Akavan Erityisalat Opiskelijatoiminta TAKUn koulutuspäivä 16.2.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TUKEA TYÖNANTAJUUTEEN Työehtosopimus ja palvelut työnantajille
Advertisements

HumanistiURA Tutkinnon tuhannet mahdollisuudet Humanistitutkimuksen tuloksia Akavan Erityisalat Humanistitutkimus 2013.
Opiskelijat työmarkkinoilla vuonna 2011 Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliitto Lokakuu 2011 Real Stats Oy.
Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
TEKNIIKAN JA TIEDON TOIMIHENKILÖT TTT RY
Akavan Erityisalat on kulttuurin, hallinnon ja liike-elämän asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien ja niihin valmistuvien opiskelijoiden etujärjestö.
Vaikuttaminen ammattikorkeakoulussa ja yhteiskunnassa Järjestökoulutus HPJ Joni Lappalainen.
Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
Mikä? •Matemaattis-luonnontieteellisten alojen ammattilaisia yhdistävä ja edustava ammatillis-aatteellinen järjestö. •Tavoitteena edistää matemaattis-luonnontieteellisten.
Miksi TATSI ja ammattiliitot ovat mukana työllistämistoiminnassa ? • Milloin ammattiliiton jäsen eniten kaipaa tukea, kuin työttömyyden kohdatessa? • Ammattiyhdistysliikkeen.
Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
T AKU RY Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö Riina Virkkunen Järjestö- ja kehitysvastaava.
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Suomen sairaanhoitajaliitto ry Tehy ry
Maailma rakentuu yhdessä yrittämällä! Yhdistyneiden Kansakuntien kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012.
Suomen koulutusjärjestelmä
SEPA Ohjelma 12.00Lounas, kahvit ja ilmoittautuminen 13.00Tervetuloa - ESATKY, ITKY ja Tietotekniikan Liitto tänään Antti Pellinen, Tikura Oy 13:05Sähköinen.
Tulevaisuus käsissä. Joka päivä. - ammattilaiset lasten arjessa.
Työhyvinvoinnin tekijät Akavan Erityisalojen työmarkkinatutkimusten tuloksia Tiivistelmädiat
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
SPOL Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto. Mikä SPOL? Kattojärjestö paikallisille ainejärjestöille, perustettu vuonna 1968.
OPISKELIJAKUNTA O’DIAKO - Sinun opiskelijakuntasi.
Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2012.
Vastuullisen varainhankinnan ammatilliset arvot ja periaatteet Pääsihteeri Pia Tornikoski
- työmarkkinoista, palkoista ja palkkaneuvotteluista
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Vammaisneuvosto ♥ Vammaisuuteen liittyvien asioiden asiantuntijaelin ♥ Vammaisten yhteiskunnallisen tasa-arvon edistäminen.
Paikallisjärjestön säännöt Tausta Yhdistyslain ja kirjanpitolain muutos Tavoite nykyaikaistaa säännöt Esitys järjestökäsittelyn pohjalta Hyväksytty.
Strategiset tavoitteet Käytämme monipuolisesti ammattiyhdistystoiminnan keinoja jäsenten asioiden ajamiseen. Vaikutamme luottamusmiesjärjestelmän toimivuuden.
Osaajaksi Kareliassa o Monialaista oppimista ja kehittämistä o Laadukas opetus o Hyvät valmiudet työelämään  Sitä kautta pystyt kehittymään alasi asiantuntijaksi.
Itellan Ylemmät Toimihenkilöt ry
Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Enni Räisänen Asiamies Palvelutoimialat, YTN.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ry Toimitusjohtaja Harri Hietala Näkökulma työnantajaliitosta
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Esittelyvideo. Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita Henkilökuntaa 500.
Onko siivous ammatti? Ei, siihen joudutaan, kun ei pystytä tai osata muuta! Näin ajateltiin vielä vuonna 1969! Kunnes joukko viisaita ihmisiä kokoontui.
Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry.
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Tulevaisuuden rotareita - Rotaract PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.

Akava Työmarkkinakeskusjärjestö perustettu 1950 Järjestäytymisperiaate
Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
Musiikin koulutusseminaari - valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Maija Innola Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto.
Kaivoshankkeen integrointi opetukseen Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opettajien neuvottelupäivät –
Työelämän varjoja ja valoa työllistymistietoa ja ennakointia Työelämäpäivä Tapio Anttonen JY rekrytointipalvelut.
Infoa uusille opiskelijoille, syksy 2014 Opinto- ja opetuspalvelut Ura- ja ohjauspalvelut.
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
Mitä peruskoulun jälkeen?
TYÖEHTOSOPIMUS JA TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
SUHO Mikä SUHO? Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Toisen asteen koulutus
Avoin ammattikorkeakoulu
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Tilastoja kevään 2016 yhteishausta
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Esityksen transkriptio:

Akavan Erityisalat Opiskelijatoiminta TAKUn koulutuspäivä

Liittomme syntyi 40 vuotta sitten jotta pienetkin akavalaiset ammattialat saisivat voimaa työehtosopimuksista neuvoteltaessa.

Akavan Erityisalat lyhyesti  Akavan Erityisalat ry on kulttuurin, hallinnon ja liike- elämän asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien etujärjestö.  Kasvavaan liittoomme kuuluu 25 eri aloja edustavaa, itsenäistä jäsenyhdistystä, joissa on yli jäsentä.  Opiskelevia jäseniä yli  Olemme Akavan seitsemänneksi suurin liitto.

Edustamamme alat  Akavan Erityisalojen jäsenyhdistyksiin liitytään ammatti- tai koulutusalan perusteella.  Yliopistoalat: humanistiset tieteet, kasvatustieteistä yleinen kasvatustiede, aikuiskasvatus ja erityispedagogiikka, hallinto- ja yhteiskuntatieteet sekä viestintäala ja taideaineet.  Ammattikorkeakoulut: humanistinen ala, taide- ja kulttuuriala, matkailu-, ravitsemis- ja talousala sekä johdon assistenttityön ja kielten, toimintaterapian, suun terveydenhuollon sekä liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelmat.

Keskusjärjestö, 34 liittoa Jäsenliitto, 25 jäsenyhdistystä Jäsenyhdistys Akava Akavan Erityisalat TAKU Jäsen Jäsenet ovat perusta

Liittomme arvot Kestävä kehitys Akavan Erityisalat kehittää työelämää ja yhteiskuntaa kestävän kehityksen ja eettisten periaatteiden mukaisesti. Oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo Akavan Erityisalat edistää jäsentensä oikeudenmukaisia ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia koulutuksessa ja työelämässä. Inhimillisyys Akavan Erityisalat edistää kaikessa toiminnassaan inhimillisyyttä työelämässä. Avoimuus ja luottamus Akavan Erityisalat korostaa päätöksenteossa ja toiminnassa avoimuutta ja luottamusta.

Opiskelijoiden edunvalvonta  Koulutus- ja sosiaalipoliittinen vaikuttamistyö sekä AMK- että yliopistosektorilla  Omien alojen työelämäkysymykset: perusteettomien määräaikaisuuksien rajoittaminen, pätkätyöläisen ja vuokratyöntekijän asema, korkeasti koulutettujen naisvaltaisten alojen oikeudenmukainen palkkaus  Yksilöedunvalvonta: työsopimukset ja työsuhdekysymykset – neuvonta ja neuvotteluapu ristiriitatilanteissa  Taloudellinen turva työttömyyden varalta: mahdollisuus ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan  Ajankohtainen tieto alan työmarkkinoista, työllistymisestä ja palkasta (tutkimukset ja suositukset)

Jäsenyys on työelämän täyskasko  2012 kolme opiskelijatapahtumaa, joista ensimmäinen Turussa 2.3. Tapahtumasta saat vinkit mm. työnhakuun ja työsopimusasioihin. Ilmoittaudu mukaan!  Seuraavat tapahtumat järjestetään syksyllä Joensuussa ja Rovaniemellä.  Vastuu- ja oikeusturvavakuutus: vuoden 2012 alusta liiton jäsenyhdistyksen jäseninä olevat opiskelijajäsenet ovat vakuutettuina paitsi opiskeluun tai työharjoitteluun liittyvissä asioissa, myös sellaisissa työsuhteissa jotka eivät liity opintoihin.  Urapalvelut – tukea esimerkiksi urasuunnitteluun.  Muista hyödyntää myös palkkasuosituksia ja -puntaria.

Akavan Erityisalojen opiskelijatoimikunta  Toimikunta vastaa liiton ja sen jäsenyhdistysten välisen yhteistyön koordinoinnista ja kehittämisestä opiskelijatoimintaa koskien.  Puheenjohtajana toimii Mika Kesseli.  Liiton hallitus valitsee opiskelijatoimikunnan jäsenet jäsenyhdistysten asettamista ehdokkaista. Toimikunnan kausi on kaksivuotinen, ja se kokoontuu 4-6 kertaa vuoden aikana.  Toimikunta vastaa toimialuettaan koskevasta yhteydenpidosta AKAVAn vastaaviin toimielimiin, liiton jäsenyhdistyksiin ja muihin yhteistyötahoihin nähden.

Akavan Erityisalat osana Akava- yhteisöä  Akava on Suomen johtava opiskelijoiden työmarkkinajärjestö. Akavan opiskelijat on yli korkeakouluopiskelijan yhteisö, jonka äänenä Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVA toimii.  AOVA ajaa korkeakouluopiskelijoiden etua toimimalla aktiivisena ja aloitteellisena yhteiskunnallisena keskustelijana.  AOVAn puheenjohtajana toimii Ted Apter. Akavan Erityisaloja edustavat Mika Kesseli (varsinainen jäsen) sekä Riina Koivunen (varajäsen).  Viimeisin kannanotto : Akavan opiskelijat vaativat laadullista työllistymistä ammattikorkeakoulu- uudistuksen päätavoitteeksi.