Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Useimmat esitetyt asiat pätevät myös muihin Office ohjelmiin.
Advertisements

Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
TILDA-Verkkotilastointi
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Moodlen ohje opiskelijoille
Avonet Digilehtiö käyttö
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Kuinka tehdään lomake Wordilla
Standardimääritykset
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Tehtävä 3: PowerPoint Hans Laihia Hans Laihia.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Graafisen esityksen laatiminen taulukkolaskentaohjelmalla (excel 2013)
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tekstin muotoilu Wordilla:
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Jakaminen ja yhteistyö
PowerPoint-ohje © Teemu Sillantaus Teemu Sillantaus
Word – joukkokirjeet ja tarrat
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
1. Avaa omat tiedostot Pakatut tiedostot vievät vähemmän tallennustilaa ja ne voi siirtää toiseen tietokoneeseen nopeasti. Pakattuja ja pakkaamattomia.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Vapaa aihe Kysymykset.
Saiko Mannerheimin kuvan kopioida itselleen muille näytettäväksi Kyllä, koska se on otettu ennen vuotta 1966 / se on yli 50 vuotta sitten kuvattu Kuvan.
PowerPoint-esitys OHJE.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Dokumenttien käsittely ja tietoverkot Wordin toiminnot, toinen tapaaminen.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
TEHTÄVIEN AIKATAULUTUKSEN RAJOITUKSIA Microsoft Project ohjelmaa käytettäessä valitse vasemmasta reunasta Gantt Chart pohjaksi. Klikkaa valkoista.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Tampereella Oma nimi Käy korjaamassa alatunnisteen päiväys ja oma nimesi Näytä/perustyyli/dian perustyyli Klikkaa muutettavia kenttiä Sulje perustyylinäkymä.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
© 2012 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Yhteyshenkilön lisääminen Oma Yhteystietoluettelosi helpottaa yhteydenpitoa, ja sen avulla näet.
Tehtävä 3: PowerPoint Anneli Tirkkonen 4/2/2015Anneli Tirkkonen1.
…Raportit kuosiin… Näin teet sivunumeroinnin ja sisällysluettelon
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Ohjelmointia Scratch.mit.edu/hoc. Kielen valinta: -valitse maapallon kuva -valitse alaspäin nuolta painaen suomi.
Office –paketin ohjelmien linkitys 9. luokka. Luodaan 3 tiedostoa 1.Valitse jokin Teema (esim. urheilutapahtuma, valtio, bändi,…) 2.TEE WORD-tiedosto.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Tietojen hakeminen TILDAsta Opas käyttäjälle. SISÄLLYS Hakemistopuu & tilaston hakeminen Omat haut Tilaston tallentaminen / vieminen Exceliin Kuvaajan.
ÄLÄ KÄYTÄ Tyylit ja muotoilut -paletin tyylejä! MAC: Formatting Palette > Styles.
TERVE Diagrammit LibreOffice-ohjelmistolla
Teknisiä ohjeita kirjallisten töiden tekemiseen
Luokan OneNote -muistikirja
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
Kuvien piirtäminen LibreOffice Draw.
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
Microsoft SharePointin mukauttaminen Verkkosivusto
Vapaaohjelman arvostelulomakkeen täyttäminen
aihe tekstiä SmartArt-kuva, jossa on kuvia punaisella taustalla
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Istumajärjestyksen luominen
50 aikaa säästävää Outlookin pikanäppäintä
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
Esityksen transkriptio:

Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen ja taulukoiden lisäämiseen.

Sarkaimet: Sarkaimia käytetään tekstien järjestämiseen siten, että ne tulevat joka rivillä samalle kohdalle. Sarkainasetus on aina kappalekohtainen, eli samassa kappaleessa ovat voimassa samat sarkainasetukset.

Sarkainmerkkien lisääminen on kätevintä viivaimen avulla Sarkainmerkkien lisääminen on kätevintä viivaimen avulla. Jos viivain ei ole näkyvissä, Valitse: NäytäViivain. Siirrä kohdistin kappaleeseen tai varjosta alue, jonka sarkaimia aiot muuttaa, Napauttele hiirellä viivaimen vasemmassa reunassa olevaa sarkainpainiketta, kunnes haluamasi sarkaintyyppi on näkyvissä. siirrä hiiren osoitin viivaimelle siihen kohtaan, johon haluat sarkainasetuksen. Napauta hiirtä viivaimella, jolloin tähän kohtaan tulee valitsemasi sarkain.

Alla on esimerkki eri sarkainten toiminnasta: Tabulaattorilla ja askelpalautimella pääset liikkumaan sarkainkohdasta toiseen. Alla on esimerkki eri sarkainten toiminnasta: Vasen keskitetty oikea desimaali teksti teksti teksti 123,89 tasaantuu keskittyy tasaantuu 1,23 vasemmalle sarkaimen oikealle 555,4 puolelle ympärille puolelle 9999,9999

Sarkainmerkkien poistaminen Helpointen sarkainmerkkien poistaminen käy hiiren avulla. Varjosta tekstialue, jolta sarkainmerkkejä poistetaan. Tartu hiirellä viivaimella näkyvään sarkainmerkkiin ja vedä se pois viivaimelta (alaspäin se onnistuu hyvin).

Tunnisteiden lisääminen ja muokkaus: Ylä- ja alatunnistetta käytetään, kun halutaan laittaa asiakirjan ylä- ja alamarginaaleihin joitakin tietoja. Tiedot voivat olla esimerkiksi asiakirjan nimi, kirjoittajan nimi, päiväys tai sivunumero. Ne näkyvät asiakirjan jokaisella sivulla, vaikka ne lisätäänkin vain yhdelle sivulle. Tunnisteiden muokkaus tapahtuu Tunniste-tilassa, joka käynnistyy valitsemalla: Näytä  ylä- ja alatunniste.

Tunnisteiden poistaminen: 1. Valitse: Näytä  Ylä- ja alatunniste, siirrä kohdistin poistettavaan tunnisteeseen ja varjosta koko tunniste. Paina Del –näppäintä. 2. Poistu ylä- ja alatunnisteiden näytöstä painamalla Sulje –näppäintä (tai uudestaan Näytäylä- ja alatunniste).

Sivunumeron lisääminen: Sivunumerointi voidaan lisätä joko ylä- tai alatunnisteeseen, nurkkiin tai keskelle. Word numeroi sivut alkaen asiakirjan ensimmäiseltä sivulta ja päivittää automaattisesti numeroinnin heti kun sivutus muuttuu. Lisääminen tapahtuu valitsemalla Lisää-valikosta  Sivunumerot.

Päiväyksen lisääminen: Voit lisätä asiakirjaasi myös Päivämäärän ja ajan. Valitse: Lisää Päivämäärä ja aika. Jos haluat, että päivämäärä päivittyy aina tulostuksen yhteydessä, merkitse rasti valintaikkunan alareunassa olevaan Päivitä automaattisesti- ruutuun.

Taulukon tekeminen: Voit lisätä asiakirjaasi taulukon joko kopioi ja liitä-tyylillä Excelistä tai valitsemalla Wordissa Taulukko  Lisää taulukko. Valitse taulukon ja solujen koko avautuvasta Lisää taulukko-ikkunasta. Voit lisätä asiakirjaasi taulukon joko kopioi ja liitä- tyylillä Excelistä tai valitsemalla Wordissa Taulukko  Lisää taulukko. Valitse taulukon ja solujen koko avautuvasta Lisää taulukko- ikkunasta.

Taulukko voidaan lisätä myös Vakiotyökalurivin painikkeesta: Valitse hiirellä vetämällä taulukkoon sopiva määrä rivejä ja sarakkeita:

Palstoitus: *Voit lisätä asiakirjaasi palstoituksen ja muotoilla sitä valitsemalla: Muotoile  Palstat. *Tee haluamasi valinnat Palstat- ikkunassa.

Sisällysluettelon lisääminen: Tapahtuu valitsemalla Lisää Viite Hakemistot ja luettelot Sisällysluettelo

Hyperlinkin lisääminen: Lisää  Hyperlinkki Sivunvaihdon lisääminen: Lisää  Sivunvaihto tai Ctrl + Enter. Hyperlinkin lisääminen: Rivinvaihto ilman kappaleen vaihtumista: Shift + Enter