Käyttötavarat ja WS1 Sinfos

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lisää tähän prosessin nimi Kerro tässä tuotteen ja yrityksen nimi.
Advertisements

Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
Apua Averkey Pro:n mahdollisiin teknisiin ongelmiin Rami Rajala EP-Engineering Oy
PAKKAUSMERKINNÄT KERTOVAT TUOTTEISTA
Ohjelmiston tekninen suunnittelu
Mittauksista Petteri Sappinen.
Tervetuloa! Syventävää koulutusta allergeeniturvallisuudesta, pakkausmerkinnöistä ja reseptivalvonnasta Helsinki Tervetuloa – terveiset keväisestä.
Moodlen ohje opiskelijoille
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
LUONNONKIVISEMINAARI 2010 Pirjo Kuula-Väisänen, TTY
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
Menetelmäharjoitus: Kokous- ja kommunikaatiokäytännöt Mikko Rönkkö.
Digibarometri 2014 Huipputason edellytyksillä keskinkertaisia tuloksia. Miten tästä eteenpäin? Petri Rouvinen Etlatieto Oy Seminaari: Mitä mobiilissa tapahtuu?
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
Topintupa , mobiilipilotti Blogien käyttöönotto.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Yritysrahoituskysely 2012.
Ciscon Tandberg -ympäristöön tutustuminen Cygate Oy Videoneuvottelulaitteen käyttöönotto.
Klikkaa Työkalut ja Mobile Properties. Sender id = Puhelinnumero, jolta lähetetään ja jolle vastaussanoma palautuu. Password = Operaattorilta saatu palvelun.
Ohjelma on kokoelma toimintaohjeita annetun tehtävän ______________________. Ohjelmassa on peräkkäisten toimintojen lisäksi yleensä valintaa ja _____________.
EY-lannoitteiden ja kalkitusaineiden markkinoille saattaminen
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Elämyshankekyselyn tulokset © Sovita Toteutus: Opiferum1.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.
TAULUKKO YKSIULOTTEINEN TAULUKKO. TAULUKKO  Taulukon tarkoitus Ohjelmassa tarvitaan paljon samantyyppisiä samaan kohdealueeseen kuuluvia muuttujia Näitä.
YSE 1998 TALOYHTIÖN NÄKÖKULMASTA
VAPAAEHTOISTOIMINNAN LAATU JA TUKIRAKENNE Valtakunnallinen asiantuntijaseminaari ja neuvottelupäivä Keski-Suomen Museo, OHJELMA 9.30 – Ilmoittautuminen.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
MITEN MÄÄRITTELEMME VAMMAISUUTTA?
UMF I Luento 1. Aika Luennot, Klo 14–16 to 4.9 – ke 10.9 ke 24.9 – ke 1.10 ke – pe Demot, Klo 10–12/12–14/14–16 Pe 12.9, Ti 16.9, Pe 19.9.
TUTTI - TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne v 1.0 ©2012 Kimmo Rousku sivu 1(8) TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne Pisteytysapuvälineet.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Aritmeettinen jono jono, jossa seuraava termi saadaan edellisestä lisäämällä sama luku a, a + d, a+2d, a +3d,… Aritmeettisessa jonossa kahden peräkkäisen.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
HY:n erillisvalinnat Opintopolussa Opintopolkuryhmä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Aritmeettinen jono jono, jossa seuraava termi saadaan edellisestä lisäämällä sama luku a, a + d, a+2d, a +3d,… Aritmeettisessa jonossa kahden peräkkäisen.
1 Akavalaisten ja kaikkien palkansaajien palkkatietoja Lähde: Tilastokeskus n Palkkarakennetilasto 2007, diat 2-24 n Sektorikohtaiset palkkatilastot.
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
Tietokannat -kurssi KSAO, Datanomit, käytön tuki kevät 2015 Lauri Tapola.
Sisäinen viestintä Eelis Aaltonen.
VERSOLAn etusivu Työnhakukeskus 2.4. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt?/ Suomalainen pomo 2.5. Hiki laiskan syödessä?/ Tauolla työkavereiden.
Tiedottajan ABC-3 * Tutustu sidosryhmiin * Tapahtumatiedottaminen
Visual Basic -ohjelmointi
Rotaryriihi, www-sivut Pohdittavaa: 1.Ketä varten / kenen tarpeisiin ? 2.Mitä pitää sisältää ? 3.Miten ylläpidetään ? 4.Miten / mihin käytetään ?
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
TIEDOTE Kauppinen – Nummi – Savola. Tekniikan viestintä.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
Pasi Tuominen MARC21 -tietuejoukkojen deduplikointi.
Oppimisen, opiskelun ja opetuksen mallintaminen
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Projektin yleiskuvaus
Toukokuu 2019 Muutokset Synkka-palvelussa GS1 Finland Oy
Käsitemallinnus Jouni Huotari
GS1 Finland 11/2019 muutokset Synkassa Mirva Alatyppö, Raija Perälä
Esityksen transkriptio:

Käyttötavarat ja WS1 Sinfos Tuotetietofoorumi 1.11.2011 Mirva Alatyppö

Mikä on käyttötavara?

Mikä on käyttötavara WS1 Sinfoksessa? Tarkkaa yleistä määritystä ei ole käyttötavaralle, käsite vaihtelee eri toimijoilla Osa toimijoista jakaa käyttötavaran käyttötarvikkeisiin (ei-ruokapäivittäistavarat) ja käyttötarvikkeisiin (erikoistavarapuoli)

Mikä on käyttötavara WS1 Sinfoksessa? WS1 Sinfoksessa käyttötavaraksi luokitellaan ne tuotteet jotka eivät ole elintarvikkeita tai teknokemian tuotteita

Milloin ja mitä tuotetietoja pitää antaa WS1 Sinfokseen?

Milloin tuotetiedot on annettava ? Tuotetietojen vastaanottajat ovat määritelleet aikataulut milloin tuotetiedot pitää olla noudettavissa Mennään ensimmäisen mukaan, kenellä tiedon vastaanottajista on ensimmäinen määräpäivä, se määrittelee DL-päivän

Mitä tuotetietoja käyttötavaralle on annettava Kaikki ohjelmistollisesti pakolliset tiedot Nimeäminen Mittatiedot (mittausstandardin mukaan annettuina) Valinnat (kyllä/ei) Tilausyksikkö (kyllä/ei) Käyttöturvallisuustiedote (kyllä/ei) Luokittelut Kaukeva tavararyhmittely CPV-luokittelu Tuotteelle olennaisesti kuuluvat lisätiedot Lisätiedot kertovat tuotteesta ja sen ominaisuuksista Käyttöohjeet

Miten tuotetietoja annetaan? Tuotetietojen antamiselle on määritelty yhteisiä käytäntöjä – ne koskevat myös käyttötavaroita Nimeäminen Mittaaminen Kenttäkohtaisia määrittelyitä Koodilistoihin tutustuminen, mitkä koskettavat teidän tuotteita Ympäristö- ja pakkausmerkinnät Allergeenit Käsittelyohjeet

Mitä tuotetietoja ei anneta? Tuotteille epäolennaisia tietoja ei saa antaa Ravitsemukselliset ominaisuudet Alkoholitiedot Nämä tiedot heikentävät tuotetiedon laatua

Yhteiset käytännöt - Nimeäminen

Nimeämisohjeita käyttötavaroille Jos tuotteelle paino ei ole olennainen asia, sitä ei anneta tuotenimeen Kertakäyttölautasille/serveteille yms annetaan koko esim. 12x15cm ja lukumäärä pakkauksessa Kynttilöille paloaika Kengänpohjallisille ja muille kokonumeroiduille tuotteille koko

Nimeämisohjeita käyttötavaroille Variantti ja yleisnimi on aina annettava Kertoo mikä tuote on Nämä käännetään myös ruotsiksi ja englanniksi Ei saa olettaa, että kaikki tuntevat tuotteenne – tuote olisi oltava tunnistettavissa tuotenimestä Tuotenimi pitää olla myös yhdistettävissä tuotteen pakkaukseen (nimi lukee jossain kohti pakkausta)

Nimeämisohjeita käyttötavaroille Mikäli tuotteella ei ole brandiä, annetaan brandinimeksi yrityksenne nimi Brandinimi/tavarantoimittajan nimi tulee Tuotenimeen, Täydelliseen tuotenimeen sekä vielä erikseen Brandinimeen. Brandi/tavarantoimittajan nimeä lyhennettäessä lyhenteeksi ei kelpaa yksi kirjain

Käyttötavaroiden ohjeistusta tietojen syöttämiseen

Kenttäkohtaisia ohjeita Nettosisältöön kannattaa antaa kappalemäärät Ympäristö- ja pakkausmerkinnät koskevat myös käyttötarvikkeita Avainlippu Nettopaino olisi myös annettava Tuotteen paino ilman pakkauksia

Kenttäkohtaisia ohjeita Tuotteen kuvaus –kenttää kannattaa käyttää hyväksi informoimalla vastaanottajaa tuotteesta Mikäli tuotteessa on ainesosaluettelo tai käyttöohjeita, ne tulisi antaa WS1 Sinfokseen Tuotteesta saa antaa enemmän tietoa kuin on pakkauksessa

Tuotetietojen oikeellisuus

Tuotetietojen oikeellisuus Tuotetietojen oikeellisuuteen kuuluu seuraavat asiat: Tuotetieto on oikein Tuotetieto on toimitettu vastaanottajien saataville annetussa määräajassa Tuotetieto löytyy Sinfoksesta

Tuotetiedot ovat oikein Tuotteesta ja sen kuljetuspakkauksista on annettu kaikki tarvittava tieto Tietoon on voitava luottaa Tuotetieto on ajantasainen, mikäli tuotteelle tapahtuu muutoksia tuotetiedoissa, nämä muutokset on ylläpidettävä WS1 Sinfokseen Tiedontoimittaja on vastuussa tuotetiedosta ja sen oikeellisuudesta

GS1 Finland Oy PL 1000 00101 HELSINKI T +358 75 756 3500 W www.gs1.fi Yhteystiedot GS1 Finland Oy PL 1000 00101 HELSINKI T +358 75 756 3500 W www.gs1.fi