KEM pHuksi-info Opintojen rakenne ja opintosuunnitelma 29.10.2012 klo 16-17 Anna Mäkilä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

LUK-TUTKINTO Pääaine Maantiede tai aluetiede. Vuosi •
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilastutkinto Vieras kieli Reaalikoe Toinen kotimainen kieli
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Miksi valita juuri Akaan lukio?
Kielitaidon kartuttaminen kuuluu kaikkeen opiskeluun
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
Ylioppilaskirjoitukset
Kandidaatin tutkinnon rakenne, sisältö ja tutkinnon uudistuminen
Oulun aikuislukio 2014.
Tutkintorakenneuudistus Automaatio- ja systeemitekniikan osasto.
Alla olevissa kaavioissa havainnollistetaan, miten aineenopettajan opetettavat aineet muodostuvat diplomi- insinöörin tutkinnon opinnoista. Pedagogisten.
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
HOPS eli Henkilökohtainen OPiskeluSuunnitelma
Tervetuloa!.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
TFM-tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatin tutkinnon pääaineet lv Teknillinen fysiikka Matematiikka Mekaniikka Systeemitieteet akh.
Tervetuloa Sotungin lukion abi-infoon Ohjeita YO- kuunteluihin.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
Tervetuloa opiskelemaan kielikeskukseen! into.aalto.fi - palvelut - kielikeskus.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Koulun kandiopiskelijoiden opintojen jatkaminen maisteriohjelmissa: siirtymävaiheen ohjeet, prosessi ja aikataulu vuoden opiskelijainfotilaisuus.
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ykkösten vanhempainilta
Tammifuksien info 2018 Piia Ylitalo
HOPS-työpaja.
2. Luokan OPO1 osa 2.
Englannin ja ruotsin tasokokeet
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

KEM pHuksi-info Opintojen rakenne ja opintosuunnitelma klo Anna Mäkilä

akateeminen vapaus ja vastuu Opiskelu korkeakoulussa – akateeminen vapaus ja vastuu Opiskelu korkeakoulussa erilaista kuin lukiossa Opiskelijalla vapautta, mutta myös vastuuta Itsenäinen työ vaatii aikaa Tavoitteena:  suunnitelmallinen opiskelu  aktiivinen opiskelu  vastuullinen opiskelu  oma, monipuolinen asiantuntijuus ”Järkevä tutkinto järkevässä ajassa järkevällä tavalla”

Opintojen ohjaus Opinto- ja opiskelijapalvelut Opintoneuvoja Henri Tuominen: Opintosihteeri Anna Fomkin: Suunnittelija Anna Mäkilä: (tavattavissa sopimuksen mukaan)

Opintojen ohjaus Tutoropettajat Opetushenkilökunta Koulutusohjelman johtaja: prof. Reija Jokela

Tutkinnon rakenne -kandidaatti Tekniikan kandidaatti 180 op 1 lukuvuosi = 60 op 3 vuotta  TkK (2015)

Tutkintorakenne -DI Diplomi-insinööri 120 op 1 lukuvuosi = 60 op 2 vuotta  DI (2017)

Pääaineet Alemman tutkinnon pääaine muodostuu koulutus- ohjelmaan kuuluvasta perusmoduulista A1 ja sen jatkomoduulista A2  kemian tekniikan koulutusohjelmassa kolme pääainevaihtoehtoa: –Kemia K3001 (KE KE210-2) –Biotekniikka ja elintarviketekniikka KE3002 (KE KE310-2) HUOM: voidaan ottaa enintään 20 opiskelijaa –Prosessit ja tuotteet KE3003 (KE KE410-2) Valinta toisen opiskeluvuoden syksyllä  pääaineinfot

Kemian tekniikka Mahdollisuus valita kolmesta eri pääaineesta ja syventyä myöhemmin yli kymmeneen tutkimuskohteeseen

Sivuaineet Alemman tutkinnon sivuaine muodostuu perusmoduulista B1 Tarkoituksena tukea ja täydentää pääainetta Erottautuminen työmarkkinoilla Sivuaine: –Oma koulutusohjelma - Kemia: KE3001 (KE200-1) - Biotekniikka ja elintarviketekniikka: KE3002 (KE300-1) - Prosessit ja tuotteet: KE3003 (KE400-1) - Kemian prosessit CHEM3011 (KE500-1) –Oma koulu, esim. ympäristöasioiden hallinta –Muualta, esim. tuotantotalous, vesi- ja ympäristötekniikka, tietotekniikka, bioniikka, prosessi- ja energiatekniikka, energia- ja LVI-tekniikka

HOPS HOPSHenkilökohtainen OPintoSuunnitelma Opintosopimus –Sitoo molempia puolia –Moduulitasolla –Laaditaan pääainevalinnan yhteydessä –Voimassa olevan opinto-oppaan mukaan –Suunnittelija hyväksyy –Kerrallaan vain yksi vahvistettu HOPS voimassa Valintoja voi muuttaa, jos tarvetta ilmenee  uusi lomake allekirjoituksin suunnittelijalle Kansiossa oleva allekirjoitettu versio on se, mikä osapuolia sitoo

omaHOPS Kurssitasoinen Aikataulutettu Oman toiminnan ohjaamisen tuki Opintojen suunnittelun väline: voi olla useita versioita Lopullinen opintosihteerille  koostaa tutkinnon Oppaasta poikkeavat sisällöt hyväksytettävä moduulin vastuuopettajalla OodiHOPS-työpajat keväällä 2013 HOPS-ohjeet INTOssa: suunnittelu

toinen kotimainen kieli Kieliopinnot – toinen kotimainen kieli Tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito Lauantaitentti tai kokeisiin valmentavat kurssit Lauantaitentti opiskelijoille, joilla on kielen perehtyneisyyttä, mukaan lukien oman alan peruskielitaito Seuraava - suomi klo 14:00-16:00 - ruotsi klo 10:00-12:00 Suositellaan kielitestin tekoa oman taitotason määrittämiseksi ja sopivan kurssin valitsemiseksi Lisätiedot: ja_viestintaopinnot/toinen_kotimainen_kieli/kokeet_ja_ilmoittautuminen //

pakollinen vieras kieli Kieliopinnot – pakollinen vieras kieli Kirjallinen ja suullinen osaaminen (merkintä S/O ja K/W kielikurssin perässä) Samasta kielestä (englanti, ranska, saksa, espanja, venäjä, japani) Syventävän tason kursseja 3 op vieraan kielen opintoja Koe tai kurssi Jos kieliopintoja esim. 4 op, V-moduulilla voi kompensoida Lisätiedot: ja_viestintaopinnot/pakollinen_vieras_kieli/

Tenttikäytännöt Tenttiin tulee ilmoittautua viikkoa ennen WebOodissa  ilmoittamatta ei pääse suorittamaan tenttiä Ilmoittautuminen katsotaan kokeeseen osallistumiseksi, ellei sitä ole peruttu ennen kokeen alkamista  hylätyn arvosanan merkitsemistä opintorekisteriin Tentti alkaa tasatunnein Tenttiin voi saapua 60 minuutin kuluessa nimellisestä alkamisajasta Tenttiin ei voi saapua ns. karenssiaikana (merkitty tenttisalin ovella) Mukaan kynä, kumi ja viivoitin + mahdolliset apuvälineet Ei omia koepapereita Mukaan henkilötodistus Opettajan ohjeet: poikkeuksia! Tenttivalvojan ohjeet!

Kandidaattitutkinnon uudistus Opiskelijat suorittavat kandidaatin tutkintonsa nykyisessä ohjelmassa, eivät uudessa kandiohjelmassa Ensi vuonna on mahdollista suorittaa jollain tavalla kaikki tämän vuoden kurssit, mutta suoritustapa ei ole välttämättä sama kuin nyt Opiskelijat suorittavat kaikki mallilukujärjestyksen mukaiset kurssit. Jos on pakko valita: –kaikki laboratoriokurssit –kemian tekniikan omat kurssit, eli ne KE-alkuiset (ovat esitietovaatimuksina toisille kursseille) –perusmatematiikat, -fysiikat ja ohjelmointi järjestetään jatkossakin, joten ne on todennäköisesti helpointa suorittaa ensi vuonna –kielikurssit voivat odottaa, kannatta kuitenkin käydä toisen kotimaisen kielen kokeissa Jos mahdollista:  suorittaa mahdollisimman paljon P- ja O-moduulin kursseja  armeijaan meno myöhemmäksi

Seuraavat ABC-kurssin fuksi-infot klo Ke1 Eettiset säännöt ja tenttiohjesääntö klo alkaen proffakahvit kemian tekniikan koulutusohjelman fukseille (yläkerran aula) klo Ke1 CV & kesätyöpaikanhaku + TEK Ajankäyttö ja opiskelutaidot, aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin

Opi edes jotain! ”Mitä enemmän opit, sitä enemmän sinulla on edellytyksiä oppia.”

ANNA MÄKILÄ SUUNNITTELIJA / PLANNING OFFICER ANNA MÄKILÄ SUUNNITTELIJA / PLANNING OFFICER Kemian tekniikan koulutusohjelma Master’s Programme in Process Systems Engineering Kemian tekniikan koulutusohjelma Master’s Programme in Process Systems Engineering