Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HARJOITTELU II Infotilaisuus 12.10.2011 Mervi Jehkonen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HARJOITTELU II Infotilaisuus 12.10.2011 Mervi Jehkonen."— Esityksen transkriptio:

1 HARJOITTELU II Infotilaisuus 12.10.2011 Mervi Jehkonen

2 Perustietoa: PSYKS8  Vain psykologian pääaineopiskelijoille  Kesto: 5 kokonaista, yhtäjaksoista kuukautta; esimerkiksi 9.1.- 8.6.2012 tai 1.8.-31.12.2012  Edeltävät opinnot suoritettu (PSYKS7 mukaan lukien)  Usein harjoitteluun lähdettäessä vain lopputentit ja pro gradu – tutkielma ovat suorittamatta  Vastuuopettaja: sisällölliset asiat (Mervi Jehkonen) harjoittelupaikkojen hyväksyminen, harjoittelunohjausseminaarien järjestäminen, palautekeskustelut, yhteydenpito harjoittelun ohjaajiin  Harjoittelutukeen ja -sopimukseen liittyvät asiat: osastosihteeri Eeva-Maija Forsman, Linna, h. 6097, puh. 3551 7173  http://www.uta.fi/yky/oppiaineet/psykologia/kaytannot/index.ht ml#harjoittelu

3 Harjoittelupaikan vaatimukset  Ohjaajan tulee olla työpaikan kokenut psykologi: VARMISTA!  Harjoittelijan tulee saada riittävästi ohjausta ja hänellä tulee olla harjoittelun alkuvaiheessa mahdollisuus seurata ohjaajansa työskentelyä asiakastilanteissa  Mahdollisuus toteuttaa useita aitoja asiakastilanteita ja kirjoittaa niistä lausuntoja/yhteenvetoja  Harjoittelun päätyttyä pyydä työtodistus harjoittelunohjaajaltasi ja toimita se yhdessä harjoittelukertomuksesi kanssa Mervi Jehkoselle Varaa samalla aika harjoittelun palautekeskusteluun (viim. 2 kk:n kuluttua harjoittelun päättymisestä) Huom! Jos haluaa valmistua kesäkuussa 2012, niin harjoittelu tulee aloittaa viimeistään 9.1.2012; tällöin palautekeskustelu käydään ennen harjoittelun virallista päättymistä eli touko-kesäkuun vaihteessa Muistakaa varata palautekeskustelun aika AJOISSA! Yleensä touko- kesäkuun vaihde ja joulukuu ruuhkaisia!

4 Harjoittelijan vaatimukset  Edeltävät opinnot suoritettu  2 harjoittelunohjausseminaaria: 1. ENNEN harjoittelua 2. harjoittelun loppuvaiheessa: esitys omasta harjoittelupaikasta (yleensä huhtikuussa)  Harjoittelutukihakemus: jätettävä Eeva-Maija Forsmanille viimeistään 31.10.11 klo 15.00mennessä!!!  Harjoittelupaikkailmoitus on KAIKKIEN JÄTETTÄVÄ (vaikka ei hakisi harjoittelutukea): 28.11.2011 klo 15.00 mennessä (”Harjoittelupaikkani”-lomakkeella)

5 Pienryhmät ja esitelmä  Suositus, että kokoontuisitte pienryhmissä harjoittelun aikana  Lisäksi esitelmän pitäminen harjoittelupaikassa; ole aktiivinen ja sovi tästä ohjaajasi kanssa  Nämä ovat useimmiten puutteellisesti / ei lainkaan tehtyjä harjoitteluun kuuluvia osia, kun käydään palautekeskustelua.

6 Harjoittelutuesta lyhyesti  Hakijat asetetaan järjestykseen PSYKOLOGIAN OPINTOPISTEIDEN perusteella (30.10.2011opintorekisterissä näkyvät suoritukset)  Järjestys harjoittelutuen saajista ilmoitustaululla 15.11.11  Etusijalla ovat ne, jotka eivät ole aiemmin saaneet tukea pää- tai sivuaineessaan  Harjoittelutukien lukumäärästä ei ole tietoa; yliopiston organisaatiomuutos Eira Helminen & Mikko Markkola / Ura- ja rekrytointipalvelut TaY  Tuen määrä: 1100;- € / kk (3 kk:n ajan); HUOM! Tämä tuki maksetaan työnantajalle eli on eri asia kuin harjoittelijan palkka.  Harjoittelijan palkan tulee olla vähintään Kelan määrittämä senhetkinen vähimmäispalkka (17.5.2011; 1071;- €/kk)

7 Harjoittelupaikkoja 2012 / TAYS 1) Neuroalojen ja kuntoutuksen vastuualueella (todennäköisesti neurologian poliklinikka, aivovamma/kuntoutus ja neurokirurgia) (kevät ja syksy 2012): 2-3 paikkaa 2) Nuorisopsykiatrian vastuualueella (kevät ja syksy 2012): 2 paikkaa 3) Aikuispsykiatrian vastuualueella Pitkäniemen sairaalassa (kevät 2012): 1 paikka 4) Lastentautien vastuualueella (kevät ja syksy 2012): 2 paikkaa HUOM! KESKITETTY HAKU/ YHTEYSHENKILÖ: marjatta.musikka-siirtola@pshp.fi Haku: 25. lokakuuta 2011 mennessä ja haastattelut viikoilla 44-45.

8 Harjoittelupaikkoja 2012  Ks. Ilmoitustaulu ja cortex-listan viestit; ilmoitus kaikista tiedossa olevista paikoista laitettu jompaankumpaan/molempiin  Soita itse rohkeasti, jos joku paikka kiinnostaa, vaikkei ilmoitusta vapaasta harjoittelupaikasta olisikaan tullut!

9 TÄRKEÄÄ!  HUOM! HARJOITTELUA EI SAA ALOITTAA ILMAN ASIANMUKAISTA HARJOITTELUSOPIMUSTA!  TYÖSOPIMUS TULEE TEHDÄ, VAIKKA HARJOITTELUPAIKKA MAKSAISI KOKO 5 KK:N PALKAN ELI AINA!  SYKSYN HARJOITTELU TULEE ALOITTAA VIIMEISTÄÄN 1. ELOKUUTA, ETTÄ 5 KK EHTII TULLA VUODEN 2012 AIKANA TÄYTEEN (budjettivuosi)  MONET HARJOITTELUPAIKAT MAKSAVAT ENEMMÄN KUIN MINIMIPALKAN! > NEUVOTTELE PALKKAUKSESI!  HUOLEHDI SIITÄ, ETTÄ SINUA EI KÄYTETÄ NS. JONOJEN PURKAJANA ELI YLIMÄÄRÄISENÄ TYÖVOIMANA! Muista oikeutesi olla opiskelija ja saada täysipainoista ohjausta!

10  Ks. kansio ilmoitustaulun luona; jos jokin paikka kiinnostaa, ota yhteyttä ja kysy, otetaanko tänä vuonna harjoittelijoita  Kaikki harjoittelupaikat eivät välttämättä tule laitoksen tietoon, eivät ainakaan ajoissa Ole itse aktiivinen!  Jos olet valmis lähtemään Tampereen ulkopuolelle, niin todennäköisesti paikka järjestyy helpommin.  Huom! Jos paikkaa ei yrityksistä huolimatta löydy, ota yhteyttä > järjestetään yhdessä! Muut harjoittelupaikat

11 Tärkeät päivämäärät  Harjoittelutukihakemus: 31.10.10 klo 15.00 mennessä  Järjestys harjoittelutuen saajista ilmoitustaululla: 15.11.11  Harjoittelupaikkailmoitus: 28.11.11 klo 15.00 mennessä


Lataa ppt "HARJOITTELU II Infotilaisuus 12.10.2011 Mervi Jehkonen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google