Toimintasuunnitelma vuodelle 2010. Yleistä Vuosi 2010 tulee olemaan pitkäjänteisesti toimineen Varkauden Urheiluseurat ry:n 20. toimintavuosi! On juhlan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

Urheiluseura vuodesta 1947
HUS KKI-hanke ”Liikunnasta työkykyä HUS:ssa1-6” Historia Toimintasuunnitelma 2010.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Työllistämistä ja paikallista yhteistyötä? Hannu Kiminkinen.
Rohkeus toimia Keski-Suomen MS-yhdistys ry
BPW Finland Hallituksen esitys toimintasuunnitelmaksi 2013 Leena Roivas Puheenjohtaja
Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Mäntsälän Kokoomus ry Toimintasuunnitelma 2014
Tikkurilan Palloseura
YLÖJÄRVEN YRITTÄJÄT Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Toimintavuoden yleispuitteet EdunvalvontaTiedotus Vapaa-aika ja harrastustoiminta KoulutusJärjestötoiminta.
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
2009 Toimintakertomus.
Urheilusukelluskerho Murena Ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2012.
Helsingin Invalidien Yhdistys ry
2006 huomionosoitussäännöt SUOMEN PAINILIITTO Finnish Wrestling Federation.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2012.
PINSIÖ-SEURAN NUORISOJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 Nuorisojaosto järjesti vuoden aikana monenlaista toimintaa lapsille ja lapsiperheille. Nuorisojaoston.
Toimintasuunnitelma 2011 Keski-Suomen ry. Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla.
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
AIEMMIN OPITUN TUNNISTAMINEN HOLLANNISSA
Vapaaehtoistyön kehittämishanke Lapin Sinisarastus ry
Seuratoiminnan kehittäminen
Laajapohjaista yhteistoimintaa vuodesta 1990 Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Varkauden Urheiluseurat ry.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
MUUTOKSESSA MUKANA Monikulttuurisuushanke 9/2008 – 1/2011 Maaseudun Sivistysliitto Pohjois-Suomen aluekeskus.
Paikallisen urheilutiedon tallennusta Varkaudessa Hannu Kiminkinen.
Seura työllistäjänä? Hannu Kiminkinen: Suomen Palloliiton Itä-Suomen piirin vuosikokous Seura työllistäjänä?
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Paikallisjärjestön säännöt Tausta Yhdistyslain ja kirjanpitolain muutos Tavoite nykyaikaistaa säännöt Esitys järjestökäsittelyn pohjalta Hyväksytty.
1 YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO ry YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN v
Toimintasuunnitelma vuodelle Pitkäjänteisyyttä – ei hetken huumaa! Vuosi 2009 on Varkauden Urheiluseurat ry:n 19. toimintavuosi!
HUIPPU – NUORTEN TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVIEN HYVIEN KÄYTÄNTÖJEN LEVITTÄMINEN Kv-tapaamisen tulokset Groningen, Hollanti 11. –
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
S UOMEN P AINILIITTO RY Suomen Painiliiton tiedotusstrategia tiedotus- ja huomionosoitusvaliokunta.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Laajapohjaista yhteistoimintaa vuodesta 1990 Toimintasuunnitelma vuodelle 2011.
SUK-verkoston palkitseminen Ansioristit – kriteerit, aikataulut ja hinnat.
Työpaikkakouluttajan ABC
Työpaikkakouluttajan ABC
HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖ T Suomen Painiliitto ry Radiokatu 20, Helsinki.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
Kohti yhteistä tavoitetta – liiton hallituksen ja yhdistysten välinen yhteistyö Kuurojen liiton hallitus Tiina Eskelinen Iso-Syöte Kuurojen Liitto.
Keudan oppilaskuntien koulutus Keudan ohjeita oppilaskunnassa toimimisesta Erja Kärnä opiskelija-asioiden päällikkö.
Henkilökunnan Ekokompassi- koulutus Tapahtuman nimi, pvm Kouluttaja.
Parasta Lapsille ry Taru Heinonen vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
Käsityötoiminta 2017.
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
Perheentalo on matalan kynnyksen yhteisötalo.
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
PDG Maija-Liisa Heikkilä
Hakalan kouluyhdistys Pulsa ry
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
JHL SATAKUNNAN ALUERYHMÄN toimintasuunnitelma 2018
Yhdistysten kannusteet
Katinkulta MTK Pohjois-Suomi Sirpa Laitinen
Celian palvelut kirjastosta
TOIMINNAN TILASTOINTI
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Yleistä Vuosi 2010 tulee olemaan pitkäjänteisesti toimineen Varkauden Urheiluseurat ry:n 20. toimintavuosi! On juhlan aika. Varkauden Urheiluseurat ry pohjaa toimintansa varkautelaisen urheilu- ja liikuntaväen ja jäsenyhdistysten väliseen rakentavaan yhteistyöhön.

Varkauden Urheiluseurat ry:n tärkein tehtävä Varkauden Urheiluseurat ry:n tärkein tehtävä on toimia omien jäsenyhdistysten tuki-, edunvalvonta- ja peruskoulutusorganisaationa.

Runsaasti jäsenyhdistyksiä Varkauden Urheiluseurat ry on varkautelaisten liikuntakulttuuria edistävien yhdistysten yhteinen kattojärjestö tilanteen mukaan jäsenyhdistyksiä oli 65.

Rahoitus omatoimisesti Järjestö ei edelleenkään saa mistään yhteiskunnan lohkolta ”korvamerkattuja toimintaeuroja”! Kaikki toimintaan, palkkauksiin ja toimistojen ylläpitämiseen liittyvät varat on saatava palveluja tuottamalla, projekteja toteuttamalla ja uusia hankkeita kehittämällä.

Jäsenmaksua ei ole suuruudella pilattu! Järjestön perimä jäsenmaksu v tulee olemaan edelleen 20 euroa.

Huoli lasten liikunnan yksipuolisuudesta Varkauden Urheiluseurat ry:n ja Tapiola vakuutusyhtiön kanssa yhteistyössä kehiteltyä ala-aste ja esikouluikäisille tarkoitettua ”kokeiluvakuutukseen” pohjautuvaa Liikuntakortti-toimintaa pyritään jatkamaan. Vuodelle 2010 otettavan tapaturmavakuutuksen myötä varkautelaiset lapset pääsevät maksutta kokeilemaan muutaman kerran useita eri lajeja. Tavoitteena on se, että näin lapset löytäisivät itselleen sopivan urheilulajin tai liikuntamuodon.

Järjestö on myös v suuri työllistäjä. Vuoden aikana työllistetään eri kestoisiin työsuhteisiin n henkilöä.

Vanhuspalvelusta Vanhuspalvelun toimintoja pyritään laajentamaan siten, että toimintojen ohessa olevaa nuorten työpajatoimintaa laajennetaan tuntuvasti. Työpajatoimintaa tullaan toteuttamaan yhteistyössä Elämän Taito ry:n ja Savosetin kanssa.

Nuorten työpajatoiminta Nuorten työpajatoiminnan laajentamista varten on haettu Opetusministeriöltä Nuorten työpajatoiminnan kansallista valtionavustusta. Tämän toiminnan ja rahoituksen myötä tiivistetään yhteistyötä kaupungin nuorisotoimen, muiden välityömarkkinatoimijoiden ja Valtakunnallinen työpajayhdistys ry:n kanssa.

Oppisopimuksesta, siviilipaveluksesta ja yhdyskuntapalvelusta Oppisopimuskoulutus näyttelee osaa järjestön myös 2010 toiminnassa. Järjestön työntekijät toimivat työnohjaajina oppisopimuksen tehneille henkilölle. Järjestö toimii siviilipalvelus ja myös yhdyskuntapalvelulaitoksena.

Työllistämishankkeista Järjestön tavoitteena tulee olemaan suunnitelmavuoden aikana se, että vuosien 2008 – 2010 Är-yyt välittää työllistämishankkeen toiminta pyörii mallikkaasti. Tavoitteena on, että vuoden aikana saadaan kehiteltyä uusi työllistämishanke.

Vuosi 2010 on Varkauden Urheiluseurat ry:n 20 v. juhlavuosi 20-vuotisjuhla järjestetään loka-marraskuussa. Juhlallisuuksiin liittyy messutapahtuma, missä jäsenyhdistykset voivat esitellä omia toimintojaan. Juhlavuoden aikana tulee valmistumaan järjestön 20 v. historiikki.

Urheilugaala Varkauden Urheilugaala järjestetään Taitotalo Navitaksessa perjantaina Tilaisuudessa palkitaan v parhaat urheilijat ja muistetaan ansioituneita seuratoimijoita.

Juhlaillallinen Varkauden liikuntaväen laajapohjaisen yhteistyön siemenet kylvettiin kaupungin valtuustosalissa Tämän kunniaksi järjestetään 14. – välisenä aikana kaupungintalolla yhteistyöjärjestön hallituksissa, asuntomessutyöryhmässä ja yhteistyöryhmässä mukana olleiden päättäjien ja yhteistyön vääntäjien juhlaillallinen.

Hallinto Hallitus kokoontuu vuoden aikana 6-8 kertaa ja hallituksen työvaliokunta tarpeen mukaan. Järjestön vuosikokous pidetään keskiviikkona Syyskokouksen järjestämispäivä on keskiviikko Hallitus nimeää järjestön edustajat eri yhteisöjen pyytämiin kokouksiin ja työryhmiin.

Jäsenyydet Järjestö on Pohjois-Savon Liikunta ry:n jäsenyhdistys. Juhani Paasi toimii järjestön “mandaatilla” Pohjois-Savon Liikunta ry:n hallituksen jäsenenä v Järjestö on myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n alaisen Erityispalvelujen Työnantaja liitto ry:n Urheilutyönantajat ry:n jäsenjärjestö.

Järjestön jäsenenä myös: Maaseudun Kehittämisyhdistys Mansikka ry Varkauden Kauppakatuyhdistys ry Valtakunnallinen Työpajayhdistys ry

Toimitilat Järjestön toimitilat sijaitsevat Tmi Tuomo Lappalaisen omistamissa tiloissa, osoite Kauppakatu 19. Kuvapajan toimintaa jatketaan osoitteessa Kauppakatu A II krs., tiloja on vuokrattuna Tarmon ja Warkaus JK:n Turvaksi ry:ltä (Kimppa Bingo).

Yhteistyössä Warkauden Lehden kanssa Junnut-toimivat palstan toimittaminen ja julkaisu hoidetaan yhteistyössä Warkauden Lehden kanssa. Junnu-palsta ilmestyy myös järjestön omilla kotisivuilla. Junnu-palstan toimittaminen on seuroille ilmaista jäsenpalvelua.

Tiedotus Kirjeitä ja kurssikutsuja lähetetään jäsenyhdistyksille sähköpostilla vuoden aikana tarpeen mukaan Ympäröivälle yhteiskunnalle Varkauden Urheiluseurat ry:n toiminnasta kerrotaan kaupungissa ilmestyvien lehtien palstoilla ja radioiden ääniaalloilla. Järjestön kotisivuja päivitetään jokaisena työpäivänä. Vuoden aikana järjestetään tarvittava määrä tiedotustilaisuuksia.

Historiahanke Varkauden Urheiluseurat ry:n toimesta toteutetaan laji- ja seuratoimintoihin liittyvää kuvien tallennustyötä. Tämä toiminta käynnistyi v kesällä. Jäsenyhdistysten toimintaan kohdentuva tallennustyö on maksutonta jäsenpalvelua.

Tallennus kattaa ainakin seuraavia toimintoja - vanhojen kuvien skannaus digi-muotoon - lehtileikekirjojen tallennustyötä - VHS-videofilmien muuttaminen DVD-muotoon - vanhojen kaitafilmien muuttaminen DVD:lle

Edunvalvonta Varkauden Urheiluseurat ry toimii kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaan ja muuhun ympäröivään yhdyskuntaan kohdistuvan edunvalvonnan koordinaattorina.

Pöytäviirit Varkauden Urheiluseurat ry:n pöytäviirejä luovutetaan ansioituneille henkilöille, järjestöille tai hyville yhteistyökumppaneille hallituksen kokousten päätösten mukaisesti. (lista viirinsaajista internetissä)

Järjestön ansiomerkit Varkauden Urheiluseurat ry:n omat ansiomerkit ovat seurojen anottavissa. Ansiomerkkien myöntämistä varten on laadittu huomionosoitussäännöt ja anomuslomake. Säännöt, anomuslomake ja listat merkinsaajista löytyvät järjestön kotisivuilta. Anottujen ja myönnettyjen merkkien kustannuksista vastaa anojana toiminut jäsenyhdistys. Varkauden Urheiluseurat ry:n vastaa niiden merkkien kustannuksista, mitkä luovutetaan järjestön järjestämissä tilaisuuksissa.

Toimistopalvelut - yhdistysrekisteri- ja sääntöasioita - räätälöityä seurakonsultointia - talousneuvontaa - postituksia - laskutuksia - tarvikevälitystä (palkintoja, viirejä, seuralippuja jne…) - kotisivupalvelua ja neuvontaa - ATK-neuvontaa - digi-kuvausta - osoiterekisteriasioita - ATK-asennuksia ja korjauksia (laskutusta vastaan) - kirjanpitoja (laskutusta vastaan)

WL:n Junnut-toimivat palsta Junnut-toimivat palsta julkaistaan tiistain, keskiviikon, torstain, perjantain ja lauantain lehdissä. Palstalla julkaistaan tietoa seurojen toteuttamasta nuorten toiminnasta. Junnut-toimivat palstan toimittaminen ja julkaisu hoidetaan yhteistyössä Warkauden Lehden kanssa. Varkauden Urheiluseurat ry:n puhelinkeskuksessa työvuorossa oleva henkilö kokoaa päivittäin tiedot ja toimittaa ne sähköpostilla Warkauden Lehden toimitukseen. Junnu-palsta ilmestyy myös järjestön omilla kotisivuilla. Junnu-palstan toimittaminen on seuroille ilmaista jäsenpalvelua.

Kotisivut Varkauden Urheiluseurat ry:n kotisivut löytyvät osoitteesta: Järjestön kotisivut uudistetaan v alkupuolella. Järjestön toimisto auttaa kulukorvausperiaatteella jäsenyhdistyksiä omien kotisivujen tuottamisessa.

Varustepörssi Järjestön kotisivuilla julkaistaan Varustepörssi- ilmoituksia. Tämä toiminta on kaikille maksutonta palvelua.

Kirjanpitopalvelut Toimistossa tehdään laskutusta vastaan jäsenyhdistysten kirjanpitoja.

Talkootyöt Ympäröivästä yhteiskunnasta tulevia talkootöitä välitetään ”tasapuolisuus- periaatteella” jäsenyhdistyksille.

Esitykset seuroilta Vuoden 2010 aikana järjestetään ensisijaisesti jäsenjärjestöille tarkoitettua järjestötoiminnan koulutusta. Koulutusta lisättäessä ja suunniteltaessa otetaan huomioon jäsenyhdistysten toiveet.

Ohjaajien ja valmentajien peruskoulutus Järjestön toimesta toteutetaan jäsenyhdistysten toiveisiin pohjautuen ohjaajien ja valmentajien peruskoulutusta.

Järjestyksenvalvojien koulutus Varkauden poliisipäällikkö on hyväksynyt Varkauden Urheiluseurat ry:n uuden järjestyslain vaatiman järjestyksenvalvojakoulutuksen vastuulliseksi toteuttajatahoksi. Järjestön toimesta toteutetaan uudistunutta järjestyksenvalvojien koulutusta, mikä hinnoitellaan jäsenyhdistyksille edulliseksi järjestyksenvalvojan kertauskurssi 20. – ja 10. – järjestyksenvalvojan peruskurssi Syksyllä järjestetään myös järjestyksenvalvojien perus- ja kertauskurssit.

Är-yyt välittää projekti Järjestön toimenkuvaan tulee kuulumaan Är-yyt välittää projektin toteutus. V – 2010 projektin toteutus pohjautuu yhteistyöhön Pohjois-Savon TE- keskuksen, Varkauden kaupungin ja Varkauden työvoimatoimiston kanssa. Projektin tavoitteena on se, että mahdollisimman moni jäsenyhdistys työllistää palkkatukien tai työelämävalmennussopimusten turvin pitkäaikaistyöttömiä. Varkauden Urheiluseurat ry työllistää korotetun palkkatuen turvin omissa toiminnoissaan vuoden 2010 aikana arviolta pitkäaikaistyötöntä. Kaikkiaan tullaan järjestön toimesta työllistämään n. 110 eri henkilöä. Är-yyt palvelee projektin tehtävänä koordinoida työpaikkoja kokonaisvaltaisesti varkautelaiselle kansalaistoimintasektorille.

Oppisopimuskoulutus Kahden tai kolmen vuoden kestoisessa oppisopimuskoulutuksessa tulee olemaan 2-3 henkilöä. Tavoitteena on se, että he valmistuvat ammattiin vuosien aikana. Varkauden Urheiluseurat ry:n työntekijät toimivat näiden oppisopimuskoulutuksessa olevien työnohjaajina.

Parhaiden palkitsemiset Vuoden 2009 Varkauden parhaiden urheilijoiden valinnat ja nuorten stipendi-urheilijoiden nimeämiset suorittaa järjestön hallitus 2010 tammikuussa yhteistyössä Warkauden Lehden ja kaupungin liikuntapalveluiden edustajien kanssa. Vuoden 2009 parhaiden nimeämiset ja stipendien myöntämiset tulevat pohjautumaan seuroilta tulleisiin kirjallisiin esityksiin. Palkitsemiset suoritetaan järjestettävässä Urheilugaalassa palkittavat nimetään joulukuussa ja palkitsemiset suoritetaan v

Junnu-leirit Järjestön järjestää yhteistyössä Varkauden kaupungin vapaa-aikatoimiston liikuntapalveluiden kanssa kolme junnujen liikuntaleiriä. *helmi-maaliskuussa talvileiri *kesäkuun alussa kesäleiri *lokakuun alussa syysleiri Leirit järjestetään koululaisten loma-aikana päiväleirinä ilman majoitusta. Leireillä ohjaajina toimivat työharjoittelu- tai työsuhteessa olevat henkilöt ja pääsääntöisesti jäsenyhdistysten ohjaajat ja valmentajat. Tästä työstä maksetaan yhdistyksille tai suoraan ohjaajille erillinen korvaus. Leireillä jäsenyhdistyksillä on mahdollisuus esitellä toimintojaan.

Kimppa-kerhot Varkauden Urheiluseurat ry toteuttaa toukokuun loppuun saakka liikunnallista Kimppa Kerho toimintaa. Tämä toiminta kohdentuu 3-6 ja 7-9 luokkalaisille. Kerhojen järjestämispaikat ovat: Kisapuiston koulu Luttilan koulu Repokankaan koulu Kimppa Kerhojen toimintaa varten on saatu Itä-Suomen lääninhallitukselta taloudellista hankerahoitusta. Tämän myötä toiminta on osallistujille maksutonta. Kerhotoiminnan toteuttamisessa on mukana Varkauden kaupungin liikunta-palvelut ja asianomaiset koulut.

Kimppa Kirppis Kimppa Kirppis toimintaa toteutetaan osoitteessa Kauppakatu 19.

Tapahtumat Varkauden Urheiluseurat ry:n työllistämät henkilöt voivat olla tapauskohtaisiin sopimuksiin pohjautuen mukana jäsenyhdistysten toteuttamissa suurtapahtumissa.

Vanhuspalvelun Asiointipalvelu KAUPPAKASSI sekä siivous- ja kotitalkkaritoiminta 2001 alkanutta vanhusten asiointipalvelu Kauppakassi toimintaa jatketaan yhteistyössä kaupungin perusturvakeskuksen kanssa. Palvelua on toteutetaan siten, että se sisältää myös vanhusten kotitalkkari- ja siivouspalveluiden tuottamista sekä myös vanhusten ulkoiluttamistoiminta.

Puupaja Puupaja toimii vanhuspalvelun kotitalkkareiden tukikohtana, missä voidaan toteuttaa työskentelyä niinä työpäivinä, kun sää ei salli ulkotöitä. Puupajan toimesta voidaan suorittaa tapauskohtaisella sopimusperiaatteella myös jäsenyhdistysten tilaamia työtehtäviä.

Tuoremehuasema Tuoremehuaseman toimintaa toteutetaan elo- marraskuussa.

Kansainvälinen toiminta Varkauden Urheiluseurat ry järjestää yhteistyössä kaupungin liikuntatoimiston kanssa kansainvälistä liikunta- ja urheiluvaihtotoimintaa. Toiminta suuntautuu Varkauden ystävyyskaupunkeihin ja Baltian maihin