PID Harri Ala-Kulju1 PROUD PAST BRIGHT? FUTURE Suomen Lions-toiminnan kansainväliset haasteet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Advertisements

VIRKEÄ KLUBI – AVAIN LIONS-TOIMINNAN MENESTYKSEEN PID Harri Ala-Kulju1.
KAUDEN 2009 – 2010 KASVUNSIEMEN JOVA syyskuu
LC Hki / Malmittaret PTS = Pitkän Tähtäimen Suunnitelma
Nenäpäivä-kampanja Raportti KVN:lle Lions Clubs International MD 107 Finland Nenäpäivä-kampanja, PVGD Reijo Ikäheimonen2 Nenäpäivä-kampanjan.
Palvelu ja varainhankinta Miten palvelu- ja varainhankinta kiinnostavaksi?
Kaikki lioneista Historia Organisaatio Palvelu
Lions-piiri 107-B Toimintasuunnitelma
LOF 2010 Rotaryn yleiesitys 1 Rotary tänään  jäseniä 1.23 milj./ klubissa  mukana 200 maassa ja maant. alueella  palvelee, auttaa, kehittää jäsenistöään.
Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma
Laajennustoiminnan tärkeys. 2Lions Clubs InternationalLaajennustoiminnan tärkeys Miksi laajennus on tärkeää? Jäsenkannan uudistaminen ja kasvattaminen.
Lions piiri 107 – D toimintasuunnitelma 2011 – 2012 We Serve – Me Palvelemme Olli Katila.
Sight First II PID Harri Ala-Kulju 1 SIGHT FIRST II.
ROTARACT Rotarypiirissä /2006 Esa Irri, Tampereen Rotaract-klubi.
Säätiön tarkoitus, toimintatavat, Arne Ritari -killan jäsenmaksut
1 Tervetuloa maailman suurimpaan palvelujärjestöön Olet Lion Tiivistetty esitys Lions-järjestöstä ja - toiminnasta uuden lionin perehdytykseen (syksy 2009)
Tervetuloa maailman suurimpaan palvelujärjestöön Olet Lion PV.
Lions Clubs International D 107-N ”NETTIKLUBI” Koulutus- ja keskustelutilaisuus toimivien klubien.
Kansainvälinen Lions-järjestö
PHACO-laite Ratnapuran sairaalaan PID Erkki Laine Sairaalan hankevastaava.
LIONS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND * Yhdessä haasteisiin * * Tillsammans inför utmaningar.
Lions Clubs International MD 107 Finland Suomen Lions-liitto r.y./Lionsklubin johtaminen RJ/OE Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia.
PID Harri Ala-Kuljusta 2. kansainvälinen varapresidentti SUOMI JOHTOON Kampanjan tavoite.
Tervetuloa maailman suurimpaan palvelujärjestöön
KLUBI ja KLUBIVIRAT. KLUBIN TARKOITUS Luoda ja ylläpitää yhteisymmärryksen henkeä maailman kaikkien kansojen kesken.Luoda ja ylläpitää yhteisymmärryksen.
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI TARKOITUS Tarkoituksena on kehittää lasten ja nuorten tukemiseksi pitkäjänteinen ja vahva toimintamalli eri yhteistyökumppaneiden.
SKEBA Nuorten bändiskaba 2011 Raportti KVN:lle
LC Askola-Pukkilan Nuorisovaihto ensi kesänä 2014 ! -”kielikurssi” kotona kesällä 1 – 2 viikoksi! - kohdemaita ympäri maapalloa ! - hanki lisäkokemusta.
RIP JOHN KENNY Grangemouth RC D1020, Skotlanti lakimies, tiedekunnan dekaani partiolainen, nuorkauppakamarilainen vaimo: June.
Rotarien jäsenyydestä ja pysyvyydestä
Matti Kalliokoski Kouvola
Piirin valmennusohjelma klubien tuleville presidenteille.
Alueen- ja lohkon puheenjohtajat piirikuvernöörin 1. tehtävä
Suomi johtoon kampanja Tilanne Elokuu Harri Ala-Kulju.
Poliovoidaanhävittää! 1985: : => vähentynyt 99.6 % 99.6 %
N-piirin johtamisvalmennus Lionsklubin muutosjohtaminen.
SRI LANKAN LIONS YSTÄVIEN SEURA Tarkoitus ja toimintaperiaatteet.
Inner Wheel Suomen Inner Wheel Kansallinen neuvosto varapresidentti Hannele Karhunen.
Miten tuemme Rotarysäätiötä PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Sight First II Lahjoitussitoumukset PID Harri Ala-Kulju 1 Näkemisen puolesta kampanjan loppuhuipennus Suomessa Maaliskuu - Toukokuu 2008.
Toimintasuunnitelma Piirifoorumi Toimintasuunnitelma Esko Hietanen2 Perusteet TS:aan Kv. Pres Joe Prestonin ajatukset ja tavoitteet LL/Toronton.
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Tervetuloa maailman suurimpaan palvelujärjestöön Olet Lion PV.
Jalanjäljet... Näyttävät meille missä olemme olleet Osoittavat suunnan
Rakennetaan vahvemmat klubit B-piiriin Jäsenfoorumi VIRKEÄN KLUBIN RAKENNUSPALIKAT Harri Ala-Kulju PID B-piirin rakentaminen 1.
JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO. MERKKIPAALUJA 1917 Järjestö perustettiin USA:ssa 1920 Järjestöstä tuli kansainvälinen, kun Kanadaan perustettiin ensimmäinen.
Ota vastaan tämä ainutlaatuinen tilaisuus Pyydämme sinua liittymään ainutlaatuiseen lionjohtajien ryhmään, joka on valmis siirtämään Lions Clubs Internationalia.
$ USD PDG Matti Poikolainen, DRFCC D-1390.
Lions Clubs International Suomi-Finland MD 107-M Finland Jäsenjohtajakoulutus / IPDG Matti Reijonen 1 Jäsenjohtajakoulutus.
Jäsenfoorum palautekooste Sanna Mustonen.
Uusien jäsenten rekrytointi Jäsenjohtajakoulutus
Lions tietoa uusille jäsenille
klubi vetovoimaiseksi Jäsenjohtajakoulutus
Julkisuuskuvatutkimus
Klubin Strategia Työkalu
PDG Maija-Liisa Heikkilä
Lions tietoa Presidenteille
Klubivastaavien koulutus
Lions tietoa uusille jäsenille
Perusasiat kuntoon kompastuskiviä Jäsenjohtajakoulutus
ROTARACT–toiminta pähkinänkuoressa
Rakennetaan vahvempi B-piiri Klubivastaavan tehtävät
+1-jäsenohjelma B-piirissä Jäsenjohtajakoulutus
Mitä hyötyä on olla Lions-klubin jäsen?
DG Aarto ja lion Airi Mäkinen
Yhteistyö piirin LCIF-koordinaattorin kanssa
Lions tietoa uusille jäsenille
Lions tietoa uusille jäsenille
[Klubin nimi tähän] Jäsenkyselyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

PID Harri Ala-Kulju1 PROUD PAST BRIGHT? FUTURE Suomen Lions-toiminnan kansainväliset haasteet

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju2

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju3 Maailman suurimmat

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju4 Millaista oli 1993

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju5 Millaista oli 1993 ”OUR SIGHT FIRST - DEPARTEMENTO FINLANDIA” Ecuadorin silmäklinikka ”CAMEROON WATER PROJECT” 140 kaivoa Kameruniin ”SIGHT FIRST ” 1,7 milj. USD näönsuojeluun kehitysmaissa ”YHTEISPOHJOISMAISET AKTIVITEETIT” ”PIIRI- JA KLUBIKOHTAISET AKTIVITEETIT” Nakuru (Koulu Keniaan) Sri Lanka (kummilapset, ambulanssi) Viron veteraanien kuntoutus (LC Kauhava)

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju6 Millaista oli 1993 ”YOUTH EXCHANGE - YOUTH CAMPS” ”LIONS QUEST” Alkamassa ”LEOT” Yli 50 klubia, 1000 Leoa

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju7 PUNAINEN SULKA

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju8

PID Harri Ala-Kulju9 BALTIA Suomalaiset klubit perustivat einsimmäiset klubit Unkariin, Viroon, Latviaan, Liettuaan ja Venäjälle Kansainvälinen laajennus

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju10 Maailman tiheimmät Lions-maat 2003

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju11 SUOMALAISET ASEMISSA 1.Presidenttikampanja 2.Jäsen kv. hallituksessa 3.Europa Forum Advisor 4.NSR-yhteistyö 5.Itä-Eurooppa projekti 6.Yhteistyöverkostoa Euroopassa

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju12 MILLAISIA MIELESTÄMME OLEMME • Suomi on suuri Lions-maa! • Olemme niin suuri, että meiltä on pyydettävä presidenttiä! • Suomessa on vuosittain Euroopan suurin Lions-kokous! • Teemme paljon! • Meillä on kotimaassa paljon apua tarvitsevia! • Ei yksittäinen klubi hyödy kansainvälisestä yhteistyöstä! • Lions Clubs International, Lions-Liitto? Keräävät vain rahaa! • Yhteiset kampanjat ovat painolasti klubeille!

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju13 TOINEN KUVA

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju14 Jäsenkehitys Suomessa

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju15 CAMPAIGN SIGHT FIRST II

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju16 Aktiivisuus?? 2005 MD Lions Quest laajennus

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju17 • SUOMESSA LAKKAUTETTIIN ENSIMMÄINEN KLUBI V • NYT LAKKAUTETTUJA KLUBEJA ON 51

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju18 JOS EI UUDISTUMISTA SUOMESSA ”10-20 vuoden kuluttua 1940-luvulla syntyneet ja suuret ikäluokat eivät enää voi pyörittää Suomen lionismia nykyisellä volyymilla. Koska nuorempia ikäluokkia ei saada rekrytoiduksi järjestöön riittävästi meidän on tunnustettava tosiasiat ja alettava sopeuttaa toimintaamme odotettavissa olevien alenevien volyymien mukaan” PDG, MD-PRC Pertti Harju

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju19 MUUTOS MITÄ YMPÄRILLÄMME ON TAPAHTUNUT?

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju20 1,061, mennessä 566, mennessä JÄSENENNUSTE 2025 LCI’n jäsenkehitys voi laskea kuin lehmän häntä. Ennustettu alenema on sen suuruinen, että sitä on hyvin vaikea tai jopa mahdoton kääntää nousuun. Ennuste osoittaa jäsenmäärän laskevan miljoonaan 10 vuodessa, mutta todellisuudessa, jos jäsenmäärä laskee 2% vuodessa, luku saavutetaan jo 6 vuodessa.

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju21 PARAS VAPAAEHTOISJÄRJESTÖ

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju22 Jäsenmäärän muutokset alueittain

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju23 Eurooppa ja Suomi maailmassa

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju24 • LCI:llä on hyvä maine ja loistava kansainvälinen organisaatio avustustyöhön • Leijonat tekevät kehitysmaissa paljon • Suuret klubikoot, suuret projektit • Jäsenmäärä kasvaa erityisesti Aasiassa • Monilla vanhoilla taantuma-alueilla jäsenlasku on pysähtymässä • Myönteinen suhtautuminen kv. yhteistyöhön ja kv. järjestöön (LCI on arvossa) • Yleinen aktiivisuus • Suhtautuminen kansainvälisyyteen • Järjestöllä on uusi johto • Taantumista ei enää suvaita, johtajat vaihdetaan • Järjestöllä on voimakas halu pysyä maailman parhaana • Klubi-idea muuttuu • Ei miesten liikemiesklubi (taantuva ilmiö) • Perheklubi • Naiset voimakkaasti mukaan • Historian saavutukset eivät enää kanna • Muutosvaatimus LCI ON MUUTTUMASSA

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju25 LCI:n strateginen suunnitelma Lisää hyviä klubeja ja hyviä jäseniä 2.Lisää nuoria jäseniä 3.Johtajuuskoulutus 4.PR ja viestintä 5.Palvelu- ja johtamismahdollisuudet miehille ja naisille 6.Palvelumission vahvistaminen 7.Luotettavuus, korkea etiikka

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju26 1.Muut ajavat voimalla ohi toiminnan rikkaudessa ja kasvussa 2.Loistavaan historiaan ei voi vedota, nykyisyys ratkaisee 3.Yleinen aktiivisuus 4.Jäsenkato 5.Suhtautuminen kansainvälisyyteen (mitä hyötyä tästä on Tuupovaaran klubille?) •NSR •Eurooppa •Maailma 6.Suhtautuminen yhteisiin hankkeisiin (ovatko näytön paikkoja) 7.Suhtautuminen LCI:iin - Lions-liittoon (kulu) 8.Kapea kosketuspinta ulos 9.Aatteen "alennusmyynti" - Maailman pienimmät jäsenmaksut 10.Vanha klubirakenne - ikääntyvät miesklubit 11.Pienenevä klubikoko Suomalaisten ongelmia 2008

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju27 HAASTEITA SUOMALAISILLE 2008! 1.Kansainvälisen järjestön tuomat haasteet •Jäsenkehitys - trendi käännettävä •Mukaan yhteisiin hankkeisiin, LCIF - pienempi haaste •Suomen kielen tulevaisuus 2.Haasteita kotimaasta • Yleinen aktiivisuus • Suhtautuminen kansainvälisyyteen •NSR •Eurooppa •Maailma •Johtajuus (haluammeko olla Suomessakin paras?) •Yhteisiin hankkeet haasteeksi (ovat näytön paikkoja) •LCI arvoon! Se ei ole kulu, etiikka on korkea •Lisää suhteita ulos klubeista ja piireistä •Omat kohteet kehitysmaissa (vrt. 2003) •Lisää uuden mallin klubeja •Klubikoko kasvuun

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju28

PID Harri Ala-Kulju PID Harri Ala-Kulju29 Me palvelemme