Maatilayrittäjän Omaturva

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maatalousyrittäjien eläkelaitos Kevät 2014
Advertisements

Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Pellervon Päivä , Helsinki Pasi Holm.
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Perintö-, lahja- ja sukupolvenvaihdoksen verotuksen muutokset Kauniaisten Yrittäjien koulutustilaisuus
Perintö- ja sukupolvenvaihdoksen verotuksen muutokset
KESKUSTELLAANKO KOKOOMUKSESSA PERUSTULOSTA? - EI TÄLLÄ HETKELLÄ Harri Jaskari kansanedustaja Kokoomuksen eduskuntaryhmä.
LUMA-viikko 2005 Kemia Kemian 4. kurssin ryhmä teki julisteita, joissa pohdittiin keinoja kasvihuoneilmiön heikkenemiseen.
Sukunimi Etunimi Osoite PostinumeroPostitoimipaikka Syntymävuosipoikatyttö Paidan koko SM Koulu Ruoka-allergiat/sairaudet Urheilukoulu
Univaje.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Hautamuistomerkkien vakuuttaminen
Ajankohtaista Melasta
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
Hyvinvointi.
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
Perusasioita eläkkeistä kv-tilanteissa
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
© Mela 2011 Vakuutukset Melasta. © Mela 2011 Täysi hyöty Melan vakuutuksista MYEL-vakuutus on jokaisen viljelijän, kalastajan, poronhoitajan ja metsätilallisen.
Uudelle maatalousyrittäjälle
Maatalousyrittäjien eläkelaitos 2009 /Eila Tamminen
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
 Senioritutkimus 2010  Vastaajia yhteensä 1647  Miehiä 68 prosenttia  84 prosenttia vastaajista syntynyt 1940-luvulla  Eläkkeelle siirrytty keskimäärin.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
1 MARKKINAKATSAUS RAHASTOPÄÄOMA SUOMALAISISSA SIJOITUSRAHASTOISSA.
Suomen JNCL-perheiden tukiyhdistys ry
Joulututkimus Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten jouluun liittämiä ajatuksia Stressiä aiheuttavat tekijät Lahja toiveet ja ajatellut joululahjat.
© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta. © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu.
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
Esimerkki hekojärjestelmästä Piirin koulutusristeily
Soili Hyvärinen Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
VAKUUTUSTUTKIMUS2014 Esitys
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Metoditehtävä 1.Tee ohjelma, jonka tehtävänä on laskea jonkin tietyn käyttäjän syöttämän välin numeroiden summa. (Esim. käyttäjän syötöllä 1 ja 5 ohjelma.
Eläkeselvitys 2012: Selvitys TEKin jäsenten näkemyksistä eläkeiästä ja eläke- ehdoista
Perustulo Mitä se maksaa?. Esitettyjä väitteitä Perustulo kaksinkertaistaa valtion menot Perustulo vie rahat hyvinvointipalveluista Perustulo pakottaa.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
Maatalousyrittäjien eläkelaitos 2006 / Sarja 6.1
Tulos ennen satunnaisia eriä Me 7,1 6,5 3,3 4,3 4,
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
YSE 1998 TALOYHTIÖN NÄKÖKULMASTA
PORIN KOTISAIRAALA Kotona loppuun asti/Moniammatillinen tiimityö
Maatalous, maaseutuyrittäminen rahavirrat 2008 ja 2007 Pohjois-Savo Jari Kauhanen MTK- Pohjois-Savo.
Maalämpö Kerää kallioperään, maaperään tai vesistöihin varastoitunutta aurinkoenergiaa ja geotermistä energiaa. Maalämpöpumppu tarvitsee toimiakseen sähköenergiaa.
Onnettomuusanalyysi Tilastokeskuksen aineisto 10 v ( ) ja 5 v ( ) iLIITU-paikkatietoaineisto 5 v ( ) Pirkkalassa tapahtuu vuosittain.
Aritmeettinen jono jono, jossa seuraava termi saadaan edellisestä lisäämällä sama luku a, a + d, a+2d, a +3d,… Aritmeettisessa jonossa kahden peräkkäisen.
Aritmeettinen jono jono, jossa seuraava termi saadaan edellisestä lisäämällä sama luku a, a + d, a+2d, a +3d,… Aritmeettisessa jonossa kahden peräkkäisen.
Onnettomuusanalyysi Tilastokeskuksen aineisto 10 v ( ) ja 5 v ( ) iLIITU-paikkatietoaineisto 5 v ( ) Ylöjärvellä tapahtuu vuosittain.
YRITTÄJIEN TULOT JA VEROT VUODELTA 2003 MAKSUUNPANNUSSA VEROTUKSESSA
Onnettomuusanalyysi Tilastokeskuksen aineisto 10 v ( ) ja 5 v ( ) iLIITU-paikkatietoaineisto 5 v ( ) Lempäälässä tapahtuu vuosittain.
Pieleen meni – hoitovahinkojen arvioinnin perusteet
Euroopan talous- ja rahaliitto EMU: Kehitetty jo n. 30 vuotta Ensimmäinen vaihe 1979 => valuuttakurssit Vuonna 1999 kytkettiin 12 maan valuuttakurssit.
Mitä tilastot kertovat ulkona liikkumisen turvallisuudesta/turvattomuudesta ANTTI IMPINEN / THL.
Annuiteetti- eli tasaerälaina
Virkkalan Kirin KESÄPESIS 5-8/2012.  Aikuisten kesäpesis  Noin joka toinen viikko vapaamuotoinen pesistelyilta sekä miehille että naisille ja nuorille.
MAB3 prosenttilasku.
Tehy Ifin ja Tehyn välinen sopimus velvoittaa meitä tiedottamaan Tehyläisiä heidän eduistaan.
Jalkapalloturva –Aon vertailu 2016
SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Uusi Sporttiturva Tuotetta on yksinkertaistettu niin, että vakuutusturva vastaa paremmin asiakkaan ymmärrystä siitä, minkälaisen turvan hän saa ostaessaan.
Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova,
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Sosiaaliturva erityistilanteet
OSA V VAKUUTUKSET. OSA V VAKUUTUKSET Vakuutus luottamukseen perustuva sopimus asiakkaan ja vakuutusyhtiön välillä vakuutussopimuksen sisältö selviää.
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Neuvontapalvelupäivät 12. –
Esityksen transkriptio:

Maatilayrittäjän Omaturva Tuote tarpeeseen Teijo Sirniö © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Taustalla pitkäjänteinen yhteistyö MTK- tuottajajärjestön kanssa - 1964 MTK-ryhmätapaturmavakuutus - 1986 Agro-täysarvovakuutus 1986, jäsenetualennus mukana - 1988 Omaeläkkeen markkinointiyhteistyö 1988 alkaen - 1997 Maatilayrittäjän henkilövakuutussopimus 1997 täydentämään lakisääteistä Mata-turvaa - 2003 MTK-järjestösopimuksen uusiminen 2003 koskemaan koko finanssialaa - 2004 MTK-jäsenen laajennettu henkilövakuutussopimus - 2005 Aloitettiin maatilojen turvallisuustalkoot - 2008 Maatilayrittäjän Omaturva -henkilöriskipaketin kehittäminen © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Maatila on vaarallinen työpaikka Tiloilla tapahtuu vuosittain 7-10 kuolemaan johtanutta tapaturmaa Ammattitauteja ilmenee 400-500 vuosittain Tapaturmia n 5.500 vuodessa Keskimääräinen sairausaika työvahinkojen jälkeen on maataloudessa 26 päivää Vain kaivosalalla työpaikkasairauksien keskimääräiset sairausajat ovat pitempiä kuin maataloudessa Viljelijöillä erityisesti vakavien tapaturmien riski on muita toimialoja suurempi eläinten yllättävä käytös koneet ja laitteet kiire, stressi © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Tutkittua tietoa Viljelijöiltä on kysytty tilakoon kasvun vaikutuksia jaksamiseen … ja esille on noussut; epävarmuus tulevaisuudesta taloudelliset paineet kokonaistyömäärän kasvu, työhuiput henkinen rasitus kasvaa - fyysinen vähenee oman elämän hallinta - riskiturvan riittävyys, oma ja läheisten © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Riskihenkivakuutusturvan mitoittaminen -tutkimus Riskihenkivakuutusturvan mitoittaminen Miminivaatimus on, että lainat pitää pystyä hoitamaan (myös 50% lainan määrästä voi joissain tapauksissa olla riittävä korvausmäärä). Sen lisäksi olisi hyvä, jos perheellä olisi kuolemanvaraturvaa jossain muodossa noin vuoden nettoansiotulojen verran. Lisäksi noin 20 000 euroa jokaista huollettavaa lasta kohti Esim. vakuutetun nettovuositulo on 26 000 €,lapsia on kaksi ja lainaa 200 000 €. Tällöin henkivakuutuksen tarve on 26 000+2 x 20 000 + 100 000 € = 166 000 €. Kuitenkin myös verot pitää ottaa huomioon. Oletetaan, että puoliso on edunsaajana: Leski saa puolet eli 83 000 € verottomana, jolloin 83 000 €:sta menee vero max. 16 %. Veron aiheuttama rasite noin 13 600 € joka olisi hyvä ottaa huomioon vakuutussummassa. Vakuutetun tarvitsema vakuutusmäärä on 166 000 € + 13 600 € ~ 180 000 € © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Taustaa vakuutustarpeelle; Perhe Sosiaaliturvan mukainen minimi toimeentulo; - ryhmähenkivakuutus sairauspäiväraha MaTa-päiväraha - työkyvyttömyyseläke - perhe-eläke Maatila - yritystoiminnan riskien kattaminen on yrittäjän vastuulla ja valinnassa - henkilökohtaista sosiaaliturvaa ei ole ajateltu yritystoiminnan riskien kattamiseen - maatilan vastuut ja riskit ovat tänään sen suuruiset, että ne on ajateltava ja katettava erikseen - riskit ovat suurimmillaan sukupolven vaihdoksen ja isojen investointien jälkeen - vastuut voivat investoiville tiloilla olla suuria jopa 500.000 - 1 milj. euroa © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Maatilayrittäjän Omaturva © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Omaturva -paketin tuotteet Henkivakuutus, työkyvyttömyys Sairauskuluvakuutus tai Vakavan sairauden vakuutus Yksityistapaturmavakuutus (invalidisoituminen) - Matkustajavakuutus © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Paketin tuomat lisäedut Investointisuoja Terveystarkastus alle 45-vuotias MTK:n jäsen, joka ottaa pakettiin kuuluvan Henki-Tapiolan tuotteen (Kuolema Työkyvyt. Sairauskulu) MTK-jäsenille 10 % alennus aikuisen tapaturmavakuutuksesta ja matkustajavakuutuksesta © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Investointisuoja MTK:n jäsen voi korottaa kuolemanvaravakuutuksen vakuutusmäärää ilman terveysselvitystä tietyin ehdoin korotus ei voi nostaa summaa yli 300 000 €:n (jälleenvakuutusraja) korotus voi olla enintään 25 % sen hetkisestä vakuutusmäärästä korotusoptio on voimassa 5 vuotta sopimuksen myöntämisestä korotusoptio koskee alle 45-vuotiaita MTK:n jäseniä korotuksen määrä voi olla enintään investoinnin määrä Investointisuoja ei ole ainut tapa korottaa vakuutusmäärää, vaan terveysselvityksen täyttämällä voi saada isonkin korotuksen. Option tarkoitus on antaa lisäturvaa myös niille, joiden terveydentila on heikentynyt 5 v sisään vakuutuksenottamisesta ja jotka ovat joutuneet investoimaan maatilaelinkeinoon. © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Ilmainen terveystarkastus lImaisen terveystarkastus saa alle 45-vuotias MTK:n jäsen joka ottaa pakettiin kuuluvan Henki-Tapiolan tuotteen. Asiakas voi valita itse, missä lääkäriasemalla käyttää tämän edun Asiakas saa paketin myöntämisen yhteydessä maksusitoumuksen, jonka ottaa mukaansa terveystarkastukseen Lääkäriasemalta lähetetään lasku Tapiolaan Pyydetyt tutkimukset: Lääkärintarkastus (lomake T) sivut 1 – 2 Tapiolaan Elektrokardiogrammi (lepo 12 kytkentää) Verensokerin paastoarvo (fB-gluk.) Kolesteroli (S-Kol.) - S-ALAT © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Omavara Sairauskuluvakuutus korvataan sairauden ja tapaturman tutkimus- ja hoitokuluja, lääkekuluja ja sairaalamaksuja sairaalan hoitopäivämaksuja enintään 452 euroa/pvä omavastuut: 135 euroa /hakukerta korvaa kuluja enintään 55 400 euroa vakuutusaikana henkilölle, joka haluaa käydä pienistä ja isoista asioista yksityispuolen hoidossa ja vastaanotolla voi käyttää yksityislääkärin palveluja, jolloin hoidon saa tarvittaessa nopeasti ja jonottamatta sairaalan hoitopäivämaksun enimmäismääristä pienempi riittää julkiseen sairaalaan, suurempi yksityissairaalaan voimassa enintään 65-vuotiaaksi asti Sisältää aina väh. 5 000 € kuolemanvaraturvan ja rahastonpalautusvakuutuksen © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Omavara Vakavan sairauden hoitovakuutus …on täysin samanlainen vakuutus kuin sairauskuluvakuutus, mutta omavastuu on iso ja se peritään tapaturma- tai sairauskohtaisesti. Korvattavia sairauksia EI ole listattu, korvaa samoja asioita kuin sairauskuluvakuutus sairaalan hoitopäivämaksut enintään 452 euroa/pv Omavastuu 1120 euroa /sairaus tai tapaturma vakuutuksella voi varautua suuriin hoito- ja lääkekustannuksiin asiakas saa tarvittaessa parhaan mahdollisen hoidon viivytyksettä, ei joudu leikkausjonoon sopii erityisesti työssäkäyvälle, työterveyshuollon piiriin kuuluvalle aikuiselle, joka tarvitsee turvaa isojen kustannusten varalle ja hoitavat nuhat tms. työterveyshuollossa tai julkisella puolella hinta on noin puolet sairauskuluvakuutuksen hinnasta, kannattaa aina laskea ja verrata Sisältää aina väh. 5 000 € kuolemanvaraturvan ja rahastonpalautusvakuutuksen © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

24.000 €/v © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola

Asiakas xxx © Tapiola-ryhmä / Krista Karviala ja Ville Eskola