Puistomuuntajat Jani Jämsä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vertikaaliantennit Lähettävät ja vastaanottavat polarisaatiossa joka on kohtisuorassa maan pintaa vasten. Voidaan käyttää kaikkia dipoli yms. Ratkaisuja,
Advertisements

Lasikuitu ja sen käyttö
4 TEHO.
Resistanssi ja Ohmin laki
Näin pakkaat paketit lavalle
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 3 – KURSSIN MUOKKAAMINEN KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Johdon mitoitus Automaattinen poiskytkentä
Johdon mitoitus Automaattinen poiskytkentä
Pisteellä ei ole ulottuvuutta. Sitä merkitään isolla kirjaimella.
Pumpulipupupussi.
ESIMERKKI Ylikuormitussuojaus
Suojajohtimien jatkuvuus
Ohjelman perusrakenteet
Oikosulku- ja vikavirtapiirin mittaus (TN-järjestelmä)
Tilavuus.
Atte Järvinen Julia Martikainen Jani Grönlund
UUDET POHJOIS-SUOMEN METSÄNHOITOSUOSITUKSET
NAAMIOITA Do It Magic -paperi - värjättävä ja silitettävä -
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
EXtensible Markup Language
A B&J Production :: Verkkolaitteet Click to start.
25. Sähkövaraus Atomin rakenne on sähköisesti neutraali.
Tiedonhaku Internetistä
Eristysresistanssimittaus
Mittaus- ja ryhmätyökeskukset
Muuntaja
Ohjelman perusrakenteet
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Virtapiirit.
TIETOSARJAKUVA Piirrä paperiin reunat. Katso tarkasti, että alueet "sulkeutuvat". LYIJYKYNÄLLÄ! Mieti kuvatekstit. 1) 2) 3) 4) Kirjoita tekstit. Laita.
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
Vapaa aihe Kysymykset.
Lompakko mehupurkista.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
CASS / Steven Abney CASS = Cascaded Analysis of Syntactic Structures • Steven Abney esitteli CASS-parserin 1990 (Rapid Incremental Parsing with Repair).
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Keikkailu Joo ja se on oikealta nimeltä rullalautailua. Sen ideana on saada temppuja erilaisia temppuja laudalla, jossa on kaksi truckia ja neljä rengasta.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
Veden ja sähkön virtaus
SATE1110 SÄHKÖMAGNEETTINEN KENTTÄTEORIA
Polymeerit Ovat aineita, jotka koostuvat pienistä molekyyleistä, monomeereista, jotka ovat liittyneet toisiinsa kovalenttisin sidoksin Polymeerien tarkat.
Tekijät: Suvi Väliaho ja Pirita Laukkanen
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
KASVIVÄRJÄYS Näin värjätään suomenlampaan villaa kasveilla.
Valintarakenne valintarakenne alkaa aina kysymyksellä eli ehdolla ehto tarkoittaa, että muuttujan sisältöä verrataan toisen muuttujan sisältöön tai vakioon.
5. Sähkökemiaa Oppilastyö: Kaksi eri metallia ioniliuoksessa.
Funktio ja funktion kuvaaja
Kupari Cu.
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
By: Carita, Kaisa & Minna.  Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava,
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Fysiikan ja kemian sanaston luomiseen ja käsitteiden selventämiseen tähtäävä harjoitus. VUOSILUOKILLE 7-9 OTSO JARVA, SAARNILAAKSON KOULU AVAINSANAT ”Virtapiiri.
Sähköenergia FY6. 1. Sähkövaraus Sähkövaraus on kappaleen ominaisuus Sähkövaraus on kappaleen ominaisuus Sähkövarauksen tunnus on Q ja yksikkö coulombi.
Julius Näränen Mikko Pihlajasaari. MSO MSK VST VSB VH VUKB.
Endogeeniset tapahtumat Endogeeniset tapahtumat  ns. sisäsyntyiset tapahtumat  Saavat energiansa maapallon ytimen ydinreaktioista  mm. tulivuoritoiminta,
14. Maapallon rakenne. Maapallon kuori Kiinteää kiveä ”Kelluu” vaipan astenosfäärissä Mantereinen kuori n. 35 km paksu Kevyempiä kivilajeja Paksuimmillaan.
Kpl 26 Jännite aiheuttaa sähkövirran Syksy Pariston napojen välillä on jännite Paristossa on kaksi päätä eli napaa (+ ja -) Paristossa on kaksi.
LÄMPÖLAAJENEMINEN Kun ainetta lämmitetään, sen rakenneosasten lämpöliike voimistuu. Silloin rakenneosaset tarvitsevat enemmän tilaa ja aine laajenee. Vastaavasti.
Virtapiirit.
27. Jännite ja sähkövirta mitataan mittarilla
Trukilla työskentely rakennustyömaalla
Vaihtovirta Sähkömagneettinen induktio: magneettikentän muutos synnyttää (indusoi) johtimeen jännitteen. Yksinkertaisessa generaattorissa pyörivä kestomagneetti.
Suurjännitetasasähkönjakelu
Esivalmistusvälineet
28. Lamppu vastustaa sähkövirtaa
Sakari Koistinen 2010 MATKA MAAN UUMENIIN.
PERISKOOPPI.
Muuntaja Muuntajassa on kaksi käämiä kytketty yhteisen rautasydämen ympärille. Muuntajalla muutetaan jännitteen suuruus toiseksi.
Esityksen transkriptio:

Puistomuuntajat Jani Jämsä

Puistomuuntaja (puistomuuntamo) koostuu kahdesta osasta: itse muuntajasta seka muuntajan “suojakopista” Puistomuuntamon toimintaperiaate on se että muuntajalle syötetään maakaapelilla ( AXMK-PE tai AHXAMK-W) esim. 1KV (1000V) jonka muuntaja sitten muuntaa haluttuun suuruuteen esimerkiksi 230V joka voidaan sitten jakaa kuluttajille tai muihin haluttuihin kohteisiin.

Muuntaja ja kytkeminen Muuntaja on sähkömagneettinen laite, joka muuttaa vaihtosähkön jännitteen tai virran toiseksi samantaajuiseksi jännitteeksi tai virraksi. U1 on ensiökäämin jännite U2 toisiokäämin jännite N1 ensiökäämin kierrosten lukumäärä N2 toisiokäämin kierrosten lukumäärä I1 on ensiökäämin virta I2 toisiokäämin virta.

Muuntaja ja kytkeminen Muuntajasta löytyy L1, L2, L3 ja N/PE merkityt paikat joihin voidaan liittää maakaapelin vastaavat johtimet

Kaapelit Puistomuuntajassan asentaisessa käytetään maakaapelia joka voi olla tyypiltään esim: AXMK-PE 4*25 S (1000V asti) Kaapeli koostuu kovasta PEX/PVC-muovi kuoresta jonka alla on pehmeämpi muovikuori ja ennen johtimia on vielä hohtosuojaus Johtimet ovat L1, L2, L3 ja PEN Kaapeli kestää kohtalaisesti rasitusta ja on suojattu ulkopuolisilta tekijöiltä kuten vedeltä.

Kaapelit AHXAMK-W (suurjännite esim. 110kV) Kaapelin rakenne: kupari/alumiini johtimen päällä on puolijohtava muovikerros, puolijohtavan muovin päällä on paksu kerros eristävää XLPE-muovia, kosketussuojauksena toimii alumiini tai muovilaminaatti, ja kaapelin vaippana toimii musta PE-muovi Kaapelinipun keskellä kulkee maadoittamiseen tarkoitettu kuparijohdin

Kaapelointi Maakaapelit tuodaan muuntajalle maan alla eli kaapelit on aurattu Kaapelin auraaminen tarkoittaa sitä että kaapeli kaivetaan maan alle n. 0,7m syvyyteen ja auratun kaapelin päälle laitetaan kaapelivaroitusnauha n. 0,3m Kaapelin auraukseen käytetään kaapeliauraa joka on kaivinkoneeseen tarkoitettu laite jolla saadaan samanaikaisesti kaivettua kaapelille ura, asetettua kaapelin uraan n.0,7m ja vedettya kaapelivaroitusnauha n.0,3m

Kaapelointi

Puistomuuntajan perustukset Ennen kuin muuntajan suojakoppi voidaan sijoittaa täytyy sille rakentaa perustukset Perustukset täytyy salaojittaa niin että vesi valuu perustuksista pois eika jää perustusten keskelle Perustuksiin vedetään myös 2kpl maadoituselektrodeja toinen perustuksen pohjalle ja toinen hieman suojakopin alapuolelle Perustusten rakennusvaiheessa tulee myös huoioida kaapelien ylösnousukohdat jotka tulisi mitata tarkoin

Perustukset