Liiketalous Java mobiililaitteissa – Java ME. Liiketalous Java-ohjelmointikieli • Maailman suosituin ohjelmointikieli (Tiobe-index) • Kehittäjä Sun Microsystems.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

WordPress- koulutus Kaarinan & Espoon NKK.
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
JavaFX © Reino Aarinen, 2007.
Arvioitavat kohdat Nielsenin mukaan – heuristinen lista
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Stored Procs Pientä ja yleistä asiaa monelta eri kantilta.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
1 Java-kieleen pohjautuvien ohjelmien käyttökohteita Ohjelmat Appletit JavaBeans JavaScript Java Server Pages (JSP) Java Servletit J2ME, mobiililaitteet.
Pia Hietala Annemari Siro Sirpa Tahvanainen
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
Bloggaa! Wordpress-blogialustan käyttö Antti Huttunen.
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Pupesoft myyntireskontra
Ubuntuun LAMP server sekä Samba tiedostonjako palvelu.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Next Generation Mobile Java Mediatekniikan seminaari Tommi lehto.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Symbian ohjelmointi Harjoitustyöt Juha Turunen
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Java-ohjelmointikieli -Javasta ohjelmointikielenä -ohjelmontivälineistä -opasteista.
Turvallinen internetin käyttö
Ennen asentamista  Autentikointilähde LDAP, SQL-tietokanta…  Autentikointimetodi Olemassa oleva kirjautumisjärjestelmä (Pubcookie, CAS…) Uusi autentikointijärjestelmä.
Vapaa aihe Kysymykset.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Liferay Portal © Reino Aarinen, Liferay Portal Olemassa jo Liferay Portal 4.3.0rc1. Tässä asennettu Liferay Portal Liferay on avoimeen.
Tilastomatematiikkaa verkossa - Pythagoras-oppimisympäristö
4-Tietokantaohjelmointi Teuhola Tietokantasovellusten ohjelmointi Taustaa 4.1. Relaatioskeemaa täydentäviä piirteitä 4.2. Sulautettu SQL, Java.
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia
Pelien -ohjelmointi Syksy 2007 Vapaavalintainen opintojakso 3 op. ITP8TM003.
Kuinka niitä käsitellään
HAJAUTTAMISEN IDEAA SEPPO RÄSÄNEN SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU TERVEYSALA, KUOPIO Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op.
IHANAT APPIST ja MONIPUOLISET MOBIILIT Ei takerruta protekniikkaan Syventäjä, ei itsetarkoitus Aina syntyy uutta Jo valokuva tuo mahdollisuuksia; kävelyt,
Lomakkeet © Reiska, Lomakkeet Varsinkin Web-sovelluksia ajetaan täyttämällä sivulla lomake ja lähettämällä tiedot palvelimella olevan Web-sovelluksen.
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia 2011,2012.
XHTML-perusteita Teppo Räisänen
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Kuvahaku internetistä ja kuvien laillinen käyttö.
K IDS P LACE – P ARENTAL C ONTROL Eetu Suokas, Toni Nieminen & Topi Ruokanen.
Aihe: J2ME Log4J Esittäjä: Lokki-projekti Pvm: Loppuesittely.
JavaStation haastaa PC:n oppilaitoksissa Pasi Häkkinen TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio Multimedian monet muodot, Tampere-talo.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Tietokoneiden luokitus E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e Prentice Hall © 2010.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Kesäteattereiden matkapuhelinopas. Mistä on kyse? Mobiilisovellus, joka ladataan helposti ja ilmaiseksi MSL:n sivuilta kännykkään Sovelluksen avulla pystyy.
Kaksi- ja kolmitasoiset sovellukset Two and Three Tier Systems.
II opponointi KOPPELO-projekti. Projektiorganisaatio Jäsenet: * Minna Hillebrand * Markus Silván * Antti Vanhanen * Marko Ylitalo Tilaajat.
Ydinpalveluiden (käyttäjä, käyttöoikeus, potilas).NET-palvelutoteutus: CoreServiceDemo PlugIT-loppuseminaari Koulutustyöpaja 1: Avoimet ohjelmistorajapinnat.
Apache - yhteisnimitys useille Pohjois- Amerikan intiaaniheimoille - yhteinen etninen ja kulttuurinen tausta - puhuvat eteläisiä athabasca- kieliä Apassipäällikkö.
XSL Teppo Räisänen
PHP ja MySQL PHP: Hypertext Preprosessor. PHP, johdanto Komentosarjakieli, joka on suunniteltu dynaamisen sisällön tuottamiseen verkossa PHP on sekä kieli,
Windows 2000 Jukka Stranden Marko Suhonen Käyttöjärjestelmät Seminaari 2006.
.NET ohjelmointi C#-kielellä RäsSe, lokakuu 2004.
SharePoint2010 ATK-seminaari Totti Nykvist.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
RASPBERRY PI Yhden piirilevyn tietokone.. SISÄLLYS  Yleistä tietoa  Teknistä höpinää  Käyttöjärjestelmät  Pelaaminen Raspberryllä  Yhteenveto  Kysymykset.
Ajopäiväkirja plus mobiilisovellus Ajopäiväkirja Plus mobiililaajennus Ilmainen sovellus matkapuhelimiin Vaatimukset : Java puhelimiin (midp-2.0) Gprs.
SMART Table (Kaijan kokeilu)
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Sisältö PostgreSQL MySQL Historia yms. ORDBMS Ominaisuuksia Asennus
Kaikki säätiedot yli sääasemalta Anton Mikkola
Istuntojen hallinta PHP-sovelluksessa
Esityksen transkriptio:

Liiketalous Java mobiililaitteissa – Java ME

Liiketalous Java-ohjelmointikieli • Maailman suosituin ohjelmointikieli (Tiobe-index) • Kehittäjä Sun Microsystems • Kehitysympäristöt ilmaisia ( • Laitteisto- ja käyttöjärjestelmäriippumaton • Soveltuu hyvin myös mobiililaitteiden ohjelmointiin • Java ME (Java Micro Edition) on Sunin kehittämä Javan mobiiliversio

Liiketalous Sunin Java-versiot Java EE Java ME Java SE

Liiketalous Javan arkkitehtuuri Java ME Virtuaalikone Konfiguraatio Profiili

Liiketalous Java ME • Javan versio joka on kehitetty pienille, resursseiltaan vaatimattomille laitteille • Pienet laitteetkin ovat erilaisia, siksi tarvitaan eri laitteille erilaisia Java ME -profiileja • Profiili määrittelee luokat joita voidaan ohjelmoinnissa käyttää ja laitteen minimivaatimukset (esim. muisti) • Yleisin Java ME-profiili on MIDP (Mobile Information Device Profile) • MIDP-alustalle tehtyjä sovelluksia kutsutaan Midleteiksi

Liiketalous Java ME -profiilit eri mobiiliviestimissä • Tavalliset matkapuhelimet: MIDP • Symbian-puhelimet: MIDP, JavaPhone, PersonalJava • Imode-puhelimet: iAppli (Japani) Suurin osa kännyköiden Java-sovelluksista muualla kuin Japanissa on Midlettejä. Tutustumme siis tarkemmin MIDP- profiiliin ja Midletteihin…

Liiketalous Mitä Midleteillä tehdään? • Pelejä, näytönsäästäjiä, grafiikkaa • Hyötyohjelmia (ja vähemmän hyödyllisiä ohjelmia) • Käyttöliittymiä tietovarastoon/tietokantaan • Samanlaisia ohjelmia kuin PC:llä mutta pienemmässä mittakaavassa • • • •

Liiketalous Sovellusohjelma ja sisältö Java-Midletit ja muutkin sovellusohjelmat ovat olemassa tiedon käsittelyä varten. Niiden tarkoitus ei ole toimia sisältönä vaan käsitellä sisältöä. Tietosisällön pitäisi mielellään sijaita muualla kuin ohjelmatiedostossa, esim. tietokannassa tai erillisinä tiedostoina. Java-ohjelmoinnissa ei ole siis suoranaisesti kysymys sisällöntuotannosta, vaikka Java-peliä voidaan pitää puhelimen sisältönä. Ohjelmien käyttämä sisältö (kuvat, äänet, teksti) tuotetaan tavallisilla sisällöntuotantovälineillä.

Liiketalous Midlettien käyttö • Avataan puhelimen selaimella (www- tai wap-selain) sivu jolla sovellus sijaitsee • Valitaan haluttu sovellus (.jar- tai.jad-tiedosto) • Sovellusmanageri lataa ja tallentaa sovelluksen puhelimeen • Sovelluksen otsikko ilmaantuu puhelimen valikkoon • Midletin voi myös hakea PC:llä ja siirtää puhelimeen IR:llä, Bluetoothilla tai kaapelilla Midletit ovat turvallisia – ne eivät voi vahingoittaa laitetta, eivätkä kirjoittaa toistensa muistialueille – ehkä liiankin turvallisia…

Liiketalous Midlettien tarjoaminen palvelimelta • Tavallinen www-palvelin voi toimia Midlettien jakajana • Palvelimen asetuksiin täytyy vain kirjoittaa Midlettien MIME-tyypit • Esim. Apachen httpd.conf –tiedostoon 2-4 riviä tekstiä. #Tässä tarpeelliset MIME-tyypit AddType text/vnd.sun.j2me.app-descriptor.jad AddType application/java-archive.jar #Lisäksi nämä jos Midlettejä ladataan wap-yhteydellä AddType text/vnd.wap.wml.wml AddType image/vnd.wap.wbmp.wbmp

Liiketalous Standalone vai yhteys verkkoon? • Standalone-sovellus ei voi muodostaa verkkoyhteyttä • Standalone-sovelluksen vaatimat tiedostot sijaitsevat puhelimessa (puhelimessa voi olla jopa pieni tietokanta) • Verkkosovellus voi hakea tietoa ulkoiselta palvelimelta esim. ottaa yhteyttä servletin kautta tietokantapalvelimeen • Verkkosovellus voi hakea tietoa suoraan toiselta verkossa olevalta sovellukselta ilman käyttäjän pyyntöä (web services) • Sovelluksen käyttötarkoitus/käyttäjän tarpeet ratkaisevat riittääkö standalone vai tarvitaanko verkkosovellus.

Liiketalous Midletit verkkoympäristössä

Liiketalous Midlettien tekeminen • Vaatii vähintään Java-ohjelmoinnin perusteiden osaamista • Java ei ole ihan helposti opittavissa kuten esim. XHTML • Javaa voi oppia useimmissa tietojenkäsittelyn/tietotekniikan oppilaitoksissa • Midletit ovat jopa helpompia tehdä kuin monet muut Java- sovellukset koska luokkakirjasto on suppea • Osaajia löytyy monista ohjelmointifirmoista. Työn hinta samaa tasoa kuin tavallisen ohjelmointityön • Midlettejä voi teettää myös oppilaitosten opiskelijoiden harjoitustöinä

Liiketalous Midlettien tekeminen • Työkalut ilmaisia • Sun Java Wireless Toolkit • NetBeans Mobility Pack (Sisältää SJWT:n) Katsotaan hieman sovelluskehitystä NetBeansilla…

Liiketalous Mobiilimarkkinointi ja Midletit • Tarjotaan ilmaisia pelejä/hupisovelluksia jotka sisältävät markkinointia. • Tarjotaan tuotteen oston yhteydessä ilmainen hyötysovellus joka markkinoi tuotetta (esim. aurinkovoiteen suojakertoimen laskuohjelma) • Tiedon hakuun tarkoitetut sovellukset voivat tarjota tietoa hakuun liittyvistä tuotteista. • Sovelluksen kautta voi olla yhteydessä webbiin ja normaaliin www-markkinointiin Esimerkkejä: mobiilimarkkinointiraportti (Virtanen)

Liiketalous Linkkejä • • • • •