PIIRIKOKOUS HUITTINEN

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
Kausi Alustus ● Nokian Torpedo käynnistää kaudelle oman kuntourheilujaoston, jonka tavoitteena on liikkua iloisella ilmeellä yhteisissä.
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Suomen Lions-liitto r.y./Presidentti RJ/OE
TOIMINTASUUNNITELMA Suunnitelma
Toimintaohjeet opelle
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Lions-piiri 107-M vuosikokous 2013
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Arne Ritari –säätiö rs. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys
Klubin jäsenjohtajan tehtävät Virkailijakoulutus.
Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 1 Arne Ritari –säätiö rs. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys
LC Hki / Malmittaret PTS = Pitkän Tähtäimen Suunnitelma
Keskustelun vetäjä (Nimi) Esittäjä (Nimet) Johda ja palvele entisenä piirikuvernöörinä.
Piiri 107-B DGe Sanna Siissalo
Pets 2010 ENNAKKOTEHTÄVÄT. PETS 20. – Vääksyssä Suomen Rotary © Presidentin tärkeimmät tehtävät  Vuoden teeman toteuttaminen klubin omaan.
1. varapresidenttien koulutus
Palvelu ja varainhankinta Miten palvelu- ja varainhankinta kiinnostavaksi?
Kaikki lioneista Historia Organisaatio Palvelu
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Uuden jäsenen ottaminen ja pitäminen klubissa Esitys lohkon klubien varapresidenteille.
Laajennustoiminnan tärkeys. 2Lions Clubs InternationalLaajennustoiminnan tärkeys Miksi laajennus on tärkeää? Jäsenkannan uudistaminen ja kasvattaminen.
Lions piiri 107 – D toimintasuunnitelma 2011 – 2012 We Serve – Me Palvelemme Olli Katila.
Säätiön tarkoitus, toimintatavat, Arne Ritari -killan jäsenmaksut
Tervetuloa maailman suurimpaan palvelujärjestöön Olet Lion PV.
LIONS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND * Yhdessä haasteisiin * * Tillsammans inför utmaningar.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Lions Clubs International MD 107 Finland Suomen Lions-liitto r.y./Lionsklubin johtaminen RJ/OE Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia.
päivitetty Varpu Ylhäinen
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
KLUBI ja KLUBIVIRAT. KLUBIN TARKOITUS Luoda ja ylläpitää yhteisymmärryksen henkeä maailman kaikkien kansojen kesken.Luoda ja ylläpitää yhteisymmärryksen.
KLUBIN JÄSENJOHTAJAN TEHTÄVÄT Virkailijakoulutus.
V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen.
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Alueen- ja lohkon puheenjohtajat piirikuvernöörin 1. tehtävä
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
6.5.08/R JunttilaSuomen Lions-liitto r.y./Presidentti I1 KLUBIN PRESIDENTTI.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
SRI LANKAN LIONS YSTÄVIEN SEURA Tarkoitus ja toimintaperiaatteet.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
Piiriapurahojen tarkoitus
SIHTEERI MARJATTAKOULU Apua ja neuvontaa. Ottakaa yhteyttä! puh Sihteerikoulutus / HS & KE.
Lions Clubs International MD 107 Finland Presidenttivalmennus 1 Klubin presidentti
Lions Clubs International Suomi-Finland MD 107-M Finland Jäsenjohtajakoulutus / IPDG Matti Reijonen 1 Jäsenjohtajakoulutus.
Uusien jäsenten rekrytointi Jäsenjohtajakoulutus
Lions tietoa uusille jäsenille
D-piirin lionspinssiviikko
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
PDG Maija-Liisa Heikkilä
Lions tietoa Presidenteille
Rotarysäätiö Mitä Future Vision Plan merkitsee klubeissa? Klubin yhteistyösopimus (MOU) Tähän muistiinpanoja Syysseminaari Apurahojen hallinnointia koskeva.
Kassos ry.
Lions tietoa uusille jäsenille
Klubin arvokeskustelu
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
KLUBISIHTEERIN KOULUTUS
Lions tietoa uusille jäsenille
Lions tietoa uusille jäsenille
ULVILA GMT Raimo Gröhn GMT Raimo Gröhn.
Suomen Lions-liitto r.y./Presidentti RJ/OE
JHL SATAKUNNAN ALUERYHMÄN toimintasuunnitelma 2018
ARS ADRESSI MUISTAMISEEN ARS ADRESSI ONNITTELUUN
TIETOJA SÄÄTIÖSTÄ JA TOIMINNASTA
TOIMINNAN TILASTOINTI
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

PIIRIKOKOUS HUITTINEN 26.4.2014 PUOLISOKOULUTUS LÄNSI-SUOMEN OPISTO DC HILVE REIJONEN

Puolisotoiminta Yleistä Suomen Lions-liitto r.y:n ohjesäännön § 20 mukaan perheenjäsenten osallistuminen klubien palvelutoimintaan on lionstoimintaan kuuluvaa ja liiton organisaation puitteissa tapahtuvaa toimintaa. Tästä syystä meillä Suomessa puolisotoiminta onkin varsin vapaamuotoista, eräänlaista kerho- tai toimikuntatyöskentelyä, jonka tarkoituksena on lionsklubien sisäisen hengen lujittaminen ja kehittäminen sekä klubien ulkoisen toiminnan tukeminen ja sen kautta myös omakohtainen vaikuttaminen. 26.4.2014 HR

Puolisotoiminta Yleistä Vapaata puolisotoimintaa eivät näin ollen koske yhdistyslain määräykset esim. omista säännöistä, vuosikokouksen pitämisestä tai kirjan- ja tilinpitovelvollisuudesta. Toisaalta kuitenkin sama laki asettaa myös tiettyjä rajoituksia esim. omien tilien, arpajaisten järjestämisen yms. suhteen, joten yhdistyslakiin on joka tapauksessa syytä tutustua. Oikea tapa onkin, että ladyjen aktiviteettirahat ovat omalla tilillään rekisteröityjen klubien kirjanpidossa.

Puolisotoiminta Yleistä Lionstoiminta on perinteisesti ollut miesten aluetta. Viime vuosina on myös naisilla ollut mahdollisuus liittyä lionsklubeihin tai perustaa sellaisia. Lionien puolisoita on alunperin kutsuttu ladyiksi, nykyään virallinen nimitys on lion-puoliso. Puhuttaessa naispuolisista lion-puolisoista käytetään edelleen nimitystä lady. Suomessa puolisotoiminta antaa puolisoille mahdollisuuden olla mukana vaikuttamassa ja on yhteinen harrastus.

Puolisotoiminta Yleistä PUOLISOTOIMINNAN VETÄJÄ Puolisotoiminnan vetäjä voi olla kuka tahansa aktiivinen puoliso tai ryhmä. Luontevasti tehtävä sopii parhaiten klubin presidentin puolisolle, joka saa puolisonsa kautta runsaasti lionstietoa. Tärkeätä on muistaa, että lionsjärjestön säännöt ja Lions-etiikka koskevat luonnollisesti kaikkea toimintaa, mikä tapahtuu Lions-sanan ja -käsitteen nimissä. Vetäjän on hyvä tutustua lionstoiminnan tärkeimpiin päämääriin ja sääntöihin.

Puolisotoiminta Yleistä PUOLISOTOIMINNAN VETÄJÄN TEHTÄVÄT huolehtia kokoontumisista sekä toimintasuunnitelman laatimisesta ja toteuttamisesta yhdessä sihteeripuolison kanssa junailla toimintaa ja huolehtia tiedon kulusta huolehtia puolisotoiminnan jatkuvuudesta klubissa huolehtia siitä, että puolisotoiminnan järjestöpuolen vaatimat minimisäännökset tulevat täytettyä toimia tarvittaessa uusien puolisojen kummina huolehdittava puolisojen muistamisesta merkkipäivinä (jos klubissa on sellainen tapa) muistettava myös lesket

Puolisotoiminta Yleistä SIHTEERIPUOLISON TEHTÄVÄT lähettää tiedote kokouksista puolisoille esim. lionien postin yhteydessä pitää kirjaa osallistujista ja toiminnasta kirjata lahjoitukset (eurot) ja saajat tehdä keväällä toimintakertomus (vapaamuotoinen) antaa tiedot puolisotoiminnasta lionien kuukausi-ilmoituksiin (työtunnit ja eurot)

Puolisotoiminta Yleistä RAHASTONHOITAJAPUOLISON TEHTÄVÄT puolisoiden tulojen ja menojen kirjaaminen raha-asioiden hoitaminen ja rahatilanteesta tiedottaminen tilien tarkastuttaminen toimintakauden loputtua rahojen luovutus aktiviteettikohteisiin Työnjaosta voidaan tehdä erilaisia variaatioita ja yhdistelmiä, olennaista on, että kaikki työt tulevat tehdyiksi. Tehtävien on syytä kiertää samaan tapaan kuin klubeissakin. Vuosi vetäjänä kerrallaan on sopiva tahti.

Puolisotoiminta TOIMINTAKAUSI TOIMINTAKAUDEN ALOITTAMINEN presidentin puoliso tai joku muu kokoonkutsuja järjestää ensimmäisen tapaamisen valitaan kauden sihteeri ja rahastonhoitaja sovitaan työnjaosta ja tarkastetaan, että asioiden hoitajilla on pankissa tilinkäyttöoikeus tutustutaan kauden teemoihin keskustellaan aktiviteeteista ja käytettävistä tileistä, sovitaan esim. vastuuhenkilöt aktiviteeteille laaditaan pääpiirteittäinen toimintasuunnitelma kaudelle huomioidaan edellisellä kaudella sovitut ja/tai luvatut asiat sekä vuosittain toistuvat tapahtumat

Puolisotoiminta TOIMINTAKAUSI VETÄJÄN MUISTETTAVA TOIMINTAKAUDEN PÄÄTTYESSÄ palkitse avainhenkilö(t) huolehdi, että seuraavalle kaudelle on tiedossa vetäjä varmista, että seuraajasi käy puolisokoulutuksessa opasta seuraajaasi toimita puolisotoimintamateriaali seuraajallesi ajoissa - hänen kautensa alkaa heinäkuun alusta älä pimitä tietoa

Puolisotoiminta TOIMINTAKAUSI KOKOONTUMISET Suosittu käytäntö on, että puolisot kokoontuvat kerran kuukaudessa, samaan aikaan klubin kanssa tai eripäivänä. On myös klubeja, joissa ladyt/puolisot kokoontuvat harvemmin. Tärkeintä on, että toimintaa tavalla tai toisella on. Kokoontuminen voi tapahtua erilaisissa paikoissa kuten kodeissa kerhotiloissa kahviloissa erilaisissa tutustumiskohteissa

Puolisotoiminta TOIMINTAKAUSI VAROJEN KERÄÄMINEN Puolisoiden varojenkeräysaktiviteetit voivat olla yhteisiä lionien kanssa tai he voivat järjestää omia aktiviteettejaan. Päämäärät ovat yhteiset. Perinteisiä ladyjen/puolisoiden aktiviteetteja ovat mm. erilaiset myyjäiset arpajaiset kahvitarjoilu eri tilaisuuksissa tanssiaiset, lastenjuhlat, muotinäytökset, kirpputorit, askartelut Lions joulukortit Aarne Ritari- säätiön adressit

Puolisotoiminta TOIMINTAKAUSI Aktiviteettivarat on käytettävä ilmoitettuun tarkoitukseen kohtuullisen ajan kuluessa. Luovutuskohteista, samoin kuin keräysaktiviteeteista keskustellaan ja päätetään puoliso-kokouksissa. Näistä päätöksistä tulee olla myös pöytäkirjamerkintä. Huomioi myös, että lions-klubilla tai yksityisillä lioneilla ei ole oikeutta varustaa lions-merkillä tavaroita, joita myydään lioneille tai yleisölle varojen keräämistarkoituksessa.

Puolisotoiminta Aktiviteetit – varojen käyttö KÄYTETTÄVÄT TILIT AKTIVITEETTITILI Tilille talletetaan lyhentämättömänä kaikki ne tulot, jotka saadaan tapahtumista, joihin myös ulkopuoliset voivat osallistua. HALLINTOTILI Tilille talletetaan omasta keskuudesta kerätyt varat, joita voidaan käyttää toiminnan pyörittämiseen, puolisoiden virkistämiseen ja heidän muistamiseensa merkkipäivinä. Hallintotililtä voi siirtää rahaa aktiviteettitilille - mutta ei päinvastoin!

Puolisotoiminta Aktiviteetit – varojen käyttö Hallintotilille talletettavia varoja ovat mm. jäsenmaksut kahvirahat puoliso-illan arpajaiset sakot yms. Koska puoliso-toiminta ei ole rekisteröityä toimintaa eikä sillä ole omaa tilintarkastusta, tulee puolisoiden aktiviteettivarojen olla kauden lopussa mukana klubin tilintarkastuksessa.

Puolisotoiminta Aktiviteetit Oleellisena osana lions-toimintaa ovat myös palveluaktiviteetit. Lion puolisot ovat suunnanneet palveluaktiviteettinsa vanhainkoteihin, nuorisotiloihin ja päiväkoteihin, joissa on ollut mm. joulupuurotarjoilua luku- ja lauluiltoja kahvitusta ja ulkoiluttamista isänpäiväkahvitusta joululounas talkoilla kuljetuksia

Puolisotoiminta Aktiviteetit Aktiviteettivaroista avustuskohteita mm. Vaihto-oppilastoiminta Kummilapsi Stipendit ( vähävaraiset, menestyneet) Jouluraha sosiaalitoimen kautta Joulukorit / joulupuukeräykset (apua tarvitseville) Etsivä nuorisotyö Lahjoituksia oman paikkakunnan tarpeen mukaan Katastrofikeräykset jne

Puolisotoiminta Aktiviteetit ”YHTEISHENGEN AKTIVITEETIT” JA VIRKISTYSTOIMINTA Puolisot voivat toimia klubihengen kohottajina järjestämällä joko keskenään tai yhdessä lionien kanssa erilaisia tapahtumia (omilla varoilla) kuten Pikkujouluja, yms. juhlia luontoretkiä pyöräretkiä viinimaistajaisia teatteri- ja kylpylämatkoja tutustumismatkoja yhteiskokouksia toisen klubin puolisoiden kanssa

Puolisotoiminta Aktiviteetit Ainakin kerran - pari vuodessa järjestetty yhteinen ilta puolisoiden ja lionien kanssa - on se sitten juhla tai yhteiskokous - on hyvä yhteishengen kohottaja. Osallistu aktiivisesti lions- ja puolisotoimintaan, saat paljon tietoa toiminnasta ja uusia samanhenkisiä ystäviä. Älä pelkää kysyä ”tyhmiä” kysymyksiä. Niitä on huomattavasti helpompi käsitellä kuin ”tyhmiä” virheitä. Kiitos, että olet ottanut lionismin elämääsi. ME PALVELEMME- VI HJÄLPER –WE SERVE

Puolisotoiminta MISTÄ SAA LISÄTIETOA? Hyviä tietolähteitä ovat esim. Lions-vuosikirja: vuosikirjasta löytyy oikeastaan kaikki tarpeellinen tieto The Lion-lehti ja M-piirin lehti Lions-Liiton, M-piirin ja klubien kotisivut sekä Lions puoliso-opas kokoukset oma puoliso piirikuvernöörin ja piirikuvernöörin puolison tiedotteet edelliset presidentin- ja sihteerin puolisot sekä heidän muistiinpanonsa piirikokouksen yhteydessä järjestetään vuosittain puolisoille perehdyttämistilaisuus toiminnasta, jossa koulutuksen lisäksi on tilaisuus vaihtaa kokemuksia ja ideoita toisten puolisoiden kanssa