VOIKUKKIA vertaistuki-

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asenne kohilleen- ja tuas jaksaa!
Advertisements

Kasvatuskumppanuus kannattelee lasta suhteena prosessina
Vamhempien ilta Paimion 6-luokkalaisten vanhemmille
HALSUAN VASU -avain kasvuun
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Jumalan kanssa.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Päijät-Hämeen Urheiluakatemia YLÄKOULUVALMENNUS Yläkouluvalmennuksen työpaja Jyväskylä
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Ikääntyminen ja vanhuus
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Lapsi ja internet Seppo Mentula
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Työrauha ja haastavat tilanteet
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmän kalvosarja: Lapsen erokriisi
Riippuvuus tupakoinnista
Pieniä hetkiä.
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
FC Kontu Iltapäiväkerhotoiminta. FC Kontu -Olemme olleet EasySport toiminnassa mukana alusta saakka -Helsingin kaupungin liikuntavirasto kartoitti yhteistyöhön.
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Itäinen perhekeskus, Lapsiperheiden varhaisen tuen palvelut
Riippuvuus tupakoinnista
Riippuvuus tupakoinnista
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Kouluinfo Renkomäen koulu
Traumaattisen menetyksen ja surun tuoma muutos lapsen elämässä
Masennus eli Depressio.
Suuttumuksen hallinta
Sosiaalisen median eri kanavat osana Viherympäristöliiton viestintää ja markkinointia Opinnäytetyön suunnitteluseminaari Ville Miettinen & Jussi Front.
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
HENKISEN KRIISIN SYITÄ *Työn menettäminen *Rakkaan henkilön kuolema *Raiskatuksi tuleminen (usein uhrille ”henkinen kuolema”) *Avioero *Oma vahingoittuminen.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
 Tehtävä 2.7. pareittain, sivu 76  Kriisi on ongelma tai vaikeus ihmisen elämässä, joka voimakkuutensa vuoksi tekee ihmisen väliaikaisesti kykenemättömäksi.
Kadonnutta vanhempaa etsimässä Tarja Hiltunen Tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopisto Lapsi- ja läheistyön koordinaattori Sininauhaliitto.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
Mielenterveyden häiriöt
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
EROAUTTAMINEN JA TAPAAMISPAIKKA
Mielenterveyden häiriöt
4. MONO-päivä Klo
Näkyykö valoa, löytyykö iloa?
VANHEMPIEN JA LÄHEISTEN TUKEMINEN OSANA SUKUPOLVIEN KETJUJEN VAHVUUDEKSI KÄÄNTÄMISTÄ Läheistyön seminaari Mareena Heinonen, Sannariikka.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
SEURAAVAT TAIDOT HYÖDYLLISIÄ OHJAAMISESSA JA KOHTAAMISESSA
EMOOTIOIDEN FYSIOLOGIAA
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikko kuvien asettelun kanssa
Keskenmenopotilaan henkinen tukeminen
SADUTUS Ruut Ruokonen 2013.
Skeema Tunteet ilmenevät monin tavoin Ydinsisältö MUOKATTU
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
Otsikon asettelu Alaotsikko.
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Työttömän terveystapaamiset
Otsikon asettelu Alaotsikko.
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Miten tukea lasta vanhempien erossa? Eron edessä –ilta
Esityksen transkriptio:

VOIKUKKIA vertaistuki- VOIKUKKIA-vertaistukiryhmän kalvosarja: Lapsesta luopuminen vanhemman kriisinä LAPSESTA LUOPUMINEN VANHEMMAN KRIISINÄ Tässä diasarjassa käydään lyhyesti läpi lapsen huostaanoton tai sijoituksen jälkeistä aikaa – vanhemman lapsesta luopumisen kriisiä. Lähde: Virpi Kujala, Jaetun vanhemmuuden mahdollisuudet –opas, 2003 - Sininauhaliitto Kriiseihin kuuluvat tietyt kriisireaktiot ja luonnollinen kriiseistä toipumisen prosessi. Reaktiot ovat normaaleja kenen tahansa ihmisen reaktioita tavallista vaikeampaan elämäntilanteeseen. VOIKUKKIA vertaistuki- ryhmä

KRIISIN VAIHEET – ensimmäinen vaihe: shokki Kun todellisuus iskee tajuntaan, on se aina shokki Epätodellisuuden tunne – ”Voiko tämä olla totta?” Ulkopuolisuuden tunne Väkisin mieleen tulevat ajatukset Havaintokyvyn kaventuminen Toiminta kuin unessa tekemistä Lapsen tilanne mietityttää jatkuvasti Lapseen liittyvät muistot täyttävät mielen Jatkuvaa pakonomaista touhuilua Itkua ja lamaantumista Vaihetta kestää tavallisesti muutamasta päivästä muutamaan viikkoon

VOIKUKKIA vertaistuki- KRIISIN VAIHEET – toinen vaihe: reaktiovaihe Tunteet kuten suru, suuttumus ja ruumiilliset reaktiot Ruokahalun muutokset, univaikeudet, alkoholin, tupakan ja unilääkkeiden käytön lisääntyminen Eristäytyminen omiin oloihinsa Vaikea kohdata lapsia ja vanhempia yhdessä Vihaa itseään, toisia ihmisiä, sosiaaliviranomaisia, Jumalaa ja lastakin kohtaan Syyllisyyden tunteita Tilanteen läpikäymistä yhä uudelleen ja uudelleen VOIKUKKIA vertaistuki- ryhmä

VOIKUKKIA vertaistuki- KRIISIN VAIHEET – kolmas vaihe: käsittelyvaihe Masentuneisuus > välinpitämättömyyden tunne Kelvottomuuden ja arvottomuuden tunteita, itsemurha-ajatuksia Sairastumisherkkyys lisääntyy Yksinäisyyden ja tyhjyyden tunne Tilanteen muutosyrityksiä ulkoisilla keinoilla VOIKUKKIA vertaistuki- ryhmä

KRIISIN VAIHEET – neljäs vaihe: uudelleensuuntautuminen Useiden kuukausien kuluttua asiat tuntuvat olevan paremmin Arkielämä alkaa asettua uomiinsa, ruokahalua ja unirytmi ovat normalisoituneet Ei jatkuvia, pakonomaisia ja ahdistavia ajatuksia lapsen sijoittamiseen liittyen Kiinnostus ulkomaailmaa kohtaan palannut Kiinnostus lapsen tapaamiseen ja tapaamisesta tehtyjen sopimusten noudattamiseen on syntynyt Alkaa tulla voimia selvitellä asioita, joiden vuoksi lapsesta eroon joutuminen tapahtui Mahdollisuus olla etävanhempana lapsen kehitystä tukien niiden voimien ja mahdollisuuksien mukaan, jotka nyt ovat olemassa.