Rooman mytologia Henkka.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ANTIIKIN KIRJALLISUUS
Advertisements

RUKOILEMME YHDESSÄ.
Arkki Varustamo Raamattukoulu
HIS 2 – Eurooppalainen ihminen
Katso Aitolasta lisää:
1.4. ROOMALAINEN MAAILMA s. 35–52
Teollisuustyöläisten elämää
Rooma Klikkaa kissaa, niin aloitetaan!
Antiikin aika: Antiikiksi kutsutaan aikaa n eKr. – 500 jKr., eli antiikin Kreikan ja Rooman kukoistuskausia. Miksi nämä kaksi voimakasta kulttuuri-
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Rooman kaupunki ja väestö:
Estetiikka on filosofian kauneutta ja taidetta tutkiva osa-alue.
Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
Antiikki 600 eKr.-400 jKr. Jaetaan Kreikan aikaan 600eKr.-200eKr. ja Rooman aikaan 200eKr.-400jKr. Antiikin kirjallisuus jaetaan epiikkaan, lyriikkaan.
Raamatun tekstien valossa.VKR.
Kirjallisuuden opetuksen l ä hestymistapoja ekstensiivinen vs intensiivinen, kronologinen vs temaattinen sek ä humanistinen vs instrumentaalinen l ä hestymistapa.
TÄHDISTÖT Tähtitaivas on jaettu 88 tähdistöön.
Rooma.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Luuk. 2:1-3 Luukkaan evankeliumin toisen luvun alkupuoli lienee eräs Raamatun tunnetuimpia kohtia: jouluevankeliumi. Tuttuun tekstiin on hyvä syventyä.
ANTIIKIN SUURET FILOSOFIT
 Syntyi Espanjassa.  Hänen isänsä oli Espanjan armeijan kapteeni  Cortés oli äitinsä puolelta inkavaltakunnan kukistaneen löytöretkeilijä.
Syytön tuomittavana Matt. 27: 11 – 31 Mikko Haapasaari.
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Rooma.
Niccolò Machiavelli Historian kirjoittaja, joka otti laajan esimerkkiaineistonsa vanhan Rooman historiasta. Firenzen kaupungin sihteeri ja.
Koulutuksen laadun kehittäminen
Antiikin Kreikka.
Vuorovaikutusdraama Katri Karasma. Hamletin lukemisen alkumotivointi Jake kävi seitsemän viikon ajan näytelmän tekstin läpi sanasta sanaan.
Antiikin Rooma: 1) Mitkä tekijät selittävät Rooman nousun Välimeren alueen mahdiksi?
Kelttiläinen mytologia
Villapuseron tarina Sari Taimi.
JEESUKSEN LAPSUUS.
» Venäjän kaksijakoisuus: rikkaat ja köyhät » Huono sotamenestys » Epäluottamus hallitsijaa kohtaan » Nälkä ja puute » Vaikutusmahdollisuuksien puute.
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Dionysos – kultti: Dionysos Kreikkalainen viinin ja hurmoksen jumala, jonka palvonta lupasi yksilöllistä pelastusta. Hänet samastettiin Bacchukseen, roomalaisten.
Antiikin Rooma s
Euroopasta tuli Eurooppa noin 370 – 1500 jKr.
Neitsyt Maria.
Papisto turvaa jatkuvuuden
Rooman laajentuminen ja kaupunkielämä. Rooma oli aluksi pieni kylä. Sotien myötä Roomasta tuli Välimeren laajuinen hallitsevan imperiumin keskus. Rooman.
ROOMAN HISTORIAN VAIHEITA Hi1-KURSSI © Toni Uusimäki 2016.
KRISTINUSKON ASEMA ROOMAN VALTAKUNNASSA Luku 2 – Ydinsisältö.
Antiikki n. 800eaa-500jaa.. Tietoa antiikin ajasta -Antiikin aika kukoisti pääasiassa Kreikassa ja Roomassa -Koko länsimainen sivistys ja yhteiskunta.
ANTIIKKI Rooma. Rooman kaupunkikulttuuri  Kreikkalaiset politikoivat, roomalaiset huvittelivat  Roomalaiset ennemminkin insinöörejä kuin tieteilijöitä.
Bysantti Itä-Rooma keskiajalla. Bysantin perustana Jatkoi roomalaista kulttuuria Rooman jakautuessa 395 Jatkoi roomalaista kulttuuria Rooman jakautuessa.
Hellenistinen kulttuuri ( eKr.) kulttuurisynteesi kreikkalaisen maailman ja Lähi- sekä Keski-Idän kulttuurien välillä kreikan kieli leviää koko.
UUSI TESTAMENTTI UE1 LAJM. Uuden testamentin maailma.
KRISTINUSKON LEVIÄMINEN JA HAJAANTUMINEN Luku 4 – Motivointi 1.
KONSTANTINOLAINEN KÄÄNNE
ROOMAN TALOUS, YHTEISKUNTA JA TUHO Toni Uusimäki 2016.
Kreikkalainen kaupunkivaltio Roomalainen kulttuuri
Roomasta tuli suurvalta
Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot
ANTIIKIN KREIKAN ARKKITEHTUURI
TUHATVUOTINEN KESKIAIKA
ANTIIKIN KULTTUURIHISTORIAA
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
KRISTINUSKON LEVIÄMINEN JA HAJAANTUMINEN
Pompejin kaupunki Pompeji oli roomalainen kaupunki Campaniassa. Se hautautui Vesuviuksen purkauksessa vuonna 79. Pompeji on ollut laajojen arkeologisten.
RoOMAsta tuli SUURVALTA
5. Pyhien kirjojen tausta ja synty
Kuningaskunta – tasavalta – keisarikunta
Title Layout Subtitle.
III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus
Bysantti.
Rooman historian jaksot
Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä
Bysantti.
Esityksen transkriptio:

Rooman mytologia Henkka

Tietoa Roomalainen mytologia tarkoittaa antiikin Rooman tarustoa. Se oli saanut voimakkaita vaikutteita kreikkalaisesta mytologiasta. Rooman perustamistarinan mukaan Rooman kaupungin perustivat Romulus ja Remus. Romulus ja Remus olivat veljeksiä, ja taru kertoo, että heidän äitinsä oli Alba Longan kuninkaan Numintorin tytär, papitar Rhea Silvia, ja heidän isänsä sodanjumala Mars. Rhea Silvian olisi papittarena pitänyt olla naimaton, mutta kun hän sai kaksoset, vauvat hylättiin korissa Tiberjokeen. Eräs susiemo oli tarun mukaan ottanut Romuluksen ja Remuksen huostaansa ja kasvattanut aikuisiksi. Rooman keisariaikana runoilija Vergilius kirjoitti keisari Augustuksen toiveesta Roomalle ja Augustuksen suvulle sankarieepoksen Aeneis, joka kytkeytyi kreikan mytologiseen tarustoon ja etenkin Troijan sotaan. Vergiliuksen mukaan Troijan hävityksestä pelastunut sankari Aineias perusti roomalaisen sivilisaation Italian niemimaalle saatuaan jumalilta siihen kehotuksen.

Romulus ja Remulus

Linkkejä http://historianet.fi/testit/testaa-tietosi-roomalaisten-jumalat