Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 1 TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 3 – KURSSIN MUOKKAAMINEN KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
Advertisements

Seminaari Tampereella MENITUKI-OHJELMA.
TIETOHALLINTO JA TIETOJÄRJ. KEH. PERUSTEET Pekka Makkonen ja kump.
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
Huoltajan henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen
Moodlen ohje opiskelijoille
Vippet Booking - majoitusvarausjärjestelmä
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Jukka Ollila | Novago Yrityskehitys Oy Yritystalo BusinessLohjan ensimmäinen vuosi.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
1 Java-kieleen pohjautuvien ohjelmien käyttökohteita Ohjelmat Appletit JavaBeans JavaScript Java Server Pages (JSP) Java Servletit J2ME, mobiililaitteet.
Pyry Heinonen.  Nykyisen Internet-pohjaisen painotuotetilausjärjestelmän korvaaminen uudella versiolla  Esitellään nykyinen järjestelmä ja mahdollinen.
Menetelmäharjoitus: Kokous- ja kommunikaatiokäytännöt Mikko Rönkkö.
Web-sovellusten arkkitehtuurit K1103TK CodeIgniter - perusteet Jouni Juntunen.
MULTIMEDIAN MONET MUODOT
Yhteenvetoa ydin- rajapintojen aamupäivän PlugIT-työpajasta Marko Sormunen PlugIT, Kuopion yliopiston atk-keskus
Kyvyt.fi ePortfolio
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Tietojärjestelmän suunnittelu
TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet- SYKSY 2001-kurssi 2 1 TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet Ennakkotietoa Vastaava opettaja Pekka Makkonen.
Luento 6-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet
Luento 5-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet
Luento 6-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet
Luento 3-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet
Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena - projekti.
Eemeli Pulliainen. 1.Käytä Internet Explorer-selainta 2.Menee sähköpostiisi ja etsi kyseinen kohta OHJEET.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet cc. jyu
T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Digitaalisten kirjastopalveluiden arkkitehtuuri Kansallinen digitaalinen kirjasto ASIAKASLIITTYMÄ- Projektin tilanne Ari Rouvari.
RefWorks-demo TKK Kirjasto. RefWorks-demon sisältö (1) Kirjautuminen Viitteiden siirto, kun tietokannassa ei ole siirtokuvaketta Viitteiden siirto, kun.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Luento 1-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 2001/kurssi 2 1 TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet
Polun pyöreä pöytä Eero Tuomenoksa Polku Eero Tuomenoksa Ohjelma 18:00 Polun tämän hetken tilanteen esittely 18:50 Polun kehityssuunnat.
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Esa Ramstadius Jussi Iltanen MTT Agronet portaali.
1 © Jukka Juslin Web-käyttöliittymä Jukka Juslin.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
Eteneminen Ylhäältä alas Pakko, pelko – pakottaminen ja pelottelu Havainnollistaminen, case-esimerkit – esim. kuinka paljon johtaja Turtiainen maksaa Aducatelle.
Käki-projekti 2. opponointi Käki-projekti 2. Opponointi
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
Uudistuva intranet Henkilöstötoimikunta Riitta Lehtonen Juhani Lassander.
HENKILÖSTÖKOULUTUS GLOBAALISSA YRITYKSESSÄ - Pilottiprojekti Nokia Mobile Phones Tuomo Rintamäki Teknillinen korkeakoulu Koulutuskeskus Dipoli Kansallisen.
RTE Ilkka Heinonen VTT Building Technology & Transport INDUSTRY ALLIANCE FOR INTEROPERABILITY Esitys IAI:n osalta perustuu Arto Kiviniemen.
Harjoitustyö Rässe Ryhmä ja ajankohta Tässä harjoitustyössä suunnitellaan Yritys oy:n tilausjärjestelmä. Harjoitustyön tavoitteena on tehdä.
Aihe: J2ME Log4J Esittäjä: Lokki-projekti Pvm: Loppuesittely.
Mi Menetelmä tosiaikaiseen sivustomuokkaukseen Sulake Dynamoid | Strictly confidential – legally protected and privileged information Ilari Tuominen Software.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ toteutusvaihtoehtojen tutkiminen Minna Kivinen, UKJ-ohjausryhmän kokous
Atk-keskus / Hannele Rajaniemi Tietotekniikkapalvelut tutuksi Tervetuloa uusi henkilöstö!
1 Ohjeet sähköpostiviestin tekoon.  Hae raporttityökalulla kohderyhmä, jolle haluat sähköpostin lähettää. Vaihtoehtoisesti klikkaa aiemmin tallennetun.
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
Aihe: J2ME Log4J Esittäjä: Lokki-projekti Pvm: Väliesittely.
Käki-projekti, Loppuesittely Käki-projekti Loppuesittely
St. Amant (1999): Planning and User Interface Affordances
RAPORTTIEN JA WWW-SIVUJEN OHJEET Projektityökurssi KLTITE05OH/SU.
Office 365.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
2012 Petri Lounaskorpi Pilvityövälineet oppilaan oppimisprosessin tukena Petri Lounaskorpi, Minna Kytölä
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
Office 365 palvelut ryhmätyöskentelyssä opetuskäytössä (Osa1: palvelukokonaisuuden esittely) Jukka Niinimäki HAMK /Ammatillinen.
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
Tampere, Oulu Petri Ahokas
CHEM-A1100 Teollisuuden toimintaympäristö ja prosessit I Harjoitustyö
Esityksen transkriptio:

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet Luento 7 ( ): Ryhmätyövälineet

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 2 Aluksi: Internet tukee ryhmätyötä –Aikaisemmin on ollut esillä seuraavat perustekniikat WWW-sivut Sähköposti Uutisryhmät –Tätä em. listaa voi vielä täydentää mm. Sähköpostin liitetiedostojen käsittelyllä Tiedostopalvelijoiden (FTP) hyödyntämisellä –Tiedon pakkaaminen liittyy tärkeänä osana näihin toimintoihin –Tämän lisäksi tulevat varsinaiset ryhmätyöohjelmat

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 3 Työryhmäohjelma (groupware) –on atk-pohjainen järjestelmä, joka tukee yhteistä tehtävää hoitavaa tai yhteiseen tavoitteeseen pyrkivää ryhmää ja tarjoaa käyttöliittymän sekä pääsyn yhteisiin atk- pohjaisiin resursseihin.

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 4 Työryhmäohjelmiin luetaan –Viestintäjärjestelmät (KJR-Tampereen yo)Viestintäjärjestelmät –ryhmäkirjoittamisen tukijärjestelmät,ryhmäkirjoittamisen tukijärjestelmät –ryhmäpäätöksenteko- ja kokousjärjestelmät, –älykkäät agentit ja viestin suodatus (esim.),älykkäät agentitesim. –koordinaatiojärjestelmät (esim. asian- ja tehtävänhallinta), ja –organisaatiomuistia tukevat järjestelmät (yhteisten resurssien ja informaation jakamista tukevat järjestelmät).organisaatiomuistia Esimerkki: Karhu-projekti ja Lotus DominoKarhu-projekti ja Lotus Domino

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 5 Ryhmätyöohjelman aspektit l. mitä ryhmätyöohjelmiston on tuettava? –Kommunikaatio –Yhteistyö –Koordinaatio

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 6 Ryhmätyöohjelman aspektit l. mitä ryhmätyöohjelmiston on tuettava?/ Kommunikaatio Tiedotus Viestintä

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 7 Ryhmätyöohjelman aspektit l. mitä ryhmätyöohjelmiston on tuettava?/Yhteistyö –Jaettu ympäristö tukemaan yhteistyötä voi olla esimerkiksi neuvotteluhuone, projektin käyttöön varattu kansio tai Lotus Notes- tietokanta. –Yhteistyötä on periaatteessa neljää perustyyppiäneljää perustyyppiä

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 8 Ryhmätyöohjelman aspektit l. mitä ryhmätyöohjelmiston on tuettava?/Koordinaatio –Yhteistyö ja kommunikaation ovat jo luontevaa ryhmätyötä, mutta koordinointi tekee siitä johdonmukaista ja tehokasta –Koordinaatioaspekti tulee mukaan kehitettäessä työryhmäsovelluksia, jotka tukevat ennalta määriteltyjä työnkulkuja (prosesseja) –Sovelluksen on tarjottava puitteet työnkulkujen tuelle

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 9 Ryhmätyöohjelmia: Jaetut työtilat BSCW (Basic Support for Collaborative Work) (1/2) –Yksi tapa korvata dokumenttien levittäminen liitetiedostojen ja FTP:n avulla –Toimii myös kokousohjelmistona –Perusideana jaettu työtila (shared workspace) –Esimerkkejä: Altavista-haku aiheesta(suomenkieliset linkit) BSCW opetuksessa (Texas A&M university) Kokoushuone

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 10 Ryhmätyöohjelmia: BSCW (Basic Support for Collaborative Work) (2/2) –Mikä se on? (JY/Täyd. Kk)Mikä se on? (JY/Täyd. Kk) –Peruskäsitteet ja -käyttöPeruskäsitteet ja -käyttö –BSCW:n sivut Saksassa Kotisivu Vieras työtila uusille käyttäjille –Samalla tavalla työtiloihin perustuu TeamWave TeamWave

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 11 cAme –Asynkroninen kokousohjelma Valmistajana Viloke Oy Hyödyt Hyötyjä konkreettisemmin Miten cAme toimii? cAme kouluttaja Jari Uimonen ja Jardia Oy

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 12 Mindmanager (ent. Mindman) –Ongelmien ratkaisun ja pohdiskelun apuväline –YleiskuvausYleiskuvaus –Yrityksiä, jotka käyttävät MindmanageriaYrityksiä, jotka käyttävät Mindmanageria –Kommentteja käyttäjiltäKommentteja käyttäjiltä –Lataa Mindmanager-ohjelman kokeiluversioLataa Mindmanager-ohjelman kokeiluversio

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 13 Lotus Notes (1/2) –Ryhmätyöohjelmisto erityisesti tukemaan yrityksen Intranet-ratkaisuja ja ryhmätyön prosesseja –Peruskäsitteitä Tietokanta (tarkemmin tästä)tarkemmin tästä Dokumentti (tarkemmin tästä)tarkemmin tästä Lomake (tarkemmin tästä)tarkemmin tästä Kenttä (tarkemmin tästä)tarkemmin tästä Näkymä (tarkemmin tästä)tarkemmin tästä –Lotus Notesin soveltaminen yrityksissä: Esimerkkejä

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 14 Lotus Notes (2/2) –Peruskäyttöön liittyviä ominaisuuksia: Tietoturva –Tietokantojen ja dokumenttien käyttöluvat (tarkemmin tästä)tarkemmin tästä Tietokantakuvakkeet näytöllä –Yhteydet sekä paikallisiin että yhteisiin tietokantoihin (tarkemmin tästä)tarkemmin tästä Replikointi –Tietokannan päivitys paikallisesti ja siirto replikointi- toiminnolla yhteiseen tietokantaan (tarkemmin tästä)tarkemmin tästä Vapaa tekstihaku (tarkemmin tästä)tarkemmin tästä Sähköposti (tarkemmin tästä)tarkemmin tästä Kalenteri (tarkemmin tästä)tarkemmin tästä

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 15 Lopuksi n Vihje kurssityöhön (1/2) –Tehtäväaktiviteetti matriisit (sekä henkilökohtaisen työn että ryhmätyön suhteen) ja niiden profiilien tulkitsemiset helpottavat perusteluja kunkin kurssityössä esiteltävän välineen suhteen ts. Voit ainakin osittain perustella jonkun välineen tai sen ominaisuuden tärkeyden tai tarpeettomuuden tukeutuen tehtävä-aktiviteettimatriiseihin.

Luento 7-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY 1999 Sivu 16 Lopuksi n Vihje kurssityöhön (2/2) –Tehtäväaktiviteetti matriisi on hyvä väline, jos työtehtävä luonteeltaan staattinen (l. työ usein samanlaista). Sen sijaan dynaamisissa työtehtävissä sen arvo viitteellisempi. (pohdiskelua aiemman kurssin pohjalta) –Näin ollen hyvä ottaa em. rajoite huomioon myös raportissa.