Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ICC-toiminta Markku Holopainen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ICC-toiminta Markku Holopainen"— Esityksen transkriptio:

1 ICC-toiminta Markku Holopainen
Tähän muistiinpanoja Markku Holopainen Rotarypiirin 1410 syysseminaari Säkylässä Suomen Rotary © 2015

2 MITÄ ICC ON? ICC - Inter Country Committee
Kahden tai useamman maan välinen yhteinen komitea, joka edistää eri maiden rotareiden ja klubien välisiä kontakteja ja toveruutta sekä lisää eri kansojen ja kulttuurien välistä ymmärrystä. Rotareita rohkaistaan perustamaan uusia Inter Country –komiteoita vahvistamaan eri maiden rotareiden, klubien ja piirien välisiä suhteita ja perustamaan kansainvälisiä verkostoja. Inter Country –komiteat toimivat piirikuvernöörien ohjauksessa ja läheisessä yhteistyössä heidän kanssaan. Inter Country –komiteoita tulisi markkinoida kaikissa rotarikokouksissa.

3 YSTÄVYYTTÄ YLI RAJOJEN

4 LYHYT HISTORIA PDG Otto Boehler (RC Vienna, District 73) ja PDG Georges Bernadot (RC Paris, District 49) perustivat 1931 Haagissa pidetyssä Rotary Internationalin Euroopan konferenssissa komitean ”Petit Comite Franco-Allemand”. Komitean toiminta loppui kuitenkin vuonna 1937 kun rotaritoiminta keskeytyi natsihallinnon kiellosta Saksassa ja Itävallassa. Robert Hausmann, ensimmäinen toisen maailman sodan jälkeinen saksalainen piirikuvernööri, järjesti Baden Badenissa ensimmäisen sodan jälkeisen piirikonferenssin. PDG Roger Coutant Lille RC:stä ja seitsemän muuta ranskalaista rotaria, jotka osallistuivat Baden Badenin piirikonferenssiin, ehdottivat ranskalais-saksalaisten suhteiden jälleenrakentamista. piirin 70 konferenssissa Strasbourgissa perustettiin ensimmäinen Inter-Country –komitea France-Germany.

5 TEHTÄVÄ JA AKTIVITEETIT
ICC –komitean tehtävä on Luoda voima, joka rohkaisee rotareita vierailemaan toinen toistensa maissa ja kodeissa. Vahvistaa ystävyyssiteitä ja projekteja rohkaisemalla klubeja ja piirejä olemaan yhteydessä toisen maan klubeihin ja piireihin. Edistää maailmanrauhaa Suositeltuja ICC-aktiviteetteja ovat Ystävyysklubien verkoston luominen osallistuvien maiden kesken. Rotaryn ystävyysvaihdon järjestäminen osallistuvien maiden kesken. Kansainvälisten palveluprojektien aloittaminen tai toteuttaminen. Ammattipalveluprojektien aloittaminen tai toteuttaminen.

6 SUOMEN ROTARYN ICC Suomen Rotaryn ICC-toimikunnan jäseninä ovat rotaripiirien kansainvälisen palvelun komiteoiden vetäjät ja puheenjohtajana on ICC Country Coordinator, PDG Markku Kalliomäki. ICC-toimikunnan tehtävänä ja tavoitteena on aktivoida ja tukea klubeja kansainvälisten ystävyyssuhteiden solmimisessa. Pyrkimyksenä on auttaa klubeja saamaan uutta sisältöä klubi-toimintaan ja vahvistamaan kansainvälistä yhteenkuuluvuutta. Käytännössä ICC-toimikunta auttaa klubeja löytämään ystävyys-klubeja ja näiden yhteyshenkilöitä toisten maiden rotaripiireistä. Olemme aloittaneet ystävyysklubitoiminnan pilotoinnin Saksan Rotaryn kanssa. Useilla Suomen klubeilla onkin jo ystävyysklubi Saksassa. Ystävyysklubitoimintaa laajennetaan myös muihin maihin, jos halukkuutta ilmenee.

7 KYSELY JA TULOKSET Suomen Rotaryn ICC-toimikunta järjesti viime keväänä kysely-tutkimuksen, jolla pyrittiin kartoittamaan suomalaisten rotary-klubien kansainvälisiä ystävyyssuhteita. Rotarypiirissä 1410 kyselyyn vastasi neljä klubia, joista kahdella on ystävyysklubitoimintaa. Näillä klubeilla on kummallakin useita ulkomaisia ystävyysklubeja.

8 KIITOS!


Lataa ppt "ICC-toiminta Markku Holopainen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google