Äänipää 9 vuotta Kokemuksia ja kehityssuuntia AV-alan oppimateriaalin julkaisusta internetissä. Jouni Kenttämies, Ari Koivumäki 2005.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lillbacka – alustava tarjous Arjen Sankareita Finlandiatalolla.
Advertisements

Tutustu tablettiin (taulutietokone)
Esimies verkossa Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
6 Digitaalisen materiaalin käyttöliittymästä
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Puh Powerpoint-esitys ammatillisesta koulutuksesta ja uusista opiskelijaksi ottamisen perusteista:
Arvioitavat kohdat Nielsenin mukaan – heuristinen lista
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Tiedonhankinnan prosessit muutoksessa
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
HTML-kielen perusteet Osa 1 Vilho Kemppainen
LAPSET JA INTERNET Miten suojella lapsia Internetin vaaroilta?
Voie Expresse monipuolista yhteistyötä ranskan hyväksi – hankkeesta pysyvä resurssi? Eeva Pajari, 2007.
Espoon Internet-sivuston uudistus Kristiina Andreasson
Carpe Diem – suuntaa huomiseen Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Blogit ja RSS - verkko-oppimisen uusia mahdollisuuksiako? Juha Lång, Mindcom.
Topintupa , mobiilipilotti Blogien käyttöönotto.
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
Leena Koskimäki, Hämeen ammattikorkeakoulu Liiketunnistin Kinectin hyödyntäminen opetuksessa.
Web-Käyttöliittymä, käytettävyys Asiakas on kuningas, hiiri aseena Jos asiakas ei löydä tuotetta, hän ei osta sitä.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Kääntäjät osana EU-viestintää
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
14 websuunnitteluvinkkiä!
eSavonia ”Verkko-opetuksen hyvät käytänteet
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
IGOOGLE YRITTÄJILLE Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Sähköinen kirja oppimisympäristönä
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
, SK, sivu 1 Tietoa liikennetilanteesta VR:n Internet-sivuilla
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
RajatOn Kehitys Jukka Vilen & Heli Korte TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio.
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Flickr-kuvahaku.
Slideshare koonti Mervi Isola.
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
Netvibes Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
Mitä opetan peruskoulussa/ ammatillisessa? (tärkeimmät sisällöt) Marja Yli-Kerttula Äidinkielissä 4 opintoviikkoa, jotka sisältyvät ammattitaitoa täydentävään.
KOULUTUSPALVELUT, Paula Airaksinen Noppa-portaali opintoja sujuvoittamassa Paula Airaksinen, koulutuspalvelut.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
YVI – oppimisympäristö YVI-oppimisympäristön viestintä yhteistyökumppaneille.
Muuttuva viestintä yhdistyskentän tukena
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 5 VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Annina Korpela, tiedottaja Kehittämisyksikkö.
* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA.
Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden.
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
OPS-ajatuksia.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
Matkailun nettisivujen analysointi
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
SF 2007 (T.Hopeavuoren materiaali & Tekniikan viestintä) TYÖELÄMÄN ARKIVIESTINTÄ Vastaanottaja- ja tilanneanalyysi.
Moodlen opetus, projekti- ja intrakäyttö samassa organisaatiossa Pauliina Veräväinen, TaY.
Maj-Lis Aaltonen MI Tietorakenteet Oy tietojärjestelmien suunnittelu, toteutus ja käyttöönotto ETM, informaatikko, toimitusjohtaja MATRI-yhteistyössä vuodesta.
Ops seminaari Askola.
Jyväskylän ammattiopisto
Mitä arviointiin liittyvät muutokset tarkoittavat? Työpaikkakouluttajahanke Omniassa
Kirjan tehtävien vastaukset s. 114 III Vaikuttamisen kanavat 10 Media on tärkeä mielipidevaikuttaja.
Kansalaisjournalismi on vapaaehtoistyötä, uuden oppimista ja tunnetta siitä, että on osa suurempaa yhteisöä Sampsa Kiianmaa Vehmas Assembly CC.
TEKIJÄNOIKEUDET HS maaliskuu 2017:.
Opin ja opetan tekijänoikeuksia Opettajan kolme roolia
Kansainväliset suhteet Uutistapahtumien seuraaminen
E-aineistojen saavutettavuus Mitä sisällöntuottajien pitäisi tietää?
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus
Aineistoja taloustiedon opetukseen Iina Lario Suomen Pankki
Kirjasampo – kirjallisuuden tiedonhaku
Esityksen transkriptio:

Äänipää 9 vuotta Kokemuksia ja kehityssuuntia AV-alan oppimateriaalin julkaisusta internetissä. Jouni Kenttämies, Ari Koivumäki 2005

Maksuton ja avoin kaikille käyttäjille. TAUSTAT Maaliskuussa 1996 avattu äänitekniikan ja äänikerronnan oppimateriaalikokonaisuus internetissä. Maksuton ja avoin kaikille käyttäjille. Tarjoaa työvälineitä artikkelien, harjoitusten, soivien esimerkkien, äänenkäsittelyohjelmistojen ja internetin kattavan linkityksen avulla. Äänipää on tarkoitettu palvelemaan laaja-alaisesti viestinnän ammattilaisia. Äänipäätä käytetään myös laajalti oppimateriaalina. Sivustoa käytetään mm. koulujen mediakasvatuksen tukena. Kymmenet erilaiset oppilaitokset ja yhteisöt ovat linkittäneet Äänipään omiin sivustoihinsa. Äänipään kokoavat Jouni Kenttämies ja Ari Koivumäki. Keväällä 2005 sivusto uudistetaan perin pohjin ja samalla mukaan hankkeeseen on tullut kaksi uutta kirjoittajaa: Hannu Karisto ja Pertti Korpinen. Vanhat sivut: http://www.cult.tpu.fi/sound/ Uudistuneet sivut: http://www.aanipaa.tamk.fi Jouni Kenttämies, Ari Koivumäki 2005

MITEN SIVUSTO ON PALVELLUT ALKUPERÄISTÄ TARKOITUSTAAN? Sivuilta on ollut helppo löytää opetusmateriaalia. Tekstiin on linkitetty sivustoja, joiden avulla lukija voi syventää tietojaan. Äänipää on toiminut portaalina. Sivusto on tarjonnut kokonaiskuvan äänikerronnan ja -tekniikan alueelta. Sivusto on toiminut tekijöidensä omana opetusmateriaalikirjastona: esim. opetuksen ääniesimerkit ovat järjestyksessä aina kuultavissa missä tahansa. Jouni Kenttämies, Ari Koivumäki 2005

MITEN INTERNET ON MUUTTUNUT OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ? Sivuston alkuaikoina opiskelijan oli vaikea löytää tietoa alalta internetistä. Hakukoneet olivat hitaita ja heikkotehoisia. Mielenkiintoiset sivustot satunnaisia ja usein kummallisten osoitteiden takana. Nyt hakukoneen avulla tietoon pääsee helpommin käsiksi, toisaalta on yhä vaikeampaa seuloa pätevää tietoa esiin. Valmiiden linkkien merkitys on vähentynyt. Asiasanojen merkitys on lisääntynyt. Internetyhteys on oppilaitoksissa nykyään itsestäänselvyys, samaten nettipresentaatiota helpottavat videotykit ja äänentoistolaiteet. Internetin luonne muuttunut: kuriositeetista on tullut arkipäiväinen itsestäänselvyys. Internetissä ei enää lisäarvoa sinänsä – merkityksen on lähdettävä aidosti sisällöstä käsin. Jouni Kenttämies, Ari Koivumäki 2005

MITKÄ TAVOITTEET TOTEUTUIVAT – MISSÄ JÄÄTIIN PUOLITIEHEN? Äänipään perusidea toimia kaikille avoimena äänikerronnan ja äänitekniikan yleissivustona on toteutunut. Näytöltä opiskeleminen on yhä haasteellista. Linkit houkuttelevat siirtymään pois sivustolta. Paluu takaisin vaikeata. Ääninäytteet kuunnellaan, tekstiä ei välttämättä jakseta lukea. Suomenkielistä tekstiä luetaan, englanninkielistä tekstiä harvemmin. Sivuille ladatuilla ohjelmilla on ollut käyttöä, koska ne olivat toimivia ja ilmaisia. Käyttöjärjestelmien muutos Windows 95/98:stä XP:hen on karsinut ilmaisohjelmien käyttöä. Jouni Kenttämies, Ari Koivumäki 2005

OPPIMATERIAALIN PÄIVITYS - TAAKKA VAI MAHDOLLISUUS? Internet on mainio alusta nopeasti muuttuvalle tekniselle tiedolle siksi, että sitä voi aina päivittää verrattuna mm. DVD tai CD-ROM esityksiin. Päivitettävyys myös haaste: koska sivustoa voi päivittää, sitä myös pitäisi päivittää: Oppikirja on julkaisuhetkensä tuote – nettisivuston on seurattava aikaansa. Teknologiaan liittyvät asiat uudistuvat vuosittain. Linkit vanhenevat kahden - kolmen vuoden välein. Yleinen tieto (esim. akustiikka, äänikerronnan perusteet) on lähes ajatonta. Jouni Kenttämies, Ari Koivumäki 2005

MITEN SIVUSTOA ON UUDISTETTU? Uudet kirjoittajat (Pertti Korpinen ja Hannu Karisto) laajentavat Äänipään näkökulmia äänitekniikkaan ja äänikerrontaan. Aiheiden käsittelytapaa on selkeytetty. Materiaalia on lisätty. Eri välineiden ja ohjelmatyyppien äänikerrontaa on täydennetty. Sivuille on lisätty havainnollistavia kuvia. Käyttöliittymä on uudistettu. Kattava hakemisto linkkisivuston sijaan. Jouni Kenttämies, Ari Koivumäki 2005

PÄÄTTEEKSI Ryhmän tarkoitus on edelleen jatkaa Äänipää-sivuston kehittämistä syventämällä sekä akustiikan, äänikerronnan, että tallennus- ja toistotekniikan osioita. Sivusto säilyy edelleen maksuttomana, kaikille avoimena oppimisympäristönä. Jouni Kenttämies, Ari Koivumäki 2005

www.aanipaa.tamk.fi Jouni Kenttämies, Ari Koivumäki 2005