Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

Tutkimus- ja kehitystoiminta vuonna 2009 T&K-keskus, Sirpa Nypelö Tilastointitiedot perustuvat WebHansan taloustietoon.
Korkeakoulujen yhteiskunnallisen ja alueellisen vaikuttavuuden hyviä käytäntöjä Pohjois-Suomi, Itä-Suomi ja Länsi-Suomi.
’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN VERKOSTOAKATEMIA (TVA)
Koulutusta ja tukea kansainväliseen projektitoimintaan, GLOBRO -hanke
Kehittämistoiminta Terttu Kiviranta kehittämisjohtaja
, Joonatan Haukilehto / Riku Lehtonen
Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman vuosiraportti 2010 Esittely Päijät-Hämeen MYR:ssä
1 Kaakkois-Suomen Venäjä kasvusopimus. hallitusohjelma, joka korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaupunkiseutulähtöisyyttä ja suurten keskuskaupunkien merkitystä.
SILE – Sisältöliiketoiminnan kehittäminen KTM:N rahoittama valtakunnallinen ESR-hanke 2004 – 2006 projektipäällikkö Petra Tarjanne
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Yrityskehitys Faartti – ideasta yritykseen SUUPOHJAN ELIKEINOTOIMEN KUNTAYHTYMÄ •Jurvan NikkarikeskuksessaJurvan Nikkarikeskuksessa •TEAK Oy:ssä TeuvallaTEAK.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Teija Suoknuuti/ North European Logistics Institute Helsinki
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
LUOVUUS, OSAAMINEN, VERKOSTOT, RAHA Seudulliseen yhteistyöhön! -opetustoimen seutuseminaari Rehtori Yrjö Sotamaa, Taik
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
Teija Ryynänen/NELI ELLO väliseminaari Kokous- ja juhlatila Alvarium, Turku Etelä-Suomen kuljetuskäytävän kilpailukyvyn kehittäminen.
Innovaatiojohtaminen, miten yhdistetään teknologian, markkinoiden ja organisaation muutokset. Heli Aramo-Immonen TTY/ Pori TETA osa 4.
AMKIT- alueellinen vaikuttaja Rovaniemi Tarja Koskimies.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENNIN PRIORITEETTITOIMET Alustava esitys
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
EU-RAHOITUS KAINUUSSA JORMA TEITTINEN KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
Yrityskehitys Faartti – ideasta yritykseen SUUPOHJAN ELIKEINOTOIMEN KUNTAYHTYMÄ Jurvan Nikkarikeskuksessa TEAK Oy:ssä Teuvalla Teknologiakeskus Logistiassa.
Länsi-Suomen Liittojen maapäivät Työministeri Tarja Cronberg.
TYÖLLISYYTTÄ JA HYVINVOINTIA EDISTÄVÄ TAITEEN JA KULTTUURIN SENIORIAKATEMIA Helka Luttinen Projektipäällikkö Kajaanin Yliopistokeskus Aikuiskoulutus PL.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Inka Roadshow & Meripohjolan uudistuva
’Miten on sujunut’ - Rakennerahastokausi EU-rahoitus vuosina maistiaisia tulevasta Janna Merenniemi,
PK-yritysten liiketoiminnan kehittäminen osana perusopetusta 1 A M K: perustehtävät OPETUST & KALUE- VAIKUTUS.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENNIN PRIORITEETTITOIMET Alustava esitys
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
ESR-hankkeet Etelä-Savon TE-keskus ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Oskelle ominaiset toimintamallit: Verkostoituminen (matala kynnys, avoimet kehittämisen ympäristöt) Uudet avaukset (viestintä, asiantuntijat, FinNode …)
Design for All korkeakouluissa? Päivi Tahkokallio — Suomen DfA-verkosto ESOK — Tampere
Teollisuuden osaajat Kohderyhmä: Valmistavan teollisuuden yritykset ja niiden henkilöstö – painopistealueena teknologiateollisuus Ammatillisten oppilaitosten.
ESR-hankkeet Itä-Suomen suuralueen TE-keskukset ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
YRITTÄJYYS HAASTEENA KESKI-POHJANAAMAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA NURMENNIEMI 2008.
Savonia yrityspalvelut EBC-Profiili –hanke (6/06 – 12/07) (tilanne ) EBC-Profiili –hankkeen aikataulu ja tilanne: Hakemus jätetty.
Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
Puurakentamisen verkko- osaamiskeskus
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
MTI:N PERUSTAMISEN VAIHEET
BerryGrow –hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta.
Maakuntaliiton toiminta
Ammattikorkeakoulun kehittämispäivä
Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Yritys- ja kehittämisrahoituksen vuosikatsaus 2014 Itä-Suomessa
Esityksen transkriptio:

Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus

Taustatilanne Kivialalta puuttuu yliopistollinen tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutustoiminta Euroopassa ja Suomessa ei ole riittävää kivialan testaustoimintaa, joka on tarpeen yhteisten laatujärjestelmien ja -normien kehittämiseksi ja yhteisten suunnitteluohjelmien laatimiseksi ja kilpailuaseman parantamiseksi Kiina on maailman suurin jalostaja ja halpatuontimaa Kiviteollisuus työllistää Euroopassa noin henkilöä, työllistymismahdollisuuksia voitaisiin oleellisesti lisätä

Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Synnytetään yliopistollinen kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutustoiminta Projektin koordinaattorina toimii Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskus Keskeisiä yhteistyöosapuolia ovat Taideteollinen korkeakoulu ja Suomen kivikeskus Toiminnan yliopistollinen kehittäminen suunnataan keskeisesti Kainuuseen, Ylä- Savoon ja Pohjois-Karjalaan Projekti on samalla alueellinen, kansallinen ja kansainvälinen

Muut yhteistyöosapuolet Kiviala Kivialan kehittämishankkeet Tulikivi Oyj Kivialan yritykset Kiviteollisuusliitto Euroroc Yliopistot Oulun yliopiston arkkitehtiosasto Tampereen teknillinen yliopisto Teknillinen yliopisto, arkkitehtiosasto (Otaniemi) Ammattikorkeakoulut Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Kajaanin ammattikorkeakoulu Yrityshautomot ja -kiihdyttämöt

Tukiorganisaatiot ja rahoittajat Suomen itsenäisyyden juhlavuoden rahasto SITRA Tekniikan edistämiskeskus TEKES TE-keskukset Työvoimahallinto Lääninhallitukset Geologinen tutkimuskeskus GTK Valtion teknillinen tutkimuslaitos VTT Kiviteollisuusliitto Kivikyläsäätiö Rakennusteollisuus Kainuun maakunta – kuntayhtymä, Pohjois-Karjalan liitto ja Pohjois-Savon liitto

Tavoitteet Täydennys- ja yrittäjäkoulutuksen järjestäminen Kivialan tuotekehityksen ja muotoilun maisteriohjelman järjestäminen Jatkokoulutuksen järjestäminen Tutkimus- ja tuotekehitysstrategian kehittäminen Kansainvälisen toiminnan edistäminen Työllisyyden edistäminen kivialan teollisuudessa ja yliopistosektorilla

Koulutuksen muodot Täydennys- ja yrittäjäkoulutus, lyhyt- ja pitkäkestoiset täydennyskoulutusohjelmat Opintokokonaisuus 15 opintoviikkoa (uuden tutkintojärjestelmän ”Bolognan tutkintomallin” mukaisesti 25 opintopistettä) Kivialan tuotekehityksen ja muotoilun kansainvälinen maisteriohjelma (muuntokoulutus 3-4 vuotta) Jatkokoulutus (tohtorikoulu) Kansainväliset seminaarit

Koulutuksen kohderyhmät Koulutus suunnataan Arkkitehdeille Diplomi-insinööreille (rakennusala) Muotoilijoille Kaupallisen ja markkinointialan henkilöstölle

Kivialan tuotekehityksen ja muotoilun maisteriohjelman koulutuksen sisältöalueet Kivialan osaaminen Geologinen ja kiviteollisuusosaaminen Tuotantoteknologiaosaaminen Rakennustuoteosaaminen Design-osaaminen Kiven käytön uudet ratkaisut, innovaatiot Yrittäjyys, liiketalous ja markkinointi Johtaminen, management Kansainvälisyys

Tutkimus- ja tuotekehitysstrategia Rakennuskivi on alkuvaiheessa tärkein innovaatio- ja tuotekehitysalue Tutkimusstrategiaan sisältyvät materiaalitutkimus, jalostustekniikan tutkimus ja design-tutkimus ( innovaatioiden kehittäminen ja mallinnustutkimus)

Yritysten kehittäminen sekä hautomo- ja kiihdyttämötoiminta Projekti edistää olemassa olevien yritysten toimintaa tutkimuksen, tuotekehityksen ja koulutuksen avulla Projekti tukee uusien yritysten synnyttämistä yrityshautomoiden ja -kiihdyttämöiden kautta Projekti edistää tutkimuksen, tuotekehityksen, koulutuksen ja yritysten verkostoitumista

Kansainvälinen yhteistyö Keskeisiä tavoitteita ovat Vahvan kansainvälisen osaaminen luominen Vahvistaa hyviä yhteistyösuhteita Euroopan sisällä Kehittää yhteistyösuhteita maailmanlaajuisesti Euroopan kilpailukyvyn vahvistaminen laatujärjestelmällä halpatuontimaita vastaan Lähialueyhteistyön kehittäminen Venäjän kanssa

Työllisyyden edistäminen Työllisyyden edistämisen toimenpiteitä: Yritysten toimintaedellytysten parantaminen tutkimuksen, tuotekehityksen ja koulutuksen avulla Design management Yritysten kansainvälistymis- ja vientiosaamisen kehittäminen Yritysten yhteistyö ja verkostoituminen

Kustannukset Strategiatyö, kolme vuotta € Kivialan professorin ja assistentin virkojen perustaminen € Kivialan tuotekehityksen ja muotoilun kansainvälinen maisteriohjelma € Yhteensä €

Rahoitusmahdollisuudet 1 Koulutus ja tutkimus Kivialan tuotekehityksen ja muotoilun maisterikoulu ESR-, EAKR-, Interreg- ja työvoimapoliittinen rahoitus Täydennys- ja yrittäjäkoulutus TE-keskukset, työvoimapoliittinen koulutus, EU-ohjelmat, maksullinen palvelutoiminta, yrityksissä tapahtuva koulutus, ammattitutkinnot Jatkokoulutus ja tutkimus Tohtorikoulu Suomen akatemia Tutkimushankkeet Sitra Tekes

Rahoitusmahdollisuudet 2 Kivialan professuuri Kiviteollisuus (lahjoitus) EU-rahoitus Opetusministeriö (budjettirahoitus) Kivialan tutkimusassistentti Kiviteollisuus (lahjoitus) EU-rahoitus Opetusministeriö (budjettirahoitus)