ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä. Hankkeen tavoitteet Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja määritteleminen Tuotteistaa ja mallintaa verkostoyhteistyössä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
VERSOT – Verkkosuomea maahanmuuttajille –
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA
Sosiaalityö Tornio Saalismaa Seija, Karjalainen Sirpa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
TL 4 -projektien työkokous Porissa
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Työseminaari III , Kuopio Kun opiskelu ei kiinnosta, mitä oppilaitoksessa voidaan tehdä – kokemuksia ja näkemyksiä.
Jämsän ammattiopisto, aikuiskoulutus
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
PK-YRITYSTEN HSE-PALVELU Yrityksen kehittämispalvelu, josta yritys saa apua  terveys- (Health),  turvallisuus- (Safety) ja  ympäristö (Environment)
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Erilaisten oppijoiden huomioiminen koulutuksenjärjestäjän strategiassa
Varsinais-Suomen koulutusstrategia 2015+
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen- tavoitteista näkyviksi teoiksi KOKKOLASSA Sedu Seinäjoki ammattistartti.
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Perheyrittäjyys sosiaali- ja terveysalalla Sari Rissanen, professori
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
INTIA VERKOSTO JA SKILLS Lajipäällikköpäivät Tapio Kattainen.
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
ENO – ENNAKOIVA OHJAUS TYÖELÄMÄSSÄ Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Tarja Liljeroos.
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Innova Länsi-Suomen akk
Teini MINNO esiselvitys ( S12538) ohjausryhmän kokous IV Laura-Maija Hero Projektipäällikkö Tulokset Laura-Maija Hero
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
Ohjaus seminaari Jyväskylä Tuija Rantanen & Anne Vaahtio Innova Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskus Verkottuva kumppanuus aikuisohjauksessa.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Tervetuloa Versolaan oppimaan ammattisuomea!
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Siirtymät sujuviksi- hanke SISU PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma.
Itä-Uudenmaan Opin Ovi Läroporten i Östra Nyland Hankkeen esittely.
AMMATTIKOULUTUKSEN JOHDON SEMINAARI #SAJOLIIKKEESSÄ ELINA OSTELA-PYHÄLÄ KEHITYSJOHTAJA, SENIOR PARTNER
DIGIJOUJOU Suomen ja ruotsin kielen joustava oppiminen ja ohjaus tulevaisuuden työelämän tarpeisiin Tavoite: Uusi digipedagogiikka, joustavat opintopolut.
KOHTAAMO – Ohjaamojen ja nettiohjauksen kehittämisen tuki
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Kohtaamon tuki Ohjaamoille Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Asiakasosallisuusryhmä Rovaniemen osahankkeessa
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Ulkomaalaiset Lapissa
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Ammattistartin opiskelijoiden sijoittuminen eri aloille 2008
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
RR-info Timo Ollila Timo Ollila
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Esityksen transkriptio:

ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä

Hankkeen tavoitteet Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja määritteleminen Tuotteistaa ja mallintaa verkostoyhteistyössä työelämälle suunnattuja ohjauspalveluja ja varmistaa niiden tasalaatuisuus

Hankkeen tavoitteet Edistää ohjausammattilaisten, ammatillisten opettajien ja muiden työelämätoimijoiden yhteistyötä Asiakaslähtöisyyden, kysyntälähtöisyyden ja työpaikkakohtaistamisen edistäminen

Toimijat •Paikallinen ja alueellinen verkosto •Ammattialan verkosto •Valtakunnallinen verkostotyö

Ammattiala verkosto –Kauppa ja hallinto: Turku, Kiipula, Salpaus, Takk –Logistiikka, varastoala ja kuljetus: Edupoli, Takk, Kouvola, Huittinen –Metalliala: Innofocus, Valkeakoski, Pohjois-Karjala –Ravintola-ala ja puhdistuspalveluala: Forssa, Seinäjoki, Amiedu –Sosiaali- ja terveysala: Innova, Pohjois- Satakunta/Kankaanpää –Sähköala, rakennusala ja ympäristö: Hyria, Timali/Raisio, Vaasa Tampereen Aikuiskoulutuskeskus 5

Valtakunnallinen verkostotyö 18 partneria ohjausryhmän työ seminaarit levittäminen

Tulokset Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja nimeäminen sekä niihin uudenlaisten, innovatiivisten ratkaisujen ja välineiden kehittäminen Ohjauspalvelujen mallintaminen työelämän tarpeisiin Työpaikkakohtaiset käytännön työvälineet ja välineiden käyttäjien kouluttaminen

Vaikutukset Aikuisten ohjauspalveluiden vastaaminen yritysten ja työelämästä nouseviin tarpeisiin Työntekijöiden ohjautuminen oikeisiin paikkoihin Työvoiman saanti työpaikoille ja rekrytoinnin kestävyys Ammatillisen osaamistason kohoaminen Katkeamaton ohjaus- ja neuvontapalvelujen ketju Kestävien kumppanuussuhteiden syntyminen Tukiverkko työelämän edustajille ja opiskelijalle/tutkinnon suorittajalle