Kuppa, hepatiitti B ja Trikomoniaasi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hiv ja aids.
Advertisements

Päihteiden käyttö ja tuberkuloosi
HIV-infektio tänään – Elämää ilman AIDS:ia? A 119
Seksuaalisuus Hiv-säätiö / Hiv-tukikeskus | vaihde |
Kansantaudit.
Elimelliset (orgaaniset) häiriöt
Diabetes s. 65 –
Diasarja Sukupuolitaudit
SEXMYTHBUSTERS tietovisa
Ruusu Jenni Pajulahti.
Tupakointi ja sen vaikutukset
Kappale 18 Tartuntataudit leviävät mikrobin välityksellä eliöstä toiseen. Tartuntataudit leviävät pisaratartuntana tai kosketustartuntana. Mikrobit pääsevät.
Sairasteluiden välttäminen
Tartuntataudit s
5. RUoANSULATUS-ELIMISTÖ
SÄDEHOITO.
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Ennenaikainen siemensyöksy
Allergiat.
DIABETES.
KEINOT TARTTUVIA TAUTEJA VASTAAN
Osteoporoosi Sarita ja Marleena.
Sydän- ja verisuonitaudit
Karita, Milia, Aino, Iina ja Kirsi
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Hypoglykemia eli alhainen verensokeri
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
Sukupuolitaudit ja raskauden ehkäisy.
Masennus eli Depressio.
Sydän- ja verisuonitaudit
Afrikan AIDS tilanne Niko Köykkä & Roosa Helander.
LAKI LÄÄKETIETEELLISESTÄ TUTKIMUKSESTA 488/1999 Julia Soudunsaari 2b.
Hanna Lounela LINTUINFLUENSSA NEWCASTLEN TAUTI.
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
HIV JA AIDS. Mikä on HIV? Human Immunodeficiency Virus, suomeksi ihmisen immuunikatovirus aiheuttaa pysyvän infektion, jonka seurauksena elimistön puolustusjärjestelmään.
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
IMMUNITEETTI puolustuskeinomme. Syöpäsolut ja mikrobit ovat uhkana elimistölle.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Consent, kommunikaatio ja turvaseksi Feministinen foorumi Feministinen harrasteyhdistys Vattu Eppu, Leeni, Ree.
Käden infektiot.
BMI = painoindeksi= paino/(pituus x pituus metreinä) Body Mass Index eli painoindeksi on ainoastaan viitteellinen väline painon arvioimiseen. Se ei ole.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Keuhkokuume ja virtsatieinfektio
Mielenterveyden häiriöt
Vrt. Tartuntatautien osuus kuolinsyynä…
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Epilepsia.
7 Itsehoito ja hätäensiapu
7. Taudit ja tuholaiset.
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Onko meillä syytä olla huolissaan?
IHOSYÖPÄ.
SYÖVÄLLE ALTISTAVAT MIKROBIT
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
Syöpä.
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Paksusuolensyöpä.
Angiina.
Haihtuminen.
Vesirokko.
Raskaus ja HIV Tekijä Tuuli Hämäläinen.
HIV -Mikä on human immunodefiency virus? -Miten se tarttuu?
IHOTTUMAT.
NAISTEN TERVEYSILTA Seksuaaliterveys
NAISTEN TERVEYSILTA Seksuaaliterveys
Immuunikato: HIV-infektio; Human immunodeficiency virus - eteneminen hoitamattomana Oireeton/vähäoireinen jakso- suurin osa infektoituneista soluista imukudoksiin,
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Kuppa, hepatiitti B ja Trikomoniaasi

Trikomoniaasi Taudin aiheuttaja: Sen aiheuttaa Trichomonas vaginalis – niminen loinen. Tauti tarttuu usein seksikontaktin kautta, mutta tartunta voi mahdollisesti tarttua myös yleisestä vessasta. Oireet: Jopa puolelle tartunnan saaneista ei koe minkäänlaisia oireita. Oireisen taudin itämisaika vaihtelee muutamasta päivästä neljään viikkoon. Yleisimpiä oireita ovat: omituista vuotoa vaginasta (ohutta, keltaista, vihreää tai kalanhajuista vuotoa vaginasta), kutiava tai aristava vagina, kivulias virtsaaminen ja miehillä voi esiintyä epätavallista vuotoa tai peniksen arkuutta. Hoito: Loisista ja infektiosta pääsee eroon antibioottikuurin avulla. Seksuaalista kanssakäymistä on vältettävä hoidon päättymiseen saakka! Yleisyys Suomessa: Trikomoniaasi on nykyään Suomessa varsin harvinainen, mutta muualla maailmaa taas todella yleinen. WHO on jopa arvioinut sen maailman yleisimmäksi sukupuolisairaudeksi.

Hepatiitti B Maksatulehdus, joka johtuu kun virus lisääntyy maksasoluissa. Hepatiitti B:n itämisaika on noin 4-6 viikkoa. Sen oireita on esimerkiksi ruokahaluttomuus, pahoinvointi, kuume ja pahimmillaan ihon keltaistuminen. Se saattaa aiheuttaa myös maksatulehduksia. Se tarttuu veren, tai yhdynnän kautta elimistöön. Se saattaa lisää myös maksakasvaimen riskiä. Hoitona toimii rokote. Suomessa hepatiitti B:n tapauksia tulee joka toinen vuosi 350 lisää.

Kuppa Mikä aiheuttaa: Kuppaa aiheuttaa spirokeettabakteeri Treponema pallidum. Tarttuu ihmisestä toiseen sukupuoliyhteydessä ja se voi tarttua myös äidiltä sikiöön istukan kautta. Oireet: Ensimmäiset oireet ilmaantuvat 3 – 4 viikon kuluttua tartunnasta, niistä aiheutuu sukupuolielimiin kova, aristamaton haavauma, ja myös imusolmukkeet turpoavat. Ihminen myös väsyy herkästi ja ihossa voi olla värimuunnoksia ja kohoumia. Tarttuvuus voi säilyä jopa pari vuotta Hoito: Ilman hoitoa kuppa voi aiheuttaa vuosien kuluttua myöhäisoireita, kuten halvauksen, verisuonivaurioita tai mielialahäiriön. Kupan hoitoon on käytetty jo 50 vuotta penisilliiniä ja se on yhä paras ja tehokkain tähän tautiin pureva antibiootti. Yleisyys suomessa: Kuppa oli yleinen Suomessa vielä 1900 – luvun alussa, mutta valistuksen ja antibioottien ansiosta vuosittaiset tartunnat laskivat. Matkailu ja lähialueilta, kuten Venäjältä saadut tartunnat ovat kääntäneet kupan taas nousuun.

Tekijät: Anuer, Riina ja Netta Lähteet: http://www.sukupuolitauti.info/sukupuolitaudit/trikomoniaasi http://www.durex.com/fi-fi/sexuallifestyle/sti%27s/pages/trichomoniasis.aspx http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=tes00012 VIRTAA – Terveyden perusteet