Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Advertisements

Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Heijastuksia elämästä
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Kirsi Juva1 MILLAINEN KOULUTUS VALMENTAISI 2020-LUVUN TÖIHIN? Koulutuksen tulevaisuudennäkymät Pohjois-Savossa Jarmo Immonen
Jumalan kanssa.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Kyselyyn vastasi:Espoo 23/25 Kirkkonummi3/4 Kauniainen0/1 Ilman jatko-opiskelupaikkaa jääneet nuoret Kesäkuu Espoo146 Kirkkonummi20 3 koulua, joissa kaikki.
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Keskustelun vetäjän tukiaineisto Diat ja muistiinpanosivut.
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
NALLE PUH.
STARTTI PAREMPAAN ELÄMÄÄN!
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
ARVOT Johtaa parempaan (Kohti hyvää elämää) Suojelee Suuntaa toimintaa (Tiedetään mihin pyritään) Yhteinen käsitys suunnasta (Pelisääntöjä) Selkeä rakenne,
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
Riippuvuus tupakoinnista
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Hyvä vapaa-aika -kehittämis- ja tutkimushanke 2013–2017 Projektipäällikkö Eeva Ahtee Tutkija Anna Anttila Nuoriso-ohjaajat Mirkka Kesti-Helia & Jaakko.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
PÄTKÄ MIKON KOULUPOLKUA NIVELVAIHEESSA – KUVITTEELLINEN ESIMERKKI PERUSKOULUSTA Sanna Multala
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Elämä.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Vammaisten ihmisoikeudet Kommenttipuheenvuoro Esa Kalela Kuuloliiitto.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Riippuvuus tupakoinnista
Palautteen antaminen esityksen tavoitteen toteutuminen
Yhteysopettajakoulutus
Riippuvuus tupakoinnista
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Pirkanmaan koulutus- ja työmarkkinoiden tulevaisuus Tulevaisuus Pirkanmaalla -ennakointikoulutus Jari Järvinen Foredata Oy
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Eveliina Karjalainen.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Esityksen transkriptio:

Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen

 Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat kasvavan keskiluokan pienentyessä.  Taloustilanne näkyy myös nuorten arjessa, sillä vanhempien jäädessä työttömiksi perheen taloudellisen tilanteen lisäksi kärsivät jäsenten kaikki muutkin elämänalueet ja usein kuvaan astuvat esimerkiksi päihderiippuvuudet ja mielenterveysongelmat. Mahdollisesti myös nuorella.

 Kun perusarkikaan ei suju, on vaikea keskittyä mihinkään muuhun. Jos sängystä ylös nouseminen on ylivoimaista, koulu tai työ ei kiinnosta senkään vertaa. Mahdolliset harrastukset ja ihmissuhteet kärsivät.

 Toisaalta myöskään toisella kasvavalla luokalla ei välttämättä mene aivan niin hyvin kuin miltä näyttää.  Opiskelu, työpaikka tai aktiivinen vaikuttaminen eivät vielä takaa elämälle suuntaa.  Stressi voi olla valtava jo hyvinkin nuorilla, eikä ahkeruus tai lahjakkuus tunnu enää takeelta mistään.

 Tuloeroista ja muista tekijöistä huolimatta kaikkia nuoria tuntuu vahvasti yhdistävän huoli tulevaisuudesta ja elämän päämäärättömyydestä.  Töitä ei tunnu löytyvän kenellekään ja päivittäin kuulee täysin käsittämättömiä uutisia, joiden vaikutusta omaan elämään on lähes mahdotonta arvioida.  Valtioita on konkurssin partaalla, hallituksia halvaantuneena ja kaikkialta lomautetaan väkeä jatkuvasti.

 Välivuosia tulee, kun ei uskalla ottaa vastaan epämieluisia paikkoja edes väliaikaisesti, sillä se saattaa vähentää mahdollisuuksia ensisijaiseen hakukohteeseen seuraavassa haussa.  Monet mieluummin takaavat tuet mahdottomilla kohteilla ja jäävät ilman opiskelupaikkaa, jos oma suosikki ei tärppää. • Opiskelumotivaatiota on vaikea pitää yllä, kun oma ala pitäisi tietää yhä nuorempana ja yhden suunnan valitsemisen jälkeen siitä toiseen vaihtaminen tehdään jatkuvasti vaikeammaksi.

 Yhä useampaa nuorta pelottaa. Tulevaisuus ei ole toivoa täynnä vaan ahdistava ja epävarma.  Aikuisia tarvitaan enemmän kuin koskaan yksinkertaisesti kertomaan, että tästäkin kyllä selvitään. Nuoret tietenkään eivät sitä myönnä.  Nyt on hyvä hetki kannustaa nuoria opiskeluun, jotta työllisyystilanteen parantuessa heillä on mahdollisimman hyvät saumat työpaikkaan. Jos toisen asteen ja jopa korkeakoulun suorittaneilla on vaikeuksia löytää töitä, se ei varmasti ole ainakaan helpompaa, jos peruskoulukin jää kesken.

 Nuoret eivät kaipaa holhousta, vaan tukea, neuvoja ja kannustusta. Nuorisotyön rooli on tässä usein ratkaiseva, erityisesti, jos muita luotettavia aikuisia ei ole.  Yksikin oikea ihminen oikeaan aikaan voi olla se merkittävä tekijä, jolla nuori saa elämäänsä jälleen suuntaa ja tarkoitusta!