Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YMPÄRISTÖTAIDE PUBLIC ART YHTEISÖTAIDE OSALLISTAVA TAIDE
Advertisements

Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi.
Kotiseutumme luontoa.
AMKIT & Linnea2 – konsortioiden kustannustenjakoryhmä Tilanne / VP.
Seija Kulmala Sisällysluetteloiden tallentaminen Oulun yliopiston kirjastossa Sisällönkuvailupäivä
TEKNILLINEN KORKEAKOULU KIRJASTO RefWorks-demo
Vaihtuvia e-kirjoja it-alalta
Voyagerin Universal Borrowing: käyttöpolitiikka Annu Jauhiainen Helsingin yliopiston kirjasto
 Monella tiedonalalla on oma erikois- tai oppilaitoskirjasto.  Suuri osa kirjastoista on kaikille avoimia.  Joissain kirjastoissa käynnistä on sovittava.
1 Internet tutkimuksen apuna Lauri Paltemaa, TY / 2003.
Isäntäluettelot 1500-luvulta 1700-luvulle
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Tikkurila 10 The City of dreams
MARC 21: MIKÄ MUUTTUU? Helsinki Kuopio
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt  Aiheen ja tiedonlähteen valinta  Haku- ja asiasanat  Tiedonhaun perustekniikka  Kirjastoverkon.
Puolalanmäen yläaste, Turku
Hankinta- ja kokoelmayhteistyö Lapin korkeakoulukirjastossa
Internet-tiedonhaussa tarvitaan  Hakukone tai tietokanta  Hakusanoja tai asiasanoja  Hakulause.
7/1/2014 E-aineistot: kartoitus ja käytönseuranta.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Kemian tietolähteet ( ) Kaija Sipilä Maria Kovero Kevät 2002.
OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT. LUOKKA JAVA ohjelma koostuu luokista LUOKKA sisältää metodeja molemmat sisältävät attribuutteja eli muuttujia.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Harjoitus 4, s. 62 MALLI: Kello Tiina nukkuu ja minä nukun myös.
Yliopistokirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut marraskuu 2010.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
 Monella tiedonalalla on oma erikois- tai oppilaitoskirjasto.  Suuri osa kirjastoista on kaikille avoimia.  Joissain kirjastoissa käynnistä on sovittava.
TIETOA JA TAITOJA TIEDONHANKINTAAN MARTOILLE. Johdantoa Mihin asiaan viimeksi hait tietoa tai olisit tarvinnut tietoa? Miten hait tietoa aiheesta? Mitä.
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
RefWorks-demo TKK Kirjasto. RefWorks-demon sisältö (1) Kirjautuminen Viitteiden siirto, kun tietokannassa ei ole siirtokuvaketta Viitteiden siirto, kun.
Tietoja kirjastosta löytyy kirjaston kotisivulta.
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Joel-niksit Keskivertoa paremmaksi tiedonhakijaksi 15 minuutissa KARELIA AMK, Kirjasto.
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Kirjasto ja tiedonhankinta
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan.
Asteri-auktoriteettitietokanta Minttu Hurme / KVP, tietojärjestelmät Fennica-Melinda työpaja
Lauri Viidan lapsuudenkoti
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt Aiheen ja tiedonlähteen valinta Haku- ja asiasanat Tiedonhaun perustekniikka Kirjastoverkon palvelut.
TIETOA JA TAITOJA TIEDONHANKINTAAN: Marttaliitto ry:n ja Uudenmaan Marttojen toimiston henkilökunnalle.
OPAC vai WWW Miten elektroniset kausijulkaisut löytyvät? Kausijulkaisupäivä
Metropolian kirjasto oppimisen tukena. Häkkinen / Ylitalo-Kallio Mistä tietoa? Metropolian kirjaston kokoelmat ja www-sivut
Tiedonhakuopetus Nelli-portaali yleisesti
© 2010 IBM Corporation1 Sivustoalue  Internet sivu rakentuu sivustoalueista, jotka yleensä on jaoteltuna toiminnoittain osa-alueisiin.  Sivustoalueella.
TIETOA JA TIEDONHANKINTAA YRITYSTOIMINTASI TUEKSI: Tehoa tiedonhankintaan ja kirjastojen palveluita yrittäjille.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Voyagerin SIP2 toteutus Kirjastoverkkopäivät Ari Ahlqvist Bjarne Beckmann.
Tässä on kokoelma kaikista 8lk:lla tekemistäni töistä.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT. Sisällöt artikkeliviitetietokannat Arto ja Aleksi Elektroniset lehdet ePress, PressDisplay, Suoma ja Googlen lehdet.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT
Viittaustietoisku Diplomityötä varten.
1 Ohjelmointikielten varhaishistoria Esa-Matti Miettinen
HENRIK-tietokanta kirjahistoriallisen tutkimuksen apuna Esitys HENRIK-seminaarissa Tuija Laine.
Miksi tietokannattMyn1 Miksi tietokannat Esim. kirjastossa oli kortisto, joka koostui käsin täytettävistä arkistokorteista. Kortit oli järjestetty tekijän.
Auktoriteettitietokanta Asiantuntijakokoukset Laila Heinemann Kansalliskirjasto / Kirjastoverkkopalvelut.
Johdatus kasvatustieteisiin
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Mikroskoopin keksiminen ja mikroskooppityypit
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Aihehaku Aihehaulla etsitään tietynaiheisia kirjoja tai kausijulkaisuartikkeleita hakusanoja tai aiheluokkia käyttäen.
Modernismin tulo Suomeen
Terveisiä Lapista AMK-kirjastokokous Helsinki Susanna Parikka Lapin korkeakoulukirjasto.
Shibboleth-autentikointi WebVoyage Haka-käyttäjien kokoontuminen Arto Tuomi, CSC.
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Taidemusiikki ennen Sibeliusta
Books, Libraries and Open Access Avoimen tutkimuskirjallisuuden edistäminen Helsingin yliopiston kirjastossa Marjo Kuusela Helsinki University Library.
LAMK:n Melinda-kokemukset
Pirita Seitamaa-Hakkarainen Johdatus käsityötieteeseen
Saavutettavat tiedostot Miten tuottaa verkkoon Word-, PowerPoint- ja pdf-tiedostoja? Ymmärrän 2019 Kirsi Ylänne, saavutettavuusasiantuntija Johannes.
Esityksen transkriptio:

Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA

Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA Kirjastotietokanta on kirjojen tai lehtien tietojen tietokanta.

Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA Kirjastotietokanta on kirjojen tai lehtien tietojen tietokanta. Aikaisemmin kirjan tiedot tallennettiin luettelokorttiin ja kortit kortistoon.

Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA Kirjastotietokanta on kirjojen tai lehtien tietojen tietokanta. Aikaisemmin kirjan tiedot tallennettiin luettelokorttiin ja kortit kortistoon. Atk-tietokannassa kirjan tiedot, viitteet tallennetaan tietueeseen. Kortistoa kutsutaan kirjastotietokannaksi. Kirjastotietokanta on viitetietokanta.

Viitetietokanta vs. Kokotekstitietokanta •Kirjastotietokanta sisältää viitteitä kirjoihin tai lehtiin. Siinä ei ei ole kirjojen tai lehtiartikkelien tekstejä. •Tekijä(t):Rinne, Risto •Nimeke:Johdatus kasvatustieteisiin / Risto Rinne, Joel Kivirauma, Erno Lehtinen ; [kuviot: Eila Sinivuori] •Painos:5. uud. p. •Julkaistu:Porvoo Helsinki : WSOY, 2004 •Ulkoasu:268 s. : kuv. ; 24 cm •ISBN: (nid.) •Asiasana:kasvatustiede, (ysa)historia, (ysa)oppihistoria, (ysa)koulutus, (ysa)kasvatushistoria, (ysa)kasvatusteoriat, (ysa)kasvatus, (ysa)kur kas •Kokotekstitietokannassa on kirjojen tai lehtiartikkelien koko sisältö tekstinä. •Ensimmäinen luku • Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ympäristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja. Peltojen alla on niittu, apilaäyräinen, halkileik­kaama monipolvisen ojan; ja runsaasti antoi se heiniä, en­nenkuin joutui laitumeksi kylän karjalle. Muutoin on ta­lolla avaria metsiä, soita ja erämaita, jotka, tämän tilustan ensimmäisen perustajan oivallisen toiminnan kautta, olivat langenneet sille osaksi jo ison jaon käydessä entisinä aikoina. Silloinpa Jukolan isäntä, pitäen enemmän huolta jälkeentulevainsa edusta kuin omasta parhaastansa, otti vastaan osaksensa kulon polttaman metsän ja sai sillä keinolla seitsemän vertaa enemmän kuin toiset naapurinsa. Mutta kaikki kulovalkean jäljet olivat jo kadonneet hänen piiristänsä ja tuuhea metsä kasvanut sijaan. - Ja tämä on niiden seitsemän veljen koto, joiden elämänvaiheita tässä nyt käyn kertoilemaan.

Volter-tietokanta •Turun yliopiston kirjaston kirjastotietokannan nimi on Volter. Se toimii Suomen korkeakoulujen Linnea- nimisessä tietoverkossa. •Kirjailija Volter Kilpi oli Turun yliopiston kirjaston ensimmäinen ylikirjastonhoitaja. •Ylikirjastonhoitaja ( ) Volter Kilpi tarkastelemassa vanhaa Fennica- kokoelmaa. Kuva Phoenixin kirjaston holvista 1930-luvun alkupuolelta. /Turun Sanomat

Volter-, Linda- ja Arto –tietokannat käyttävät samaa ATK-kirjastojärjestelmää. Ohjelmisto ja tietokannat toimivat Tieteellinen laskenta Oy:n (CSC) tiloissa Espoossa. Voyager: Integrated Library System yliopistokirjastojen yhteistietokanta universitetsbibliotekens samkatalog Union Catalogue of Finnish University Libraries kotimainen artikkeliviitetietokanta referensdatabas över finländska artiklar Reference Database of Finnish Articles

Teoksen nimi Hakusana(t): Johdatus kasvatustietei Johdatus kasvatustieteisiin Johdatus kasvatustieteeseen

Omat tiedot, lainojen uusinta, aineistopyynnöt

Asiakastiedot ja lainojen uusinta