Koskikatu 1 ● Joensuu ● puh (013)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ITÄ-UUSIMAA
Advertisements

NUORTEN SYÖMISHÄIRIÖT
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
Potpuri Pereen päiväkodissa
Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Vantaan nuorisojärjestöt ry Vannu Perustettu huhtikuussa 2006.
1 EU:n tuki ystävyyskuntatoiminnalle 2006 ehdotuspyyntö ja tulevaisuuden perspektiivit Helsinki, Risto Raivio johtava hallintovirkamies.
Kuntamarkkinat Helsinki
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
EUREGIO KARELIAN KARELIA EXPERT MATKAILUPALVELU OY Karelia Expert Matkailupalvelu Oy on Pohjois- Karjalan matkailun.
Popkatu-yhdistys Ari Tarkiainen, Kajo- seminaari
2 Etelä-PohjanmaaOsaa-Uskaltaa-Menestyy Etelä-Pohjanmaan liitto - Merkittävimmät EU-ohjelmat Etelä-Pohjanmaalla ohjelmakaudella : Länsi-Suomen.
Projektiassistentti Sanna Hälvä Luovien alojen Kaakkois-Suomen kehittämisstrategia -hanke –
Tulevaisuuden kylä -seminaari Nakertaja PUOLANKA ESIMERKKI Kylien välinen yhteistyö Yhteiset kyläsuunnitelmat Yhteinen kylähanke Simo Kemppainen.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Henkilöliikenteen muutos kuntien näkökulmasta Lieksa Heikki Viinikka Pielisen Karjalan joukkoliikennekoordinaattori.
Maaseudun palvelut - naisnäkökulma Maarit Sireni, Karjalan tutkimuslaitos Maaseudun palvelujen ja hyvinvoinnin tutkijoiden tapaaminen Jyväskylä
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste
Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä.
Päijät-Hämeen kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka tukee kyliä ja rakentaa yhteistyötä.
METSÄALAN PERUSTUTKINTO
PTH yksikön ja ESH:n välinen koulutusyhteistyö, Joensuun malli Koulutussuunnittelija Tiina Kauhanen, PKSSK
Jyväskylässä Kuntaliitoksen toteutuessa yhteispalvelupisteitä oli Vaajakoskella, Palokassa, Taulumäellä, Kuokkalassa ja Korpilahdella. Säynätsalon aluetoimisto.
MUUTOKSESSA MUKANA Monikulttuurisuushanke 9/2008 – 1/2011 Maaseudun Sivistysliitto Pohjois-Suomen aluekeskus.
palomestari Jukka Taskinen
Koha Pohjois-Karjalassa
Maahanmuuttostrategia
Kunnan ja järjestöjen yhteistyö Työryhmä
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
Paikalliskulttuuri elämään -seminaari Juuret ja Siivet –hanke 15. 6
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Maaseudun kehittämisyhdistys ry Rauman seudun ja Vakka-Suomen 7 kunnan alueella toimiva leader-ryhmä, johon kaikki voivat liittyä jäseniksi!
Neoliittinen vallankumous ja korkeakulttuurien synty
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Vanhempainilta Sari Vahtera ja Anne Mattsson
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA 2010 Suomalaisin Suomi – viihdy ja voi hyvin.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum.
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Miten tästä eteenpäin? Teemme yhdessä Pohjois-Karjalan tulevaisuutta POKETTI-hankkeen loppuseminaari, Joensuu Jarno Turunen Pohjois-Karjalan.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUE POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖTERVEYS Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa,
Joensuun Mahdollisuuksien tori Taitokorttelissa.
Itä-Suomen alueverkosto
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
Nuoret kunnan päätöksenteossa
* Veroprosenttia nostettiin vuodelle 2015 ** sis. kiinteistöveron
Siun Soten kantaluvun tarkistaminen
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Toimipaikat päätoimialoilla Ilomantsissa 2013–2015
Kehittämisen painoalueet kunnissa
TUTORINA TOIMIMINEN TUTOR!
Cultura Yhdistävä tekijä
Digituki Pohjois-Karjala
Järjestöjen ja kuntien kumppanuus – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalasta
Teemahankkeet rahoituskaudella
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Autismiliitto ry.
Esityksen transkriptio:

Koskikatu 1 ● 80100 Joensuu ● puh (013) 220 140 www.taitokortteli.fi Taito ja taide näkyvät kädenjäljessä, pohjoiskarjalaisuus parhaimmillaan vieraanvaraisuudessa. Taitokorttelissa yhdistyvät pienet putiikit, Kauppaneuvoksen kahvilan tuoksut ja tekemisen mahdollisuus. Taitokortteli on Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry:n vuoden 2006 toukokuussa perustama käsityö- ja kulttuurikeskus puutalokorttelissa Joen­suun kaupungin ydinkeskustassa. Taitokortteli on ko­konaisuus, jossa yhdis­tyvät taito ja taide sekä pohjoiskarjalaisuus. Taito­kortteli koostuu pienistä käsityö- ja lahjatavaratuotteita myyvistä putiikeista ja työpajoista, erilaisista palvelualojen yrityksistä, Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry:n taito­keskuk­sesta ja kauppaneuvoksen kahvilasta. Taitokorttelin kohderyhmiä ovat Joensuulaiset, lähikuntien asukkaat sekä kotimaiset että ulkomaiset matkailijat. Kävijöitä Taitokorttelissa oli vuonna 2007 n. 60 000. Kävijämäärä vuonna 2010 oli 200 000.

TAITOKORTTELI on ympäri vuoden toimiva kulttuuri- ja matkailukohde: 29 eri yritystä (tammikuu-09) Kolme erilaista taloa Aitta Viihtyisä piha-alue

Idea käsityökorttelista syntyi vuonna 2004. Taitokortteli avattiin toukokuussa 2006 ja se on ympärivuotinen matkailu- ja kulttuurikohde Vuonna 2010 korttelissa vieraili n. 200´000 kävijää.

Piha-aitta, siirrettiin Olssonin talon pihapiiristä, Malmikatu 1. Tiilitalo, kunnostettiin kevään 2007 aikana. Talossa toimivat Taito Shop, yhdistyksen kurssitoiminta, Joensuun Taiteilijaseuran Galleria kohina ja taidelainaamo sekä Valkoinen Tila ja Sarustiikka sekä Taidetakomo Tilikiila.

wkp

kahvila

Tiilitalo

wkp

Tiilitalo

Wanhan kaupungin Päivä

myymäläkuvat

wkp

Kutomo ja näyttely, käytävä

joulukylä

joulukuvat

Omia tuotteita – ja tapahtumia kehitetään koko ajan Omia tuotteita – ja tapahtumia kehitetään koko ajan. Viimeinen suursuosio saanut tuote on karjalainen suklaapiirakka joka on Taito Pohjois-Karjalan oma tuote. Käsityöneuvonta, kurssitoiminta ja käsityötaitojen ylläpitäminen ovat yhdistyksen perustehtäviä. Liiketoiminnan avulla perustehtävää voidaan ylläpitää. Kädentaidot ovat ”katoavaa kansanperinnettä” ja kädentaidot eivät enää siirry sukupolvelta toiselle, sen vuoksi yhdistyksen olemassa oleminen ja yhdistyksen toiminta on entistä tärkeämpää.

Taitokorttelia hallinnoi Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry Yhdistys on perustettu 1909 Kuuluu valtakunnalliseen käsi- ja taideteollisuusliittoon, Taito Groupiin Toiminta-ajatus käsityön edistäminen ja vahvistaminen elinkeinona, kulttuurina ja taitona Tehtävänä toimia linkkinä menneisyyden ja tulevaisuuden välillä Toimintaa kuudella paikkakunnalla Pohjois-Karjalassa: Ilomantsi, Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes ja Tohmajärvi Lisäksi Taito Shop myymälä Joensuussa Taitokorttelissa kahvila ja Kauppaneuvoksen puoti Omia mallistoja on tarkoitus kehittää koko ajan lisää. Olemme ajan hermolla mutta silti ei pintatrendien perässä

Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry:n rahoituksen muodostuminen Avustusten myötä yhdistys voi toteuttaa toiminta-ajatustaan: edistää käsityötä elinkeinona, kulttuurina ja taitona. Yhdistys on sillanrakentaja menneisyyden ja tulevaisuuden välillä. Tehtävänämme on tuoda käsityö ihmisten keskelle niin, että perinne jatkuu. Ilman kuntien ja valtion tukea tämä toiminta olisi mahdotonta. Pelkkä liiketoiminta ei voi ylläpitää opetusta ja neuvontaa, joka on väistämättä tappiollista toimintaa. Yhdistyksen tehtävänä on toimia juuri näillä alueilla. Käsityön on oltava eturivissä siinä missä urheilu ja taidekin.

Taito ja taide näkyvät kädenjäljessä, pohjoiskarjalaisuus parhaimmillaan vieraanvaraisuudessa.