Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
VJS Joukkueenjohtajakoulutus ©2012 VJS. FIFA (kansainvälinen maailmanlaajuinen kattojärjestö) UEFA (euroopan maanosaliitto) Uudenmaan piiri VJS (Vantaan.
Toimiva PowerPoint-esitys
Selkeän kirjoittamisen huoneentaulu
Helsingin yliopisto - Lääketieteellinen tiedekunta, TUKE Laajojen asiakokonaisuuksien esittäminen PowerPointilla Pysyvätkö kuulijasi kärryillä?
Ohjeita PowerPointin käyttöön
14 websuunnitteluvinkkiä!
Tehtävä 3: PowerPoint Hans Laihia Hans Laihia.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
(Kirjoita tähän tehtävän otsikko esim. Ti-te-tehtävä 2. PP:n kotitehtävä) (Kirjoita tähän oma nimesi ja päivämäärä)
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Tekstin muotoilu Wordilla:
Miten kirjoitan verkkoon? Vammaispalvelujen käsikirja sosiaaliportti.fi Hanna Heikkonen.
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Hyvä PowerPoint-esitys
13. Hyvä ohjelmointitapa (osa 1)
Ekalohko tehdään fontilla Tahoma, 16pt. Tässä on ekalohkon tekstiä ja tekstiä ja tekstiä Neljäslohko tehdään fontilla Times New Roman, 24pt ja sen luettelo.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
PowerPoint-esitys OHJE.
DIOJEN JA KALVOJEN MAAILMA
Kokonaisuuden suunnittelu
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
Esityksen havainnollistaminen Eeva-Leena Aittoniemi
Toimiva PowerPoint-esitys
Esityksen ”fonteista” päätteettömät kirjaimet (groteski) erottuvat paremmin kun teksti on suurta, esim. ARIAL on päätteetön kirjaintyyppi päätteelliset.
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
ESSEEN KIRJOITTAMINEN
Kohti viittä konseptia
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
CSS – osa 1 Teppo Räisänen
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Suullinen esitys Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Tehtävä 3: PowerPoint Anneli Tirkkonen 4/2/2015Anneli Tirkkonen1.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
TN Esityksen havainnollistaminen ”If you can’t use your head, use overhead.” ”If you can’t use your head, use overhead.” Vauhdikkaat multimediashow’t.
Päättötyön esittelyohjeet
Otsikko Alaotsikko.
Otsikko Näitä mallipohjia kopioit näin:
Kulje esityksessä eteen- ja taaksepäin nuolinäppäimillä
PowerPoint MS Office 2010/13/16
Diaesitys ja hyvä esitystapa
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
”Either you lose Power or you lose the Point”
Selkokieli sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä helpommin luettavaa ja ymmärrettävää kieltä henkilöille, joilla on vaikeuksia lukemisessa tai.
Selkokieli sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä helpommin luettavaa ja ymmärrettävää kieltä henkilöille, joilla on vaikeuksia lukemisessa tai.
Presentation subheading
Kielen- ja tekstinhuoltoa
14. Hyvä ohjelmointitapa.
OHJEITA TUTKIELMAN ESITTELYYN AC-ISTUNNOSSA
PowerPointin tekeminen
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
INTRO HOPEPOWERIIN Tämä on Powerpoint esityksen etusivu. Tälle sivulle tulee esityksesi nimi. Alalaidassa on HOPE-hankkeeseen liittyviä logoja. IKATAn.
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Ohjeistus Etene tässä olevien ohjeiden mukaan.
Marttojen powerpoint esityspohja 2019
Esityksen transkriptio:

Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää TUKE, Helsingin yliopisto

Kirjasimen koko riittävä (32 pt) Kirjasimen koko valitaan esitystilan koon ja esitystilanteen mukaan Omalta 17” ruudulta tekstin tulisi olla luettavaa 3 metrin päästä Kirjasimen koko riittävä (32 pt) Kirjasimen koko riittävä (28 pt) Kirjasimen koko riittävä (24 pt) Kirjasimen koko riittävä, mutta voi olla ongelmia (20 pt)

Yhdessä esityksessä enintään kolme eri tyyliä Kirjasimen tyyli Yhdessä esityksessä enintään kolme eri tyyliä Päätteetön kirjasin erottuu parhaiten Päätteetön kirjasin (sans-serif) Esim. Arial, Verdana, Helvetica Päätteellinen kirjasin (serif) Esim. Times New Roman, Bookman Old Style

Esityksen sisältö (1/2) Jaa asia useammalle dialle Dialle mieluiten vain avainsanoja Vältä kokonaisia lauseita Käytä tarvittaessa numerointia Hyödynnä listojen eri tasoja Esim. 1. Esim. 2. Jos mahdollista, esitä asia kuvana

Esityksen sisältö (2/2) Noudata seuraavia ”nyrkkisääntöjä”: Max. 7 riviä / dia Max. 7 sanaa / yksi rivi Max. kaksi riviä / kohta

Esityksen väritys Värien kontrastin pitää olla riittävä Vältä räikeitä tai värisokeusyhdistelmiä Valoisassa tilassa kirkas tausta ja tumma kirjasin (kuten tässä) Himmeässä valaistuksessa tumma tausta ja kirkas kirjasin

Esityksen tehosteet Käytä tehosteita asian korostamiseen ja huomion kiinnittämiseen Käytä yhtenäisiä tehosteita läpi esityksen Käytä tehosteita harkiten – asia ei saa hukkua esitykseen Laajoissa taulukoissa tehoste voi auttaa ymmärtämisessä

Esityksen tehosteet: laaja taulukko

Laaja taulukko - tehosteet auttamaan

Esimerkkejä ongelmista yleisösi kannalta:

Esityksen sisältö, kirjasimen koko ja tyylit Tässä diassa on kirjoitettu liian paljon tekstiä yhteen pötköön, joten sen lukeminen ja ymmärtäminen on todennäköisesti melko hankalaa. Diojen asia kannattaisi jakaa avainsanalistaksi, jota esittäjä havainnollistaa. Tällöin ei siis käytetä kokonaisia lauseita, kuten tässä, vaan avainsanoja ja niitäkin rajatusti, ja jaettuna useammalle dialle Teksti tässä diassa on myös liian pientä, joten yleisö ei välttämättä näe kaikkea esityksen tekstiä, mutta mikä pahempaa, esitys ei toimi koosteena avainasioista, vaan ikään kuin tekstinä, joka pitää lukea huolella läpi Tyylien suhteen ongelma on vaihtuvuudessa. Eri kohdat on kirjoitettu eri tyyleillä. Käytännössä kukaan ei varmaan näin tee, mutta on ehkä hyvä nähdä kuinka epäselvältä kirjavilla ja sekavilla fonteilla tehty esitys näyttää

Taustakuvio liian sekava ja rauhaton Esityksen väritys (1/3) Taustakuvio liian sekava ja rauhaton Taustan ja tekstin kontrasti riittämätön Seurauksena: Silmät rasittuvat Huomio ei kohdistu asiaan

Värityksen kontrasti liian räikeä Värisokeusyhdistelmä Seurauksena: Esityksen väritys (2/3) Värityksen kontrasti liian räikeä Värisokeusyhdistelmä Seurauksena: Silmät rasittuvat Huomio ei kohdistu asiaan

Taustakuvat ovat piristäviä, mutta Esityksen väritys (3/3) Taustakuvat ovat piristäviä, mutta Moniväriseen taustakuvaan on vaikea löytää tekstin väriä Kuvia ei yleensä kannata käyttää taustana sellaisenaan Esimerkiksi kuvan himmentäminen voi auttaa asiaa

Tässä diassa on liikaa erilaisia tehosteita Liika tehosteiden käyttö: Esityksen tehosteet Tässä diassa on liikaa erilaisia tehosteita Liika tehosteiden käyttö: Hukuttaa itse asian Häiritsee esityksen seuraamista Sekavoittaa esitystä Aiheuttaa päänsärkyä 

Kiitos! Kommentit ja kysymykset voi osoittaa TUKEen Marja Silennille Matti Aarniolle