Classnet asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet verkoista Classnet opetusverkko D25 välijohdoilla (Paksummat mustat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
Advertisements

Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
OH-SRH : GPS & Autopilotti Malmin Ilmailukerho, Tuomas Kuosmanen.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
0 Aloitussivu oppaat esittelevät pääosiot 2 Suomen kielen äännemaailma Ali 3 Matematiikka Ubah 1.0 Tietokoneen esittely Mai (audio + kuva) 1.1 Hiiriharjoitukset.
TERVETULOA Kurssi 1 A Tunne hiiren oikeanlainen käyttö
Apua Averkey Pro:n mahdollisiin teknisiin ongelmiin Rami Rajala EP-Engineering Oy
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Classnet Twist asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet Twist verkoista Classnet Twist purkki tai kortti mallit.
Nimien poimimiseen temppeliä varten voit vaihtoehtoisesti käyttää kahta menetelmää: -poiminta PAF 5.2 ohjelmassa -poiminta suoraan TempleReady for Windows.
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Moodlen ohje opiskelijoille
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
Tuntisuunnitelmat nimi, puhelin, ohjaajan nimi
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
Cruiser 75/150 Teknisiä neuvoja Rami Rajala EP-Engineering Oy
Lausteen koulun TVT-STRATEGIA
Kiintolevyn osiointi.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
A B&J Production :: Verkkotopologiat Click to start.
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
14 websuunnitteluvinkkiä!
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
A B&J Production :: Verkkolaitteet Click to start.
TOP-keskus 2003 Turun 6-luokkalaisten TVT- taitotasokartoitus, kevät 2003 Turun kaupungin Tieto- ja viestintätekniikan TVT - opetuskäytön strategia -asiakirjassa.
Tekstin muotoilu Wordilla:
OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT. LUOKKA JAVA ohjelma koostuu luokista LUOKKA sisältää metodeja molemmat sisältävät attribuutteja eli muuttujia.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
2. Vuokaaviot.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Vapaa aihe Kysymykset.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Käyttöohje: Kuinka lisätä käyttäjä ryhmääsi. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Virtuaalisointi.
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia 2011,2012.
Tässä on kokoelma kaikista 8lk:lla tekemistäni töistä.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 5 – Henri Tokola Optimointiopin seminaari - Syksy 2009 Kotitehtävä 5: LEKIN-ohjelman käyttö.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2011 / Jyväskylän yliopisto.
Nörttäys Nörttäys on erittäin kuuluisa laji. Kerron siitä pikku seikkoja.
DHCP Antti Pöyhönen.
PADS –ohjelmiston asetukset: Ohjeet kirjaston luontia ja ylläpitoa varten sekä varmuuskopiointi HUOM !!!! Kaikki piirilevysuunnittelu uudella PADS –versiolla.
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Koneen kokoaminen.
Esityksen transkriptio:

Classnet asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet verkoista Classnet opetusverkko D25 välijohdoilla (Paksummat mustat välijohdot) purkki tai kortti mallit.

Perustarkistukset - Kytke kaikki kaapelit ohjeiden mukaan. - Välikaapelit tulee kulkea ketjussa opettajalta oppilaille. Päätyen aina terminaattoreihin. - Numerointi tapahtuu dip kytkimillä binääri lukujen mukaan. Ohjeet numeroinneista ohjekirjasta. - Opettaja paikka tulee olla aina paikka 0.

Perustarkistukset - Kaikkien tietokoneiden tulisi käynnistyä normaalisti. PC ei “näe” korttia. Joten mitään ajureita yms. IRQ asiota ei tarvitse pohtia. - Jos PC ei käynnisty tai Windows ilmoittaa että hiirtä ei löy- dy kytke näppäimistö ja hiiri tilapäisesti suoraan tietokoneen liittimiin. Jos PC käynnistyy nyt normaalisti, vaihda näppäi- mistö-hiiri välijohtoja keskenään ja varmistu että hiiri ja näp- päimistö menevät oikeisiin liittimiin. (Huom Liittimet voidaan kytkeä myös väärin, koska liittimet ovat samanlaisia). - Ulkoisessa Classnet purkeissa olevien virtalähteiden kunto on helppo tarkistaa vaihtamalla niitä keskenään.

Perustarkistukset Kun kaapelit on kyt- ketty, paina to Kaikkiin oppilaspaik- koihin tulee opettajan ruudun kuva. Jos näin ei ole, tarkista väli- kaapelit lyhentämällä ketjua. Tämä tapahtuu katkaisemalla se esim. Keskeltä ja siirtämäl- lä terminointia. Classnet käyttöliittymä

Kaapeloinnin tarkistus. Opettaja kone Oppilas 1 Oppilas 2 Oppilas 3 Jos paikka 3 ei toimi, pudota se verkosta ja siirrä paikan 2 jälkeen terminaattori. Näin voit varmistua että mahd. viallinen välijohto oli paikan 2-3 välinen johto. Terminaattori

Numerointi - Jokaisella oppilaspaikalla tulee olla yksilöllinen numero. Tähän numeroon viitataan kun kuvaa yms. toimintoja käytetään. - Numeroinnin järjestyksen määrä luokan koneiden sijoittelu sen ei tarvitse noudattaa ketjun järjestystä. - Toimitettaessa korteilla tai ulkoisilla laatikoilla on joku nume- mero, tähän ei kuitenkaan kannata luottaa vaan numerointi tulee tehdä uudestaan kokonaisuudessaan. - Alku testauksessa kun opettajan ruutu siirretään kaikille ei numeroinnilla ole merkitystä. Tämä on testi jolla selviää ovat välikaapelit kunnossa. Tästä huolimatta tilassa voi olla samoja numeroita jolloin kuvan siirto esim. Jostain paikasta toiseen ei onnistu, eikä tulekaan onnistua ennen numerointia.

Kuvanlaatuun vaikuttavat asiat -Kun ATK luokkaa suunnitellaan, ovat ATK sähköt yleensä eroteltu muista tilan sähköpisteistä. Jos näin ei ole voi ilmetä niin sanottua “ground loop” ongelmia. Ne näkyvät toiselta koneelta siirretyissä kuvaruutu kuvissa poikittaisina tai saha- laitaisia juovina ja yms. Häiriöinä. Tämän ogelman voit tarkastaa helpoiten jatko johdottamalla luokan koneet niin että kaikki koneet ja näytöt ovat saman virtapisteen takana. - Virkistys taajuus vaikuttaa kuvaan eniten. Nykyisissä monito- reissa on käytössä suuria virkistystaajuuksia jotka voivat ai- heuttaa kuvan “pehmenemistä” yms. harmia. Oikean virkistys taajuuden löydät vain kokeilemalla, koska luokat ovat aina yk- silöllisiä. - Pidä kaikissa koneissa sama kuvan resoluutio.

Jos verkko ei toimi - Asennuksessa voi ilmetä ongelmia jotka voidaan jakaa 3 ryh- mään 1. Hiiri-näp. kaapelit 2. Väli kaapelointi 3. Numerointi 1. Näppäimistö-hiiri välijohtoja niiden tarkastus onnistuu helpoiten vaihtamalla niitä keskenään toimivasta koneesta. 2. Kaapelin kokonaispituus vaikuttaa kuvan laatuun joten vedä kaapelit aina suorinta mahdollista reittiä pitkin. Kaapelit on helppo vaihtaa ristiin toimivaksi tiedetyn kaapelin kanssa. 3. Päällekkäinen numerointi tai väärä numero. Tarkistus tapah- tuu ohjauspaneelista naputtamalla voidaan edetä numerojärjestyksessä koneita. Jos numero puuttuu tai on väärä huomaat sen helposti.

Jos verkko ei toimi -Edellä mainittujen tarkastuslistojen jälkeen sinulla tulisi olla selvyys siitä mikä verkossa ei toimi. Onko se rikkinäinen kaapeli yms. verkon osa. Joka on vaihdettavissa. - Huollosta ja korjauksista vastaa K. Kurkela Ky,K. Kurkela Ky Sienitie 12, Helsinki Yhteyshenkilö: Kauko Kurkela, p , GSM , - Maksullinen (2.80mk/min) tekninen tuki