjois-Karjalan kansanterveydenkeskus Pohjois-Karjalan kylät ry Järjestöfoorumi

Järjestöfoorumin vaiheet Perustettiin –valittiin valmisteleva työryhmä Järjestöfoorumi –teemana yhteistyö maakuntaliiton kanssa –valmisteleva työryhmä osallistui kunta- ja palvelurakenneprosessiin Järjestöfoorumi –teemoina järjestöavustukset ja suhde tiedotusvälineisiin –maakunnan kansanedustajien tapaaminen –maakuntaohjelman järjestökuuleminen Järjestöfoorumi: x