"Me Kustaa Aadolf, Jumalan armosta Ruotsin, Götan ja Wendin kuningas, Suomen suurruhtinas, Viron ja Karjalan Herttua, Inkerinmaan Herra…" Ruotsin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun yhteenliittymä FinELib 10 vuotta Helsinki Rehtori Anneli Pirttilä.
Advertisements

Posten Logistik SCM OY Logistiikan ykkönen.
1 Exporting Culture – Kulttuuriviennin ammattilainen -valmennus.
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
TEKNOLOGIAOSAAMISEN JOHTAMINEN Kajaanin ammattikorkeakoulu • Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu 1 Ohjelma on tarkoitettu amk- insinööritutkinnon suorittaneille,
Valtatien 4 Oulu – Kemi yhteysvälin kehittäminen
Raasepori Lähde Wikipedia. Raasepori • Kaupunki Länsi-Uudellamaalla • Raasepori muodostui kunnista • Tammisaari • Karjaa • Pohja • Noin 70 km Helsingistä.
Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
KAUSIJULKAISUPÄIVÄT ELEKTRONISEN AINEISTON HANKINTA YRITYSTIETOPALVELU – KEMIRA OYJ.
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Logistiikka/Varasto Enontie 2, Kauhajoki Enontie 2, Kauhajoki.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
LogiCity Tuomas Mikkola Turun Seudun Kehittämiskeskus
Keski-Pohjanmaan aikuisopiston palvelut yritysten ja työllisyyden kehittämiseksi Työllisyysseminaari Kaisa-Leena Ahlroth.
Asemaympäristöjen kehittämisen mahdollisuudet Infra 2012, Wanha Satama Mikko Silvast
KOKKOLAN VEIKKOJEN ARVOKISAEDUSTAJAT
Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Väkevä-Harjula/2010 Tutkimusta: Kilpailukyky- ja vetovoimakysely 2010 Hyvä Henki -ohjelmalla yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Riihimäen-Hyvinkään.
Avaintietoja Tutkinto-opiskelijoita Avoimen yliopiston ja täydennyskoulutuksen opiskelijoita Henkilöstöä Vuosibudjetti 256, 5 M€, josta.
Kokkola Industrial Park
Suomen kartta.
Hollola Hallinnollisesti Hollola kuuluu Lahden kaupunkiseutuun ja Lahden seutukuntaan. Hollolan naapurikunnat ovat pohjoisessa Asikkala (38 km), idässä.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Miten turvata infraosaaminen 2020 Turku
Suomen koulutusjärjestelmä
Nelostieseminaarin loppusanat Eduskunta Samuli Pohjamo Maakuntahallituksen puheenjohtaja.
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-

Kiintiöpakolaisten vastaanotto Pietarsaaren seudulla Ann-Britt Kronqvist.
Napapiirin Kuljetus Oy
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ PaPaLaVa-projektista  Palapelillä laatua valinnaisuuteen  Uutta luova suunnittelu- ja kehittämistehtävä.
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
Ammattikorkeakoulusta yliopistoon Siltaopinnot maisteriopintoihin ja erillisiin maisteriohjelmiin kasvatusalalla Tapio Varmola
Toimintaympäristö Koulutus ja tutkimus Ilkka Valjus.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
Oulun ammattikorkeakoulu. Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Oulu ja Oulainen.
ONKO SUKUPUOLELLA MERKITYSTÄ TYÖELÄMÄSSÄ? Korkeakoulututkinnon suorittaneiden naisten ja miesten työelämään sijoittuminen Päivi Vuorinen AMK-tutkimuspäivät.
Helsingin perustaminen
Kuntien lukumäärä 2017 asukasluvun* mukaan
MODERNIN VALTION SYNTY Sivut
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Metsäntutkimuslaitoksen aluehallintouudistusta valmistelevan työryhmän kuulemistilaisuus MMM Kannuksen yksikön henkilöstön kannanotto Antti.
Koulutustaso ja osaaminen
Kustaa Vaasa ja Kalmarin unionista irtautuminen
Kustaa II Aadolf Ruotsin kuninkaana
Oulu.
SUOMEN PUOLUEET Vasemmisto Porvarit Keskusta Oikeisto
Koulutusrakenne 2015 Pohjanmaa.
Pietarsaari ( Jeppis ).
SUURVALLAN ROMAHDUS JA VAPAUDEN AIKA
TornioHaaparannalla on yhteinen, kaupunkien vuonna 1999 hyväksymä Visio Se on ollut johtotähtenä ja suureksi hyödyksi kaupunkien strategiatyössä.
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
SUOMEN PUOLUEET Vasemmisto Porvarit Keskusta Oikeisto
Koulutusrakenne 2016 Pohjanmaa.
Koulutusrakenne 2017 Pohjanmaa.
Esityksen transkriptio:

"Me Kustaa Aadolf, Jumalan armosta Ruotsin, Götan ja Wendin kuningas, Suomen suurruhtinas, Viron ja Karjalan Herttua, Inkerinmaan Herra…" 7.9.1620 Ruotsin kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 7.9.1620 valvoakseen rannikkoseudun kaupankäyntiä ja muuta elinkeinotoimintaa kuningas määräsi kaupungin "sinettinä käytettäväksi kolmella liekillä palavan tervatynnyrin, mitkä liekit lähtevät tulpasta ja molemmista pohjista”

Chydenius ja vapaakauppa Ruotsin valtiopäivillä vuonna 1765 sai Kokkolan kaupunki tapulioikeudet, luvan ulkomaankauppaan ilman Tukholman välitystä Kaupan vapautta ja muita yhteiskunnallisia uudistuksia ajoi valtiopäivillä Kokkolan pitäjän rovasti Anders Chydenius

, , N 63 50,4 E 23 08,4 o o Keski-Pohjanmaan maakunnan pääkaupunki Kokkola sijaitsee Pohjanlahden rannalla, Perhonjoen laaksossa Kajaani 250 km Helsinki 490 km Vaasa 120 km Oulu 200 km Jyväskylä 240 km Kokkola 1 h Koordinaattipiste N 63 50,4’ E 23 08,4’ on mitattu Kokkolan kaupungintalosta, Kokkolasalista.

Logistiikkaa Maantie: Kokkola on valtateiden numero 8, 13, ja 28 risteyspaikka Rautatie: Pohjanmaan päärata liittää Kokkolan ja sen sataman kaikkialle Suomeen sekä raja-asemille  Meritie: Kokkolan sataman väyläsyvyys on 13 metriä, laiturien yhteispituus noin 2 km ja varastotilaa noin 70.000 m2 Joka sään AWT-terminaali Ilmatie: Kruunupyyn lentokentältä on päivittäin 7 lentoa Helsinkiin. Ja onneksi myös takaisin!

Kokkola tänään Poliittiset voimasuhteet Puolue valtuutettuja Kesk 12 SDP 12 RKP 9 KD 7 Kok 5 Vas 4 Vihreät 1 Perussuomalaiset 1 Väkiluku 36 516 henkeä joista; suomenkieliset 81,3 % ruotsinkieliset 17,3 % muut kielet 1,4 % Väestömuutos 2006 + 249 henkeä  Maa-ala 327,5 km2 josta kaavoitettu ala 36 km2 Asuminen omakotitalot 50,1 % rivitalot 10,1 % kerrostalot 36,0 % muut 3,8 %

Työtä ja toimeentuloa 15 vuotta täyttäneestä väestöstä tutkinnon suorittaneita 62,9 % toisenasteen koulutus 62,6 % korkea-asteen koulutus 37,4 % Työpaikat elinkeinoittain teollisuus 19,2 % kauppa, majoitus-, ravitsemus 17,3 % sähkö-, kaasu- ja vesihuolto 0,8 % rahoitus-, kiinteistö- ym. palvelut 10,2 % kuljetus ja tietoliikenne 7,0 % rakennustoiminta 6,6 % maa- ja metsätalous 1,4 % yhteiskunnalliset palvelut 35,6 % toimiala tuntematon 1,9 % Suurimmat työllistäjät Kokkolan kaupunki ja kuntayhtymät Boliden Kokkola Oy OMG Kokkola Chemicals Oy Kemira Oyj Kemira GrowHow Oy KemFine Oy TETRA Chemicals Europe Oy KPO-konserni Halpa-Halli Tukialue 3 (kansallinen) tavoitealue 2 (EU)

Koulutusta ja osaamista kolmella kielellä Korkeakouluopetusta Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu Chydenius-instituuti - Kokkolan yliopistokeskus, joka on Vaasan, Jyväskylän ja Oulun yliopistojen erillislaitos Ammatillista toisenasteen koulutusta: tekniikkaa, liiketaloutta, palveluja, kulttuuria sekä sosiaali- ja terveysalaa Ammatillista täydennys- ja jatkokoulutusta aikuiskoulutuskeskus, ammattikorkeakoulut ja Chydenius Instituutti Tutkimus- sekä tuote- ja tuotannonkehityspalveluja teknologiapalvelukeskus KETEK Centria Kemian osaamiskeskus, osana valtakunnallista osaamiskeskusohjelmaa

Tapulikaupungista aluekeskukseksi - Kokkolan seutukunta kehittää Kokkolan seutukunnan aluekeskusohjelma vahvistaa alueen elinkeinoelämän osaamista, osaavan henkilöstön saatavuutta ja kansainvälistä kilpailukykyä Aluekeskusohjelman toimialat; laserpinnoittaminen, veneteollisuus, tieto- ja viestintätekniikka (ICT-ala), korkeakoulu- ja yliopistoyhteistyö, seudullisella elinkeinoyhteistyöllä muiden alojen kehittäminen

Kauppakaupunki Kokkola palvelee Kokkola on ihmisen kokoinen kaupunki, jonka palvelut keskittyvät tiiviisti rakennettuun kaupunkikeskustaan. Vanha kaupankäynnin perinne leimaa kaupunkikuvaa tänäänkin. Muistithan tinkiä!

Merellinen luonto voimavarana Meri ja saaristoluonto tarjoavat mainiot olosuhteet monipuoliselle vapaa-ajantoiminnalle. Kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajanpalvelut keräävät harrastajia ja katsojia maakunnasta ja sen ulkopuoleltakin. Viihtyisyys, turvallisuus ja elämän laatu ovat kaupungin luontaisia vetovoimatekijöitä

”KIITOS”