RecultCode ohjeet Erotuomareiden kirjautumis- ja Pöytäkirjojen täyttö ohjeet erijärjestelmiin.
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus2.
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Maaseutu.fi on uudistunut -
TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Otteluvastaava Kaukalopalloliiga Yleistä työkentästä Olet toimitsijoiden esimies Olet vastuussa toimitsijoiden ammattitaidosta Olet tuomariston.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
PADS –ohjelmiston asetukset: Ohjeet kirjaston luontia ja ylläpitoa varten sekä varmuuskopiointi HUOM !!!! Kaikki piirilevysuunnittelu uudella PADS –versiolla.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Kahoot-ohje.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
JOPOX YLLÄPITÄJÄ Miten pääsen alakuun? …ja siitä sitten etiäpäin.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Ti-Tu koulutus - KERTAUS
LISÄKILPAILUSÄÄNTÖMUUTOSESITYKSET
Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
Esityksen transkriptio:

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Koulutus seuratoimitsijoille 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

JOUKKUEENJOHTAJA

JOUKKUEEN PERUSKOKOONPANO Kirjaudu joukkuetunnuksilla Palvelusivustolle http://www.finhockey.fi/palvelut/palvelusivusto/ Valitse ”Kokoonpanot” ja valitse sarja: 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

JOUKKUEEN PERUSKOKOONPANO Pelaajat -sarakkeessa on lueteltu kaikki seuran pelaajat Rastita oikeat pelaajat Paina Lisää jolloin valitut pelaajat siirtyvät Peruskokoonpanoon Seurayhteisön ja yhteistyöseuran pelaajat voi valita pudotusvalikoista Toimihenkilöitä ei valita toistaiseksi 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

JOUKKUEEN OTTELUKOKOONPANO Molemmat joukkueet luovat oman ottelukokoonpanonsa pelipäivänä Ottelupäivänä joukkuesivustolle ilmestyy kyseisen ottelun kohdalle Kokoonpano Tilastointi (Aktiivinen jatkossa vain pelipäivänä +3h) Paina Kokoonpano 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

JOUKKUEEN OTTELUKOKOONPANO Rastita pelaavat pelaajat peruskokoonpanosta Valittuasi kaikki pelaajat, paina ”Lisää otteluun”, jolloin pelaajat siirtyvät ”Ottelun kokoonpano”-sarakkeeseen 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

JOUKKUEEN OTTELUKOKOONPANO Ottelukokoonpanossa valitaan pelaajan pelipaikka ja kentällinen (1-4) Tarvittaessa korjaa pelinumero Jos valitaan virheellinen pelaaja kokoon panoon, niin rasti ruutuun ja ”Poista valitut pelaajat” Tarkista vielä, ettei samassa ketjussa samalla pelipaikalla ole kahta pelaajaa. Maalivahdit kenttiin 1 (aloittava) 4 (varamaalivahti) Kun kokoonpano on kunnossa, paina ”Tallenna kokoonpano”. Huom.Tiedot tallentuvat myös peruskokoonpanoon 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU TiTu ( Versio 0.8: 25.9.2013) Tarkista aina uusin versio osoitteesta: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/ Uusimman version näet päiväyksestä 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) ETUKÄTEISVALMISTELUT - Päivitä selain viimeisimpään versioon selaimen omalla päivitystoiminnolla. - TiTu toimii parhaiten Windows-tietokoneessa. Emme toistaiseksi suosittele käyttämään tablettitietokoneita, eikä vaihtoehtoisia käyttöjärjestelmiä. - Internet Explorerin version 8 kanssa on todettu ongelmia, älä käytä sitä. Suosittelemme Firefoxia. - Firefoxissa valitse yläpalkista ”Ohje” ->”Tietoja Firefoxista” sivu avautuu, jossa voit tarkistaa päivitykset. - Firefoxin uusin versio on: 24.0 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) ETUKÄTEISVALMISTELUT Asenna java osoitteesta: http://www.java.com/ - Voit testata onko Sinulla jo Java asennettuna ”Do i have Java” -linkistä - Jos ei ole, paina ”Free Java Download”-napista, valitse ”Agree and Start Download” ja käynnistä ladattu tiedosto. - Asennuksen alkaessa voit halutessasi jättää asentamatta ”Ask.com”-navigointipalkin poistamalla valmiiksi rastitetut ruudut ennen asennuksen jatkamista. - Asennus suoritetaan vain kerran - Päivitykset tulee asentaa myös jatkossa 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) ENNEN OTTELUA Kirjaudu ohjelmaan KOTIJOUKKUEEN (uusilla) tunnuksilla (ovat viime vuodesta vaihtuneet, pyydä jojolta uudet!) osoitteessa: http://www.finhockey.fi/palvelut/palvelusivusto/ Valitse vasemmalta kokoonpanot pudotusvalikosta oikea sarja Alle ilmestyy Joukkueen pelit ja ottelupäivän mukaiseen peliin napit: Kokoonpano ja alle Tilastointi 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Voit tarkastaa kotijoukkueen kokoonpanon painamalla nappeja alapuolelle peruskokoonpanon viereen ilmestyy joukkueen ottelukokoonpano Vierasjoukkueen kokoonpanoa ei näe kotijoukkueen tunnuksilla. Ottelukokoonpanossa PITÄÄ OLLA JOKAISELLA PELAAJALLA PELIPAIKKA (MV/VP/OP/VL/KH/OL), KENTÄLLINEN (1-4) JA PELINUMERO Joukkueenjohtaja syöttää tiedot ajoissa ottelupäivänä, kirjuri tarkastaa. Mikäli havaitaan eriäväisyyksiä, kirjuri selvittää joukkueenjohtajan kanssa oikeat merkinnät ennen ottelun alkua. Tuomareita ja Joukkueen toimihenkilöitä ei toistaiseksi syötetä 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) TiTuun pääsee painamalla Tilastointi -nappia TiTu näkymään tulee toistaiseksi VAROITUS Rastita ”I accept the risk and want to run This application” ”Run”-nappi aktivoituu. Paina sitä 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Firefoxissa pitää vielä hyväksyä selaimen suojausohitus paina Seuraavaksi ohjelma kysyy Hyväksy painamalla 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Tilastointi avautuu uuteen Ikkunaan, joukkuesivusto jää avoimeksi selaimen toiseen ikkunaan Voit muokata kotijoukkueen kokoonpanoa tarvittaessa Joukkuesivulta Tallennettuasi muutokset päivitä joukkue TiTun oikeassa yläreunassa olevasta Päivitä kokoonpano –napista sivuja sulkematta 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Ottelutietojen syöttö TiTu toimii myös internet-yhteyden katketessa Oikeassa alalaidassa näkyy teksti vihreällä, kun yhteys on toiminnassa Kun joukkueet ovat kentällä valmiina aloittamaan… Paina ”Aloita ottelu” Paina ”Aloita erä” Seurannassa näkyy heti että peli olisi alkanut, älä paina liian aikaisin 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Valitse maalivahdit klikkaamalla (Kello ei toimi muutoin) Ei paineta ”Lisää”-nappia Klikkaa suoraan nimeä Esim. aloittava maalivahti on #34 SAARELA TUOMAS klikkaa Jos MV vaihtuu, valitse oikeaan aikaan uusi MV Pelin käydessä ”lennossa” MV pois tallentuu klikkauksella Ei maalivahtia –kohdasta ->otteluseurannassa on reaaliajassa MV pois 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Käytä kelloa normaalisti Voit muuttaa minuutteja sekä sekunteja +/- napeilla kellon käydessä Et voi ylittää eräaikaa +/- napeilla Kello on aina käytettävä erän loppuun Voit vaihtaa kellon Kulkusuuntaa painamalla Vaihda kello 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Maalien ja rangaistusten syöttö Maalien ja rangaistusten syöttökentät aukeavat sekä kyseistä ruutua klikkaamalla että Lisää –napeista Maalin syöttö Tarkista aika Syötä tuomarin ilmoittamat Maalintekijä ja syöttäjä(t) Lisää maalin tyyppi (YV, AV, TM, IM jne) Tallenna +/- Tilastot täytetään vain Mestiksessä ja NSMLssa, välilyönti aina numeroiden (ole tarkkana) väliin Maalivahteja ei toistaiseksi syötetä 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Maalien ja rangaistusten korjaaminen Voit korjata maaleja tai rangaistuksia avaamalla tietorivin klikkaamalla Rangaistuksen syöttäminen tapahtuu samalla tavalla kuin maalin Rangaistuksen antava tuomari on merkittävä toistaiseksi ET1. Mestiksessä ja NSMLssa laitetaan rangaistuksen antava ET1 / ET2 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Maalien ja rangaistusten aikoja muuttaessa tunnistaa minuuttien ja sekuntien väliin välimerkiksi pilkun, pisteen, kaksoispisteen ja puolipilkun. Epäonnistunut rangaistuslaukaus merkitään RL0 (kuten aiemminkin). Jos teet virheellisen RL0-merkinnän onnistuneen rangaistuslaukauksen (RL) sijaan, RL0-merkintää ei voi muuttaa. Poista se ja tallenna uudelleen RL -merkinnällä. YV/YV2-merkintöjä ei vielä tule automaattisesti, joten ei siis osaa myöskään päättää rangaistuksia. Jos editoit aikoja, ole tarkkana. Rangaistukset syötetään samoin kuin ennenkin. Sarakkeet toimivat sekä näppäimillä että pudotusvalikosta Kumoutuvissa rangaistuksissa syötetään käsin K-kirjain ”L-sarakkeeseen” Rangaistuslaukauksen 0 min -rangaistuksessa L-sarakkeeseen tulee kirjoittaa ”RL” Syötä tuomari (PT1/PT2) Mestis- ja NSML-otteluissa. Tarkasta rangaistusten loppuajat ja editoi tarvittaessa Erän päätyttyä paina ”Lopeta erä” ja syötä maalivahdin torjunnat. TARKISTA KAIKKI MERKINNÄT/AJAT! Varsinkin, jos MV on vaihdettu/ollut poissa. Maalivahtijaksoissa tulee olla sekunnilleen koko erän ja ottelun kattava jatkumo ilman puuttuvia tietoja tai päällekkäisyyksiä: 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Tarkista ennen uuden erän aloittamista ENSIN MAALIVAHDIT, sen jälkeen paina ”Aloita erä”-nappia Älä paina ”lisää” –nappia, MV-jakson alku tallentuu saman tien automaattisesti. Tallenna erän ottelutapahtumat ÄLÄ KÄYTÄ KELLOA OTTELUN LOPPUUN, JOS TIEDÄT, ETTÄ PUUTTUU MAALEJA! Aikalisän syöttöön riittää, että klikkaat oikeaan aikaan oikean joukkueen nappia. Jos merkitset vahingossa väärälle joukkueelle, pyyhi väärästä aika yli ja tee oikeat merkinnät ja jatka peliä. TALLENNA YLEISÖMÄÄRÄ klikkaamalla ”Yleisömäärä”-nappia, jolloin tekstikenttä aktivoituu, johon voit luvun syöttää 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Jos huomaat, että ottelun kokoonpanoja pitää kesken pelin editoida, käy tekemässä se selaimen toisella sivulla olevassa joukkuesivustolla Paina sen jälkeen TiTun ”Päivitä:kokoonpano”-nappia, jolloin korjattu kokoonpano päivittyy heti. Älä sulje TiTua. Ottelun ratketessa normaalilla peliajalla: TARKISTA LOPPUTULOS Paina ”Lopeta erä” Torjunnat eivät tule automaattisesti Jos joudut odottamaan tallenna nollat molemmille Tarkasta että lopputulos on oikein Paina ”Tallenna lopputulos” Syötä maalivahtien torjunnat ne saatuasi Jos saat torjunnat heti, tallenna ne ensin ja sitten paina ”Tallenna lopputulos” Tarkista ettei torjunnat ole merkitty 0 -maalivahdille (tyhjä maali) Ottelun ollessa ajassa 60:00 tasan jatkoaika –otteluissa Lopeta erä ja tallenna 3. erän torjunnat Jatkoajan alkaessa tarkista maalivahdit ja aloita jatkoaika Jos tulee jatkoaikamaali tallenna maali normaalisti. Paina ”Lopeta erä”, tallenna torjunnat ja Tallenna lopputulos” (Kun torjunnat saa heti, jos kestää lopputulos tallennetaan ensin ja torjunnat myöhemmin) 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi

TILASTOITAVA TULOSPALVELU (TiTu) Voittomaalikilpailua ei ole vielä rakennettu Tallenna siitä ainoastaan ”Voittava maali” aikaan 65:00 Maalityypiksi PITÄÄ laittaa ”VM”, muuten ohjelma ei tunnista tilannetta ”VM” on ainoastaan voittomaalilaukauskisan merkintä, ei jatkoaikamaalille Voittomaalikilpailussa EI OLE TORJUNTOJA! Paina ”Tallenna lopputulos” Tallennettuja tietoja pystyy vielä muuttamaan, maaleja ei voi lisätä/poistaa Kun tiedot on syötetty oikein ja tarkistettu… Paina ”Lopeta ottelu”, jolloin muutoksia ja lisäyksiä ei voi tehdä Sulje selain KIITOKSIA KAIKILLE KOULUTTAJASI YHTEISTIEDOT LÖYDÄT OMAN ALUEESI SIVUILTA 2.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi