TUTKIMUSAINEISTOPROJEKTI 2009/2010 Tavoitteena tutkimusta helpottavia ja tehostavia tietokantoja. Huolehditaan tietoaineistojen säilyttämisestä, saatavuudesta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TABLETTIPROFIILITUTKIMUS 2013 Etelä-Saimaa Kymen Sanomat Kouvolan Sanomat.
Advertisements

RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
TILDA-Verkkotilastointi
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
M M o o V V E E Ammatillisen huippuosaamisen mallintaminen Modeling Vocational Excellence.
Julkaisuportaalin prototyyppi Tutki-ohjausryhmä, Jyrki Ilva
TUTKIMUSAINEISTOPROJEKTI 2009/2010 Anu Kantola Tavoitteena tutkimusta helpottavia ja tehostavia tietokantoja. Huolehditaan tietoaineistojen  säilyttämisestä,
MAASTOTIETOKONE tietotekniikan hyödyntäminen maastossa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
Vaellus-, pyöräily- ja melontareittien suunnittelu ja toteutus matkailun näkökulmasta.
Aineistonhallintasuunnitelma osana tutkimuseettistä lausuntopyyntöä
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
1. Tunnetko oman kotiseutusi kansallispuvun?
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Oman sivuston perustaminen Opasnetiin Kuopio,
Tietojärjestelmän suunnittelu
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-XDW Käsitemäärittely,
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
RefWorks-demo TKK Kirjasto. RefWorks-demon sisältö (1) Kirjautuminen Viitteiden siirto, kun tietokannassa ei ole siirtokuvaketta Viitteiden siirto, kun.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Tuetun oppisopimuskoulutuksen kehittäminen –hanke nykytila ja tulevat toimet Ulla Poutiainen
Metlan tutkimusaineistojen löydettävyyden parantaminen Tutkimushenkilöstön päivät, Rovaniemi Anu Kantola Tutkimusaineistoprojektin ”Metatieto.
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
KDK:n asiakasliittymän käytettävyydestä Eija Liukkonen.
Yliopistojen yhteisen YDW tietovaraston määrityshanke - tilannekatsaus Tampere
Vauhtia valmistumistalkoilla Tekniikan yksikkö Tiina Laajala ja Tomi Guttorm.
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
Viitearkkitehtuurityön tilanne
© 2010 IBM Corporation1 Sivustoalue  Internet sivu rakentuu sivustoalueista, jotka yleensä on jaoteltuna toiminnoittain osa-alueisiin.  Sivustoalueella.
Valmistuneiden seuranta. Seurannan tausta ja kohderyhmä  Valmistuneiden nykyisten tilanteiden selvittäminen ja seurannan mallin luominen  Ammattiopistoissa.
Esteettömyys erityisissä liikkuvissa ympäristöissä SOME & mobiili erityisille oppijoille Lehtori Irmeli Lignell HAMK/AOKK
Tutkimusdatan varastointityyppejä Joka portaalla tulee lisää ominaisuuksia. Alemmilla portailla mainitut asiat sisältyvät ylempiin. Datasetti kuvaillaan.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
DTD Teppo Räisänen Liiketalouden yksikkö.
Sairaaloiden tuottavuus 2013 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2013 – Tilastoraportti 3/2015.
AJATUKSIA IHMISTEN VÄLISESTÄ KOHTAAMISESTA
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö
30. maaliskuuta Pohjois-Karjalan avoin kirjasto Taustalla tarve uusia kirjastojärjestelmä Pohjois-karjalassa 3 kirjastoryhmää ja yksi yksittäinen.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
RSS - uutissyötteet Viikin kampuskirjasto Viikin kampuskirjasto, RSS1.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Tutkiva & kehittävä yhteistoiminnallinen oppiminen 1. 6
Study Group -opintopiiri yhteistoiminnallisen oppimisen tukena (A080011) Tiina Laajala.
Tilastoja Vantaalta Väestönmuutokset (ennakkotieto) Vantaalla tammikuussa 2015 Lähde: Tilastokeskus, päivitetty
Erikoiskauppa Rakokivessä Osta läheltä – kehitä kuntaasi seminaari Mervi Lilja Liikkeenharjoittaja Nastolan Kirja ja Lelu
Liikkuvuus ja lähetetyt työntekijät Pekka Ristelä Palkansaajajärjestöjen EU-edustusto FinUnions 1/04/20151.
To start press the space bar. Tietojen päivittäminen PAF kantaan käyttäen Temple Ready ohjelmaa ja IGI CD- levyjä CD-ROM:lla on tiedot vuoteen 2000 saakka,
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
Maj-Lis Aaltonen MI Tietorakenteet Oy tietojärjestelmien suunnittelu, toteutus ja käyttöönotto ETM, informaatikko, toimitusjohtaja MATRI-yhteistyössä vuodesta.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
Tutkimussuunnitelma 1. Mitä käyttäjäryhmää tutkitaan?
Sähköinen ylioppilaskoe, Digabi-verkko ja Abitti- koejärjestelmä Digivirtaa lukiokoulutukseen Virtapiikki-koulutus Imatra
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Haku- ja valintatiedot tietovirtojen kokonaisuudessa Tietovirta- ja sanastotyön koordinaatioryhmän kokous Laila.
Hautajaisten ja kukkatilausten järjestely - Pilvipalvelu
Näin teet sähköisen kokeen ABITTI.fi palvelulla
Tietokanta (database) on kokoelma tietoja, jotka liittyvät tavalla tai toisella toisiinsa (esim. henkilö -> auto -> katsastus aika -> …) Tietokannan (relaatiomalli)
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Paikkatiedon käyttötapoja
3D-grafiikka Morphing, scriptit.
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Artikkelihakujen tekeminen
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
SQL-tietokannan Paivitystyokalu Java-kielellä Projektiraportti
Tekoälyassistentti tiedonhaussa (Iris.ai)
Esityksen transkriptio:

TUTKIMUSAINEISTOPROJEKTI 2009/2010 Tavoitteena tutkimusta helpottavia ja tehostavia tietokantoja. Huolehditaan tietoaineistojen säilyttämisestä, saatavuudesta ja hyödynnettävyydestä tutkimuskäyttöön. tiedot haetaan omalta päätteeltä halutuin ehdoin (haut, poiminta, rajaukset). Anu Kantola

TAVOITTEITA  Metlan tietovarastot laaditaan yhteisillä periaatteilla, jolloin niiden tietoja voidaan yhdistellä ja tietojen häviäminen estetään.  Tietoja haetaan raporttien tai sovellusten avulla.  Raportteihin voidaan koota tietoa monesta eri tietokannasta. Aineistotietokantojen ohella tällaisia ovat mm. koerekisteri ja kuvapankki, jossa on valokuvien lisäksi esim. koealakarttoja.  Projektissa toteutetaan koerekisteriuudistus, ja suunnitellaan erilaisia aineistotietokantoja, joista esimerkkinä MaaPuu -kannan pilotti.

MIKSI AINEISTOJA SIIRRETÄÄN TIETOKANTAAN?  Aineisto ja sen oheistieto säilyy. Oheistieto on löydettävissä datan kanssa samasta paikasta (ei erillisiä lappusia, mappeja, karttoja).  Aineistojen käyttö helpottuu, kun aineiston sijaintia ei tarvitse tietää (mikä sen hakemiston tai tiedoston nimi olikaan, miltä levyltä niitä tiedostoja pitikään hakea, vai oliko aineisto kuitenkin muistitikulla ja mikä versio siitä nyt olikaan viimeisin...).  Haetut tiedot ovat samassa muodossa, vaikka alkuperäisillä mittauslomakkeilla formaatit ja mittayksiköt ovat voineet vaihdella eri aikoina tai eri kokeilla.

MaaPuu -kanta  Puustonmittaustietoja on kerätty pitkään määrämuotoisilla lomakkeilla.  Kaikella kokeisiin liittyvällä tiedolla ei ole vastaavaa yhteisesti sovittua tiedostomuotoa. Esim. koealojen harvennus- ja lannoitustiedot ovat hajallaan ja osin puutteellisia.  Tietokannoissa hajallaan olevalle tiedolle luodaan paikat ja hakupalvelut.

MaaPuu -kanta, tiedon haku  Yksi tapa päästä näkemään ja käyttämään kokeiden tietoa ovat raportit.  Raportit voidaan koota samalle Internet-sivulle luetteloksi, joista valitaan käyttötarkoitukseen sopivat vaihtoehdot.  Raportteja laaditaan tarpeen ja palautteen mukaan.  Raporttisovelluksella voidaan tarkastella mitä tahansa koetta tai aineiston osaa.

MaaPuu -kanta, lannoitusraportit (demo)  Esimerkkeinä on kolmentasoisia raportteja: koekohtainen lannoitus vuosittain koealakohtainen lannoitus vuosittain koealakohtainen lannoitus, eri vuosien summa  Lannoitustietoa: Lannoitteet, ravinnesisältö Lannoittaja, ajankohta, määrä, säätilan kuvaus

MaaPuu -kanta, muistioraportit (demo)  Tietokantaan voidaan säilöä muistiinpanoja ja luokitella niitä, jolloin esim. kokeille ehdotetut työt saadaan näkyviin.  Ns. irtotieto saadaan talteen.

MaaPuu -kanta, mittausdata  Mittausdatan vienti kantaan on parhaillaan käynnissä.  Raportteja voidaan laatia puustonmittausaineistosta ja siitä lasketuista puustotuloksista.  Puustotulokset tuotetaan yleensä KPL - laskennalla.  Tietokanta voi toimia yhdessä KPL -ohjelman kanssa, jolloin laskennassa tarvitsee antaa vain laskettavan kokeen numero. Ohjaustiedostot ovat kannassa ja laskettu tieto voidaan tallentaa kantaan.

MaaPuu -kanta, jatkosuunnitelmat  MaaPuu -pilotin tuloksia hyödynnetään erilaisten aineistojen saattamisessa tietokantaan. Minkälaiset kantaratkaisut ovat järkeviä. Miten tiedostomuotoista tietoa viedään tietokantaan. Miten aineistokanta toimii yhdessä koerekisterin tai muiden tietokantojen tai sovellusten kanssa. Miten aineistoja ylipäänsä löydetään. Minkälaisia aineistohakuja tarvitaan ja millaisia raportteja laaditaan.