Välityömarkkinoiden kehittämishanke Vaaksa Ohjausryhmän kokous 10.5.2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppilaitoksen mahdollisuudet nuorten työllistämisen tukemiseen
Advertisements

PALAPELIN PALAT PAIKOILLEEN
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Työhönvalmennuksella työelämään
Jämsän työllisyyspalvelut
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
TUETTU TYÖLLISTYMINEN Pori
Rahoitus- ja tukiklinikka 2012 Työharjoittelu ja palkkatuki rekrytoinnin apuna Hämeenlinnan seudun TE-toimisto Raatihuoneenkatu 11.
Petra –nuoret työhön ja kouluun ESR- projekti
Riitta Harmanen Työhönkuntoutuksen vaiheistus Välityömarkkinoiden vaikuttavuuden parantamiseksi Riitta Harmanen
Työllisyyshankkeiden- ja kokeilujen haasteista ja innovatiivisuudesta
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Tuella palkatun siirtäminen muun työnjärjestäjän tehtäviin
Välityömarkkinoiden kehittämishanke VAAKSA Ohjausryhmän kokous
Välityömarkkinoiden kehittämishanke
Sotainvalidien avustajatoiminta Lapin aluehanke 2011– Maija Saarenpää.
Kolmas sektori ja koulutus kotouttajana
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
1 Työministeriö Työvoiman kehittäminen ja ohjaus –tiimi Työministeriö Työvoiman kehittäminen ja ohjaus –tiimi OHJAUS seminaari.
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
Reimari 2 Työvoimahallinnon toimenpiteet
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
Kuntapajaseminaari Kuntarajat ylittävä yhteistyö, case Jyväskylä – Muurame - Jämsä -Harri Halttunen, hankepäällikkö-
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Pitkäaikaistyöttömyys ja ihminen Työllisyysseminaari: Miten toimii Paltamon malli? Kaija Sepponen Työelämän kehittämispalvelut
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Sosiaalinen kuntoutus
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Nuorisotoimi Nuorten työpajatoiminta Lapissa 2009.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
Työpajojen tehtävä nuorten ohjaus- ja palveluverkoston kehittämisessä Lapin lääninhallitus
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Work Research Centre University of Tampere Toisen asteen koulutuksen läpäisemistä ja keskeyttämistä koskeva tutkimus Simo Aho.
SOVATEK-SÄÄTIÖ Ty ö valmennuss ää ti ö Tekev ä ja Jyv ä skyl ä n Seudun P ä ihdepalvelus ää ti ö sulautuivat alkaen uudeksi SOVATEK -S ÄÄ TI.
Case TOPPIS Ammattiopisto Lappian kokemuksia työpajojen kanssa tehdystä yhteistyöstä Sanna Laihinen.
ESR -ohjelman tilannekatsaus Merja Hilpinen, suuraluekoordinaattori Mikkeli
Tampereen työllistämistuki
Pääotsikko Lisää alaotsikko tähän Vantaan kaupunki Sosiaali- – ja terveyspalvelut VammaispalvelutTyöllistämispalvelut.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
Työantajan näkökulmaa nuorten palkkaukseen ja oppisopimukseen TEM
ORIMATTILAN TYÖLLISTÄMISPROJEKTI OTE
Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palvelut
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
Pitkään työtä vailla olevien aktivointitoimenpiteet
Keuruun työllistämisen malli ja monialainen yhteistyö Keuruun Työkanava –hankkeen tuloksia.
NUORTEN STARTTI 2012−2014 NUORTEN STARTIN ESITTELY Matti Heinämäki Yksilövalmentaja.
Kuopion alueen työllisyyskokeilu
Saana Rantsi
TE-toimiston yrityspalvelut
3T-hankkeen päättöseminaari
Espoolaiset Työllisyystalkoot
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Psykososiaalista tukea tarvitsevat
TYPPI-järjestelmän diat
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Esityksen transkriptio:

Välityömarkkinoiden kehittämishanke Vaaksa Ohjausryhmän kokous

3 § Tilannekatsaus Alkuvuosi 2011

Aloittaneet asiakkuudet ● Uusia asiakkaita 62, joista naisia 22 ● Projektissa aloittaneet 828 ● Projektissa päättäneet 7

Kaupungin työllistäminen

● Määrärahatilanteeseen reagoitiin (hakemussuma) ● Edelleen haaste saada työllistämistä kohdistumaan 500 päivää työttömänä olleisiin  Tilanne saattaa parantua palkkatukiresurssien niukkuuden myötä ● Yhteistyö TE-toimiston ja Reitin kanssa toimii ● ”Omalle TE-neuvojalle” tarvetta

Työhönvalmennus Arja Sallinen Aktiivisessa valmennuksessa tällä hetkellä 32 hlöä, ● Keski-ikä 30v, suurin ryhmä (13 hlöä) alle 25v ● Naisia ja miehiä 16 hlöä ● Tev, työharjoittelu, työkokeilu 9 hlöä, joista 3hlöä työllistyy touko-kesäkuussa avoimille työmarkkinoille ● Opiskelemassa 5 hlöä ● Töissä avoimilla työmarkkinoilla 2 hlöä ● Työnvälitys/valmennus 4 hlöä ● Valmennus 7 hlöä ● Muu ratkaisu 5 hlöä (esim. kunt.tuki/eläke haussa yms) ● Uusia toimeksiantoja v kpl

Työhönvalmennus.. ● Pääpaino nuorilla, joilta puuttuu ammatillinen pt, tai opiskelu keskeytynyt. ● Keskeytyksen syynä esim. väärä alavalinta tai poissaolot koulusta. ● Taustalla on usein päihteiden käyttö, hoitamatta jääneet mielenterveydelliset ongelmat tai muuten syrjäytyneet vailla aikuisen tukea olevat nuoret.

Työhönvalmennus.. ● Tavoitteiden pääpaino on oikean alan löytyminen ja koulutukseen ohjaaminen, työkokemuksen saaminen (esim. harjoittelujen kautta) sekä elämänhallintaan liittyvät asiat.

Työhönvalmennus.. ● Osa koulutetuista nuorista tarvitsee tukea työnsaantiin ja tällöin keinoina ovat työelämävalmmennus, jonka onnistuessa työllistyminen avoimille työmarkkinoille on helpompaa. ● Valmennussuhteen aikana asiakas saa vahvistusta esim. työnhakuun ja haastatteluun. ● Lisäkoulutus ja oppisopimus kiinnostavat myös yhä enemmän.

Työhönvalmennus ● Toisena suurempana ryhmänä ovat aikuiset, joilla on työttömyyden lisäksi mm. terveydellisiä haittoja. ● Valmennuksen tavoitteena on työelämään paluu pienin askelin, tuen kanssa. ● Mikäli kyseessä on terveydellisiä ongelmia, tekee työhönvalmentaja työkokeilujaksosta yhteenvedon liitteeksi esim. eläkehakemukseen.

Työhönvalmennus ● Jos asiakas on motivoitunut ja muutenkin asiat ok, ohjataan hänet joko omaehtoiseen tai työvoimakoulutukseen. ● Kaikkien asiakkaiden tavoitteet työhönvalmennuksen osalta on kirjattu joko yhdessä asiakkaan ja tv-/palveluohjaajan kanssa laadittuun työllistymissuunnitelmaan tai erilliseen toimeksiantoon. ● Työhönvalmentaja raportoi tilanteen kulusta lähettävälle virkailijalle ja tekee muutenkin tiivistä yhteistyötä hänen ja asiakkaan kanssa koko valmennusprosessin ajan.

Toteutuneet työhönvalmennukset ● V.2011 alussa päättyneitä asiakkuuksia on 12 kpl.  4 työllistynyt avoimille työmarkkinoille  2 palkkatuella (kaupunki ja 3-sektori)  1 oppisopimus  3 kuntoutustuki/eläke  2 opiskelemaan

Yhteistyöstä ● Yhteistyö eri osapuolten kanssa on sujunut hyvin. Tarkennetut ja yhdessä laaditut tavoitteet antavat raamit toteutukselle. ● Toimiva ja luottamuksellinen yhteistyö lähettävän tahon kanssa antaa työhönvalmentajalle mahdollisuuden käyttää omaa ammattitaitoaan. Tiivis työskentely asiakkaan kanssa saattaa tuoda uusia näkökulmia tilanteeseen ja työllistymisen esteet selviävät. ● Yhteistyö yritysten kanssa kasvanut. Valmennuksen kautta luodut työsuhteet yrityksiin ovat prosessin tulos, jossa asiakas on ”lunastanut” paikkansa ja vakuuttanut työnantajan osaamisellaan. ● V.2010 aikana toteutetut oppisopimukseen tähtäävät valmentavat koulutukset ovat tuottaneet mielestäni hyvää tulosta. Koulutuksen ja valmennuksen (koulutus- tai työhönvalmentaja) välistä yhteistyötä kannattaa kehittää jatkossa.

Romanivalmennus ● Romaniasiakkaita valmennuksessa 25 ● Yhteensä asiakkaita nyt 42 ● Nuorten koulutukseen ohjaaminen ● Työelämävalmennuspaikkojen ja kuntouttavan työtoiminnan etsiminen

Työpankki ● Työpankin palveluita markkinoitu kaupallisella radioasemalla ja maakunnan ykköslehdessä sekä messuilla ja tapahtumissa ● Markkinointi tavoittanut sekä yksityis- ja yritysasiakkaita ja tuottanut yhteydenottoja ja toimeksiantoja

Työpankki ● Mikkelin nuorten työpajat ja Työväen Sivistysliitto vastaavat pääasiallisesti toimeksiantojen käytännön toteutuksesta ● Työpankkitehtäviä on ollut alkuvuoden aikana (6.5. mennessä) noin 40 ja vaihdelleet pituudeltaan tunnista muutamaan viikkoon.

Yritysyhteistyö ● Työnantajakäynnit/kontaktit 57 kpl ● Työnhakijahaastatteluja 44 kpl ● Työnhakijaesittelyjä työnantajille 29 kpl ● Työnantajien haastattelemia hakijoita 18 kpl ● Hakijoita työllistynyt yrityksiin/muut työnantajat 9 kpl

Yritysyhteistyö 1.1.– ● Yritysyhteistyö sujuu pääsääntöisesti hyvin ● Kokevat hankkeen ja sen toiminnan tärkeäksi ja omaa toimintaansa tukevaksi ja hyödyttäväksi ● Tukeneet hankkeen toiminnan markkinointia ja yhteistapahtumia ● Haasteellisinta saada yritysten työvoimatarpeet ja hakija-aineisto kohtaamaan ● Työllisyysmäärärahatilanteen muutokset nostaneet kynnystä yrityksiin työllistymiseen ● Työhallinnon tietojärjestelmän (Uran) käyttöoikeus helpottaisi yritysyhteistyötä

4§ Pitkäaikaistyöttömien työllistämishaastattelut yhteistyössä järjestöjen kanssa

Markkinoiminen avoimille työmarkkinoille Jatkotyöllistäminen 2 kk  2 kk työssäoloehtoa Järjestötyöllis- täminen 12 kk korkeimmalla korotetulla palkkatuella  6 kk työssäoloehtoa Järjestötyöllistäminen työllisyydenhoidon osana Asiakashaast attelut Reitin ja TE- toimiston kanssa Infot työllistymis- mahdollisuuks ista Onnistumisten ja palvelutarpeiden kerääminen

Toimenpiteiden tarkistaminen Asiakastilanteiden perkaus ● Järjestöissä 8 krt ● TE-toimistossa 9 krt ● TYP Reitissä 3 krt ● Asiakashaastattelut 29 hlöä ● Työpaikkahaastattelut 19 hlöä ● Loppupalaverit 12 hlöä, työtod. 28 kpl ● Työpaikkakäynnit 22 krt.

Havaintoja ● Yhteistyö järjestöjen ja TE-toimoston kanssa onnistunut hyvin. ● TE-toimisto aktivoitunut yhteistyössä, suoria asiakasohjauksia.

Työllistämismallista huomioitavaa ● Mallissa parannetaan järjestötyöllistämisen vaikuttavuutta referenssejä keräämällä. ● Tie auki avoimille työmarkkinoille, mikäli työsuoritukset hyviä. ● Järjestötyöllistämisen tulevaisuus TEM:n strategiassa?

5§ Hankkeen talouden toteuma

Kustannukset Vaaksa • Aineet, tarvikkeet ja tavarat • Henkilökustannukset • Palvelujen ostot • Matkakustannukset • Muut kustannukset • Välilliset kustannukset • YHTEENSÄ • Budjetoidut kustannukset • Jäljellä • 890,89 € • ,58 € • 8 277,10 € • 1 225,85 € • 7 891,87 € • 1 877,01 € • ,30 € • ,00 € • ,70 €

Kiitos!