TAYS tutkimusprojektit

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
 Valtaosa tutkimuksista viittaa siihen, että kahvilla on enemmän hyviä kuin huonoja terveysvaikutuksia  Tutkimusten perusteella kahvi muun muassa vähentää.
Advertisements

Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2011
KANSAINVÄLINEN FIBROMYALGIAPÄIVÄ
Seminaari Tampereella MENITUKI-OHJELMA.
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
Rohkeus toimia Keski-Suomen MS-yhdistys ry
Auttaako neuropsykologinen kuntoutus MS-taudissa?
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
PaLaVa-projekti Toimijoiden aloituspalaveri klo
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Tilannekatsaus • Oppijat uratiedon etsijöinä ja rakentajina oposeminaarin antia •Hankekokonaisuuden määrittelytyön uudelleen organisointi.
HARJOITTELU I: ammatillinen tai tutkimusharjoittelu
SAFE AND ACTIVE SCHOOLDAY Well-Being Partnership Turun yhteistapaaminen Vanha Viinatehdas, kello 12-16
MERITUULEN KOULUN LAAJENNUS JA SISÄILMASANEERAUS
Henkilökohtaisen avun keskus Kaakkois-Suomeen Oma koti – oma elämä –seminaari
Aivovamman jälkeen kiinni opiskeluun – miten tehdä yhteistyötä
Case-kahvila ODL Kuntoutus
Mielenterveys- kuntoutuja työnantajan kannalta
Digioppi Kick-off Yleistä:  Omnialle ja Varialle on myönnetty € käytettäväksi Digioppi- hankkeen kustannuksiin. Kokonaisbudjetti on.
Lasten mielenterveyspalvelujen porrastus – uudet tehtävät 2012 alkaen
Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3)
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Neuropsykologin rooli aivovammakuntoutuksen eri vaiheissa
Kiihdytys yhdestä kuuteen Oppisopimusliikkuvuuden lyhyt oppimäärä.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Portinvartija Jyrki Rasku Mikä on portinvartija? Portinvartija päättää onko MeniTuki ohjelma sopiva pääsyä pyytävälle henkilölle vai ei Ohjelmaan.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
TYTTÖJEN PELAAJAKARTOITUSJÄRJESTELMÄ
USEAN RYHMÄN VERTAILU Biostatistiikka
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta ABIN LOPPUSUORA Preliminäärit Rehtorin ja opon infot Kaikki pakolliset kurssit oltava suoritettuna Tutkintomaksut.
9.lk haun aikataulut kevät 2012
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
Lähde: Oppiminen ja ikääntyminen, Aikuiskasvatuksen 41.vuosikirja 1 Koulutuksesta seuraa.. Koulutuksesta on seurannutAlle 30 v n= v n=63 Yli 45.
HARJOITTELU II Infotilaisuus Mervi Jehkonen.
Suupohjan ammatti-instituutti kehittää EU:n ja Suupohjan kuntien tukemana SOSIAALINEN MEDIA OPETUKSEN TUKENA SOMEO – hanke: Sosiaalisen.
Tiedonkäsittelyn biologinen perusta
Kannelmäen peruskoulu Vanhempainilta Suuntaviittoja lukuvuoteen.
Avokuntoutusta valtimopotilaille. Kenelle kuntoutus on tarkoitettu? sepelvaltimotautipotilaille pallolaajennetuille ja ohitusleikatuille potilaille potilaille,
TUME II / Tilastollinen osuus
HARJOITTELU I: ammatillinen tai tutkimusharjoittelu (4 op) Infotilaisuus Mervi Jehkonen & Elina Vierikko.
Parkinsonin taudin ensioireet ja diagnosointi
Toimintakyvyn arviointi
HARJOITTELU I: ammatillinen tai tutkimusharjoittelu (4 op) Infotilaisuus Mervi Jehkonen & Elina Vierikko.
Vuonna 2013 uudistuvat Kelan kuntoutuspalvelut
Reumatekijän ja sitrulliinipeptidivasta-aineiden vaikutus varhaisen niveltulehduksen ennusteeseen Barra et al., J Rheumatol Dec; 41(12):
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta KuVa-valiokunnan kokous klo 16 - Akvaario Skål!
Masennus eli Depressio.
Ihmiselle tehtävät geenitestit Minttu Koskela 3A.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Kuume ja Flunssa. Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
Kokemusten vaihtoa ja keskustelua
Terveyden määritelmät
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Mielenterveyden häiriöt
CHILD-SLEEP -TUTKIMUSPROJEKTI
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö
Maailman Parkinson-päivän some-kampanja
Kelan tules-kuntoutuksen toteutuminen kuntoutujan ja kuntoutuksen palveluntuottajan näkökulmista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimuksen.
6.4 Liikunnan merkitykset
Josh Harding – Elämää MS –taudin kanssa
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Ikäihmisten kuntoutus
Uusien opiskelijoiden aloitus, lukio
Lapsuus ja nuoruus.
Aivotärähdykset ja pään vammat jääkiekossa
Ms-tauti Jenina Pesonen.
Toiminnan ensimmäiset 10 kk
Esityksen transkriptio:

TAYS tutkimusprojektit Tutkimusharjoittelijat Syksy 2011 – kevät 2012

Lievistä aivovammoista toipuminen Selvitetään lievästä aivovammasta toipumiseen yhteydessä olevia tekijöitä Harjoittelijoiden työnkuvaan kuuluu tietojen koodaamista tietokoneelle (SPSS), tietojen hakua ja muita avustavia tehtäviä. Lisäksi halutessaan voi tutustua neuropsykologin työhön seuraamalla yhden tutkimuskäynnin. Harjoittelupaikkoja on useammalle henkilölle, tarvetta on jatkuvasti Yhteydenotot: psykologi Heidi Losoi p. 03-311 65116, heidi.losoi@pshp.fi

Parkinsonismi ja kognitio sairauden alkuvaiheessa Selvitetään alkuvaiheen Parkinsonin tautiin, Parkinson plus -oireyhtymiin ja muihin parkinsonismia aiheuttaviin sairauksiin liittyviä kognitiivisia oireita ja mielialaa sairauden alkuvaiheessa Harjoittelijoiden (1-2 henkilöä) työnkuvaan kuuluu terveiden verrokkien neuropsykologisten tutkimusten tekemistä (mielellään päiväaikaan alkaen viikolla 41), valmiiden tulosten normitusta ja koodaamista tietokoneelle (SPSS) Yhteydenotot: mahd. pian, viim. ke 28.9. mennessä: neuropsykologi Tiia Saunamäki p. 03-311 69346 tai tiia.saunamaki@pshp.fi

Tarkkavaisuuskuntoutus MS-taudissa Selvitetään tarkkaavaisuuskuntoutuksen vaikutuksia kognitiiviseen suoriutumiseen, elämänlaatuun ja koettuun kognitiiviseen haittaan MS-tautia sairastavilla Harjoittelijan (1 henkilö) työnkuvaan kuuluu tietojen koodaamista tietokoneelle (SPSS, Excel) sekä testi- ja arviointilomakkeiden pisteytyksen tarkistamista Yhteydenotot: neuropsykologi Eija Rosti-Otajärvi p. 044 3122195 tai eija.rostiotajarvi@gmail.com

Selkäydinvammaisten kognitiiviset ja psyykkiset oireet Selvitetään selkäydinvamman saaneiden henkilöiden kognitiivisia oireita ja suoriutumista, henkistä hyvinvointia ja elämänlaatua Harjoittelijan (1 henkilö) työnkuvaan kuuluu tietojen koodaamista tietokoneelle (SPSS), arkistointia ja muita avustavia tehtäviä. Lisäksi halutessaan voi tutustua neuropsykologin työhön seuraamalla yhden tutkimuskäynnin. Yhteydenotot: psykologi Susanna Mustalahti p. 03-311 63250 tai susanna.mustalahti@pshp.fi