Mitä on Palvelu- ja varainhankintatoimiala?. Lions Clubs International MD 107 Finland 16.2.2013 Toimialan esittely, Tauno Laine2 Alustuksen pääkohdat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Helluntaiseurakuntien lapsi- ja perhetyön kehittämishanke, joka käynnistyi vuonna Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lapsi- ja perhetyötä, koota.
Advertisements

Suomen Lions-liitto r.y./Presidentti RJ/OE
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
PaLaVa-projekti Toimijoiden aloituspalaveri klo
TOIMINTASUUNNITELMA Suunnitelma
Laatija / käsittelijä 1 Itämeri-viestijöiden yhteistyöverkosto Aira Saloniemi Verkkopäätoimittaja, Suomen ympäristökeskus SYKE, viestijäverkoston.
LC Hki / Malmittaret PTS = Pitkän Tähtäimen Suunnitelma
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI MIKÄ ON KOULUKAVERIPROJEKTI? 1. Hyvän toveruuden edistäminen kouluissa Tarjotaan klubeille palveluaktiviteetiksi! SLL:n.
Piiri 107-B DGe Sanna Siissalo
Nenäpäivä-kampanja Raportti KVN:lle Lions Clubs International MD 107 Finland Nenäpäivä-kampanja, PVGD Reijo Ikäheimonen2 Nenäpäivä-kampanjan.
Palvelu ja varainhankinta Miten palvelu- ja varainhankinta kiinnostavaksi?
Kaikki lioneista Historia Organisaatio Palvelu
Lions-piiri 107-B Toimintasuunnitelma
Suomen Lions-liitto ry
Laajennustoiminnan tärkeys. 2Lions Clubs InternationalLaajennustoiminnan tärkeys Miksi laajennus on tärkeää? Jäsenkannan uudistaminen ja kasvattaminen.
Haastattelu Copyright Thorleif Johansson2 Kotiläksyt Selvitä taustat Nimet oikein! Perhesuhteet Työ, harrastukset Lähteinä mm.: Nettisivut.
Kriisiviestintä Thorleif Johansson Viestintäjohtaja.
Lions piiri 107 – D toimintasuunnitelma 2011 – 2012 We Serve – Me Palvelemme Olli Katila.
BPW Finland UUSIA AJATUKSIA TOIMINNASTAMME - MITEN NE TOTEUTETAAN Leena Roivas Puheenjohtaja
Lions Clubs International D 107-N ”NETTIKLUBI” Koulutus- ja keskustelutilaisuus toimivien klubien.
PHACO-laite Ratnapuran sairaalaan PID Erkki Laine Sairaalan hankevastaava.
LIONS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND * Yhdessä haasteisiin * * Tillsammans inför utmaningar.
LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA
Lions Clubs International MD 107 Finland Suomen Lions-liitto r.y./Lionsklubin johtaminen RJ/OE Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia.
Taru Mattsson ja Antti Tuomikoski1 N-piirin koulutustoimikunnan toimintasuunnitelma Kauden aikana koulutustoimikunta toteuttaa monipuolista.
Esityksen suunnittelu N-piirin johtamisvalmennus
RID 1400 Matching Grant Projects Rotary Finland © 2010 RID 1400 Matching Grant-hankkeet 2010 – 2011 Lukutaidon edistämistä yhdessä.
PID Harri Ala-Kuljusta 2. kansainvälinen varapresidentti SUOMI JOHTOON Kampanjan tavoite.
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI TARKOITUS Tarkoituksena on kehittää lasten ja nuorten tukemiseksi pitkäjänteinen ja vahva toimintamalli eri yhteistyökumppaneiden.
SKEBA Nuorten bändiskaba 2011 Raportti KVN:lle
SEURAFOORUMI OHJELMA: AVAUS Liikuntalautakunnan puheenjohtaja Lassi Kurittu LASTEN JA NUORTEN LIIKUNTAPAIKKAMAKSUT Liikuntalautakunnan päätös.
UKJ-rahoitushakemus UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Perusopetuksen ryhmäkoko
Lähtötilanne LC Vähäkyrön klubi aloite Heinolan vuosikokoukselle 2013 – Vk hyväksyi.
Alueen- ja lohkon puheenjohtajat piirikuvernöörin 1. tehtävä
Lions-piiri 107-B Toimintasuunnitelma
Sri Lankan Lions-ystävien seura
LC Ylivieska/Savisilta
Taru Mattsson Johtajuusvalmennus Kohderyhmä: I-varapres. + halukkaat Työryhmä: PDG:t Taru Mattsson (pj) Ossi Eloholma Antti Tuomikoski.
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Seurasuunnittelupäivä Johtokunta Open
Kari Kivistö DG Päivämäärä END POLIO NOW TÄMÄ ON RI:N TAVOITE N:O 1 Meidän piirille tämä merkitsee sitä, että jokaisen klubin On tilitettävä.
Poliovoidaanhävittää! 1985: : => vähentynyt 99.6 % 99.6 %
N-piirin johtamisvalmennus Lionsklubin muutosjohtaminen.
SRI LANKAN LIONS YSTÄVIEN SEURA Tarkoitus ja toimintaperiaatteet.
Lions Clubs International MD 107 Finland Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI TARKOITUS Tarkoituksena on kehittää lasten ja nuorten tukemiseksi pitkäjänteinen ja vahva toimintamalli eri yhteistyökumppaneiden.
Lionsklubin muutosjohtaminen 107 N Apj-Lpj seminaari Bykulla
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
Seuran toiminta Perustamiskokous pidettiin
Tulevaisuuden rotareita - Rotaract PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Lions Clubs International MD 107 Finland Presidenttivalmennus 1 Klubin presidentti
Lions Clubs International Suomi-Finland MD 107-M Finland Jäsenjohtajakoulutus / IPDG Matti Reijonen 1 Jäsenjohtajakoulutus.
NENÄPÄIVÄ 2015 Kauden avajaiset Marjatta koululla Tietoa NENÄPÄIVÄSTÄ.
Lions tietoa uusille jäsenille
ICC-toiminta Markku Holopainen
Lions tietoa Presidenteille
Klubivastaavien koulutus
PiHan toiminta Kickoff
+1-jäsenohjelma B-piirissä Jäsenjohtajakoulutus
Lions tietoa uusille jäsenille
Lions tietoa uusille jäsenille
Lions tietoa uusille jäsenille
ULVILA GMT Raimo Gröhn GMT Raimo Gröhn.
- ja tähän mahdollinen ala
[Klubin nimi tähän] Jäsenkyselyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Mitä on Palvelu- ja varainhankintatoimiala?

Lions Clubs International MD 107 Finland Toimialan esittely, Tauno Laine2 Alustuksen pääkohdat •Strategiset linjaukset ja painopisteet •Työryhmät •Ohjausryhmä •Työryhmien tilanne – Invalidiliitto •Äitienpäiväviikon palveluaktiviteetti •Esimerkkejä projektitarjonnasta •Toimialan haasteita

Toimialan esittely, Tauno Laine3 Strategiset linjaukset ja painopisteet •Varainhankinta-aktiviteeteilla toimiala edesauttaa Lions- liittoa taloudellisen tasapainon ylläpidossa sekä luo klubeille vaihtoehtoja avustustoiminnan varainhankintaan lisäten Lions-toiminnan näkyvyyttä. •Valtakunnallisilla palveluaktiviteeteilla luodaan paikallisen auttamisen lisäksi mahdollisuudet toimintamme näkyvyyden lisäämiseksi. •Käynnistetään yhteistyökeskustelut eri toimialojen ja työryhmien kanssa, jotka ovat Palvelu- ja varainhankinnan kehittämisen ja uudistamisen kannalta tarkoituksenmukaisia.

Toimialan esittely, Tauno Laine4 Työryhmät ja puheenjohtajat •Auditointi - PDG Reijo Stedt, työryhmä lopetettu •Kortit - PDG Reijo Stedt •Sri Lanka - PID Erkki Laine –Sairaalatyöryhmä, Kummilapsityöryhmä ja Sri Lankan Lions-ystävien seura •LCIF – PCC Heidi Rantala •Katastrofitoiminta/ALERT – PID Tapani Rahko •NSR ja pohjoismainen IR-palvelu – PID Tapani Rahko •Invalidiliitto – 2.VDG Sini Eloholma •Lasten Turvapäivä 2013 – MDC Reijo Ikäheimonen •Yhteisösuhteet -työryhmä – CT Tauno Laine

Toimialan esittely, Tauno Laine5 Ohjausryhmä Palvelu- ja varainhankintatoimialan ohjausryhmä •valmistelee tulevat aktiviteettiehdotukset •vastaa aktiviteetteihin liittyvästä yhteistyöstä ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa •kokoonpano: –MDC Reijo Ikäheimonen, puheenjohtaja –GS Maarit Kuikka, jäsen –CT Tauno Laine, sihteeri

Toimialan esittely, Tauno Laine6 Työryhmien tilanne •Invalidiliitto –Yhteistyösopimus allekirjoitettu ja voimassa saakka. –Työryhmän puheenjohtaja 2.VDG Sini Eloholma ja jäsenet 1.VDG Onni Piippo ja Lion Jan Huopainen. –Yhteistyökokous Invalidiliiton kanssa , jonka jälkeen työryhmä aloittaa toimintansa ja pyytää piirikuvernöörejä nimeämään piirivastaavat. Joko piirin oma tai yhdessä naapuripiirin/-piirien kanssa.

Toimialan esittely, Tauno Laine7 Äitienpäiväviikon palveluaktiviteetti •Aikataulu –Osallistuvien klubien selvitys meneillään. Useilla klubeilla jo entuudestaan palveluaktiviteettejä senioreille toukokuussa. –Suunnitelmat –Lehdistötiedotepohja toimitetaan piirivastaaville mennessä –Palauteraportti piirivastaavilta mennessä. •Aira Samulinia eivät piirit/klubit ole palkkaamassa. •Yle TV1/PS ei toteutune, kun Samulinia ei palkata. •Tämä on piirivetoinen palveluaktiviteetti.

Toimialan esittely, Tauno Laine8 Esimerkkejä projektitarjonnasta •Eläköön yhteys – avaa tietokone 2009 – 2011 –Senioreille tietokoneen käytön opastus ja neuvonta yhdessä LVM:n ja TIEKEn kanssa – rahoitusta ei järjestynyt RAY:stä eikä LVM:stä. •Nenäpäivä-keräys > –Monet kokivat aktiviteetin mielekkääksi ja helpoksi/hauskaksi –Osa jäsenistä kritisoi, että Lions-liitto ei voi vaikuttaa keräystuloksen jakoon ja kohdentamiseen –2012 keräys oli piirien ja klubien oma aktiviteetti – keräystulos noin €. •Nuorten Palvelu ry syksy 2011 –Yhteistyöehdotus hitaan ajon kilpailu mopoille, skoottereille ja polkupyörille - ei –”Osallisuuseget” tuki nuorten omalle projektille – ei •Liikenneturva syksy 2011 –Heijastinkampanja kaudelle 2013 – 2014 – Punainen Sulka –keräyksen aikaistuksen selvitys muutti tilannetta. •Vanhustyön Keskusliitto ry kevät/2012 –Yhteistyö tulevissa projekteissa senioreille – heijastinkampanja, äitienpäiväviikon palveluaktiviteetti

Toimialan esittely, Tauno Laine9 Esimerkkejä projektitarjonnasta jatkuu •RE/MAX –premium kiinteistövälitys 3/2012 –Ehdotettu vinkkipalkkiomenettelyä klubeille - ei •Lasten Nettiportaali LC Vantaa/Korso 3/2012 –Yhteistyöesitys ja osakkuuspyyntö - ei •Suomen Hautakynttiläpalvelu Oy 9/2012 –Klubit toimittavat omaisten pyynnöstä kynttilät haudoille, raportointi, poishaku – päätös ei lähdetä mukaan •Veroilmoitus verkossa projekti kevät 2013 – kaksi kyselyä klubeille 8- 9/2012 –Pilotti oli keväällä 2012, jossa 27 klubia mukana –10 klubia vastasi kyselyyn ja 6 oli valmis osallistumaan – ei projektia

Toimialan esittely, Tauno Laine10 Liittotason projektien haasteita •Projekteja tulee kesken kauden – klubit eivät ehdi tai lähde mukaan •Tieto projekteista tulee niin myöhään, että piirien ja klubien toimintasuunnitelmat ovat jo laaditut •Tiedonkulkuketju - reagointi –liitto -> piirit – klubit –suoraan klubeille – ei (Veroilmoitus verkossa kysely) •Valtakunnallisuus - kaikille mahdollisuus osallistua •Yleensä noin 1/3 klubeista lähtee mukaan •Lyhytkestoinen projekti ei ylitä uutiskynnystä •Kausittain vaihtuvat projektit

Toimialan esittely, Tauno Laine11 Liittotason projektien haasteita jatkuu •Pitkät projektit –Klubit väsyvät –Suurempi mahdollisuus saada näkyvyyttä •Projektien valmistelu vie aikaa ja vetäjien löytäminen välillä haasteellista maantieteelliset etäisyydet huomioiden •Toivotaan enemmän palveluaktiviteetteja kuin varainkeruuta •Mikä on liittotason projektien sopiva määrä? –Pitäisi olla klubeille valikoimaa, mutta ei liikaa eikä ajallisesti päällekkäisiä •Ajankohtaisuus •Yhteistyö ulkoisten yhteistyökumppanien kanssa •Piirivetoiset projektit

Toimialan esittely, Tauno Laine12 Meissä on voimaa •Palvelu- ja varainhankinnan kehittäminen on meidän kaikkien yhteinen haaste. •Rakentava keskustelu ja uudet ideat ovat tervetulleita. •Kiitos.