Läpilyönti monipuoliseen toimintaan

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Helmikuu 2010 Etelä-Suomen Aluejoukkue Ensimmäinen askel tie huipulle.
Advertisements

YLÄKOULUTOIMINTA JA KOUVOLAN URHEILUAKATEMIA
Arvonlisävero kirjanpidossa
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Leena-Kaisa Nikkarinen Kaste-ohjelmapäällikkö,
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Urheilutoimitus ja -seurat
Seura- ja lajiliittoyhteistyö koulun näkökulmasta
Pelaajalisenssit ja minitiikeripassi Lisenssi-infon sisältö : • Ajankohtaista • Sporttirekisterin jäsenpalvelu • Hinnat ja vakuutus • Lisenssin.
PELAAJALISENSSIT JA HARRASTEPASSIT Lisenssi-infon sisältö: • Uudistukset kaudelle • Hinnat ja vakuutus • Lisenssin hankinta • Tärkeää.
RPS.
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
Power Cup - Maailman suurin juniorilentopalloturnaus Power Cup kerää yhteen nuoret lentopalloilijat, valmentajat, ohjaajat, seuratoimijat sekä perheet.
Innostaa, uudistaa ja yhdistää. Annetaan jokaisella lapselle mahdollisuus…
Tarinagolf ry, Nuoriso- ja valmennustoimikunta Tarinagolfintie 19, Siilinjärvi Ohjaajien palaveri
Tikkurilan Palloseura
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
GOLF HARRASTUKSENA Tietoa Vanhemmille
LEIJONAKIEKKOKOULU Pohjoinen alue Jari Huttu 1.
Talvikauden harjoittelu
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
Jouluturnaus Rauman Lukko E-03-junioreilla on ilo kutsua Teidät Pyörä-Nurmi jouluturnaukseen Raumalle Turnauksessa pelataan sekä AAA-
Pesäpallon Historia ja Kilpailutoiminta
Tutkintojen perusteet I II III I-tason tutkinto väh 50 h opintokokonaisuus Korkeakoulututkinnot Ammatilliset tutkinnot Laji- /toimialatutkinto suoritettu.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Kausi Alustus ● Nokian Torpedolla on tarkoitus käynnistää kaudelle oma kuntourheilujaosto, jonka tavoitteena on liikkua iloisella.
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
Pelaajalisenssit ja harrastepassit
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
Drop out-ilmiö SPL:n Turun piirin juniorijalkapallossa
 Kysely avoinna sivuilla www.pesis.fi  Kyselyyn saatiin 93 vastausta  Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään.
Pesäpallon juhlavuosi 2012 Koulukäynnit. Koulukäyntien konsepti 1. Koulukäyntien esittelydiat (liite) - Pesäpallon juhlavuoden tapahtumat - Pesäpalloseuran.
Kansallispelimme pesäpallon kouluvierailut Pesäpallon juhlavuosi 2012 Pesäpallo täyttää 90-vuotta 2012 (pesis.fi ja superpesis.fi) - Juhlavuoden.
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
T04-05 vanhempainpalaveri 28.9
LEIJONA-KIEKKOKOULU. LEIJONA-KIEKKOKOULU – MISTÄ ON KYSE? Seuroille suunniteltu kiekko- ja luistelukoulun toteuttamismalli alle 8 -vuotiaille lapsille.
Suomen Jääkiekkoliitto1 Länsirannikon alueen Tutortoiminta E2 – D1 ikäluokille kaudella
ALUEILTA, Etelä-Pohjanmaa Seinäjoki Hanna Iiskola-Kesonen.
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Strategia Hannu Ylinenpää Arctic Golf Finland ry.
Lasten päivähoito Kuntakyselyn osaraportti / Salla Säkkinen1 Lasten päivähoito 2013 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen.
FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma Kausi FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma 1.Pelaajat Pelaajaluettelo 2.Valmentajat Valmentajat/Yhteystiedot 3.Joukkueenjohtaja.
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
Porvoon Salibandyseura ry
TAITOJÄÄT JYVÄSSEUTU E2 – D1
”Mitä meillä jo on tehty”! Mitä ja miten haluamme jatkossa tehdä yhdessä (ja erikseen?) Valitut Jatkotoimenpiteet – toimintasuunnitelma 2015 – 2017 Yhteinen.
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
LKP/2006 ja nuoremmat Kausi BUDJETTI
NuPS T03 Pelaajapalaveri Joukkueen NuPS T03 pelaajat
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Suomen Pesäpalloliitto ry. PESISKOULU ON… Tarkoitettu 6-12-vuotiaille tytöille ja pojille Lähellä lasta oleva kesäinen harrastuspaikka Monipuolista liikunnallista.
Pelaajalisenssit ja harrastepassit Lisenssi-infon sisältö : Ajankohtaista Muutokset kaudelle Sporttirekisterin jäsenpalvelu Hinnat ja.
07 – Vanhempainilta Kauden avaus Kiekko-Vantaa Itä Ry.
Pelaajalisenssit ja harrastepassit
Harjoittelu ja pelaaminen tulevalla kaudella
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
Taustatietoa Kysely avoinna sivuilla
Liverpool international academy
Suomen Jääkiekkoliitto / Teemu Vanhala
Lentopalloa sarjajoukkueessa
Aluejoukkuetoiminta ”Minun ja sinun hyväksi”.
TFT Toimintalinja
talven hauska ulkopeli meille kaikille
Pelaajalisenssit ja harrastepassit
Suomen Jääpalloliitto Visio 2020 Erotuomarin polku
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
Juniorivalmentajapolku 1- taso: Seurailta
Esityksen transkriptio:

Läpilyönti monipuoliseen toimintaan

YHTEISET PALLOT – miksi ja mitä tehdään? Pesäpalloliiton ja Lentopalloliiton yhteinen hanke, Kasvatetaan lasten liikunnan kokonaismäärää ja monipuolistetaan harjoittelua lentopallo- ja pesäpalloseuroissa. Luodaan lapsille mahdollisuus liikkua ja kilpailla ympärivuotisesti. Tehdään kahden lajin harrastaminen junioreille helpoksi ja edullisemmaksi  yhteinen kilpailulisenssi

YHTEISET PALLOT – miksi ja mitä tehdään? Luodaan yhteistyötä ja toimintatapoja kahden lajiliiton välille Kesälaji ja talvilaji sopivat hyvin yhteen Lajeissa on yhtäläisyyksiä, jotka tukevan lapsen motorista kehitystä, mutta myös eroavaisuuksia, jotka auttavat monipuolistamaan harjoittelua Juniorilla on mahdollisuus kilpaurheilun ohessa myös harrastepelaamiseen toisessa lajissa.

YHTEISET PALLOT on yhteishanke Hanke käynnistetään viidellä alueella lentopallon aluejaon mukaan. OKM on myöntänyt hanketukea 60.000 euroa vuodelle 2014. Kokonaisbudjetti 98 000€. Hankkeelle haetaan jatkoa vuodelle 2015.

Yhteislisenssi Yhteislisenssi 2002 ja myöhemmin syntyneille Pelioikeus liitto- ja aluejohtoisissa lentopallosarjoissa sekä alueellisilla ja valtakunnallisilla pesäpalloleireillä Lisenssillä voi toimia tuomarina Hinta 80€, sis. aina vakuutuksen Erikseen ostettuna vakuutuksen kanssa (s.2002- 2004 – syntyneet ) 110€ Pesäpallossa jo myynnissä, lentopalloon tulee syksyllä

Toimintatapavaihtoehdot Pesäpalloseuran näkökulmasta Lentopalloseuran näkökulmasta Pesäpalloseura ottaa toiseksi harjoitusmuodoksi lentopallon Pesäpallon pelaajat ohjataan lentopalloseuran toimintaan Lentopalloseura ottaa toiseksi harjoitusmuodoksi pesäpallon Lentopallon pelaajat ohjataan pesäpalloseuran toimintaan Paikkakunnat, joilla ei ole kumpaakaan lajia: Jokin seura aloittaa uutena lajina joko lentopallon tai pesäpallon tai molemmat lajit Kunta aloittaa pesis- tai lentiskoulun

Mitä tukea on tarjolla seuralle? Starttivälinepaketti Koululentis- ja koulupesispäivät -> uusia harrastajia Sparraaja harjoituksiin tueksi Apua seuratukihakemukseen Joukkueenjohtajan opas Lajien koulutukset Etätuki

Välinehankinnat pesäpallo Lajiliitot hankkivat keskitetysti välinepaketit PPL ostaa 15 kpl pesispaketteja Välinepaketti sisältää: 10 tenavapalloa 4 mailaa 12 räpylää välinekassin

Välinehankinnat lentopallo Lajiliitot hankkivat keskitetysti välinepaketit SLeL ostaa 15 kpl lentispaketteja Välinepaketti sisältää 10 kpl Mikasa SKV-5 lentopalloja 10 kpl Mikasa MVA-400 lentopalloja Taitomerkki 1 ja 2 kansiot

Yhteenveto tuloksista 2013

Mitä olemme oppineet? Yhteistyö on voimaa varsinkin ovien avaamisessa. Toinen osapuoli tekee asioita hieman eri tavalla – siitä voi itsekin oppia. Sparraajia olisi saanut olla enemmän. Ihmiset tulee kohdata innon synnyttämiseksi. Ohjaajien rekrytointiin tulee keskittyä. Hyvin suunniteltu on jo melkein puoliksi tehty. Odottelemalla ei saavuteta  Rohkeasti yhteyttä ja toimintaa! Pelaaminen on innostanut (vaikka kilpailutoimintaan siirtyminen on vaikeaa)  pelejä / turnauksia tulee järjestää.

Valtakunnallinen organisointi Viisi aluetta lentopallon aluejaon mukaan Alueiden työparit: Pohjoinen: Harri Paadar + Kimmo Hirsilä Itä: Pertti Kulluvaara + Pirjo Mäkelä Pohjanmaa: Kirsi Martinmäki + Juha Kuoppala Etelä: Teemu Niemelä + Kirsi Forsell Länsi: Hanna Kanasuo + Maija Viljanen, Juha Antikainen (Varsinais-Suomi jatkaa omaa hanketta 2014 loppuun) Sparraajat Astuvat mukaan, kun toiminta alkaa ja lasta liikutetaan!

Tavoitteet kaudelle 2014 Syntyy 3 uutta starttia molemmille lajeille jokaisella viidellä alueella. = 30 uutta toiminnan starttia!!! Viisaat valinnat eli uudet startit kannattaa tehdä riittävän lähellä toisiaan. Jokaiselle alueelle löytyy oma lajisparraajansa. Jarrutella ei tarvitse, jos menee kovempaa…