Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum 7.5.2013 Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Mun Vuoro! -hanke Mun Vuoro! on valtakunnallinen lasten osallisuushanke, jonka tavoitteena on edistää 6-12-vuotiaiden lasten osallisuutta järjestöissä.
Rohkeus toimia Keski-Suomen MS-yhdistys ry
Leena-Kaisa Nikkarinen Kaste-ohjelmapäällikkö,
P-K:n Järjestöpäivät Riitta Katajamäki Hanna Pieviläinen
Katja Mikkonen Kari Niklander
LIIKUn kuntaristeily © SLU –alueet 2012.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Työhyvinvoinnin tekijät Akavan Erityisalojen työmarkkinatutkimusten tuloksia Tiivistelmädiat
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
(Yhdistyksen oma logo tähän)
Osatyökykyiset ja työelämä
toiminnanjohtaja, FT, TtM Virpi Pennanen
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
OTANTATUTKIMUS OY Raporttia tai osia siitä ei saa edelleen toimittaa tai julkaista missään muodossa ilman Otantatutkimus Oy:n nimen mainitsemista. RAY:
Kuka vaikuttaa Kansalaisosallistuminen seutukehittämisessä Uudenmaan sosiaaliturvayhdistys ry Seutuverkostokehittäjä Anne Aholainen.
Kalevan digitaaliset mediat ovat alueellisen mainostajan merkittävin sähköinen mainosväline
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Mun Vuoro! -hanke Mun Vuoro! on valtakunnallinen lasten osallisuushanke, jonka tavoitteena on edistää 6-12-vuotiaiden lasten osallisuutta järjestöissä.
Elinvoimaa yhdistyksissä
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Päihdekysely /ELT Alkoholi- ja huumetutkimus1 PÄIHDEKYSELY 2002.
Yhteistyötä imatralaisittain Kirsi Kärkäs-Vaittinen IntoPajat ry.
Salli osallisuus! Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry 75 -vuotta Juhlaseminaari Projektipäällikkö Anne Pyykkönen oSallisuushanke Salli.
Kunnan ja järjestöjen yhteistyö Työryhmä
Ostopalvelujen kasvu selittää parhaiten menojen jyrkkää kasvuvauhtia Juuassa Palvelujen ostoihin Juuan kunta käytti vuoden 2009 tilinpäätöksen.
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
AHJO Helsingin sähköinen asianhallinta- ja päätöksentekojärjestelmä 13
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Sykettä Savilahdella –hankkeen ohjausryhmän toiminta vuosina
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
Metropolialueen alueellisen palvelukeskuksen pilottihanke HANKEFOORUMI Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan.
Aikuisdiabeetikkojen hoitovastuun jakautuminen ja hoitoyksiköiden sisäinen työnjako.
Työttömien määrän kehitys 2007–2013 iän mukaan
Johtamiskorkeakoulu Tay
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYSYHTYMÄ Ympäristöterveyskeskus Palvelusopimusneuvottelu Pentti Lampi Ympäristöterveyskeskuksen johtaja.
Järjestöt ja kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi Pohjois-Karjala Järjestöfoorumi 25.10: työryhmä valmistelemaan asiaa Työryhmässä : Sosiaali- ja terveysturvan.
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Lasten päivähoito Kuntakyselyn osaraportti / Salla Säkkinen1 Lasten päivähoito 2013 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Sote –uudistus järjestöjen näkökulmasta , Järjestöjohdon foorumi, Siuntio Johtaja Riitta Särkelä.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
SÖKÖ II 2007 – 2011 Loppuseminaari Uudenmaan ELY-keskus Apulaisjohtaja Rolf Nyström.
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Kumppanuus – kupla? Junkala Pekka, tutkija, Koske Puustinen Alisa, vapaaehtoistoiminnan ohjaaja, MLL.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Järjestöbarometri 2014 Juha Peltosalmi, Tyyne Hakkarainen, Pia Londén, Vertti Kiukas, Riitta Särkelä.
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
Palvelutoiminta haastaa vapaaehtoistoiminnan vai toisin päin? Järjestöt - kansalaistoiminnan koordinoijia vai palveluntuottajia Puheenjohtaja / STKL Raimo.
Järjestöbarometri 2014 Juha Peltosalmi, Tyyne Hakkarainen, Pia Londén, Vertti Kiukas, Riitta Särkelä.
Yhdistykset kumppaneina kunnan kanssa – tasavertaista yhteistyötä Huhmari Kari Hyvärinen, yhteistyökoordinaattori Pohjois-Karjalan kansanterveyden.
Järjestöbarometri 2014 Järjestöjohdon tilaisuus Scandic Park.
Itä-Suomen alueverkosto
Yhteistoiminnallinen kokous
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
PoSoTe – työryhmän kokous
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Jäsensegmentoinnista lisäarvoa
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
Jäsensegmentoinnista lisäarvoa
Kuntoutusverkoston (KUVE) arviointikyselyn tulokset
Esityksen transkriptio:

Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE

SOSTEn rooli kumppanuusyhteistyössä SOSTE vahvistaa järjestöjen elinvoimaa ja ihmisten hyvinvointia Valtakunnallinen keskusjärjestö Alueellinen toiminta SOSTEn tavoitteiden mukaisesti Oleellista järjestöjen äänen vieminen suunnittelun, päätöksenteon ja yhteistyön tueksi Väli-Suomen Kasteen ohjausryhmän järjestöedustajat Anne Astikainen SOSTE (varsinainen jäsen) ja Jari Turku CP-liitto (varajäsen)

Järjestöbarometri 2012 Juha Peltosalmi, Tyyne Hakkarainen, Riitta Särkelä, Anne Eronen

Sosiaali- ja terveysjärjestöt Kansanterveysjärjestöt Lastensuojelujärjestöt Vanhusjärjestöt Vammaisjärjestöt Nuorisokasvatusjärjestöt Lomajärjestöt Päihdejärjestöt Järjestöihin luetaan tässä: rekisteröidyt yhdistykset säätiöt erityislainsäädäntöön perustuva SPR

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen ja paikallisyhdistysten toimialajakauma

Sosiaali- ja terveysjärjestökenttä Alan yhdistyksiä rekisteröity vuodesta 1919 lähtien arviolta noin eli noin 6 prosenttia kaikista yhdistyksistä Nyt olemassa olevia: Noin 200 valtakunnallista järjestöä, joilla Yli paikallisyhdistystä Noin 300 piiriyhdistystä Noin 1,3 miljoonaa jäsentä

Järjestöbarometrin taustaa

Järjestöbarometri Vuosina Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton toteuttama julkaisu Järjestöbarometri 2012 järjestyksessään seitsemäs ja ensimmäinen SOSTEn toteuttama Tavoitteena kerätä ja välittää vuosittain ajankohtaista tietoa sosiaali- ja terveysjärjestöjen toiminnasta, toimintaedellytyksistä, toimintaympäristöstä sekä niiden muutoksista Tutkimusaineisto koostuu tuoreista kyselyaineistoista ja keskeisimmistä tilastotiedoista

Järjestöbarometri aineistot Kyselyaineistot, joissa vastaajina: 90 valtakunnallisten järjestöjen toiminnanjohtajaa (60 %) 114 järjestöjen aluetyöntekijää (40 %) paikallisyhdistystä (49 %) Tilasto- ja rekisteriaineistot: RAY:n avustustilastot PRH:n Yhdistysrekisteri

Järjestöjen asema yhteiskunnassa

Kunnat keskeisiä järjestöjen yhteistyökumppaneita Järjestöbarometri 2012, kuvio 47.

Järjestöjen vapaaehtoistoimintaa arvostetaan kunnissa Järjestöbarometri 2012, kuvio 49.

Järjestöjen mahdollisuus vaikuttaa päätöksentekoon kunnissa huono Järjestöbarometri 2012, kuvio 50.

Kasteen ja järjestöjen yhteistyö Päijät- Hämeessä Osassa hankkeita ei ole syntynyt luontevaa yhteistyötä järjestöjen kanssa, eikä sille ole vielä koettu tarvettakaan Järjestöjen asiantuntemusta hyödynnetty mm. - aikuissosiaalityön asiakasfoorumissa - Kehittäjäasiakastyöryhmässä - kehittämistyöryhmissä

Kokemuksia muualta KS Sosiaaliturvayhdistys/ KIMPPA –hanke: Kumppanuuspöytämalli keskustelevan demokratian välineenä PK Sosiaaliturvayhdistys/ SALLI –osallisuushanke: Uudenlaisia osallisuuden menetelmiä JKL kaupunki & KS Sosiaaliturvayhdistyksen Versova – hanke: Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen ääni julkiselle sektorille.

Mistä kenkä puristaa ja miten eteenpäin? Tavoitteet ja toiminta eivät kohtaa riittävän läheltä, ei tunneta toisten toimintaa ja sen eri osapuolia ”Aina joku puuttuu” Yhteistyöhön tarvitaan eri osapuolia, rakenteita ja mukaan menoa, yhteistä aikaa ja tutuksi tulemista puolin ja toisin. Olisi tärkeää käydä keskustelua myös toiveista ja peloista.