Villajakku isoäidinneliöistä Qvidi-Minan tapaan

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

makramee-tekniikalla
Heijastin neulahuovutuksella.
0 Aloitussivu oppaat esittelevät pääosiot 2 Suomen kielen äännemaailma Ali 3 Matematiikka Ubah 1.0 Tietokoneen esittely Mai (audio + kuva) 1.1 Hiiriharjoitukset.
Minivaatteiden kaavoituksen alkeet
Esimerkki digitaalisesta portfoliosta
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
KANGASHELMET Karjalasta Карельские бусы из ткани
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Kaavan avulla huovutettu laukku
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Arvioitavat kohdat Nielsenin mukaan – heuristinen lista
Pumpulipupupussi.
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Kappaleiden tilavuus 8m 5m 7cm 5 cm 14cm 6cm 4cm 4cm 3cm 10cm.
MUOTTI- HUOVUTUS Nina Kivimäki 2008.
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Venäläinen riepunukke
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Vanutus, viimeistely ja hoito-ohjeet
Seiskojen ensimmäinen pieni ompeluharjoitus
Kokeva 2013 – 16. Vaasa-opisto. Käsityön taiteen perusopetus aikuisille Vaasa-opistossa ORIENTAATIO. kuvankäsittely . M.Tuomivirta
Lukemaan oppii vain lukemalla
Ompelutyö vanhan mallin mukainen käsityö
Tekstin muotoilu Wordilla:
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
perinteinen peittokirjonta
PowerPoint-esitys OHJE.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Elämän totuuksia (värillinen tausta, teksti tulee ruutuun liikkumalla, musiikkia)
Metsänhenkeä etsimässä Prosessikuvaus Metsänhenki-naamiosta Katariina Kinnunen 2007.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Algoritminen ajattelu
Kuva: Teltta pussilakanasetti | Ivana Helsinki
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
NELIVÄRISIÄ NELIÖITÄ Aloitus: Leikkaa 4 samankokoista, eriväristä kangasneliötä, esim.15 x 15 cm. Värien tulee sopia yhteen. NELIVÄRISIÄTILKKUNELIÖITÄ.
…Raportit kuosiin… Näin teet sivunumeroinnin ja sisällysluettelon
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Ongelmat on tehty ratkaistaviksi
KU1 / Akryylimaalaus ”KATSE”
Ohjelmointia Scratch.mit.edu/hoc. Kielen valinta: -valitse maapallon kuva -valitse alaspäin nuolta painaen suomi.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
Huomautus: Tämä esite on suunniteltu tulostettavaksi. Ennen kuin ryhdyt tulostamaan korttikartongille, tee koetulostus tavalliselle paperille ja varmista,
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Ongelma: Miten saan näppärästi dödöt ja meikit mukaan matkalle?
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä.
OPETUSMATERIAALIA KÄSITYÖN SUUNNITTELUUN
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2016
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Valinnainen 8 – 9 lk 2h/ viikko Lisäkurssi 8 – 9 lk 2h tai 1 h/ viikko
Wilman käyttäjätunnukset
Luova kirjoittaminen 1. Kirjoita 5 minuuttia ensimmäisestä mieleen tulevasta aiheesta. Miltä kirjoittaminen tuntui? Oliko vaikeaa saada kirjoittaminen.
kolme pistoa 1. Ristipisto (Cross stitch): kuvaohje
Algoritminen ajattelu
Kuvien piirtäminen LibreOffice Draw.
Tai vaihtoehtoisesti
Tiheyden määrittäminen laskemalla
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Vapaaohjelman arvostelulomakkeen täyttäminen
Leikkuulauta pystypuusta P. H..
Leikkuulauta pystypuusta P. H..
Tapahtuman otsikko Tapahtuman päivämäärä Tapahtuman kellonaika
HUOMIO! Voit vaihtaa minkä tahansa dian pohjaväriä
Esityksen transkriptio:

Villajakku isoäidinneliöistä Qvidi-Minan tapaan Palavirkkausta Qvidi-Minan tapaan Villajakku isoäidinneliöistä Qvidi-Minan tapaan Paraisten Kotiseutumuseossa on mielenkiintoinen villajakku, joka on otettu esiin Åbolands hantverk rf:n toimesta 1970- luvulla Jakku on virkattu erilaisia lankoja yhdistellen omia värejä luoden Neliöt on aseteltu täysvinoon, syntyy kauniisti laskeutuva kangas Neliöt, eri kokoisetkin, puolikkaat, kolmiot, sekä kiintein silmukoin virkatut kiilat ja reunukset antavat työhön haluttuja muotoja Karkeat, koristeelliset pistot sekä yhdistävät palat toisiinsa että luovat värillään ja muodostamallaan kuvioinnilla työhön aivan uuden tunnelman ja ulkonäön Qvidi-Minan jakku ja käsilaukku

Qvidi-Mina Augusta Wilhelmina Johansson 1870-1941, Qvidi-Mina, syntyi ja eli pienessä mökissä Paraisten Kuitiassa (Qvidja) Isä puuseppä, viisi tytärtä, vain Mina eli aikuiseksi Mina eli yksin tehden käsitöitä, hän vaihtoi niitä ruokaan ja uusiin lankoihin, elättäen näin itsensä Kutoi ja virkkasi mm. viittoja, sukkia, liinoja, kahvipannunmyssyjä, seinävaatteita, huiveja ja pitsejä Ei mahdollisuutta käydä koulua, mutta oppi kuitenkin lukemaan ja ahmi kaikkea mitä käsiinsä sai: Raamattua, romaaneja ja sanomalehtiä, ahkera kirjaston käyttäjä Mina oli yksinäinen kummajainen. Kuitian kartanon vapaaherratar Maggie af Heurlin tuki Minaa, hänelle Mina jätti perinnöksi vaatteensa ja käsityönsä, jotka vapaaherratar lahjoitti edelleen Paraisten Kotiseutumuseoon Käsitöistä voi nähdä Minan olleen lahjakas, taitava ja luomiskykyinen, taiteellisuus, pitkäjänteisyys ja järjestelmällisyys tulevat hyvin esille Minan tekemässä villatakissa (Lähde: ”Qvidi-Minas” ylletröja-Pargaströjan, Raili Grönblom, Lillevi Sjöberg 1997)

Kaikki loppulangat käyttöön, eri paksuuksia ja värejä yhdistellen Virkkaa useammalla langalla yhtaikaa tehden omia värejä, sovittaen ja liu´uttaen värejä yhteen Kerroksen virkattuasi katkaise ohuimmat langat aivan koukun tyvestä ja päättele aina paksuin lanka juuri virkkaamiisi silmukoihin Ruudun virkkaus aloitetaan virkkaamalla 4 ktjs, jotka yhdistetään renkaaksi 1. krs: virkkaa 3 ktjs = 1. pylväs, ja vielä 2 pl 1 ktjs, 3 pl 1 ktjs, yhdistä piilosilmukalla 3. ktjs:aan krs:n alussa katkaise lanka ja päättele 2. krs: kiinnitä lanka ketjusilmukalla 1.krs:een ktjs:n kohdalla, virkkaa vielä 2 ktjs = 1. pl, vielä 2 pl 1 ktjs ja 3 pl, 1ktjs siirry seuraavaan ktjs:aan, johon virkkaat 3 pl, 1 ktjs, 3 pl, 1 ktjs jatka kunnes jokaisessa 1. krs:n kjs:n kohdasssa on samanlaiset pylväsryhmät 3. krs: kerroksen aloitus samoin kuin edellä ruudun nurkkiin virkataan kaksi 3 pl:n ryhmää, ktjs väliin ruudun sivulla olevaan edellisen krs:n ktjs:aan vain yksi 3 pl:n ryhmä, (ktjs väliin) Puolikas ruutu aloitetaan virkkaamalla 4 ktjs, yhdistetään renkaaksi 1. krs: 4 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 1 pl, katkaise lanka, päättele 2. krs: 4 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 1 pl, katkaise lanka, päättele 3. krs: 4 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 3 pl, 1 ktjs, 1 pl Ruudun kokoa ja värejä muutetaan lisäämällä tai vähentämällä lankojen paksuutta tai määrää kerroksella ja käyttämällä isompaa tai pienempää virkkuukoukkua.

Monenlaisia ja –värisiä lankoja sekoittaen ja yhdistellen, kokeillen ja valiten löytyvät oikeat materiaalit ja syntyy ainutlaatuinen oma tuote Qvidi-Minan villatakki lienee tehty loppulangoista, joita hänelle jäi kun hän neuloi ja kutoi ihmisille, jakun värimaailma ja harmoninen kokonaisuus osoittaa suurta taitoa

Paloista tuotteeksi Paloista voi koota erilaisia asusteita, vaatteita tai sisustustekstiilejä Virkkaa ensin kokeilutilkkuja yhdistellen erilaisia ja –värisiä lankoja, värejä maalaillen, ja oikeata kokoa hakien, valitse tilkkusi Ruuduta haluamasi tuotteen kaava suoraan tai täysvinoon tilkkusi kokoisiin ruutuihin Täydennä suorat reunat, kaarevat ja viistot kohdat puolikkailla Jos käytät tuotteeseen eri värisiä tilkkuja, merkitse tai väritä ruudutettu luonnos Laske eri tilkkujen lukumäärä, tee itsellesi lista ja virkkaa Yhdistä tilkut yliluomispistoin tai näkyvin koristepistoin aina ketjusilmukkareikien kohdilta Sovita vaatetta yhdistelyn edistyessä ja tee korjauksia; lisää tai poista tilkkuja Viimeistele muodot kiintein silmukoin Rapuvirkkauksella voit viimeistellä lopuksi kaikki reunat

Erilaisia kokeiluja; värejä ja tilkun kokoa hakien

Viimeistelyksi ommellaan koristepistot

Koristepistojen värin vaikutus tuotteen yleisilmeeseen on suuri

Jakku Palan koko n.5x5 cm Piirrä kaava jonkun oman vaatteesi mukaan ja ruuduta se palasi kokoisin ruuduin Suunnittele palojen värit ja laske montako palaa virkkaat Tee itsellesi virkkauslista Muotoa vaatteeseen saat virkkaamalla kiintein silmukoin pääntien, jättämällä tilkkuja pois hihansuusta ja virkkaamalla kiilat

Jakku sinisistä langoista

Hattu

Pipo

Huopa

Hartialämmitin ja kännykkäpussi ohuesta kampavillalangasta kolminkertaisena värejä sekoittaen

Heijastimia ohuesta kampavillalangasta ja heijastinlangasta

Resepti ja palat valmiina Palavirkkausta Seinäjoen Käsityömessuilla 2005 Paraisten Kotiseutumuseossa olevan Qvidi-Minan villatakin innoittama Anna-Liisa Heinonen