Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen HEA -Hyvinvointia ja energiatehokkuutta asumiseen (Etelä-Suomen EAKR) Tuula Mikkola Metropolia ammattikorkeakoulu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
“Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn.
Advertisements

KUNTO -projekti
Taloyhtiön omaehtoinen toiminta
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Kyläfoorumi Valtimolla
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
1 Kaakkois-Suomen Venäjä kasvusopimus. hallitusohjelma, joka korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaupunkiseutulähtöisyyttä ja suurten keskuskaupunkien merkitystä.
Well Life Center -Hyvinvointiosaamisen kehittämiskeskus- Laurean Pohjois-Tapiolan kampus Metsänpojankuja 3, Espoo.
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Pirkko Rimpilä-Vanninen
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Onnistumiset EU –rahoituksessa Kuntamarkkinat Ilmi Tikkanen.
Teija Ryynänen/NELI ELLO väliseminaari Kokous- ja juhlatila Alvarium, Turku Etelä-Suomen kuljetuskäytävän kilpailukyvyn kehittäminen.
Omnian ryhmänohjaajien koulutus Markku Lahtinen.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
Asiakkaan osallisuus omien palveluiden kehittämiseen – Ravitsemus, liikunta ja toimintakyky – kolme asiaa, millä mahdollistetaan kotona kokonainen elämä.
Yhteisvoimin kotona – ikääntyneiden kotiin annettavien palveluiden ja kuntoutuksen kehittäminen Satakunnan vanhusneuvosto
SUOMEN GERONOMILIITTO RY Työelämän edustaja ja uusi tulokas vanhustyön kentällä Arvot ja perustehtävä - ikääntyvien hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden.
Puurikastamo  Kesto: –  Projektikoodi: A32028  Budjetti: euroa  Päärahoittaja: Etelä-Suomen EAKR-ohjelma  Toimialarajat.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Hyvinvointiteknologia sosiaalisten innovaatioiden välineenä Itä-Suomen Innovatiiviset toimet -ohjelma ITÄ-SUOMEN INNOVATIIVISET TOIMET.
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
NOPS – hanke LbD –arjen onnistumisia Leppävaara Projektipäällikkö, lehtori Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS Projektipäällikkö.
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Maaseutuvisio Verkosto- ja hanketapaaminen Tampere Hilkka Vihinen.
HEA -HANKE: YHTEISÖLLISYYTTÄ JA TOIMIJUUTTA TUKEVAT TILARATKAISUT
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
T&K-tiimi Tikkurilassa Koonti keskustelusta / AMV.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
INFRA-ALAN TIETOMALLIOSAAMINEN Tietomallit Mallipohjainen (engl. Model-based) Tiedon käsittelyn soveltamistapa, jossa esim. tuotetta kuvataan.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea NOPS –hanke Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa Hankkeen esittely.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Oskelle ominaiset toimintamallit: Verkostoituminen (matala kynnys, avoimet kehittämisen ympäristöt) Uudet avaukset (viestintä, asiantuntijat, FinNode …)
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Osallistuminen ja Toimintakyky Kulttuuri ja hyvinvointi.
Ostareistako asukasareenat –seminaari
Creative Campus - yliopisto innovaatioympäristönä Sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtaminen (Creative Processes and Content Busines.
Hyvinvointi- ja teknologiaseminaari Hyvinvointiteknologian jatkotutkinto ov Informaatioteknologian erikoistumisopinnot 20 ov Hyvinvointiteknologian.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea “Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko.
Muutosvoimaa osallistumisesta
Nuorten miesten ja aikamiesten terveyden edistäminen Meri-Lapissa
Terveys kansanterveysohjelma
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Keski-Suomen maakuntasuunnitelma Maakuntasuunnitelma.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
TtT, Yliopettaja Lea Saarni Tampereen ammattikorkeakoulu
Sisä-Suomen kalatalousryhmä
Ikäihmisten kuntoutus
Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana
PoLut – Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Osallisuuden toimintamalli
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Osallisuuden toimintamalli
Esityksen transkriptio:

Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen HEA -Hyvinvointia ja energiatehokkuutta asumiseen (Etelä-Suomen EAKR) Tuula Mikkola Metropolia ammattikorkeakoulu Hyvinvointi ja toimintakyky Innovaatio-opinnot

Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen HEA –pähkinän kuoressa Kesto 2.5 vuotta: 9/11 – 2/14 hankekokonaisuus, jossa haetaan innovatiivisia ratkaisuja ikääntyvien ihmisten asumiseen, hyvinvointiin ja palveluihin Yhdistetään hyvinvointialan ja huipputeknologian osaamista (energia-, tietotekniikka): Pyritään käyttäjälähtöisiin ratkaisuihin ja uusiin palvelukonsepteihin, jotka mahdollistavat kotona asumisen mahdollisimman pitkään, sekä parantavat asumiskohteiden energiatehokkuutta.

Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen HEA -työpaketit TP5 Projektihallinto Metropolia TETU TP2 Hyvinvointi-palvelujen ja palvelumallien kehittäminen Metropolia HYTO TP1 Käyttäjälähtöisen innovoinnin mallit ja metodit Aalto CKIR TP4 Tiedottaminen ja tulosten hyödyntäminen GreenNet TP3 Energiatehokkuuden parantaminen ja käyttäjiä palvelevan ICT-järjestelmän kehittäminen ja toteuttaminen Metropolia TETU

Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen Hankkeen toimijat 8 ammattikorkeakoulua ja yliopistoa Etelä-Suomen alueella Metropolia ammattikorkeakoulu Arcada ammattikorkeakoulu Laurea ammattikorkeakoulu, Porvoo Kymen ammattikorkeakoulu Saimaan ammattikorkeakoulu Turun ammattikorkeakoulu Aalto yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto 6 pilotkohdetta Metropolia: Loppukiri -asuinyhteisö, Helsinki ja Osuustien vanhustentalo, Mäntsälä Arcada: Loppukiri -asuinyhteisö, Helsinki Kymenlaakso: Elimäen Puustellin palvelukeskus Laurea: Palomäen palvelukeskus, Porvoo Saimia ja Lappeenranta: palvelutalo ja haja-asutuksen pientalokohteet Turku: Hakastoran monikulttuurinen asuntola

Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen Metropolian/Hyton pilottien lähtökohdat Elämänkaariasumisen ja asukkaiden hyvinvoinnin edellytysten vahvistaminen Mahdollisuus asua kotona niin pitkään kuin mahdollista Asukkaiden fyysisen psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen Asumisen järjestämisessä huomioidaan asukkaiden terveyden, toimintakyvyn ja elämänlaadun sekä toimijuuden, sosiaalisen osallisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistaminen.

Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen Metropolian pilottien tavoitteet 1.Käyttäjä- ja asiakaslähtöinen ikääntyneiden ihmisten hyvinvointia, itsenäistä asumista ja kotona selviytymistä edistävien palvelutuotteiden kehittäminen ja suunnittelu yhdessä Loppukirin ja Osuustien vanhustentalon asukkaiden kanssa sekä 2.Käyttäjä- ja asiakaslähtöisen kehittelyyn ja suunnitteluun liittyvän osaamisen ja sen edellytysten lisääminen

Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen Living lab -toimintatapa KÄYTTÄJÄKOKEMUS Käyttäjien kokemus, ideointi ja tarpeiden huomioiminen SUUNNITTELU Käyttäjäkeskeinen suunnittelu (tekninen, käyttö ja ylläpito) sekä asenteiden muuttaminen TOTEUTTAMINEN Määriteltyjen kohteiden ja suunnitelmien toteuttaminen ARVIOINTI Kokeilu, testaus, tulosten Hyödyntäminen ja arviointi

Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen Innovaatio-opinnot Mäntsälän vanhustentalossa Tavoitteena on kehittää Osuustien vanhustentalon toimintaa ja innovoida asukkaiden toiveisiin ja tarpeisiin vastaavia palvelutoimintaideoita, joita voidaan myöhemmin lähteä kehittämään eteenpäin Miten Mäntsälään: HEA –hanke korvaa opiskelijoiden matkakulut Mäntsälään pääsee Helsingin keskustasta Z-junalla (matka 39 min + noin kilometrin kävely asemalta Osuustien vanhustentalolle) ja myös bussilla.

Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen Kiitos! Yhteystiedot: Tuula Mikkola Metropolia ammattikorkeakoulu Hyvinvointi ja toimintakyky