Suomen koulutusjärjestelmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Advertisements

MIHIN PERUSKOULUN JÄLKEEN?
Yleistietoa koulutuksesta suhteessa kirjastoalaan
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Kauppakatu 28 B 3.krs, (Kauppakeskus Aapeli)
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
Hallitusohjelmatavoitteiden viestintä Taustatietoa Akavan koulutuspoliittisille tavoitteille Rahaa koulutukseen – Suomi kukoistukseen.
Ammatillinen koulutus
Suomalainen koulutusjärjestelmä
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
Reimari 2 Työvoimahallinnon toimenpiteet
KESKI-POHJANMAAN OPPISOPIMUSTOIMISTO Pentti Paananen
Opetushallinto 2 A Koulutushallinnon keskeiset sisällöt
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Ammatillinen koulutus ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Hallitusohjelma II asteen koulutuksesta, lukio & yo
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Toisen asteen koulutus
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
Siirtymät koulutukseen ja työelämään
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
ESITYS 9. LUOKAN VANHEMPAINILTAAN
Yhteishaku 2015.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Ammatillinen koulutus
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Microkatu 1 (A-osa) Kuopio Asiakaspalvelu p klo 9.00 – etunimi.sukunimi(at)sakky.fi.
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMMATILLISTEN REHTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄT Ammatillisen koulutuksen rahoitus ja tiedonkeruu – ajankohtaiskatsaus Laskentapäällikkö.
1 Opinto-ohjaus Kurssi 1 Kotkan Aikuislukio. Kotkan aikuislukio Kirkkokatu Kotka.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
VALMA ja TELMA – kenelle ja miten?. Taustaksi toisen asteen tutkinto edellytys jatko-opinnoille ja/tai siirtymiselle työelämään – tavoite, että kaikki.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Eija Kauppinen
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Oulun konservatorion musiikkialan perustutkinto Musiikin koulutusohjelma 120 ov.
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen? Tule ammattilukioon! 1.
W w w. h a m k. f i / a o k k Opettajan pätevyydestä Eveliina Grönberg, opintojen ohjaaja HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Kehitä taitojasi sihteerinä ja hae sihteerin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! TALOUSHALLINNON AMMATTITUTKINTO kirjanpitäjä, palkanlaskija.
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Jatko-opintoinfo 2017.
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Kehittämissuunnitelma ja ennakointi Päijät-Hämeen ennakointiverkosto
Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi
Mitä peruskoulun jälkeen?
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Koulutustaso ja osaaminen
oppisopimuskoulutuksena
Jatko-opintoinfo 2018.
Ammatillinen koulutus
Vaatetusalan jatko-opintovaihtoehtoja
Tutkinnon suorittaneet kunnan asukasluvun mukaan 2016
Toisen asteen koulutus
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Kahden tutkinnon polku
Tilastotietoa teknologiateollisuuden rekrytointitarpeista, henkilöstön koulutustaustasta ja teknologia-alojen koulutuksesta.
Opetushallitus / Jaana Saha
KOSKI-palvelu Esitys 3/2018.
SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
Omnia.fi/yhteishaku.
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Tutkinnon suorittaneet kunnan asukasluvun mukaan 2017
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Esityksen transkriptio:

Suomen koulutusjärjestelmä Oppilaat tutustuvat tekstiin ja merkitsevät tyhjiin ruutuihin oikeat sanat Käydään yhdessä läpi tekstikentät – täydennetään kalvolta kestot ja tutkinnot! Esimerkki omasta opiskelupolusta

Suomen koulutusjärjestelmä Suomen koulutusjärjestelmä muodostuu peruskoulusta, toisen asteen koulutuksesta (joka sisältää sekä ammatillisen koulutuksen että lukiokoulutuksen) ja korkeakouluista (joita ovat ammattikorkeakoulut ja yliopistot). Kaikilla koulutustasoilla tarjotaan aikuiskoulutusta. (Lähde: Opetusministeriö) Ammattilukioissa voi suorittaa sekä ylioppilastutkinnon että ammatillisen perustutkinnon samanaikaisesti. Opinnot kestävät tällöin normaalisti kolme vuotta. Myös ammattilukio antaa kelpoisuuden kaikkeen korkea-asteen koulutukseen. Ammatillista osaamista voi täydentää suorittamalla ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon. Tutkinnon edellyttävät ammatillisten perusopintojen suorittamista sekä kokemusta työelämästä. Ammattikorkeakouluopinnot ovat käytännönläheistä ja työelämän tarpeita vastaavaa ammatillista korkeakoulutusta lukion, ammattilukion tai ammatillisen koulutuksen suorittaneille. Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen kestää n. 3,5 vuotta. Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa myös jatkotutkinnon. Yliopistoissa voi suorittaa alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon sekä tieteellisen jatkotutkinnon (lisensiaatti ja tohtori). Alemman korkeakoulututkinnon suorittaminen kestää noin kolme vuotta ja ylemmän keskimäärin viidestä kuuteen vuotta. Esiopetus on tarkoitettu 6-vuotiaille, jotka seuraavana vuonna aloittavat oppivelvollisuuskoulun. Esiopetusta annetaan 6-vuotiaille päiväkodeissa ja peruskoulun yhteydessä toimivilla esiluokilla. Perusopetus tarkoittaa yleissivistävää koulutusta koko ikäluokalle. Koulutus on yhdeksänvuotinen yhtenäiskoulu, joka antaa kelpoisuuden toisen asteen koulutukseen. Lukiokoulutus on perusopetuksen jälkeen suoritettavaa toisen asteen yleissivistävää koulutusta, joka päättyy ylioppilastutkinnon suorittamiseen. Lukio-opinnot voi suorittaa myös aikuislukiossa. Lukiokoulutus kestää 3 vuotta. Lukiokoulutus tuottaa kelpoisuuden kaikkeen korkea-asteen koulutukseen. Ammatillinen peruskoulutus on toisen asteen ammatillista koulutusta, jonka päätavoitteena on ammatillisen osaamisen hankkiminen. Kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tuottaa kelpoisuuden kaikkeen korkea-asteen koulutukseen.

Suomen koulutusjärjestelmä Yliopistot - kandidaatti (n. 3v.) - maisteri (+2v.) - lisensiaatti - tohtori Ammatti-korkeakoulut - 3,5 vuotta - myös ylempiä ammattikorkea-koulututkintoja KORKEA-ASTE Ammatillinen lisäkoulutus - ammattitutkinto tai - erikoisammattitutkinto - edellyttää työkokemusta TYÖELÄMÄ Yhdistelmäopinnot 3-4 vuotta - ammatillinen pt - ylioppilastutkinto - lukion päästötodistus Ammatilliset oppilaitokset - 3 vuotta/ 120 ov - ammatillinen pt Lukiot - 3 vuotta/ 75 kurssia - ylioppilastutkinto - lukion päästötodistus TOINEN ASTE Muita vaihtoehtoja - lisäopetus - ammattistartti - kansalaisopistot - oppisopimus PERUS- ASTE Perusopetus 9 vuotta, 17-v. oppivelvollisuus Esiopetus -> 1 vuotta

Suomen koulutusjärjestelmä KORKEA-ASTE Ammatillinen lisäkoulutus TYÖELÄMÄ TOINEN ASTE PERUS- ASTE

Sijoita seuraavat sanat taulukkoon: (huom Sijoita seuraavat sanat taulukkoon: (huom! Jätä tilaa, ruutuun kirjoitetaan myös muuta!) Ammattilukio Perusopetus Lukio Ammattioppilaitos Yliopisto Ammattikorkeakoulu Esiopetus