Hanke: Maaseutu virkistyksen, levon ja rauhoittumisen tyyssijana - Maatiloille menestyvää hyvinvointipalveluyrittäjyyttä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ITÄ-UUSIMAA
Advertisements

Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Yhteinen tavoite ja tahtotila rakentamisen perustana - malleja kylien tietoverkkohankkeista Uurainen Veli-Matti Karppinen GrowNow oy.
Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen
Kauppalehti Yrittäjyys Lokakuu Aineiston rakenne Kaikki, n=720 %
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Kansainvälisten tutkimuskeskusten tietotaito Kainuulaisten PK-yritysten käyttöön Projektipäällikkö, Pasi Puhakka, KE.
2 Etelä-PohjanmaaOsaa-Uskaltaa-Menestyy Etelä-Pohjanmaan liitto - Merkittävimmät EU-ohjelmat Etelä-Pohjanmaalla ohjelmakaudella : Länsi-Suomen.
Projektiassistentti Sanna Hälvä Luovien alojen Kaakkois-Suomen kehittämisstrategia -hanke –
PK-kehittämispalvelut
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Tiedätkö, mitä aloittavan yrittäjän tulee tietää?
1. Maatalouden tuotantokustannusten alentaminen uusien innovaatioiden avulla Viljelijöiden, maa- ja metsätaloustuotteita jalostavien yritysten, markkinatoimijoiden,
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Oululaisen Pelitoimialan Järjestäytyminen. Oululainen Pelitoimiala •Ouluun on vuosina perustettu kymmenkunta uutta pelitoimialan yritystä •Tällä.
Maa- ja kotitalousnaisten yritysneuvonnan palvelut TEM Asiantuntijafoorumi Alueet ja hyvinvointi Maaseudun erityiskysymykset – maaseudun hyvinvointiyrittäjyys.
ENCORE Enhancing Organisational Project Cycle Management Competence and Regional Co- operation in International Projects.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Kuka vaikuttaa Kansalaisosallistuminen seutukehittämisessä Uudenmaan sosiaaliturvayhdistys ry Seutuverkostokehittäjä Anne Aholainen.
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Tutkimus osuuskuntien alueellisesta syntyvyydestä Panu Kalmi / HKKK ja RUN Pellervon Päivä Helsinki.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
Mikä on arvioinnin rooli ohjelmatyössä Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Eero Pehkonen.
Yrittäjyydestä ja yhteistyöstä Teollisuusneuvos Heikki Vesa.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
OSAAMISINTENSIIVISEN YRITTÄJYYDEN EDISTÄMINEN JA UUDEN LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMINEN = OiLi
TYÖLLISYYTTÄ JA HYVINVOINTIA EDISTÄVÄ TAITEEN JA KULTTUURIN SENIORIAKATEMIA Helka Luttinen Projektipäällikkö Kajaanin Yliopistokeskus Aikuiskoulutus PL.
Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä,
Viestintäsuunnitelma
RAE - Ravinnehävikit euroiksi Saara Ryhänen, MKN Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Etelä-Savo,
Myrskyn jälkeen -esiselvityshanke –
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Päivi KujalaSivu Ajankohtaista Suomen maaseutuverkostosta Verkosto- ja hankeseminaari Päivi Kujala Maaseutuverkostoyksikön johtaja.
Yrittäjyys maaseudulla Kevät Maaseudun merkitys Maaseudun merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa Maaseudun kehittämistä kannatetaan vahvasti.
KummiWiki Verkostoituminen ja jaettu asiantuntijuus yrittäjyyden oppimisympäristönä Turku Sirkka Hulkkonen Omnia.
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
Innova Länsi-Suomen akk
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittäminen Satakunnassa - strategioista toimenpiteisiin Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Porin.
SEUTU-hanke 1. Tavoite 2. Toimenpiteet 3. Tulokset 4. Tahot 5. Tavoite 2009.
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Pätäkkä-projekti – Kumppanuutta yrittäjyyteen Innofocus ja Länsi-Uudenmaan Uusyrityskeskus ovat yhteistyössä avanneet ESR-rahoitteisen.
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
REILU KAUKOLÄMPÖ Mitä ja miksi?
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
PIRKANMAAN AVOIN KUITU – YHTEISTYÖ Suunnitelma Marja-Riitta Mattila-Nurmi.
Mari Poikolainen Minni Matikainen Jonna Ahonen Mari Vuorinen Miia-Marja Risikko Maija Takala Essi Voutila.
BerryGrow –hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet
Osuustoiminnan kehittäjät - Coop Finland ry
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
Joensuun seudun maaseutupalvelut
Satakunnan TE-toimisto
Venäjän vienti kasvuun Päijät-Hämeessä –hanke
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Palkkatuki ja starttiraha
Esityksen transkriptio:

Hanke: Maaseutu virkistyksen, levon ja rauhoittumisen tyyssijana - Maatiloille menestyvää hyvinvointipalveluyrittäjyyttä

© Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. Hankkeen tarkoitus ja tavoitteet Hankkeen tarkoituksena ja toiminta-ajatuksena on: Luoda edellytyksiä maatilayrittäjien hyvinvointipalveluyrittäjyydelle palvelutarjonnan turvaamiseksi maaseudulla julkisen palvelutuotannon rinnalla.

© Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. Hankkeessa on tavoitteena -saada selville maatalousyrittäjien halukkuutta, motiiveja, asenteita ja odotuksia hyvinvointiyrittäjyyttä kohtaan. - madaltaa kynnystä ja valottaa tietä yrittäjäksi ryhtymisen alkutaipaleella kokoamalla hyvinvointialan yrityksen perustamiseen ja yritystoiminnan aloittamiseen liittyvä aineistopaketti erityisesti maatilasidonnaisen maaseutuyrityksen näkökulmasta. -lisätä ja jakaa tietoa hyvinvointialan yrittäjyydestä maaseudulla. -mallintaa hyvinvointialan yritysten palvelujen tuotteistamisprosessia pilottihankkeiden avulla. -mallintaa maaseudulla harjoitettavaan hoiva-alan yrittäjyyteen mukaan klusteriajattelun näkökulmaa sekä sen tuomia mahdollisuuksia ja etuja yhteistyön tiivistämisessä.

© Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. Hankkeen kohderyhmä Hankkeen kohderyhmän muodostavat maatilayrittäjät, jotka miettivät mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja tuotantosuunnan muuttamiseen. Kohderyhmä voidaan tavoittaa MTK:n Tuottajaliittojen ja maa- ja kotitalousnaisten piirikeskusten kautta. Kummallakin organisaatiolla on laaja jäsenistö ja käytössään jäsenrekisterit.

© Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. Toimenpiteet Hanke sisältää useita toimenpidekokonaisuuksia: 1.Tutkimus jossa selvitetään kohderyhmän halukkuutta, motiiveja, asenteita ja odotuksia hyvinvointialan yrittäjyyttä kohtaan. 2. Hyvinvointialan yrityksen perustamiseen ja yritystoiminnan aloittamiseen liittyvä aineistopaketti / Työkalupakki. Rakennetaan ”työkalupakki”, jossa määritellään mm. mitä palvelutuotetta tarjotaan, mitä koulutusta palvelun tuottajalta edellytetään, miten laatukriteerit sertifioidaan, miten markkinointia edistetään jne.

© Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. 3. Tiedon jakaminen hyvinvointialan yrittäjyydestä maaseudulla järjestämällä info- ja teematilaisuuksia. 4.Hyvinvointialan yritysten palvelujen tuotteistamisprosessien mallintaminen pilottihankkeiden avulla. 5.Klusterinäkökulman ja siitä koituvin etujen esille tuominen maaseudulla harjoitettavaan hyvinvointialan yrittäjyyteen liittyvän yhteistyön tiivistämisessä. 6.Tiedottaminen hyvistä kokemuksista ja onnistumisista sekä hankkeen tuloksista 7.Hankkeen hallinnointi, koordinointi ja raportointi

© Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. Hankkeen toteuttajat, toteutusaika ja kokonaisbudjetti Hankkeen vastuullisena toteuttaja toimii Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK r.y. Hanke toteutetaan yhteistyössä Maa- ja kotitalousnaisten järjestön kanssa. Hanke toteutetaan ajalla – Hankkeen kokonaisbudjetti €.

© Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. Liittyminen muihin hankkeisiin Maa- ja kotitalousnaisten järjestön toimesta on käynnistynyt useita kehittämishankkeita, joista mainittakoon: Hoiva-alan yrittäjyys –neuvonta-aineiston tuottaminen (MKNK) Hyvinvointipalveluyrittäjyyttä maaseudulle –hanke (Pohjois-Karjala), Helppi –hanke kotityö- ja mökkitalkkaripalveluiden kehittämiseen (Pohjois-Savo) sekä Hoivayrittäjävalmennus –hanke (HoVa) (Häme).

© Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. MTK:n hankkeista mainittakoon: Maaseudun muutoksenhallinta- hankkeen ja tämän vuoden loppuun päättyvän Hommat hanskaan- hankkeen aikaansaannokset ja työkalut ovat hyödynnettävissä hyvinvointiyrittäjyyden edistämishankkeen kanssa. MaaMuha –hankkeessa on pyritty auttamaan mataloustuotannosta luopuvia heidän uudelleen suuntautumisessa ja Hommat hanskaan-hankkeessa on kehitetty työkaluja perheviljelmän johtamiseen työssä jaksamisen edistämiseksi.

© Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. YHTEYSHENKILÖT: MTK Johtaja Kaarina Knuuti, puh , Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry kehityspäällikkö Tarja Jutila, puh