CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina 2007 - 2010 CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
KUNTO -projekti
Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
2. Lapin mielenterveys- ja päihdepäivät Rovaniemellä 4. – ”Ihmisyyden äänellä – vertaistuki mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa” vertaisohjaaja.
CP-vammaisen aikuisen elämänpolku – seminaari Helsinki
Sikiöaikaisten alkoholivaurioiden sosiaaliset merkitykset ja moraaliset jännitteet lasten ja nuorten palvelujärjestelmässä Tutkija, YTT Susan Eriksson,
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
O PETUSMINISTERIÖ Työ- ja toimintakykypassi Ammatillisen koulutuksen seminaari Oulu Ylitarkastaja Seija Rasku.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Varjosta valoon – osahanke
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Asiakasyhteistyö toimintakyvyn arvioinnissa
Pirkko Rimpilä-Vanninen
Vapaaehtoistoiminta OSALLISTAA Vammaistutkimuksen päivät Tanja Laatikainen
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Lahden ensi- ja turvakoti ry TURVALLISTEN PERHEIDEN PÄIJÄT-HÄME -PROJEKTI Perheen ja sen lähipiirin huomioivan turvallisuustyön toimintamallien.
Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste
TUNNE MAHDOLLISUUTESI – VAHVISTU JA VAIKUTUA
CP-vammaisten aikuisten toimintakyky ja siinä tapahtuvia ikääntymismuutoksia kirjallisuuskatsauksen perusteella Esityksen sisältö: Kirjallisuuskatsauksen.
1 Invalidiliitto 1 Monenlaisia haasteita jatkoon! Oili Harri-Lehtonen KEY Kuntoutuksen edistämisyhdistys ry Tiina Airaksinen Invalidiliitto ry
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
Itä-Suomen yliopisto, yhteiskuntatieteiden laitos/ Kuopion kampus
Tiedä, tavoita ja ohjaa – nuorten seurantajärjestelmää kehittämässä Kokkola Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
SUOMEN GERONOMILIITTO RY Työelämän edustaja ja uusi tulokas vanhustyön kentällä Arvot ja perustehtävä - ikääntyvien hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden.
Kokemuskoulutustoiminnan yleiset tavoitteet Kokemuskoulutuksella pyritään vaikuttamaan siihen, että pitkäaikaissairaan, vammaisen tai läheisen kokemustieto.
HALLINTOKUNNAT JA ESTEETTÖMYYDEN TARVE - HANKE Niina Kilpelä, Kynnys ry.
Työikäisen CP-vammaisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ja niiden ylläpitäminen Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Osallisuus ja työllistyminen
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea NOPS –hanke Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa Hankkeen esittely.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
MUISTELUSTA MERKITYKSIÄ Kulttuurisen toimintaympäristön kehittäminen vanhustenkeskuksessa.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea “Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko.
Fysioterapia Toimintaterapia
Aikuisen hoitotyö Anitta Koistinen TtM.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
Terveys kansanterveysohjelma
Lyhytkasvuisten toimintakyky ja haasteet esteettömyydessä ja yhdenvertaisuudessa LYHTY Sinikka HIEKKALA, Outi MÄKITIE, Heidi ANTTILA, Kirsti PESOLA, Antti.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Kuntoutuksen edunvalvontaverkostot KUVE Kuntoutusverkosto Marjukka Aaltonen Kuntoutusjohtaja, Kiipulasäätiö.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Kaste-ohjelma pähkinänkuoressa Salme Kallinen, neuvotteleva virkamies
Kehitysvammaisten nuorten koulutus- ja työllistymispolkujen risteyksissä Kommenttipuheenvuoro Katariina Hakala, tutkija, FT Kehitysvammaliitto ry. VAMPO.
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Kelan AVH-kuntoutus kuntoutujan arjen selviytymisessä ja
OPI-kuntoutuskurssien tutkimus
Kelan tules-kuntoutuksen toteutuminen kuntoutujan ja kuntoutuksen palveluntuottajan näkökulmista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimuksen.
Tutkittu IKKU (T-IKKU) Ikääntyneiden monisairaiden kuntoutuskursseja koskeva tutkimus Tavoite: Tutkittu IKKU (T-IKKU) -tutkimus on Kelan Muutos-hankkeen.
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osahanke Muistisairaan palveluprosessimalli Ohjausryhmä
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Kelan AVH-kuntoutus kuntoutujan arjen selviytymisessä ja
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Polut hoitoon ja kuntoutukseen –koordinaatiohanke vt
Työpajan ohjelma   Teema: Miksi osatyökykyisille tarvitaan uusi työkyvyn tuen toimintamalli 9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi Työpajan avaus ja.
Kela ammatillisen kuntoutuksen kokeilu Pähee OTE
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
Läheisen ohjaus terapiatyössä
Jenita Rantakokko, Jenni Hätälä, Maarit Kinnunen, Inka Hyttinen
Työikäisten kuntoutus
Kuntoutuksesta tukea omaishoitajien arkeen – Implementaatiotutkimus omaishoitajien uudistuvien kuntoutuskurssien toteutuksesta, hyödyistä ja vaikutuksista.
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta


Esityksen transkriptio:

CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina 2007 - 2010 CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi - RAY rahoittaa www.invalidiliitto.fi/cp-projekti

CP-ikä/kunto –projekti yhteistyössä Invalidiliiton kuntoutuksen toimintayksiköt: Jyväskylän kuntoutus- ja työklinikka, Lahden kuntoutuskeskus ja Käpylän kuntoutuskeskus Suomen CP-liitto ry ja CP-yhdistykset, aikuistoiminta Kuntoutuksen edistämisyhdistys ry ja Tutkimus ja kehittämiskeskus GeroCenter CP-vammaisten kuntoutuksen toimijat ja tutkijat Sosiaali- ja terveysalan ja kuntoutuksen ammattilaiset, päätöksentekijät ja ammatillisen kuntoutuksen toimijat

CP-ikä/kunto –projektin ympäristössä tapahtuu myös paljon Vajaaliikkeisten kunto ry – lapsen ja nuoren hyvän kuntoutuksen toteutuminen palveluverkostoissa –hanke Kelan Vaikeavammaisten kuntoutuksen kehittämisen Vake-hanke Kehitysvammaliiton puhevammaisten ihmisten Elämäntarinat pilottihanke Kunta- ja palvelurakenneuudistus Terveydenhuollon lainsäädännön uudistus Terveyden eriarvoisuuden vähentämisen -ohjelma

CPIK-projektin päämääränä on: Lisätä tietoisuutta, että CP-vamma ei ole vain lapsuuden ajan vamma, vaan se säilyy aikuisuuteen. Turvata ikääntyvien CP-vammaisten aikuisten hyvinvointia ja toimintakyvyn säilyttämistä. Lisätä CP-vammaisten ihmisten osallisuutta ja vähentää syrjäytymistä.

CPIK- projektin tavoite Lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä CP-vammaisten nuorten ja aikuisten tuen tarpeista, ammatillisten suunnitelmien ja jatkokoulutusreittien haasteista, kuntoutuksen tarpeista ja CP-vamman kanssa ikääntymisestä. Kehittää erilaisia ohjautumismalleja kuntoutukseen, jonka turvin CP-vammaisen nuoren, aikuisen ja ikääntyneen hyvinvointi ja toimintakyky voidaan turvata elämän eri vaiheissa.

1. Osahanke: Peruskoulusta jatkokoulutukseen Ammatillisen ohjautumismallin kehittäminen peruskoulun ja jatkokoulutuksen väliseen siirtymävaiheeseen Kohderyhmänä peruskoulunsa tai valmentavan koulutuksen päättävät / päättäneet CP-vammaiset nuoret ja opintojen ohjauksesta vastaavat koulutuksen ammattilaiset Tuotetaan opas ja koulutusmateriaalia

3. Osahanke: CP-vamma ja ikääntyminen Lisää tietoa CP-vammaisten aikuisten ikääntymiseen liittyvistä tekijöistä ja niiden vaikutuksesta kuntoutuspalvelujen tarpeeseen ja sisältöihin Kohderyhmänä ikääntyvät CP-vammaiset aikuiset sekä terveydenhuollon ja kuntoutuksen ammattilaiset Kirjallisuuskatsaus CP-vammaisten ikääntymisestä Ikääntymiskeskustelu paneeliryhmässä Tuotetaan opas ja koulutusmateriaalia, ikääntymistä koskeva tieto osaksi hyvää kuntoutuskäytäntöä

2. Osahanke: Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot Kehittää CP-vammaisen aikuisen elämän polkua ja asiakkaan kuntoutusprosessia aineistona CP-vammaisten aikuisten kokemustieto Lisää kuntoutuksen ammattilaisten tarvitsemaa asiantuntemusta ja verkostoitumista, keinoina kuntoutuksen ammattilaisten webropol-kylselyt, työkokoukset, seminaarit ja verkostoituminen Kohderyhmänä CP-vammaiset aikuiset sekä kuntoutuksen ammattilaiset Tuotetaan koulutus- ja tiedotusmateriaalia

CP-ikä/kunto -projektissa Tutkimustietoa CP-vammaisten Asiantuntemuksen lisäämistä aikuisten - kirjallisuuskatsaus kokemustieto - posteri, powerpoint -esitykset - Elämän polku -malli Eri ammattiryhmien - Asiakkaan kuntoutusprosessi osaaminen ja - Kuntoutussuunnitelmien mallit kokemukset - Oman kunnon ylläpidon ohjeita - Tiedotus- ja opetusmateriaalia

Yhteystiedot: Projektipäällikkö Tiina Airaksinen, Invalidiliitto ry, Os: Kuninkaankatu 36 B, 33200 Tampere P. (03) 222 8180, 040 8257 904 s-posti: tiina.airaksinen@invalidiliitto.fi www.invalidiliitto.fi/cp-projekti Projektin oto johtajana Marjaan Suosalmi Invalidiliiton Lahden kuntoutuskeskus marjaana.suosalmi@invalidiliitto.fi