Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Perusterveydenhuolto 2012
Advertisements

Miltä Suomen talouden tulevaisuus näyttää?
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
HAVAINTOJA SOTE-VERTAILUSTA
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
Kuntamarkkinat Helsinki
Medinet- hoitopalvelu siellä missä potilas on
HAMMASHOITO HAMINASSA
Perusterveydenhuolto
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaminen tulevaisuudessa Markku Lehto
TAUSTA Siuntion perusturvapalvelut on tuotettu Lohjan, Siuntion, Inkoon ja Karjalohjan yhteistyönä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella.
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Kuntien rooli lähipalvelujen ja lähiosallisuuden varmistaminen
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Esityksen nimi / Tekijä1 Perusterveydenhuolto 2013.
Tilinpäätös tilintarkastamattomat tiedot Henkilöstötoimikunta Anne Priha ja Taru Lehtonen.
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELURAKENNEUUDISTUS O-PL Palvelurakenneuudistuksen.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Perusterveydenhuolto – THL:n malli Yleislääkäripäivät
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
VEIKKA Varhaiserityiskasvatuksen kehittäminen Karhukunnissa
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES OHJAUS 2004-seminaari Jyväskylä, Rantasipi Laajavuori Miten liikkua eurooppalaisilla työmarkkinoilla?
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 Sami Fredriksson & Simo Pelanteri Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 – Tilastoraportti 5/20141.
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2013
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
Yrjö Lahtinen, Teija Mikkola1 Suurten kaupunkien ja koko maan väestö (ikäryhmittäin )
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2010 Hanna Rautiainen ja Simo Pelanteri.
Sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus 2010 Tilastoraportin 14/2013 aineisto.
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2011
Lasten päivähoito 2010 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
0 Yhteiset palvelut: perusperiaatteet  Ihminen ja hänen omat voimavaransa keskiöön (”Ratkaisun avaimet ovat asiakkaan taskussa”)  Palveluohjaus on avainasemassa.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Julkisen hallinnon ICT-näkymiä HAKA-Virtu tilaisuus Tuomo Ahjokannas
Hyvinvointipalvelujen (sote) uudistaminen SDP POHDINTAA.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 Tulevaisuus?
Terveyspalvelujen tulevaisuus kunnissa Yhteenveto kuntapäättäjien ja kuntalaisten parissa toteutettujen tutkimusten tuloksista.
Palveluvalikoimaneuvoston avoin seminaari Reima Palonen Erityisasiantuntija
Sairaudet ja niiden ehkäisy Yleisesti kansanterveydestä.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena.
Liedon Säästöpankki Maatalouden investoinnit Esko Tuuppa Lieto
Suomen teollistumisen edellytykset 1.Raaka-aine kotimaasta Suomessa riitti puuta -> sahateollisuus Euroopassa kysyntää puulle Myöhemmin ryhdyttiin valmistamaan.
Turkulaisten VSSHP:n käyttö tammi- heinäkuussa 2016
KATAJAINEN -ryhmämuotoinen päivätoiminta
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta.
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2014
Sote-uudistus – missä mennään
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
Potilaan oikeudet / Terveydenhuollon eettisiä kysymyksiä
KESTÄVYYSVAJE.
eArkisto – kysymyksiä vailla vastausta
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2015
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
Hoitopaikan valinta -verkkosivuhanke
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
KESTÄVYYSVAJE.
KULTTUURIN KUNTAKUVA JA TULEVAISUUS Kuntaliitto
Osatyökykyinen työntekijä ─ uudelleensijoitus tehokkaana ratkaisuna yhteiskunnan rakennemuutoksissa Mari Karttunen Sanna Pitkäranta.
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
Kaupunkien haasteet – taloustieteen näkökulma
Esityksen transkriptio:

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut perusterveydenhuolto erikoissairaanhoito lasten päivähoito perustoimeentulo-turva päihdepalvelut mielenterveyspalvelut sosiaalinen asuntotuotanto muuta, jota emme nyt osaa vielä nähdä? Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut haaste ikääntyvälle Suomelle ja Euroopalle palvelutarve kasvaa, rahoitus kohtaa ongelmia ennaltaehkäisyä ei saa unohtaa lähellä kansalaisia, demokratiaa vahvistava vaikutus uusien teknologioiden parempi hyödyntäminen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen Oma näkökulmani: terveydenhuolto ja erikoissairaanhoito Kansallisen terveysprojektin taustaa: Suomessa tuotetaan terveydenhuoltopalveluja yhtä paljon tai enemmän kuin muissa pohjoismaissa suomalaiset ovat eurooppalaisista tyytyväisimpiä terveydenhuoltojärjestelmäänsä BKT-osuutemme teollistuneiden maiden pienimpiä liian pitkät hoitojonot, palveluiden saatavuudessa suuria eroja Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen

Terveydenhuollossa lukuisia haasteita väestö ikääntyy ja palvelujen tarve kasvaa yhä tehokkaampi lääketiede voi auttaa useampia lääketieteen loikat vievät yhä enemmän rahaa väestön vaatimustaso kasvaa henkilöstö ikääntyy, nyt jo työvoimapulaa henkilöstön jaksaminen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen Suurimmat kulut: sydänsairaudet nivelet mielenterveys-ongelmat diabetes kaihi Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen

Länsi-Suomen lääninhallitus: palveluiden tarjonnassa, hoitojaksojen pituuksissa ja avohoitokäyntien määrässä suuria vaihteluja olemassaoleva lääkäripula ja/tai sen uhka haittaa palvelujen tarjontaa ratkaisuksi seutukunnallisuus ja vaihtoehtoiset mallit Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tilanteesta: 68.717 eri ihmistä hoidettiin vuonna 2002, kasvu edelliseen vuoteen 2500 lähetteet kasvoivat 6, 1%, kaksi kolmasosaa tk-lähetteellä hoitojonot yliopistosairaaloiden jälkeen pisimmät isoja investointeja rakennuksiin ja laitteisiin psykiatrian erityishaasteet henkilöstöpolitiikkaan jatkuvaa huomiota sopimusohjauksen kehittäminen ja arviointi Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen Isoja kysymyksiä: mitä tuloksia yhteistyöllä, erikoistumisella ja keskittämisellä? hoidon priorisointi? millä kriteereillä? lääkäreiden ja muun henkilöstön saatavuus? saadaanko jonot ja palvelut kuntoon hoitotakuulla? kustannusten kasvun rajat: valtio, kunnat, kansalaiset, KELA? Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut 4.11./Susanna Huovinen