Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

6.11.2006TN Esityksen havainnollistaminen ”If you can’t use your head, use overhead.” ”If you can’t use your head, use overhead.” Vauhdikkaat multimediashow’t.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "6.11.2006TN Esityksen havainnollistaminen ”If you can’t use your head, use overhead.” ”If you can’t use your head, use overhead.” Vauhdikkaat multimediashow’t."— Esityksen transkriptio:

1 6.11.2006TN Esityksen havainnollistaminen ”If you can’t use your head, use overhead.” ”If you can’t use your head, use overhead.” Vauhdikkaat multimediashow’t eivät saa olla itse tarkoitus, jolloin sisältö jää sivuosaan. Vauhdikkaat multimediashow’t eivät saa olla itse tarkoitus, jolloin sisältö jää sivuosaan. Videotykki on oiva työkalu, mutta nykyään sille annetaan usein liikaa valtaa.Videotykki on oiva työkalu, mutta nykyään sille annetaan usein liikaa valtaa. Varo, ettei tykki varasta itselleen tilanteen pääosaa!Varo, ettei tykki varasta itselleen tilanteen pääosaa!

2 6.11.2006TN Havainnollistaminen syventää sanomaa luo esitystilanteeseen vaihtelua konkretisoi asiaa helpottaa omaksumista ja keskittymistä kohdistaa ja ylläpitää vastaanottajan tarkkaavaisuutta helpottaa omaa esittämistä.

3 6.11.2006TN Havainnollistaminen Välipohdinta! –MITÄ MUUTA HYÖTYÄ? Suunnittelu Esityksen tiivistäminen, valikointi ja jäsentely Asiaan perehtyminen, riittävä valmistautuminen Muistin tukena

4 6.11.2006TN Havainnollistaminen Voidaan perustaa –kieleen: sanat, kielikuvat, vertaukset, esimerkit, vastakohdat, rinnastukset, liioittelut ja kysymykset –toimintaan: puhuja tekee, näyttää –demonstraatioon: kuuntelijat tekevät, kokeilevat –esitystekniikkaan.

5 6.11.2006TN Havaintomateriaalin valmistaminen Tarkoituksenmukaisuus –esitettävällä materiaalilla oltava jokin tehtävä Niukkuus –ei turhaa sälää –vältettävä kalvosulkeisia Edustavuus –selkeys, virheettömyys, yhdenmukaisuus

6 6.11.2006TN Havaintomateriaalin käyttö Kaikki esiteltävä materiaali on selitettävä tai tulkittava Esityksen pitää suuntautua aina kuulijoille Vältä liiallista selin seisomista

7 6.11.2006TN Havainnollistamisvälineet Taulut (tussi- ja liitutaulu) Piirtoheitin, fläppitaulu Video, datatykki Muista, että esitystilanne ei ole harjoitusesitys! DEMOEFEKTI

8 6.11.2006TN Kalvot Huomioi, että tekstin fonttikoko on riittävän suuri kalvolla on max. 10 riviä kalvoja on sopiva määrä suhteessa esityksen kestoon.

9 6.11.2006TN Kalvot Huomioi, että kalvot ovat eloisia ja havainnollisia kalvoilla on mieluummin kuvia ja kaavioita kuin tekstiä värien kontrasti toimii osaat käyttää laitetta ja varmistat, että tarvitsemasi laite on käytettävissä.

10 6.11.2006TN Kielellinen havainnollistaminen vaikeasti ymmärrettävien ilmausten selostaminen –inflaatio, budjetti, investointi, infrastruktuuri hankalien numerotietojen vertaaminen kuulijoille tuttuihin asioihin eri alojen sovellusten esittely ilmiöiden vertailu ja rinnastaminen konkretisoi ja dramatisoi TOISTO AUTTAA MUISTAMAAN!


Lataa ppt "6.11.2006TN Esityksen havainnollistaminen ”If you can’t use your head, use overhead.” ”If you can’t use your head, use overhead.” Vauhdikkaat multimediashow’t."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google