Jouni, Pekka ja Pirita KUI11SM

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jokapäiväiset hyödykkeet
Advertisements

Puistomuuntajat Jani Jämsä.
Fysiikan ja kemian perusteet ja pedagogiikka Kari Sormunen Kevät 2012
Lasikuitu ja sen käyttö
Muovi Malla & Clarissa.
MUOVI JAKOTUKKI..
polyamidi, pa RAAKA-AINE: öljyteollisuuden sivutuotteet
Polttoleikkaus (kaasuleikkaus)
Liinu Piilikangas, Olli Taskinen, Paavo Ceder, Tuomas Mustajärvi
O3 Well purifier Puhdistaa avokaivosi tehokkaasti käyttäen luonnon menetelmiä veden puhdistuksessa. Crystal Air O3 Well purifier puhdistaa kaivosi veden.
Muovilaadut ”Ekat 13” Heini, Titta ja Suvi.
Nokian Kuorma- ja linja-auton renkaat Uusi tuotevalikoima Erinomainen laatu.
Tulevaisuuden elektroniikka on muotoiltavaa ja joustavaa Media-aamiainen Teknologiapäällikkö Janne Aikio.
Atte Järvinen Julia Martikainen Jani Grönlund
4. Runsasseosteiset austeniittiset teräslajit
8/16/2014 Laaja valikoima useimpiin sovelluksiin Lujaa ja kierrätettävää PET-kalvoa Ympäristöystävällinen vesipohjainen pinnoite Korkea värin imeytyminen.
SUOJAINMATERIAALIEN KEMIKAALIKESTÄVYYS JA SUOJAIMIEN VALINTA
APTEEKKI -laastari-info
Kokonaiskuvan muodostaminen alumiineista
teräaineet Lastuavan työstön TERÄAINEITA Avaa -> Diaesitys
DAYT420.
RUOSTUMATTOMAN TERÄKSEN KUNNOSSAPITOHITSAUS
ROTOCHOPPER B66 / E66 YHDELLÄ AJOLLA TÄYDELLISTÄ BIOPOLTTOAINETTA TAI VÄRJÄTTYÄ MAISEMOINTIHAKETTA!
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
YHDELLÄ AJOLLA TÄYDELLISTÄ BIOPOLTTOAINETTA TAI VÄRJÄTTYÄ HAKETTA!
Metallien ominaisuuksia kuvaavia käsitteitä:
Materiaalitekniikan projekti RKTA106
Austeniittiset CrMn teräkset Ville Hintsala Tuomas Mustajärvi KUI11SM.
Severe accidents and nuclear containment integrity (SANCY) The irradiation tests of sealing materials Harri Joki and Riitta Zilliacus.
Alumiinin pintakäsittely
HIILI Hiili on yleinen epämetalli, neliarvoinen alkuaine, jolla on myös useita allotrooppisia muotoja. Sen kemiallinen me rkki on C (lat. carbonium) ja.
SÄDEHOITO.
Polymeerit Ovat aineita, jotka koostuvat pienistä molekyyleistä, monomeereista, jotka ovat liittyneet toisiinsa kovalenttisin sidoksin Polymeerien tarkat.
Muovien kierrätys.
Tekijät: Suvi Väliaho ja Pirita Laukkanen
15. Lämpöenergia luonnossa ja yhteiskunnassa
Metalliseoksia.
14. Aine laajenee lämmetessään
Typpi.
Hermanni, Veeti & Joonas
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
KE2 Jaksollinen järjestelmä ja sidokset. 13. Jaksollinen järjestelmä Alkuaine on aine, joka koostuu atomeista, joilla on sama protonien määrä Alkuaine.
2. esitelmä Mitä nanoteknologia on?
Vesihuoltorakenteet / viemäröinti
Vesihuoltorakenteet / viemäröinti Yleistä viemärijärjestelmistä  Käsitteitä  Piirustusmerkinnät  Materiaalit Jätevesiviemärit  Mitoitus.
LP 1 Liimat. Kertamuoviliimat Urealiima Melamiiniliima Fenoliliima Resorsinoliliima Polyuretaaniliima Isosyanaattiliima Kestomuoviliimat PVAC – liima.
Kestävä kulutus ja kierrätys
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Tekijä: lehtori Zofia Bazia - Hietikko
Luku2, Alkuaineita ja yhdisteitä
III VAHVAT SIDOKSET Ionisidos Metallisidos Kovalenttinen sidos
Tiivistelmä 3. Puhdas aine ja seos
KEITTIÖVÄLINEIDEN MATERIAALIT
IV HEIKOT SIDOKSET 14. Molekyylien väliset sidokset
Esivalmistusvälineet
Kemiallinen analyysi Kemiallisella analyysilla tarkoitetaan kemiallisin tai fysikaalisin keinoin tapahtuvaa tutkittavan aineen koostumuksen määrittämistä.
Kemikaaleja kaikkialla
T y ö h v i n o t a s A j e l ONGO®Free – Istu, samalla kun seisot
Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen
Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen
Ligniini Oskari ja Simo.
Betonin ominaisuudet ja käyttö
PP -viemäriputket: ominaisuudet, käyttö ja asennus
Maalaamon robotisoinnit Kon Tuotantoautomaatio
1.Kemiaa kaikkialla Kemia on kokeellinen luonnontiede, jossa tutkitaan aineiden ominaisuuksia, rakennetta ja aineiden välisiä reaktioita Tutkimuksia tehdään.
Muovien tunnistus.
Millainen on kemian mikromaailma
Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta
KEMIA 1osp Tekijä lehtori Zofia Bazia-Hietikko.
Kestävä kulutus ja kierrätys
Esityksen transkriptio:

Jouni, Pekka ja Pirita KUI11SM TEHTÄVÄ 1. Jouni, Pekka ja Pirita KUI11SM

Ureaformaldehydi UF Muoviryhmä: Aminomuovi Ominaisuuksia: kovuus, jäykkyys, hyvä pinnanlaatu, hyvä puristuslujuus ja pintavirtakestävyys, värjättävyys ja hyvät sähköiset ominaisuudet. hajuton, mauton ja myrkytön ja mekaanisesti työstettävissä. kestää öljyjä ja liuottimia mutta ei happoja eikä emäksiä. Tyypillisimmät käyttökohteet: liimat, pistorasiat, sulaketaulut ja eristeet Ureaformaldehydi UF

eteenipropeenidieenikumi EPDM Muoviryhmä: Kumi Ominaisuuksia: Otsonin- ja säänkestävä, hyvä lämmönkesto Turpoaa voimakaasti polttonesteissä ja mineraaliöljyssä Tyypillisimmät käyttökohteet: vesi- ja höyryletkut, muotonauhat, kaapelieristeet, vaippakumit   eteenipropeenidieenikumi EPDM

eteenivinyyliasetaatti EVA Muoviryhmä: osakiteinen polyolefiini Ominaisuuksia: Joustava, kumimainen, läpinäkyvä erittäin hyvä pakkasen kesto (taipuisa -70°C), hyvä kemiallinen kesto, suuri kitkakerroin. Tyypillisimmät käyttökohteet: Tutit, kädensijat, joustavat letkut, levysoittimien matot, imurien letkut eteenivinyyliasetaatti EVA

eteenivinyylialkoholi EVOH Ominaisuuksia: hyvä eristyskyky ja sulkuominaisuus Tyypillisimmät käyttökohteet: toimenpideradiologia, lääketiede, polttoainetankkien ja elintarvikepakkauksien suojakalvot, suojakäsineet eteenivinyylialkoholi EVOH

STYREENI/AKRYYLINITRIILI (SAN) Styreeni (SAN) on polystyreenin ja akryylinitriilin kopolymeeri. Se on lasinkirkas, amorfinen muovi. SAN-muovin rakenne osia ovat styreeni ja akryylinitriitti.   Kova Läpinäkyvä Kuumuutta kestävä Rasitusta kestävä Hauras Käytetään elektroniikassa, autoissa, astioissa, leluissa… STYREENI/AKRYYLINITRIILI (SAN)

Termoelasti (TPE) on elastomeeri Termoelasti (TPE) on elastomeeri. Termoelastit ovat kumimaisia kestomuoveja tai muovin ja kumin seoksia. Niitä seostetaan usein muihin muoveihin iskulujuuden lisäämiseksi.   Kestää matalia lämpötiloja Kestää hyvin kulutusta Iskunkestävyys Vaimentava Hyvä kemiallinen kestävyys Materiaali kierrätettävissä Käytetään autoissa, kodinkoneissa, elektroniikassa, kengissä… TERMOELASTI (TPE)

TERMOPLASTINEN POLYURETAANI (TPU) Termoplastinen polyuretaanielastomeeri (TPU) on blokkikopolymeeri. Se on kovempaa ja jäykempää kuin muut TPE:t sekä kestää kulutusta erittäin hyvin.   Kovaa Kestää hyvin happea, otsonia, säätä ja kulutusta. Käytetään kännykkäkoteloissa, laskettelumonoissa, kengän koroissa, kaapelinkuorissa. TERMOPLASTINEN POLYURETAANI (TPU)

TERMOPLASTINEN KUMI (TPR) Termoplastinen kumi (TPR) on termoelastinen kumilaatu. Yleisesti käytetty sen muunneltavuuden ja kestävyyden vuoksi.   Kestää kulutusta ja säätä Kevyttä Kierrätettävissä Käytetään kengänpohjissa, autoissa, kellonrannekkeissa, kulutusta kestävissä pinnoitteissa… TERMOPLASTINEN KUMI (TPR)

Materiaalista • hienojakoisesta, seostuksen aikana vulkanoidusta elastomeerista sekä pienestä määrästä kestomuovia. • TPV:t eivät sisällä pehmittimiä, jotka voisivat vaeltaa aineen pintaan. • esim. polypropeenin ja eteenipropeenideenikumin sekä polypropeenin ja nitriilikumin seokset Termoplastinen vulkanaatti (TPV) eli tarkoitetaan vulkanoivien elastomeerien ja termoplastien seoksia

Termoplastinen vulkanaatti (TPV) Ominaisuudet • lämmönkesto +135 °C, • hyvät ominaisuudet alhaisissa lämpötiloissa (pakkasenkesto -40 °C) • hyvät mekaaniset ominaisuudet • hyvä väsymiskestävyys • hyvä nesteiden ja öljynkesto Termoplastinen vulkanaatti (TPV)

Termoplastinen vulkanaatti (TPV) Käyttö • lasitustiivisteet • sukelluslaitteet • autojen osat • putket • sähköeristeet • Niitä käytetään paljon 2-K valuna ote ja kitkapintoina ja tiivisteinä. Termoplastinen vulkanaatti (TPV)

Ominaisuudet • tarpeeksi sitkeää moniin massatuotteisiin Käyttö • yleisin materiaali kertakäyttöisiin ruokapakkauksiin, mm. jugurtti- ja leviterasvapurkkeihin • ruiskuvalamalla elektronisten laitteiden kuoria • henkarit • cd-levyn kotelot Styreenibutadieenistyreeni (SBS) eli iskuluja polystyreeni on yksi polystyreenistä kehitetty kopolymeeri

Styreenieteenibutadieenistyreeni (SEBS) Ominaisuudet • Alhainen ominaispaino • styreenipohjainen • Erinomainen hapettumisen ja UV-säteilyn kesto verrattuna SBS:n • Yleensä alhaisempi ja laajempi kovuusalue muihin termoelasteihin verrattuna • lähimpänä kumia kaikista termoelasteista • Jännitys-venymä käyttäytyminen lähimpänä kumia muihin termoelasteihin verrattuna • täytyy aina kompoudoida • korkeampi vetojäykkyys • Käyttölämpötila-alua -40°:stä 110°C:een Styreenieteenibutadieenistyreeni (SEBS)

Styreenieteenibutadieenistyreeni (SEBS) Käyttö • kännykät ja kännykän kuoret • ovenkahvat/vetimet • uima-altaissa • veenkeittimissä Styreenieteenibutadieenistyreeni (SEBS)