Tule mukaan Nälkäpäivä- keräykseen!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Punaisen Ristin viikko Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014.
Muuttoliike 2008 – 2012.
Helluntaiseurakuntien lapsi- ja perhetyön kehittämishanke, joka käynnistyi vuonna Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lapsi- ja perhetyötä, koota.
Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
Punainen Risti avustaa n. 23O miljoonaa ihmistä vuosittain
Onko yhden ihmisen teoilla merkitystä?
PUNAISEN RISTIN LUKUKUU-KAMPANJA
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
ISBN USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Suomen Punainen Risti Apua sinun avullasi, kaukana ja lähellä
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Suomen sydämellisin valmiusharjoitus
PHACO-laite Ratnapuran sairaalaan PID Erkki Laine Sairaalan hankevastaava.
Venäjän merkitys kyselyn perusteella on ollut kasvussa: Tänä vuonna sen ilmoitti merkittävimmäksi ulkomaalaisten vieraiden lähtömaaksi jo 70 prosenttia.
Ei hätää, jos sinä autat. Operaatio Nälkäpäivä 2012.
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Globaalia riippuvuutta – Mitä on kehityspolitiikka? Heini Utunen FM, YTK Koli
Suomalaisen avun maisemakuvaa Dos., akatemiatutkija Anne Birgitta Pessi, HY , Kansalaisareena.
Jäsenyys 2012 Varainhankintatiimi Jäsenyys 2011 Miksi jäseniä? Jäsentavoitteet Mitä jäsenyys on? Jäsenmaksut ja niiden jako Jäsenedut.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
APUA SINUN AVULLASI Kotimaan valmius Toimintalinjaus Ensihuollon ja henkisen tuen osaaminen ja valmius paremmaksi.
Tilastoraportin 13/2014 aineisto
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
Perusopetuksen ryhmäkoko
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
Miten meni työeläkevakuuttajien sijoitusvuosi 2013 Suvi-Anne Siimes, toimitusjohtaja Arvopaperin Aamuseminaari
Suomen Punaisen Ristin varhaisnuorten toiminta
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Pakolaiset tarvitsevat kodin.
Sinä. Juuri sinä voit vaikuttaa siihen Sinä voit vaikuttaa siihen, että apua saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti siellä missä sitä tarvitaan.
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Euroopan talous- ja rahaliitto EMU: Kehitetty jo n. 30 vuotta Ensimmäinen vaihe 1979 => valuuttakurssit Vuonna 1999 kytkettiin 12 maan valuuttakurssit.
Unicef-kävely Unicef lyhyesti  YK:n lastenjärjestö  Perustettu 1946  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu lapsen oikeuksien sopimukseen:
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
Suomen Punainen Risti - The Power Of Humanity
Punaisen Ristin kotimaan apu
Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
LÄHTÖMAAT KUVAT: IFRC KAUTTAKULKUMAAT KOHDEMAAT 190 KANSALLISTA YHDISTYSTÄ PAIKALLISYHDISTYSTÄ PALKATTUA HENKILÖKUNTAA 16 MILJOONAA VAPAAEHTOISTA.
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
Nälkäpäiväkeräys Katastrofirahastoon kerätyillä varoilla Punainen Risti pystyy vastaamaan avuntarpeeseen nopeasti, lähellä ja kaukana. Aliravitsemus,
PUNAINEN RISTI IRIS, JUSTIINA JA EMMA. MIKÄ ON PUNAINEN RISTI? Suomen punainen risti on yksi Suomen suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Se on perustettu.
Roosa nauha Syöpäsäätiö on työskennellyt määrätietoisesti syövän nujertamiseksi jo vuodesta 1948 alkaen. Lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö tukee.
Nälkäpäivä 14. – Sinä voit auttaa! Leena Koskela.
Julkisuuskuvatutkimus
USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Nälkäpäivä 14. – Sinä voit auttaa! Leena Koskela.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Punaisen Ristin kotimaan apu
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Nälkäpäivä 26.‒28.9. Välitä. Osallistu. Autat. Marjaana Malkamäki.
Vapaaehtoistyö osana opintoja
Esityksen transkriptio:

Tule mukaan Nälkäpäivä- keräykseen! Tänään on tärkeä päivä Tule mukaan Nälkäpäivä- keräykseen! Kuva: Joonas Brandt

Nälkäpäivä pähkinänkuoressa Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin tärkein vuosittainen varainkeruukampanja. Varoja kerätään katastrofirahastoon, jonka turvin Punainen Risti auttaa Suomessa ja ulkomailla. Katastrofirahaston varoilla voidaan auttaa nopeasti, koska lahjoituksia ei etukäteen sidota tiettyyn kohteeseen. Minne linkki vie?

Avun ketju alkaa sinusta Viimeinen juliste on vaihdettava ajankohtaisempaan. Viimeinen infoboksin teksti aseteltava niin, että se mahtuu. 1981 1984 1994 1999 2004 2014 Nälkäpäivä on kartuttanut Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoa vuosina 1981 - 2013 yli 72 miljoonalla eurolla. Etiopian kuivuus ja nälänhätä, apua vuosina 1984 - 1988   Kuivuuden ja nälänhädän uhrien auttaminen Sahelin alueella oli Punaisen Ristin isoin avustusoperaatio 80-luvulla. Ruandan kansanmurha, apua vuosina 1994 – 1998   SPR lähetti pakolaisleireille avustustarvikkeita ja antoi rahallista tukea kansainväliselle Punaiselle Ristille. Kosovon kriisi, apua vuosina 1999 - 2002   SPR toimitti Kosovosta pakeneville albaaneille telttoja, vaatteita, jalkineita ja huopia. Aasian tsunami, apua vuosina 2004 - 2011   SPR:n merkittävin avun kohdemaa Sri Lanka. Lisäksi SPR antoi henkistä tukea Suomessa. Filippiinien taifuuni, apua vuosina 2013 – 2014 SPR toimitti myrsky-alueille lääkäreitä, avus-tustyöntekijöitä, telttoja, huopia, pressuja, keittiö-tarvikkeita ja kulkuvälineitä.

Apua katastrofeissa ja kriiseissä Punainen Risti auttaa haavoittuvimpia, kuten lapsia. Filippiinit 2013, taifuuni Haiyan. Samarin saarelle perustetun Punaisen Ristin terveysklinikalla syntynyt vauva sai nimekseen Rainne Micaelle. Kuva: Maija Tammi

Henkilöstöä, tarvikkeita, rahaa Punaisen Ristin katastrofiapu on ihmisten pelastamista, hoitamista, avustamista ja kuntoutusta. Katastrofiapu jatkuu kehitysyhteistyönä, tavoitteena ihmisarvoiset elinolot. Autamme katastrofirahaston turvin myös kotimaan onnettomuuksissa (esim. tulipalot, suuret liikenneonnettomuudet, kadonneiden etsintä).  

Apua suunnitellusti ja harjaantuneesti Vapaaehtoiset ovat vahvuutemme. Espoo 2013, Sydäntalvi-harjoitus. Punaisen Ristin vapaaehtoiset varautuivat myrskyjen aiheuttamiin sähkökatkoksiin harjoittele-malla evakuointia yhdessä viranomaisten kanssa. Kuva: Anna Snickars

Apua ihmiseltä ihmiselle Punainen Risti antaa henkistä tukea. Kauhajoki 2008, kouluampuminen. Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset menossa auttamaan uhreja ja omaisia. Kuva: Mauri Ratilainen

Miksi mukaan Nälkäpäivään, miksi kumppaniksi Punainen Risti? Nälkäpäivän tuntee 75 % suomalaisista. Se on suomalaisille mieluisin lahjoituskohde.* Keräyskuluja valvotaan tiukasti. Vähintään 85 % tuotosta menee aina avustustyöhön. Punaisen Ristin arvot, mm. inhimillisyys, puolueettomuus ja vapaaehtoisuus, ovat kaikkien helppo hyväksyä. Punaisen Ristin tuntee 80 % suomalaisista ja järjestöön luotetaan.* * Taloustutkimus: Hyväntekeväisyys 2012 Linkki on korjattava

Mitä rahalla saa?

Apua hiljaisiin katastrofeihin Punainen Risti auttaa pitkään jatkuneissa konflikteissa. Somalimaa 2013, Punaisen Puolikuun kuntoutuskeskus. Vaikka 18 vuotta kestänyt sota on ohi, maamiinat ovat suuri ongelma. Kuntoutuskeskuksessa rakennetaan proteeseja miinaan astuneille. Kuva: Jarkko Mikkonen

Apua johon jokainen voi osallistua Nälkäpäivä tuotti viime vuonna 2,1 miljoonaa euroa. Jyväskylä 2013, Nälkäpäivä-keräys. Jokainen auttaa omien taitojensa ja voimiensa mukaan. Mukaan voi tulla myös porukalla. Kuva: Jarkko Mikkonen

Punainen Risti - erilainen auttaja Lähes jokaisessa maailman maassa toimii Punaisen Ristin tai Punaisen Puolikuun yhdistys. Paikalliset vapaaehtoisemme ovat heti paikalla katastrofin sattuessa tai sodan syttyessä. He myös jäävät auttamaan, kun maailman huomio on jo muualla. Punainen risti ei ole yleinen ensiavun tai sairaanhoidon tunnus. Geneven sopimuksen mukaisesti se suojaa sodassa lääkinnällistä toimintaa ja humanitaarista avustustyötä.

Nälkäpäivä 34. kerran Seuraava Nälkäpäivä on 18.–20.9.2014. Tule mukaan! Kuva: Joonas Brandt